Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

Toto nikdy neskončí? - Diskusné fórum - Nehody

Sú chvíle v živote strážnych anjelov, keď nedokážu pohotovo reagovať prípadne nestihnú dôjsť na určené miesto včas. Preto sa nespoliehajte na šťastie či náhodu a jazdite vždy tak, aby ste vedeli pohotovo reagovať a bezpečne zastaviť.

Nech je toto fórum miestom tichej spomienky na tých, ktorí nedošli do cieľa, ale aj miestom varovania pre tých, ktorí sa chcú učiť na vlastných chybách.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuToto nikdy neskončí? - Diskusné fórum - Nehody

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

08.01.2006 0:19

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

...to tu este po dvoch rokoch fici tato diskusia co som rozbehol? :-) nech sa paci! mal by som dostat nejaku cenu za najdlhsie trvajucu temu :-) co ty na to admin? :-)
Vsetky prispevky su plnohodnotne, je to vas nazor, a vela veci sa zmenilo ale prispevok damy, alebo slecny Denky mi nedovoli reagovat. Mila Denka, nikdy som neobhajoval to, co som spravil bola to nevedomost, neskusenost, na jednej strane ta chapem, ale na druhej si vyprosujem ton, akym sa tu na mna osopujes. Nikomu som zivot neznicil, to za prve, za druhe, co sa tyka papierov, podla mna papiere nerobia skuseneho vodica a za tretie co sa tyka mojho vienka, len ho nechaj tam kde je, podla mojho nazoru, ak sa takto spravas k ostatnym ludom, tak tvoj vienok zostane neporuseny a obrasteny pavucinou az do konca.
Ty nemozes vediet co som prezil! Nic! absolutne si to ani nevies predstavit!!! vsetko co sa stalo odvtedy v mojom zivote, ci bolest na dusi alebo celeho tela, ci finacnu alebo aj tu stratu milvanej motorky! Tak uz by ste mohli vy, co sa tu do mna po dvoch rokoch navazet skoncit! Dakujem


08.01.2006 23:06

Re: Toto nikdy neskončí?

Zuzana Susová - Denka
 Skútrista 

Ikona

podla toho co pises este po dvoch rokoch po tejto nehode, si mozno nieco prezil ...ale na mna si vytvoril dojem, ze si sa vobec nepoucil... a snad si na tie svoje prezitky az hrdy....teda ak neberiem do uvahy stratu tvojej milovanej motorky... to ta fakt mozno mrzi...k nevedomosti a neskusenosti by som pridala aj aroganciu.... lutujes tu seba...ale predstav si sam seba 2 roky bez vodicaku...ta zena, mozno kvoli tomu prisla o pracu, mozno jej skrachovala zivnost... a ty tu v jednom kuse lutujes motorku, a si nekonecny frajer ako dobre si z toho vysiel... stihol si si uz na tu motorku vlastne spravit vodicak, alebo to je este stale nepotrebny zdrap papiera?


09.01.2006 0:28

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

No comment, je to tvoj nazor :-P


12.01.2006 19:37

Re: Toto nikdy neskončí?

brutalista2
Neregistrovaný

preboha ja to poznam tiez je teraz nemenovany blizky clovek v podobnej situacii a taky ludia ako ty sa mi nepacia su to obycajny oje.ovaci teraz chces od tej pani zmykat peniaze ja byt fizel ... ja o tom rozhodovat ta by si nedostal ani korunu max naklady na liecenie toto ma zna vytocit viditelne chces od nej vyzmykat prachy a potom si za nich uzivat ale za tie papieriky co s nej asi vyzmykas kup si masinu a uvidis jak dopadnes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ - sak si tam nemal co robit no spz no vodicak a ty sa s nou ides sudit !!! joj ma neser ma az trasie ked citam jaka si svina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§


12.01.2006 21:26

Re: Toto nikdy neskončí?

Scarp
 Štvorkolkár 

Ikona

Miso - tu situaciu co si zazil s casti poznam tiez som u nas v meste siel asi 60 kukam predo mnou skodovka sla asi 30 nuz predbehnem nie podradil riadne pridal zacal tocit motor a ked som vybocil a zacal predbiehat dany vodic vyhodil smerovku a v tej istej sekunde zacal odbocovat do lava ja som len zbadal ze brzdi obe brzdy na maximum len kopa dymu za mnou a ja som ho lizol len tak o chlp , neprijemna skusenost bolo to len stastie ale poucil som sa uz viac nehcem :-P


12.01.2006 22:17

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

to brutalista2: pis si co chces. Zrejme si si neprecital celu diskusiu, alebo datum kedy bol prispevok pridany, tym padom nemas ani sajnu o co tu ide :-P
Scarp: vidim ze sa najdu aj normalni ludia ako napr. ty, drzim ti palce a zelam vela stastnych km bez nehody a bez takych skolackych chyb ako som urobil ja..a bacha neber za seba zensku, lebo to vzdy zle dopadne ;-)


