Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Preco nejazdim na zrazy - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuPreco nejazdim na zrazy - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

05.05.2005 12:32

Re: Preco nejazdim na zrazy

Kapro
 Bahniak 

Len jedna poznamka na temu nosenia prilby, aj ked to nesuvisi zo zrazom:
Len malokto si uvedomuje, ze hlava je velka a tazka na moznosti krcneho svalstva.pri pade z motorky ku podivu funguje fyzika a nestastny krk vacsinou hlavu neudrzi, takze hlava prask sebou o zem.Aj pri relativne pomalej jazde...Vynimka potvrdzuje pravidlo, ale na to by som sa nespoliehal.
Ked som zacinal na chopproch, tak som tiez jazdil aj bez prilby.Raz som dostal dakeho cmeliaka krizeneho zo slonom do cela a od vtedy som na moto bez prilby nesadol a ani NIKDY nesadnem.Ale to je asi kazdeho osobna vec, ze?


05.05.2005 13:18

Re: Preco nejazdim na zrazy

Čendina
Darca Krvi  Turista 

duggo: ježiš...sorry...tak tebe si pamatuju. Jenom nevím že se ti říká duggo. Tyhle přezdívky jsou pro mě ještě takový nezapamatovatelný. :-)))


05.05.2005 16:17

Re: Preco nejazdim na zrazy

Junior
 Kávičkár 

Ikona

Zdravim Vas, zaujmava diskusia. Zrazy sa mi pacia a chcem ich absovovat co najviac, lebo chcem vydiet pekne motorky, zabavit sa a jednoducho zazit nejaku zabavu.

Jedine co neznasam su nadrbany AGRESIVNY ludia, co uplne bezdvovodne kazia a zneprijemnuju zabavu inym.

Tuto jedinu vec nedokazem respektovat!


05.05.2005 16:20

Re: Preco nejazdim na zrazy

Junior
 Kávičkár 

Ikona

som ja ale....... vidiet :-~


05.05.2005 17:30

Re: Preco nejazdim na zrazy

Lupus
 Turista 

Ikona

Vsetkým co sa im zrazy nepácia, zostante doma alebo chodte na ryby, tým ktorým sa zrazy pácia tých rád uvidím na3-5.6. Peziskej Babe.
:-P


05.05.2005 17:32

Re: Preco nejazdim na zrazy

Furby
 Skútrista 

Ikona

aj mna? :-) F!


05.05.2005 19:10

Re: Preco nejazdim na zrazy

slonnick
 Edvenčr 

Ikona

for Herghott: mas pravdu. Niekedy je lepsie nepovedat nic. Vidim ze sa uz ucis. :-)

for Cendina: :-))) - to s tymi tangacmi by bolo fakt skvele. :-) :-) ale ak mam byt uprimny, asi mi chyba fantazia, predstavit si seba v tangacoch na motorke.... :-), no ja ti neviem...ktovie co by na to povedala moja "lanka" s ktoru som uz 6 rokov...

