Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

Reakcia rodicov na kupu moto - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuReakcia rodicov na kupu moto - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

11.05.2010 20:12

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

gixerak
 Kávičkár 

Ikona

Ja som teraz niekoľko mesiacov PN. Dnes som sa legálne v čase vychádky išiel asi po týzdni previesť. Ale mama v poslednom čase robí problémy ako keby som mal 12 rokov. Že či ma nemrzí že žijem.. Keďže sa mi chorobu podarilo rozchodiť a zatiaľ žijem, podľa nej by som sa už nemal voziť.. Budem sa musieť voziť iba keď nebude doma. Tušim som prekonal návrat do detstva :-D


12.05.2010 22:23

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Jaguar17Victor
 Skútrista 

Ikona

ľudia som rád že nie som sám ktorému rodkovia neschvaľuju moto. bolo vás tiež dosť čo ste si museli vypočuť zato nadavky ale prežili ste, prežijem aj ja hadam! :D :-~ 8-) drže palce :-P


13.05.2010 6:16

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

mna sa otec opytal: nechces k 20. narodeninam motorku? a ja ze ano, tak mam motorku


13.05.2010 7:04

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

martin1976
 Kávičkár 

Ikona

Kedze mojej mame sa mesiac pred jej svadbou zabil na motorke jej jediny brat, u nas okrem pioniera alebo babety nechcela o motorke ani pocut.
Ked som si minuly rok kupil "velku " motorku, uznala, ze som uz dost stary, aby som na nej vyvadzal somariny a trochu sa ukludnila.


13.05.2010 17:13

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Minerva
 Turista 

Ikona

Minule tak hovorim mamine: "No nie je nadherna?" a ona na to: "Je." :-)))


13.05.2010 17:20

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

chrumka
 Turista 

Ikona

ked tak citam, vsetci mate skor pozitivne reakcie ako negativne....
nasi nekomentuju, motorka je Mikyho, kvoli mojej kupe sa ale stale hadame, a to davno nemam 17 ani 18st
buduci rok ale ci chcu alebo nechcu, budu sa musiet s tym zmierit :-D :-D


13.05.2010 21:06

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

hans28
 Jogurťák 

Ikona

ked ja som doniesol domov ako 15rocny jawku 350, prva reakcia: "vrat tu staru cocotinu tam, odkial si ju doniesol" :-D bola fajna len mala dve stopy, o zaradenej trojke som mohol snivat tak rovno z 2 do 4 :-D otrec mi ju previdelne pokazil ale furt sme to s kamosmi rozchodili.. bol to neskutocny vykon a kelo zazitkov spolu mame ako kolko krat som ju domov tlacil.. nikdy viac :-P

prikladam aj foto len uz je tam osadeny motor 175... povodny 350 to akosi nezvladol >:-)

Pozri obrázok

riadna mašííína ne? :-)))


19.05.2010 13:37

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Perno
 Kávičkár 

Ikona

moji rodicia sa budu o mna bat vzdy ked pojdem jazdit viem to lebo mi to povedali....aby sa tak nebali vzdy im zavolam,ked si dam prestavku,ze som v pohode hned su kludnejsi.
Na drhu stranu sa im motorka paci,ked ju umyjem vzdy sa kochju pohladom na nu [dobre]


03.02.2015 2:04

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Infected
 Kávičkár 

Ikona

Moju prvu som kupil v 18tke, Ybr 125. Konal som v presvedčeni, že jednoduchšie je pytať o odpustenie ako o povolenie, resp. povolenia by som sa nikdy nedočkal. V bunde, prilbe som prifrčal na nej pred barak, prezvonil mame nech vyjde vonku, jak vysla skoro odpadla, "co to ma znamenat, to je len nejaka sranda ?" najblizsie tyzdne som pocuval ako ju necha rozobrať, hodi ju do jazera, nasype cukor do nadrže a tak podobne. Po čase si zvykla, ale ajtak bola najštastnejšia keď som ju minuly rok predal.
Vravim jej "neteš sa, bude ďalšia". :D
Otec len pokrutil hlavou a neskor zacal rozpravat pribehy o tom jak on za mladi jazdil.

Zajtra idem pre Z750 a keďže teoria o odpusteni sa mi osvedčila, tak to bude pre rodičov prekvapenie aj tentokrát. :D


03.02.2015 8:39

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

pohodakman
 Kávičkár 

Ikona

Milan, zaloz aj temu - Reakcia manzelky na kupu moto :-)


03.02.2015 8:52

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Nó .
A ešte by mohol pri príležitosti blížiaceho sa 10. výročia založenia témy usporiadať veľkolepú párty aj so svetelnou show .