14.01.2006 21:51

Re: Toto nikdy neskončí?

vlke
 Bahniak 

Ikona

Cital som to tuna cele od kedy sa to tu rozbehlo a az do tejto chvile som vydrzal so zavretymi ustami. K veci sa vyjadrovat nebudem lebo toho bolo povedane dost, ale ... Za kazdym ked som si sadol na moto, moja hlava sa uplne zresetovala. No vdaka roznym "skusenostiam" ako tvoja sa mi tieto tieto vypadky odohravaju uz len ojedinele. A to ze vsetko zle je na nieco dobre je pravda. Minuly September som sa konecne stal majitelom vytuzenej VTR - moja prva moto nad 100 koni - a aj vdaka tejto diskusii som este stale nazive a bez zraneni. Takze az by ti to nejako pomohlo po psychickej stranke ... je velmi velka pravdepodobnost ze si mi z casti zahranil zivot touto diskusiou. DIKES!


15.01.2006 12:44

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

vlke dik, aspon niekto, kto trochu rozmysla a ma nieco v hlave. Mudri ludia sa ucia na chybach druhych, hlupi na vlastnych. Ja som zastupoval tu druhu skupinu :-))) Asi tolko. Ozaj ak ti mozem poradit, skus vyhladat knizku od nemeckych autorov prelozenu do cestiny Dokonala jizda na motocyklu, skoda, ze som si ju kupil az po nehode. Ak by som mal natrenovane to, co tam bolo napisane, nikdy by som neurobil to, co som urobil :-( ale nastastie zijem a mam hierarchiu hodnot pozmenenu od zakladov. Tak sa drz a vela stastia na masine ;-)


15.01.2006 13:14

Re: Toto nikdy neskončí?

Roman Siman - tato
 Edvenčr 

miso: to ze ma Slovensko este daleko k pravnemu statu dokazuje tvoj pripad. Keby som v tom aute sedel ja tak ver tomu, ze dodnes mi splacas skodu.
Ked som kupil moto, kazdy mi zacal hovorit, ze to ma na frajerinu, myslim ze tento nazor prevlada vdaka takym ako si ty. Nic proti tebe nemam a je mi luto tvojich zraneni, ale jednoznacne to bola tvoja vina.
Uplne suhlasim s XXX a YYY!!!
Na jesen mal podobnu nehodu kamos. Na krizovatke v nasej rodnej obci mu nedalo prednost auto. Je to fakt dobry kamos a mam ho rad a tiez som rad ze sa mu nic nestalo ale...
Tesne pred krizovatkou obehol auto, ktore odbocoalo dolava po pravej strane(este nebolo v odbocovacom pruhu). Svedkovia tvrdili ze doslova spoza neho vystrelil. Vodic plechovky prichadzajucej z vedlajsej cesty videl, ako auto iduce po hlavnej ceste odbocuje, tak chcel prejst hlavnu popred neho(bezne sa to robi, lebo odbocujuce auto vyrazne spomali). Ako mohol cakat, ze spoza auta niekdo vystreli 80 az 90 km/h????(opakujem ze odbocujuce auto este nebolo v odbocovacom pruhu!!!) Samozrejme vina vodica plechovky a vodicak v pytli. Kamos nekamos, keby som v tej plechovke sedel ja, ho este nakopem do riti!!!
(tymto si nechcem zastavat vodicov plechoviek, ale tazko niekto odhadne motorku, ked na nej nikdy nesedel. Inak to vidime my tu, co jazdime aj na moto aj na aute...)

Prajem vsetkym vela km bez nehody
(dufam ze som nikoho neurazil) ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tato (15.01.2006 15:49)


15.01.2006 14:10

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

tato -dik za prispevok :-) takym ludom ako si ty sa podakujem len skoda ze sa najdu aj taki co do teba len rypu a mozno v zivote ani nesedeli na masine. Ale taky je zivot :-)


15.01.2006 15:46

Re: Toto nikdy neskončí?

Roman Siman - tato
 Edvenčr 

miso: asi si sa zamyslel, ked mi za kritiku dakujes :-O :-O :-O , nie kazdy vie prijat negativnu reakciu na svoju osobu. nech sa ti dari a vela km bez nehody :-)


15.01.2006 21:41

Re: Toto nikdy neskončí?

vlke
 Bahniak 

Ikona

Nemohol by si semka hodit ISBN tej knizky? ...mimochodom je tu o nej clanok.(Dostalo sa mi do rúk - Dokonalá jízda na motocyklu)
este raz diiik


15.01.2006 22:02

Re: Toto nikdy neskončí?

piranha_not_log
Neregistrovaný

A keby ta ženská tiež nemala vodičák tak by si ju ukrižoval. Jazdím aj autom aj na moto. Vždy vychádzam z toho /aj v aute/, že viacmenej nikdy nemám prednosť. Ale určite nejazdím jak lemra. Dynamicky ale bezpečne a celý. Taký ako ty na cesty nepatria.
Alebo že by bolo nosenie strelnej zbrane bez zbrojného preukazu iba \\\" administratívny priestupok? Prečo my môžeme mať vodičák, prihlásenú motorku, auto, zaplatené poistné a ty nie? Ty si socialista? Tak sa preháňaj po roli. Keď nemáš vodičák, nie je garancia, že si spôsobilý. A ani zdravotná poisťovňa ti nič nemala dať. Ale keď si myslíš že vieš všetko, tak choĎ za kozmonauta. Ale vietnamského. A môžeš byť tvrďák ako remeň.