Takze po poriadku. Aby bolo "vsjo jasno"
Nie som zastancom jazdy bez prilby, taktiez si nemyslim, ze jazdit v rifliach, kratasoch, alebo ako navrhla Cendina v tangacoch je hrdinstvo ci nieco etra rozumne. (kde si ty na toto prisla :-))) )
Moj prispevok smeroval k tomu, ze ak niekto ide na zraz a ocakava, ze 1000 motorkarov sa bude spravat rovnako ako on, tak musi byt neskutocne neskuseny a ak by som to mal pritvrdit tak poviem ze poriadne naivny a natvrdli. Takze ma neskutocne prekvapuje, ked ti,ktori absolvovali uz xy zrazov kazdy zraz opisuju ako tam je nieco nanic a kolko debilov sa tam zas predvadzalo...atd....atd. Kazdy sme nejaky (chvalabohu), ale ako som uz raz napisal, pojem "spravny motorkar" neexistuje. A ak ano, tak ma xy podob. A o tomto to cele je. Ked sa ti na zraze nieco nepaci tak to napis, povedz, vyjadri sa. A ked sa ti nepaci vsetko, odid a chod tam, kde sa budes citit dobre. Zraz motorkarov je zraz motorkarov. Aspon mam taky pocit. Nikde nebolo povedane,ze zraz na zlatych bude zraz motorkarov co jazdia len v prilbe, alebo ze to bude zraz motorkarov co jazdia v tangacoch.... :-) (Cendina ja sa fakt musim pri tom stale smiat....)
Takze Mishko: zraz motorkarov je zraz kopca ludi, ktori maju spolocnu vasen, co vsak nezanamena, ze su rovnaky. Zalezi len na tebe a niekedy aj na troche stastia ci si v tej kope ludi najdes podobnych tvojej vlnovej dlzky. Nie je zraz ako zraz. Aj ja mam svoje oblubene a su take na ktore nejdem. A ak sa mi niekde nepaci, alebo si tam nemam s kym co povedat trielim prec. Nie som motorkar preto, aby som patril k nejakej skupine, ale som motorkar, lebo aj ja patrim k nejakej skupine. A ak na akomkolvek zraze natrafim na tu svoju, je mi fajn a zostavam. Samozrejme ak sa tam nedeje vyslovene nieco co sa mina s mojim ja. Takze hlavu hore, nezi s predstavou dokonalych zrazov a dokonalych motorkarov. Nic dokonale neexistuje. Ani zlate piesky nebudu nikdy dokonale. Mal si asi smolu a nenatrafil na tu svoju "krvnu skupinu". Ja nastastie ano a aj ked som nebol so vsetkym spokojny, zabavil som sa a mal som co aj obdivovat.....Na zlatych bolo dost motorkarov , takze na to, aby ho niekto mohol ohodnotit ako zly a hanbou motorkorov by musel byt asi Pan Boh. Lebo len ten vidi vsetko.

for Cendina:
Ja nie som ziaden vymietac zrazov ale ak som sa niekde zle citil, tak som sa zbali a isiel si svojou cestou. Neodsudzoval som niekoho ze je ten nespravny a debil len pre to, ze ma inu predstavu o zabave, humore, priatelstve, ze jeho predstava o motorke a zivote s nou je ina. Samozrejme len dovtedy, pokial svojim spravanim neohrozoval inych. Ale hlavne, neodpisem, neodsudujem a neposlem svojho kamarata inym smerom ked mame rovnaky ciel len preto, ze pre neho je zivot s motorkou o niecom inom ako pre mna a ze pocit "FREE" zivota je pre neho dolezitejsi ako jeho vlastna bezpecnost.
Ja som tam prisiel v PRILBE, V KOZI, V RUKAVICIACH a moja cestovna rychlost bola asi 60 KM/HOD. DTTO aj moja spolujazdkyna. (jazdim na traktore)Takto odety som aj odchazdal, len letne rukavice som vymenil za tie na chladnejsie pocasie.
Moj "dlhovlasi" kamarat prisiel BEZ PRILBY, V KOZI a kedze ma kopec inych a pre mna dolezitejsich dobrych vlastnosti tak isto, teda ako moj kamarat odtial aj odchadzal.
A nemal by som problem ist s nim aj keby nemal na hlave prilbu, ci jazdil v kratasoch. Povedal by som mu to, lebo mam na to svoj nazor. Ale respektujem aj ten jeho. Vies Cendina uprimne, aj zebra sa ma v ZOO lepsie a nehrozi jej take nebezpecenstvo ako v prerii, ale keby si mohla vybrat verim, ze by radsej riskovala stretnutie s levom ale s pocitom volnosti, ako tych par m2 bezpecia v utulnej ZOO. Takze ja len tolko. Neodvracaj sa od niekoho kto ma iny nazor ako ty, lebo je mozne, ze stoji za viac ako niekto, kto ti bude vzdy prikyvovat a presvedcovat ta aky je skvely.