03.02.2015 8:59

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

alexa7
 Kávičkár 

Ikona

Ja by som už zložil že : reakcia detí na kúpu moto. Najprv som to preskákal s rodičmi, potom s manželkou a teraz niekedy aj so synom, ked vláčim so sebou aj jeho matku :-D


03.02.2015 9:10

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

brazel
 Kávičkár 

Ikona

... ked vláčim so sebou aj jeho matku ... to sa mi páči , vďaka za vylepšenie nálady [dobre] :-D :-D :-D


03.02.2015 9:29

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Ked sme mali so susedom 12 dotrepali sme domov Skodovku 100.. Predtym som lietal na babete a neskor na skutri. Otec videl, ze so mnou niet pomoci, a tak radsej ako riskovat behanice bez papierov, mi nakazal spravit si vodicak hned ako to bolo mozne. Nasledne kupil jednu cinu a ja som s tym bol spokojny.
Obcas som sice vybehol mimo cestu na susedovej a jedneho casu aj svojej motorke ale vzhladom na to, ze som jazdil od mladi to nikomu nevadilo. A teraz ? Otec bude drat skuter, ja motorku a mame sa po spolednej jazde na 750 Grizzly vyjadrila, ze take volaco by aj ona chcela ... co si moze clovek viac priat ?
[shake]


03.02.2015 9:39

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

VORman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

vždy som si kúpil čo som chcel,,z rodičmi som neriešil


03.02.2015 10:15

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

jojkoz
 Turista 

Ikona

Nooo prvu poriadnu motorku som mal od 16-tich - a dostal som ju od rodicov :D - na zavody Enduro a CC
Ale mal som to v rodine jednoduche - kedze otec uspesne a dlhe roky pretekal.
Cestnu moto som si kupil az v roku 2009 - rodicov som sa nepytal :-) - a manzelka bola s otazkou moto oboznamena uz na zaciatku vztahu :D - a cestna ju chytila hadam viacej ako mna :-)


03.02.2015 10:19

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

VORman ty si borec. To dufam, ze myslis az po dovrseni 18. roku zivota, osamostatneni sa a financovania z vlastnych zdrojov, ze?? Inak to beriem len ako vtip 8-)
Dobra tema [dobre]
Mna by zaujimal aj pohlad z opacnej strany:

Reakcia rodicov na kupu moto vlastnym detom ?


03.02.2015 10:25

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

HoGo80
 Edvenčr 

Ikona

Asi je jedno koľko rokov má človek, reakcie sa veľa nemenia. Ako som začal pred dvoma rokmi, tak som Horneta požičal otcovi, keďže tiež mal veľké áčko a vrátil sa s tým, že chyť to a ber to odo mňa, to je hrozne rýchle a strašne ťažké. Keď som ju za pár mesiacov vymenil za busu, tak už len nechápavo krútil hlavou. Mama len smutne vždy zopakuje, to jej zlaté "dávaj si veľmi pozor". Naposledy som dostal pripomienky pred týždňom, keď som sa vrátil z Brezna. Akurát namiesto "nie je leto, ale zima" som schytal "nie je apríl, ale január", takže pomaly si zvyknú :D. Naschváľ som nič nehovoril, nech sa neboja, že porozprávam zážitky až potom, akurát som nedomyslel to, že ak uvidia auto u starkej na dvore, tak im asi dôjde, že som neodišiel autobusom.


03.02.2015 10:42

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

snowden
 Kávičkár 

Ikona

Prisiel som s TYM na ulicu. Bol dazd 7stupnov. S mojou vyskou sa neschovam. Mama vysla von, vidiac siroky usmev, pyta sa: Tvoja? Odpovedam: Moja. Mama: si si kupil? Ja: Som si kupil. Mama: je zima, pod na caj. Tak a uz druhy rok ju na tom sem tam povozim. Akurat uz nemam Yamahu ale Hondu. A tatko sa chudak nedozil. Mali sme taky sen, ale doba vtedy tolko nepriala.


03.02.2015 10:56

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Plazivec
 Čoprák 

Ikona

Moja mama sa nikdy nezmierila ani nezmieri s motorkou. Mojej dcere som kupil motorku ja. Zene tiez. :-D


03.02.2015 11:47

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Stano600
 Jogurťák 

Ja som to mal podobne pri prvej zmienke ze chcem motorku som dostal odpoved od oca "kup si a mozes s nou stanovat pred domom" ale takych vyhrazok som sa uz napocuval.

Uvedomili si to az ked som dosiel domov s vodicakom vtedy vedeli ze uz ma nic nezastavi a tak radsej pomohli s vyberom a tak. Mamca vsak doteraz ma obavi kedze jej otec sa na motorke zabil ked bola mala takze pri nej to chapem ze stale poznamena aby som si daval pozor. :-)