15.01.2006 23:33

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

piranha .. mozeme tu polemizovat do nekonecna na tuto temu, to uz tu bolo niekde na zaciatku. Len jednu vec sa ta opytam. Co alebo kto ta nauci jazdit? papier co zaplatis policajtom resp. statu a autoskole alebo zivot a skusenosti? keby si jazdil na hocicom od 13tich budes jazdit lepsie ako ten, co to nikdy nevedel a skoncil autoskolu? ano je to prehnane ale ako priklad si myslim ze dost vystizny. Vies ako funguje autoskola resp. motoskola v nemecku? Ak ju absolvujes, tak ti podam ruku a uznam ta za motorkara ktory vie jazdit masiny. A vies preco? pretoze ta autoskola je o tom, ze ta tam naucia jazdit tak ako sa ma, zvladat stresove situacie, zvladat koncentraciu, ovladanie moto vsetko co k tomu patri a samozrejme aj teoriu a pravidla cestnej premavky. Kde u nas najdes nieco take? kde? nikde. A je to tam aj sakra drahe a vedia preco. tak tu nevyskakuj ze ak mas papier tak patris na cestu a ten kto ho nema tak nie. Aby si sa necudoval ked nejaky typek dokonale zvladne smyk na zladovatelej ceste a bude bez vodicaku a ty vyletis v zakrute na suchu len preto, ze neprisposobis rychlost stavu a povahe vozovky blbecku. Ale hlavne ze budes mat papier ze si vodic. Ak mas vodicak na auto, absolvoval si pravidla cestnej premavky..a nemas vodicak na moto..aky je v tom rozdiel? tie pravidla sa zmenia? alebo co ta opravnuje viest auto ale moto nie? co? zakon? keby tu fungovalo vsetko tak ako ma, tak som ticho ani sa neozvem. keby som si zaplatil A-cko na masinu s tym, ze nikam nepojdem..ze mi to dopisu do papierov, ved kazdy vie, ze sa to da v tomto korupcnom state bez autoskoly a nikto nevie kolko hodin mam v nej odjazdene ale budem mat papier na moto, tak bude vsade ticho. takze takto je to spravne? papier ti dava skusenpsti? Cela tato debata je o skusenostiach a ponauceni sa vystraha pre ostatnych takych ako ja, Co si myslis, ze som jedinny???? Ale tu ide najma o to, ze som to sem dal, preto, aby som pomohol druhym chalanom motorkarom, aby videli ako to vsetko tu funguje aby si davali pozor a nie preto, aby som sa tu stale branil voci takym ludom ako ty. Na pravych motorkaroch mi zalezi viac ako na tych, co len rypu a nevedia skocit ani jednu lavicu. A tom to vsetko je. O rodine v ktorej sme si vsetci rovni ci mas papiere alebo nie. o tom je zivot motorkara. Nie o papieroch :-(((


16.01.2006 20:33

Re: Toto nikdy neskončí?

EA
Neregistrovaný

test


17.01.2006 0:06

Re: Toto nikdy neskončí?

Kmotr
 Kávičkár 

Ikona

Kazdy z takychto clankov a diskusii, ci uz o Miskovi, alebo o Patrrikovi, ma znova donuti rozmyslat nad tym, co ma vedie k tomu, aby som jazdil na motorke. Samozrejme, ze sa chcem dozit dochodku v zdravi, mam rodinu, nemam rad nemocnice a operacie a uz vobec nie cintoriny a krematoria, ale aj tak jazdim a nedari sa mi najst pre to prakticke dovody. Vynaraju sa mi len take ako tuzba po adrenaline, freefeeling na ceste, asi aj ta rychlost, technika, ktora ta dozenie na 100kmh za 3 s, stretnutia s kamaratmi, mozno troska frajeriny, ... proste same zbytocnosti. Je to tak.
Ale vzdy sa snazim si uvedomit, aky som na masine nechraneny, ake to moze byt nebezpecne a preto sa snazim jazdit s predstavou, ze SOM CIEL A KAZDY NA CESTE MA CHCE ZOSTRELIT. Doteraz som ani raz nespadol a kriticke situacie by som spocital na prstoch jednej ruky, aj to len dvojprstovej. Na pristrojovke mam nalepenu fotku manzelky a dcerky. Dufam, ze nielen tieto ma dovedu domov vzdy v zdravi, ale hlavne vlastny rozum a predvidavost.