Vsetkym prajem len stastne a beznehodove km.
Howgh!Howgh!Howgh!Howgh! :-P :-D


05.05.2005 19:13

Re: Preco nejazdim na zrazy

slonnick
 Edvenčr 

Ikona

Lupus vyborne. Boli sme ti jedni z 20 nadsencov ktori tam minuleho roku stali v piatok pred podiom a bavili sa. Samozrejme ze sme zostali aj v sobotu......Zraz sa nam pacil, dufam ze tento rok vam vijde este lepsie.


05.05.2005 22:08

Re: Preco nejazdim na zrazy

Neviem prečo každý nadávaťe na zraz na zlatých pieskoch? Ked sa Vám tam nepáči tak prečo tam chodíte? Zbytočne kritizujete, ja som tam bol už od štvrtku rána aby sa mohol tento zraz uskutočnit tak som musel navoziť podium aj celú techniku a postaviť ju aj s ostatnýmy chalanmi od nás s klubu aj pár ludí čo s motorkami nemajú nič spoločného.Ja sa nestažujem ,ale aby vy ste sa mohli zabávať tak ja som musel tahat so svojim Cambionom od nedele v kuse na cestách aby bolo všetko na mieste načas.Každý len nadávaťe ale ked máte nejaké nápady prečo nepoviete ale len piočujete stále na to alebo ono. To že tam niekto gumuje je jeho vec on si ničí svoj stroj,že jazdí rýchlo jeho problém ,ked sa vám to nepáčilo tak ste mali na to upozorniť ochrankárou aby urobily poriadok.Ked máte nejaké nápady dajte mi ich vediet možno sa zrealizujú.Vy ste sa zabávali my sme tam makali ,v nedelu ste zmizli všeci domou ale ja aj s chalanmi sme tam ostali aby všetko sa dalo doporiadku ako ked sme tam prišli. :-(((((( >:-) >:-) >:-)


06.05.2005 0:59

Re: Preco nejazdim na zrazy

Carlos
 Edvenčr 

Ikona

Pyro: Ježišikriste!! :-O Všetci sa Ti tu strašne omlúvame!!! Fakt, strašne nás to mrzí...už nebudeme "piočujať"...

Všetci akosi stále zabúdajú na jednu vec. Keď niekto povie, že to a to sa mu to na zraze nepáčilo, neznamená to že celý zraz musel byť zákonite zlý a úplne na hovno. Ani to nemusí znamenať, že za to musela ochranka, organizátori, prezident klubu, predseda vlády alebo ktojaviem kto ešte... Ak niekto povie, že sa mu nepáčili motorkári v šlapkách, je to jeho vec, ako je to vec samotných motorkárov v šlapkách, či tak jazdia alebo nie. Tu je to miesto na to, aby si tu každý napísal, čo sa mu nepáči, alebo páči....
Načo koho presviedčať o opaku?


06.05.2005 6:38

Re: Preco nejazdim na zrazy

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Povodne som nechcel zasahovat do tejto diskusie, ale pyro ma presvedcil. Takze pyro - len dve veci.
1. Niesi zaregistrovany, takze tvoj prispevok beriem, ako nieco od cloveka, ktory si nestoji za svojim slovom...
2. Ten pravopis!!!!
Pyro - nemaju sa ti vsetci poskladat na pivo, aby si ta nejak udobrili? Ked to nechces robit, tak to preboha nerob!!! Teraz tu budes plakat, ze kolko si sa ty namakal a kolko ta to stalo sil??? Sa uvedom clovece. Ked sa niekomu nieco nepaci, tak to tu napise a ja si to rad precitam. Na to su tu diskusne fora.


