Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

Pridaj videoCESTA ŠAMPIÓNA - krátky film (maturitná práca) zo sveta motokrosu - Video

 Zdieľať

Pridané: 24.04.2013 Pridal: Redakcia
Čitatelia: 3753 [Iné moto videá - Motokros] Dĺžka: 13:56

Stredná umelecká škola Ladislava Bielika
MATURITNÁ PRÁCA
krátky film
rozsah: 10-15minút
autor: Patrik Levický

Život motokrosového jazdca. Ten nie je len o tom, že si sadne na motorku a preháňa sa po krajine. Je s ním spojené množstvo driny, času a tvrdej práce.

Film je nakrútený formou denníka - dokumentu. Chronologicky zaznamenáva týždňovú prípravu jazdca pred finálnymi pretekmi. Jednotlivé sekvencie filmu zachytávajú každodenné činnosti, ktoré musí jazdec absolvovať, ak sa chce stať najlepším.

Čo to o filme....

Tomáš je vychádzajúcou hviezdou motokrosu. Je mladý talentovaný chalan, pre ktorého motokros znamená všetko. Svojimi výkonmi nadchýna nielen divákov, konkurentov, ale aj celú motokrosovú verejnosť. Blíži sa koniec sezóny a on je v celkovom hodnotení na popredných priečkach. Má „našliapnuté" na majstrovský titul, ale musí ešte zvládnuť posledné preteky. V predposledných pretekoch sezóny totiž zaváhal a tak dal šance, ktorí mu dosiaľ len z diaľky dýchali na krk. V spomínaných pretekoch v poslednom kole spadol a s ním „spadli" aj potrebné body do celkového hodnotenia. Konkurencia v boji o titul je teda veľká.

Predposledné preteky vyhral jeho rival a zároveň najlepší kamarát Bárny. Spolu sa pripravovali počas celej sezóny a inak tomu nebude ani teraz. Bárnymu to, žiaľ, na prvé miesto v celkovom hodnotení stačiť nebude, a preto uisťuje Tomáša, že mu pomôže a bude mu kryť chrbát, aby si vedenie udržal a titul získal.

Tomáša čaká týždeň plný driny. Aj napriek bolestiam, ktoré si spôsobil na tých nešťastných pretekoch, sa nevzdáva a bojuje ďalej. S blížiacim sa koncom sezóny je vonku cítiť aj blížiacu sa zimu a prípravu komplikuje prvý sneh. Tomáša ani táto prekážka neodradila. Ide si za svojím cieľom. Chce sa stať majstrom!

Po týždňovej drine na dráhe, v posilňovni a po povinnej regenerácii prichádza rozhodujúci deň. Posledné preteky! Z Tomáša priam vyžaruje obrovské chcenie a sústredenosť. V deň pretekov panuje nielen na trati, ale aj v depe nervózna atmosféra. Všetci predsa vedia, o čo sa momentálne bojuje. Tomášovi dnes jazdenie chutí. Dôkazom sú kvalifikačné jazdy. V 1. kole Bárny nesklamal, hneď po štarte sa zavesil za Tomáša a ten si tak môže ísť svojím tempom. Rozjazdu vyhral, aj keď to bolo tesné. V 2. kole už ide o všetko. Nervozita a napätie sa dajú krájať. Ale omnoho viac cítiť Tomášovo odhodlanie. Jednoznačne je pripravený zvíťaziť.

Preteky sú ukončené. Tomáš skončil na 2.mieste, a tak nasledujú chvíľky plné neistoty, nervozity a prerátavania bodov. Ale napokon...
Tomáš si plní svoj sen! Stáva sa majstrom! Jeho príbeh tak potvrdzuje starú ľudovú múdrosť: „Kde je vôľa, tam je cesta".

Ďalšie videá od tohto autora:

▼ Zobraz viac ▼

Súvisiace články:

Diskusia:

Zobrazujem diskusiu k videu: CESTA ŠAMPIÓNA - krátky film (maturitná práca) zo sveta motokrosu

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 
24.04.2013 12:22

CESTA ŠAMPIÓNA - krátky film (maturitná práca) zo sveta motokrosu

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Veľmi pekne spravené video... [dobre] [dobre] [dobre]


24.04.2013 14:28

CESTA ŠAMPIÓNA - krátky film (maturitná práca) zo sveta motokrosu

Drina, tréning, emócie, obeta, túžba všetko mix v jednom za tým, aby dosiahol vrcho, aby sa dotkol vysnívanej špičky! Parádne spracovaná maturitná práca [dobre]


24.04.2013 15:10

CESTA ŠAMPIÓNA - krátky film (maturitná práca) zo sveta motokrosu

Pavol1982
 Kávičkár 

Ikona

[dobre]


01.05.2013 12:12

CESTA ŠAMPIÓNA - krátky film (maturitná práca) zo sveta motokrosu

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

Nedammi nepomenut, ze ten "foter" ti to pravdepodobne cele plati...


01.05.2013 12:38

CESTA ŠAMPIÓNA - krátky film (maturitná práca) zo sveta motokrosu

peeticek
 Turista 

[dobre]


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

Súvisiace videá:

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 48105 | Včera: 141750