19.01.2006 14:02

Re: Toto nikdy neskončí?

juloMZ
 Turista 

Ikona

Michal, v tom príspevku ako že reakcia na piranhov článok máš kus pravdy. Ale zapamätaj si jedno: vodický preukaz a technický preukaz a zákonné poistenie motocykla a aaa... ľudia nevymysleli preto, že majú v peňaženke o pár desiatok tisíc viac ako vládzu minúť ale preto že to je potreba. Ak nie si držiteľom oprávnenia viesť motorové (či už jednostopové alebo viac) vozidlo, nie si spôsobilý ich viesť po miestnej komunikácii. Ak tvoj motocykel nemá platnú STK (to nehovoriac o tom či má vôbec špz) nie je možné aby si ju viedol, len ak protizákonne. A s tým súvisí aj zákonné poistenie.
či už vodičák vlastníš alebo nie, to ťa lepším motorkárom nespraví. Azda keď zaň vyhodíš 10 litrov, začneš si ho vážiť a začneš aj inák jazdiť. Aspoň ja som bol tak. Kým som ho nemal jazdil som jak debil, ale teraz je už všetko iné. ;-)
PS: Len by som sa nechcel stretnúť s takým typom riderov ako si ty v nejakej kritickej situácii.
Bez urážky ale ja s tvojim názorom neviem súhlásiť. Možná že si v pohode chlap a jedna takáto jebnutá situácia ťa sfarbí v očiach ostatných riderov. Tak sa maj a hlavne si všetci dávajte pozor v jarných mesiacoch. Tie kamienky na ceste sú riadna vyrábačka.


21.01.2006 20:38

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso:ja ti chcem povedat len moj nazor . v predpisoch mas jasne napisane dodrziavat bezpecnu vzdialenost ................ ked uz si bol na ceste, tak si mal davat pozor na tych, co su pred tebou!! jasne, ze spravila aj ona chybu, ale ty si vinnik!!! ked sa dve auta tuknu, tak kto ja vinny??? ten vzadu, lebo nedodrzal vzdialenost . a ona nesla pomaly prenic,zanic!!

.je to krute to, co sa ti stalo, ale aj to je zivot a myslim, ze si kazdy zoberie ponaucenie.


28.01.2006 20:02

Re: Toto nikdy neskončí?

divo
Darca Krvi  Ľadvinka 

Môj osobný názor je, že Denka to vystihla najlepšie z Vás všetkých. Absolútne nikto sa nezaujímal o okolnosti nehody z pohľadu tej ženy za volantom. Ono by to asi bolo aj problematické získať od nej príspevok na túto stránku, pretože jej pohľad na motocyklistov je vysporiadaný raz a navždy. Mišo, Ty si taký hrdina, že si nebol za dva roky schopný sa aspoň zaregistrovať a zverejniť svoju fotografiu, aby Ťa náhodou niekto nespoznal v premávke alebo na zraze. Tvoja radosť, že sa Ti tú ženu podarilo obrať o 100.000,- a súdne trovy, len tak preteká pomedzi riadky Tvojich príspevkov. Ty si porušil celý rad ustanovení ZÁKONA, ale chybu predsa len odskákal niekto iný a to kompletne. Ak tá vodička predpokladala, že všetci vodiči budú rešpektovať povolenú rýchlosť, tak aj s tým, že Ťa uvidela v spätnom zrkadle, asi nemohla počítať s tým, že sa ku nej dostaneš tak rýchlo. Ty si blinkre zapnuté mal? Trúbil si na ňu? Ak nie, tak si jednoznačne Ty neprispôsobil rýchlosť stavu a povahe vozovky, resp. dopravnej situácii odohrávajúcej sa na nej. Od samého začiatku tejto diskusie Ti nešlo o nič iné iba o to aby sa našiel aspoň niekto, kto Ťa poľutuje a pohladí po Tvojej ubolenej hlávke. Celé Tvoje cítenie je strašne podobné Revengerovi v diskusii hneď vedľa. Všetci mu prízvukujú, že jazdí blbo, len on si stále hudie, že za to môže guma, napriek tomu, že plyn držal v ruke on sám a okrem toho všetkým okolo seba nadáva.
Úplne sa tu bagatelizujú ustanovenia zákonov ako takých a to je presne ten dôvod, prečo je na Slovensku taká anarchia v každej sfére. Keby si bol vo Švajčiarsku, tak by Ťa polícii za Tvoju pirátsku jazdu bonzli priamo švajčiarsky vodiči. Je to ich krajina a im ide o to aby bola disciplína. Prevedené do všeobecnosti, práve preto je Švajčiarsko tam, kde je a Slovensko na opačnom konci. Ten národ je disciplnovaný a ľudia vedia, že ak to majú niekam dotiahnuť, musia ťahať za jeden povraz a ešte k tomu jedným smerom. U nás môžeš porušovať, čo chceš a ešte s toho vytlčieš kapitál. To je na zvracanie. A ešte tu arogantne osočíš niekoho, kto má opačný názor ako Ty. Viď Tvoje slová venované Denke. Lebo Ty si víťaz. (Pluralita na pohľadanie).
Je mi zle aj so všetkých debát v spojitosti s políciou, ako ich dobehnúť, ako im újsť a pod. A s tých najväčších porušovateľov predpisov sa stávajú pomaly národní hrdinovia. Že s toho v konečnom dôsledku trpia všetci motocyklisti pre jednostranne motivovaný pohľad polície, im je úplne fuk. Toto síce nie je tvoj prípad, pretože Ty máš známych aj u polície aj u právnikov "Znamosti su aj medzi pravnikmi aj na policii", to aby sa Ti ani pri budúcom výstrelku (dúfam, že nie tak tragickom, ako tomto) nič nestalo a ešte Ťa z toho vysekajú a pokutu dostane zas len obeť. Uvedomuješ si vôbec, že z toho všetkého, čo si tu napísal vzniká podozrenie z korupcie vo vyšetrovacom a súdnom procese?