06.05.2005 10:50

Re: Preco nejazdim na zrazy

Čendina
Darca Krvi  Turista 

JosiG: Tak trošku mám pocit, jako by mě někdo praštil klackem po hlavě a vkládal mi do úst slova co jsem nikdy neřekla :-))) Nebylo to na začátku tak že jsi byl pro ježdění bez helmy a oblečení a já proti? Teď zjišťuju že sám bys bez helmy nikdy nejel ???? Že s tím nesouhlasíš i u ostatních? Tak o čem se vlastně přeme? Jediný rozdíl je, že ty jezdíš ve společnosti nechráněných lidí na motorce a já ne. K téhle zásadě jsem došla po svých subjektivních zkušenostech, které trošičku hodně zatřásli mým smýšlením a myslím, že si tohle chování můžu dovolit, stejně jako jiní si můžou dovolit jezdit neoblečení (tedy pokud neporušují zákon nenošením helmy), máme demokracii. Pokud můj kamarád chce jezdit bez přilby a oblečení musí počítat s tím že se mi to nebude líbit, protože o něj mám strach. Kdybych o něj neměla strach, byl by mi lhostejnej a nebyl by to můj kamarád. Když tak nad tím uvažuju. Už asi 10 minut tady přemýšlím jestli někdo z mých známých a přátel jezdí bez helmy.... Vlastně si vzpomínám akorát na to, jak mě jednou seřval kamarád za to že jsem jela asi půl kilometru bez oblečení jenom v helmě, měl k tomu důvod, sám má takovej krásnej zjizvenej bezchlupovej dizajn po těle z jedný krátký cesty "jenom na benzínku". Takže je vlastně všechno v pořádku. Jezdím si s lidmi, kteří jsou mi blízký a zároveň nemám problém se svou zásadou nejezdit s lidmi kteří nemaj helmu a oblečení. Pohoda ne.
PS: škoda, ty tanga bychom fakt ocenily.... tvé partnerce můžem slíbit, že tě nebudem obtěžovat, a ve vší počestnosti pouze oceníme hodnotný výkon potleskem a provoláváním slávy.


06.05.2005 12:08

Re: Preco nejazdim na zrazy

slonnick
 Edvenčr 

Ikona

Cendina: ok. Tato diskusia by sa mohla tahat este dlho, ale k comu by to bolo. Ty si v pohode, ja som v pohode, tangace mi partnerka neschvalila a nie som z tych, co potrebuju potlesk a prevolavanie na slavu,takze podme jazdit. Vela beznehodovych km. Vsetko je v pohode. Nebe je modry, voda je mokra.....hlavne nech sme zdravi.

JusiG


06.05.2005 13:35

Re: Preco nejazdim na zrazy

leo
Neregistrovaný

Pamatam sa, ze asi pred rokom som sa tu podobne hadal s Cendy uz ani neviem o com, ale zaklodom bola tiez sloboda a moto. Takisto sme sa vadili, az sme sa zhodli, ze vlastne mame vlastne rovnyky nazor, len to akosi inak myslime. A tak som si vychutnavajuc cital diskusiu: Cendy vs. JusiG a cakal som kedy sa obaja dopracuju k zaveru, ze v podstate si myslia to iste, len troch inak. Dakujem vam priatelia. Dobre som sa zabavil ;-) a konstatujem: OBAJA MATE PRAVDU.

Mimochodom na Zlatych ste sedeli od seba asi 50 m a na chlastacke co bola U Justina se chodili okolo seba :-D

pes: mam vas rad oboch :-P


06.05.2005 13:45

Re: Preco nejazdim na zrazy

Čendina
Darca Krvi  Turista 

JusiG: amen :-D Ok....necháme tangáče tangama.... pozdravuj partnerku že jí fandím :-))) che che.... upřímě nejvíc mě pobavil teď LEO.... Já tě vlastně znám a ani o tom nevím :-))) Tak zase na dalším srazíku.

LEO: vždycky to tak končí :-))) Takhle nebo nekonečnou válkou o ho.... ničem.