A na záver len otázka. Na začiatku si písal na niečiu otázku o vodičáku, "Ono je to tak, ze ak mas na novu masinu s papiermi a nervy dorobit si vodicak na starej 350 za posranych 6000 -10 000sk tak sa ti lahko hovori." Mohol by si nám všetkým potom vysvetliť, že kde si zobral tých 40-5O tisíc na tie týždeň staré súčiastky "Mal som tam nove veci stare asi tyzden. gumy,brzdy,KN,dynojet,vyfuky,novy lak..proste parada a za tyzden bum" plus cena motocykla v pôvodnom stave aj keď s Oregonu.

Ja dúfam za všetkých, že na Slovensku práve toto, s čím nás tu balamutíš celé dva roky, skončí, čo najskôr pre dobro všetkých normálne zmýšľajúcich ľudí.

P.S. - Normálne nechápem, ako sa môžeš obhajovať s tým, že či nikto nikdy nepocítil adrenalín. Ja ho za volantom pociťujem stále rovnako už pomaly 17 rokov bez nehody. Ešte nikdy som neplatil ani pokutu a o naháňačke s políciou sa mi sníva iba pri sledovaní amerického gýča na obrazovke. Som zástanca právneho štátu, v ktorom žijú ľudia, ktorí sú schopní ctiť si zákony väčšiny.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil divo (28.01.2006 20:22)


29.01.2006 1:03

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

Vsetci ste tu "odbornici, vysetrovatelia, policajti,vychvavatelia" atd. Cest vynimkam, lebo aj taki sa tu nasli a im aj dakujem, s radostou pojdem s nimi na pivo. A Vam, co len obvinujete na zaklade neviem cim a najmä kym podlozenych dokazov odkazujem, zacnite sa liecit na psychiatrii, najmä z komplexov menejcennosti.
Divo ako uzasne vies citat myslienky, hodnotit ludi bez toho aby si ich spoznal, predpovedat buducnost, ako dokonale si vies domyslat a ako krasne sa vies vychvalovat a putat na seba pozornost. Uzasne.
Balamutim dva roky :-D tak toto je asi naj z tvojho prispevku :-D ze 100 000sk a to mas odkail? :-D
pozn: Miso, takyto ludsky odpad by nemal chodit po tejto planete... -neviem kto sa na koho prvy osopil, kto tu urazal? Sa zobud zo sna.
Co sa tyka financii moze ti to byt uplne jedno akym sposobom a bolo to necelych 30 000sk totiz ked si taky odbornik, tak asi vies, ze v cechach sa da zohnat vsetko lacnejsie a prachy som mal z motorky, ktoru som predal, Suzuki GSX750 chces aj vyrobne cislo?
A za 17rokov co mas vodicak si neplatil ani jednu pokutu? Co mas znamosti na policii?
Prosim ta, ked chces do niekoho skakat, obhajovat nejaku Denku alebo si tu liecit komplexy, tak si chod na www.wronx.com


29.01.2006 1:23

Re: Toto nikdy neskončí?

Mišo: Nič proti tebe. Len som sa pousmial, že používaš veľmi podobný slovník, ako môj FUCK CLUB:

zacnite sa liecit na psychiatrii, najmä z komplexov menejcennosti, putat na seba pozornost, takyto ludsky odpad by nemal chodit po tejto planete, alebo si tu liecit komplexy...

Ale môže to byť len náhoda ;-)

Ale nič v zlom. Urob si vodičák, jazdi trochu opatrnejšie a všetko bude fajn. Veľa šťastia!