06.05.2005 13:50

Re: Preco nejazdim na zrazy

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

leo: 100 bodov ;-)
mishko: 100 bodov :-D ze polcas rozpadu :-D
vadim: :-D
duggo: tiez vo vela veciach suhlasim

Carlos: strasne sa Ti ospravedlnujem, chcel som ist zatebou, ale po ceste som asi niekoho stretol a zabudol som na to... Na dalsom zraze to uz snad vyjde... a zoznamim ta s ostatnymi motoride-akmi ktorych poznam. Inac ked si mi poslal sms ze sedis vzadu tak som asi pred 2 min. vtedy odtial odisiel... Mozno sme tam sedeli spolu :-(

Pre vsetkych:
Ja neviem... Vy ste vsetci ako keby ste spadli z Jahody... Nadavate na zaraz v TT, nadavate na zraz na Zlatych... Ja nenadavam ani na jedno. Obe akcie vo svojej podstate nestoja za vela, ale chodim na ne kvoli ludom a motorkam. Idem na ne v tom, ze viem co mozem ocakavat a tak som malokedy sklamany a potesi ma ked ma organizatori niecim prekvapia. V sobotu mi asi 10 z vas volalo ako to je so vstupnym... Kua uz ste niekedy na motozraze platili za piatok alebo za sobotu? Motorkar plati vzdy na cely vikend a ceny na plagatoch a v rozhlasovych reklamach (ze Vadim ;-) ) su vzdy pre ocumovacov. Do debaty o obleceni a jazde bez prilby sa nebudem zapajat, snad len tolko ze pohlad na peknu ritku na jogurtovom bobiku je vzdy pekny a pokym to nie su moje krize a ladviny je mi to lautr fuk. O prilbe to krasne napisal Leo... a myslim si ze kolona ma jazdit 60 km/h a keby vsetci vedeli ako sa ma v kolone jazdit je to vcelku vhodna prilezitost na to vychutnat si tu jazdu bez prilby. Ale taka kultivovanost kolony sa mi snad na Slovensku este nenaskytla, snad len ked sme isli z BA do TT ;-) :-D Ale napr. v rakusku je to bezna vec ze kolona ide pomaly je organizovana a v kolone sa vsetci spravaju slusne...

K tej prilbe... zabudate ze z nahaca a jogurtu sa pada trosku inac ako z choppra, to len na taku malu obhajobu choppristov bez prilby. Na nahaca a jogurta by som v zivote nesadol bez prilby...

Tiez nerozumiem vasmu rozcarovaniu nad organizovanim zrazu klubom Red Devils. A kto ho ma preboha organizovat? Sam Pista? Ved HD BA sa rozpadol ako prach a ostal z neho len ubohy pajzel pre vikendovu diskoteku... A kto sa ma starat o program a bezpecnu spolocnu jazdu? Tie pipenky a chlapeckovia zo sobotnajsich diskotek v HD?

Gumovacky, strielanie a podobne sprostosti patria k zrazu a nechapem ako sa nad tym mozete pozastavovat. Dokym to niekto nerobi 2m od motoriek je to uplne jeho vec ako si nici motorku... Premavanie sa 80-kou po tych cestickach, no neviem ako to bolo tento rok ale po minule to security vcelku zvladala a ked niekto robil moc velke sprostosti zahodili mu kluciky a na 15 min mal schladenu hlavu :-D Ja som bol napr. prekvapeny ze na to ze to boli Zlate Piesky tam bol klud a pohoda... Po minule roky to bolo omnoho horsie, omnoho viac debilkov a brodelu. Teraz mi to pripadalo ako taky \"komorny\" zraz... Trosku ma ale netesi ze kvalita zrazu a medzinarodna ucast ide fakt dole vodou... Mna osobne program moc nezaujima, nieco pravdy na tom \"ked mas dobru partiu program si spravis\" pravdy bude...

Ale kto pre boha chodi na zlate kvoli programu? Ked chcete program chodte do divadla...

Ale nie teraz vazne, zrazov -pre motorkarov- je na slovensku strasne malo. Vacsina zrazov ma komercny charakter, program nula bodov, ale s tym proste musi clovek ratat... Kazdy zraz je o niecom inom, vsetky su vsak o jednom a tom istom, o motorkach a o ludoch. A kvoli tym motorkam a ludom sa na zrazy chodi...

FaDe-MARAUDER


06.05.2005 20:14

Re: Preco nejazdim na zrazy

269051
 Ľadvinka 

Ikona

Fade: 101 punktov :-D


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 188416 | Včera: 214401