29.01.2006 1:52

Re: Toto nikdy neskončí?

divo
Darca Krvi  Ľadvinka 

Keď som posielal môj príspevok, tak som tipoval, aká bude Tvoja reakcia, Mišo. Musím uznať, že si dokonale priehľadný. Ja som pokuty dosiaľ neplatil, lebo nebolo za čo platiť. Adrenalín prináša samotná premávka so šoférmi, ktorí sa správajú na ceste tak ako Ty. Nie je žiadny dôvod prekračovať zákon, lebo ľudia ako Ty riskujú aj za nás ostatných. Aká je však bilancia na strane nevinných?
Ja som si nemusel do môjho príspevku nič vymýšľať, všetko si v podstate napísal Ty sám, len si daj tú námahu a skús to po sebe prečítať. Začni od samého začiatku 6.1.2004.

Tragédia na tejto záležitosti ani nie je tá Tvoja nehoda, ale nekonečná arogancia ľudí, ktorým právo nehovorí vôbec nič.

Reagovať na mňa už nemusíš, lebo v tejto diskusii so svojím komplexom menejcennosti už žiadny kapitál nevytlčiem a týmto končím, ale ak si budeš chcieť kopnúť, tak to kľudne sprav. Ty si víťaz a ten berie všetko.


29.01.2006 23:29

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

Vadim, ved vsetko je ok :-) len ma rozculuju ludia, ktori obvinuju druhych bez dokazov. masinu nemam, nie su prachy, mam zivnost na nieco uplne ine, hlavu mam uplne inde, starosti kopec atd..urcite to poznas :-) Dva roky sa tu drzi tato debata a stale sa najde nejaky cur..k ktory len rype a hra sa tu na pana uzasneho.
Ak bude masina, urcite skor bude vodicak, avsak teraz an to vobec nemyslim, mozno neskor a mozno uz vobec, pride nahodou babo a skoncil som s motorkami :-) urcite to male bude potrebovat ziveho tata ako ziadneho (mrtveho) :-)


29.01.2006 23:38

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

divo, chcel si reagovat napisat co si myslis, a tak si aj spravil od toho to tu je, beriem. Je to tvoj nazor, ale nabuduce ta poprosim, neobvinuj niekoho, koho ani nepoznas, nerob sudcu a neobhajuj ludi, ktori nemaju s mojou nehodou nic spolocne, dobre? radsej sa zdrz komentarov k tejto teme. Ja ziadne znamosti nemam a ani som nemal. Bol urcity pokus ale ten zlyhal. Ta pani ktora sa v tom zviezla so mnou, bola uz 4krat trestana za jazdu pri poziti alkoholu, a este k tomu sposobila pri kazdom zazname nehodu. Tu pani poznam osobne, pozna ju vela ludi a myslim si, ze skor ona mala znamosti, ked dostala vodicak spat po tak kratkej dobe. Ziadnu zivnost nema a ani nemala, bola to barmanka uz asi v osmom podniku lebo ju vzdy vyhodili za alkohol (Denka!) ..prokurator vzniesol obvinenie voci mne aj druhej osobe, bolo to zavinene z obidvoch stran, sud to vsak zamietol aj na zaklade odvolania. z jej poistovne som dostal peniaze, ktore pokryli moje liecenie. Nic viac. Ani skodu, ani bolestne nic. Tak mi to nehovor, ze som chcel z nej vytlct prachy, ze som arogantny atd..ty ma nepoznas tak sa staraj radsej o seba ok? ja proti tebe nic nemam, ale snaz sa byt uz objektivny ked si taky psycholog a odbornik na pravo dobre? a vsetko bude fajn.


30.01.2006 0:08

Re: Toto nikdy neskončí?

many3
 Turista 

Ikona

Miso: tak tuto diskusiu Miso vidim po prvý krát, no jezia sa mi vsetky chlpy na ruke ked som cital co do frasa ty si vlastne chcel.Mas pravdu nema sa sudit ak nepoznas ludi, no mopzes sudit aj z toho co pisu.Nehnevaj sa al euvedomil si si niekedy pomimo toho ze ta zena nedala smerovku a ze mozno mala aj vypite , ze ty si prave ten kto isiel 80 (boh vie ci nie viac), kde bola 40ka, bez vodicaku, bez SPZ, bez zakonneho poistenia atd?Ty si ten hlavný vynník a vies preco sa to stalo?Lebo clovek ktorý urobí tolko chýb naraz nepozna co to je slovicko zodpovednost, a ked si nemal vodicak nemal si co hladat na stroji, a nehovoriac o tom ze ak by si bol skuseným jazdcom co si si mozno vtedy o sebe myslel lebo si niekde nabehal par kilometrov na cierno, tak mas vsebe nieco ako predvýdavost atd a celej situacii zabranis.Neber to osobne ale myslim ze si mal dostat poriadne tvrdý trest pri ktorom by si mohol o sprostosti ktorú si urobil rozmýslat aspon rok niekde v cele (aj ked ta pani spravila tiez chybu , no chyby ktore to cele spustili si urobil len a len ty).Posledna vec ktorú ti poviem:Zeny za volantom, co maju este aj vypite a nedaju smerovku su nebezpecne (ver mi uz mam stým skusenosti) no niekto kto urobi tolko chujovin naraz na ceste pretoze nerozmýsla a vobec ani nema vodicak je zivotu nebezpecný a ma byt s ciest navzdy odstranený.Co by si robil keby si niekoho pri tom zabil.Nejake dieta napr. alebo aj dospeleho ?CHcel by si aj od ich rodiny co po nom ostali nieco vysudit na svoju novu motorku?To co si chcel mi pripada totalne ale totalne chore a myslim ze pre vsetkých pravých motorkárov je otvorenie takejto diskusie velkým ponízením.Clovek ktorý má vsebe stipku cesti tak by si priznal ze chybu urobil on (to hovorim o tvojom pripade).Nehnevaj sa na mna , no musel som to povedat, lebo toto je moj nazor ktomu.


30.01.2006 0:38

Re: Toto nikdy neskončí?

many3
 Turista 

Ikona

preciatl som si toto tu cele.DIvo zase ti mozem napisat ze mas uplnu pravdu, ako by si mi kradol slova, aj Denka.No a Miso?!pisal si ze clovek ak jazdi od 13 tak vie jazdit lepsie jak ten co urobi vodicak.Mozno ale tak ako ty iba v lese moze dobre jazdit tam kde nie su iny.Pisal si ze si mal ostat pri crosse a myslim ze si aj mal.To ze sa par rokov prehanas po lese a pripadas si majster sveta, neznamena ze mozes ist na cestu (svoje oblubene kolecko v lesiku si mozno ovladal perfektne, no cesta je nieco uplne ine, nikdy sa neopakuju tie iste situacie).Takýto ako ty nech su odstrasujucim prikladompre vsetkých co nemaju este vodicak na motorku.


30.01.2006 1:21

Re: Toto nikdy neskončí?

Miso.
Neregistrovaný

zase dalsi..zaujimave ze sem pisu len ti, co chcu rypat a ponizovat, nech sa paci. Toto uz nema nic spolocne s tym, o co som sa chcel podelit s ostatnymi.
nech si kazdy urobi svoj nazor o co tu islo a tym to pre mna konci. Tuto debatu povazujem za ukoncenu. niekto si vydychne, mozno sa niekto dobre bavil, ale ti, ktori vedia byt objektivny a neukajaju sa tu na druhych, chcem len podakovat za ich podnetne pripomienky, za skvely pokec, a za to, ze sa dokazu pozerat na problem z obidvoch stran. Nedokazu to vsetci.
vy co mate vodicak, aj co nemate, vy, co pijete za rajdami aj vy abstinenti, vsetci chalani motorkari, ktori zijete srdcom pre motorky a nie pre nejake hadky na fore, zelam vam vela stastnych km a JE MI JEDNO CI S VODICAKOM ALEBO BEZ NEHO, stastie pri hladani mnou odporucanej knizky a takyto typci ako par poslednych...mam vas v p...


30.01.2006 9:53

Re: Toto nikdy neskončí?

many3
 Turista 

Ikona

Miso: Nehnevaj sa na mna ale diskusia je otom ze kazdy povie svoj nazor.Ja som ho povedal a tebe sa nepaci tak ma hned posielas do pi.. .Precitaj si moj clanok a skus najst nejake miesto kde by som ta ja posielal do pi.. alebo niekam podobne.A ty hovoris o ponizovani! Vies ten posledny odsek si celkom pekne napisal okrem toho konca samozrejme, ja som ti ako vsetci ostatny iba zdelil svoj nazor lenze ty ani pod voch rokoch nevies povedat vetu "viete ja som si fakt uvedomil ze keby nebolo mna tak sa ta vec neudeje bez akýchkolvek okluk aby si si priznal plnu vinu, vsade si este stale daco pridal a tak sa chcel ocistit.Ver mi ze aj ja zijem celým srdcom pre motorky anenavidim ked sa motorkari hadaju a nedrzia spolu, no cestný motorkár by si uznal plnu zodpovednost zato keby spachal nieco podobne, ale ty si sa este sudil a vyzmýkla stoho este nieco aj ked si mal byt sudený iba ty.Nakoniec ti poviem ze ja ta aj tak nebudem nikam do pi... posielat, ja som motorkar no neviem ci ty nim si.Ty si si podla mna stale neuvedomil ze clovek bez vodicaku na cestu nepatri, ze je to nezodpovedne atd.. . Posledna otazka: Ked uz o sebe tvrdis ze si motorkar preco si sa za tie dva roky nestihol registrovat a ukazat sa kto si, svoju tvar? Ja a myslim ze ani ostatny co ta tu trocha skritizovali urcite proti tebe nic nemam, nepacilo sa mi jedine to co si chcel po tej nehode este urobit (vyzmykat peniaze na novu masinku)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil many3 (30.01.2006 9:54)


03.02.2006 23:46

Re: Toto nikdy neskončí?

Ariel
 Bahniak 

Práve som dočítal túto diskusiu, no to bola fuška... Mišovi prajem všetko dobré, aspoň má o skúsenosť naviac a podobnú chybu už určite neurobí... Čo sa týka tej slečny v plechovke tak myslím že za svoju nepozornosť zaplatila, tiež si dá v budúcnosti pozor... Prevažná väčšina príspevkov na mňa pôsobí až zaujato voči Mišovi, ako keby všetci ostatní nikdy chybu neurobili.


06.02.2006 10:22

Re: Toto nikdy neskončí?

morfer
 Bahniak 

sa cudujem ze to dali jej za vynu je pravda ze nemala smerovku ale ty si nemal ani jeden papier a s motorkou si nemal co robit na ceste


13.02.2006 21:09

Re: Toto nikdy neskončí?

wyzwy
 Turista 

Miso: Verim ze to babo pride, a ty usetris za vodicak na moto.

Dufam ze raz nebude tvoja zena na mieste tej holky co Ti "vosla" do cesty. Som zvedavy na tvoju reakciu, ked Ti zasran bez vodicaku a papierov od moto skoro zabije zenu aj dieta. Pozeraj sa na to takto a zistis ze si sa tu zavzdusnoval uplne zbytocne.

Ty si na ceste nemal co robit.

Je to tak ako keby ze ta operuje murar ktory je presvedceny o tom ze vie operovat a vsetci doktori s diplomami okolo neho su debily.

Otvor si oci a pozeraj sa na svet realne a nie tak ako to vyhovuje Tebe.

Prajem Ti , Tvojej zene a babu krasny zivot, vela zdravia a na moto prosim uz radsej nelez.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil wyzwy (13.02.2006 21:29)


10.04.2006 8:59

Re: Toto nikdy neskončí?

Pa4k
 Jogurťák 

Ikona

Miso takychto kaskaderov ako si ty uplne zboznujem...jedna vec nemal si SPZ...dalsia ani poistku....a to najlepsie ani vodicak....kazdemu je jasne ze moto ide aj bez tychto veci...a urcite si to skoro kazdy aj skusil, ale ked uz tak ked viem o tychto veciach tak nebudem rubat 70-80 tam kde je 40ka...a sorry ale vynny si si sam...a dokazovat si to ze si nebol na vyne na fore...to je sila...namiesto toho by si sa mal z toho poucit...nie je tazke oznacit niekoho za vynneho ale priznat si chybu...thats alll


16.04.2006 13:39

Re: Toto nikdy neskončí?

ak by si siel 40km/h, tak nedopadnes tak hovadsky, mne tiez odbocilo auto bez smerovky. Natrepal som don motorku, zohol predok ale nic sa mi nestalo, "radsiej pomalsie a viac Km ako rychlo a menej" bud rad ze zijes.


17.04.2006 22:39

Re: Toto nikdy neskončí?

felesiga
 Bahniak 

Ikona

Miso: ja som mal podobne dzubadlo ale isiel som na aute(mulitcar) a jeden super typek s plne nalozenou S1206 ma chcel hore kopcom predbehnut a zrazil sa s protiiducou feldou.prisiel fizel a verdikt bol taky ze on je navine i ked ja som nemal ani vodicak ani papiere od auta a odbil ho takto:nedovolena bezpecna vzdialenost medzi vozidlami.....fakt nikomnu neprajem aby mal havarku je to na p....u treba uvazovat to je jednoznacne

a inac dohodol by som sa s nou mimosudne pretoze aj ty by si mal podla jedneho super zakona predvidat ze moze odbocovat a kvoli tomu by si mal znizit rychlost a dodrzovat bezpecny odstup medzi vozidlami ale ked fizli uznali za vinnu ju tak potom nieje co riesit.vela zdaru

Upravené 1 krát. Naposledy upravil felesiga (17.04.2006 22:43)


17.04.2006 23:59

Re: Toto nikdy neskončí?

Jofo
 Jogurťák 

Ikona

Mišo, v roku 1985 som mal havarku na JAWA 250, magor mi nedal prednosť v jazde na starej Oktávii. Ja som nemal vodičák, dopadlo to tak, že ja som zaplatil 100 Sk pokutu za ten vodičák. On mal súd a preto, že to nespravil prvý krát tak mu zadržali na 4 roky vodičák a na 2 roky mu strhali 15 % z platu / bolo tam aj ťažké ublýženie na zdravý. Poisťovňa mi zaplatila aj za motorku aj za robité kolená. Druhú nehodu som mal v roku 2002, s Yamahou FZX 750, na semafóre vrazil do mňa zozadu. Vodičák som mal / aj mám /, motorka bola vyradená z evidencie, nakoľko majitel predo mnou neprehásil nové značky. Poisťovňa my zaplatila plnú škodu na motorke, k zraneniu nedošlo. O tretej nehode nebudem písať tá sa ešte nestala a dúfam, že nestane. >:-) >:-)


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 150831 | Včera: 215712