03.02.2015 12:33

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Ja este prispejem mojou utrapou. S mojimi rodicmi ako som pisal vyssie problem nebol. Ale moji teoreticky buduci svokrovci to vidia inak. Na jednej strane maju hroznu otrasnu neprekonatelnu skusenost s moto zpred 40 rokov ked sa na nejakom 5 konovom supersporte tata smykli na mazlavom blate a dzubli na bok, a na druhu stranu su predsa plne spravy blaznov na motorkach, ktori priam az narocky narazaju do aut lebo su to blazni. Bol som velice rad ked pri rodinnej oslave prisla tato tema na rad a moj kamarat sa netajil prihodou o jeho havarii (najazdene vtedy 0.nic, neviem ci to nebola aj prva jazda alebo tak. Motorka este ani prehlasena tusim nebola) no a potom pribeh strelca z pezinskej, ktory to rezal cez ciaru az tak, ze si o autobus odtrhol makovicu..
+ K tomu pridajte vseobecny nazor na motorkarov ktory sa tu zakorenil v 90tych rokoch ked si pseudomafiani v teplakoch a adidas sustacke kupovali masiny zo zapadu za hotovsot prinesenu v igelitke a potom mozem argumentovat mojimi 12 timi rokmi s jednou nehodou (ale to bola ta povinna, krst asfaltom) kolko len chcem...
Pripominat ze moj stary otec lietal na pincli na morav za zenami tak ako vela vela dalsich sa neoplati. To vtedy bola ina doba...

Asi by sme sa mali zobrat a rozdavat cukriky kazdy tyzden inak sa tymto hadkam nikto z nas nevyhne....


03.02.2015 12:39

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

hipi
 Turista 

Ikona

ja s rodicmi bez problemov, ale zene som o tom radsej ani nepovedal, kedze som sa rozpraskal na skutri uz predtym. No a ked zbadala, ze do garaze parkujem noveho, tak velke negativne prekvapenie, dva tyzdne ticha domacnost a potom uz bola ok, na narodky mi dokonca kupila aj moto veci a poukazku do due fratelli.
Dalsia dvojtyzdnova ticha domacnost bola, ked zistila, ze vozim nase 3r. dieta po ulici(pomalicky do 20kmh, ulica takmer bez premavky) :-)


03.02.2015 13:50

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Bosmi
 Turista 

Ikona

U nas v pohode, ale to bude tym, ze som si na prvu moto zarobil sam a kupoval, ked som mal cez 30 :-)
Tatko bol so mnou u Dusa v STYXe na skusobnej, pomohol mi ju previezt v dodavke (kupena 1.11..) Doteraz so mnou jazdi, ma maleho stroma, tentorok planujeme spolu Rumunsko :-)
Mama OK, len samozrejme obvykle "Davaj pozor"
Frajerka frflala, tak zivotna zmena :-)
Ta nova sa uz vozi so mnou. Akurat som dostal radu do zivota, ze sa nemam strepat, lebo ma pride dorazit >:-)


03.02.2015 18:23

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

fazer600
 Turista 

Ikona

Stary zamrmlal....,,v posteli nezomries " :-D


03.02.2015 19:17

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Feror
 Edvenčr 

Ikona

Keď som mal 15 a foter videl, ze je zle, tak mi akcne kúpil moped Korado, aby som si nekúpil niečo silnejšie.
V 17 som chcel vymeniť za Kyvacku, ale nejak nebola žiadna k predaju. Tak som zohnal Jawa CZ 150 z 1954 s TP. Reakcia našich oveľa lepšia, ako keď som si po 10 rokoch postu kúpil XL700, nehovoriac o manželke :-((((((
Asi sa všetci báli, ze kopec mojich deti im zostane na krku.


03.02.2015 19:50

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

czody
 Geriatrik 

Ikona

Ja to mám podobné ako Plazivec. Jazdím od 14tich, starký mi dovolil všetko [dobre] a dokázal vstrebať aj výčitky mojej mamy, rozpad rodiny bol na dennom poriadku. :-P Prvú motorku som kúpil dcére keď mala 15, dnes má 20 a stále jazdí ;-) . Videl som na vlastné oči všetky jej pády, všetky bez zdravotnej ujmy. Tá posledná bola vcelku zaujímavá, zaspala po 400km asi 100 metrov pred domom. Moto sme opravili a pokračovala ďalej. Obavy mám aj ja, zakazovať to ale nemá zmysel, no podľa mojej mamy by mi mali zobrať rodičovské práva a nikdy nedovoliť splodiť ďalšie deti >:-)


03.02.2015 19:55

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

jazvec750
 Geriatrik 

Ikona

ja by som vam to povedal ale veď ja sa už nepamatam,už prešlo 42 rokov co som prvýkrát sadol na motorku :-))) :-))) :-)))


03.02.2015 20:12

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

Feror
 Edvenčr 

Ikona

Re: jazvec750: a vnucence na com jazdia ? ;-)


03.02.2015 20:31

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

jazvec750
 Geriatrik 

Ikona

vnucence este nemam ale jeden syn jazdí na honda hornet a druhy yamaha xt 660 takže o motorky na dvore neni nudza. Ale teraz važne ked som mal 17 rokov otec mi kupil jawu 250 kyvacku samozrejme jazdenku za 1000,- kčs. Bol rad že nechodím po krčmach ale že sa venujem motorke. [dobre] [dobre]


04.02.2015 8:25

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

VORman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Fonzy ,,,až po 18-tke( dva dni po) ,,prvá čo som si kúpil za vlastné bola JAWA 350 638 (12 000 kčs)


04.02.2015 8:28

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

VORman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

jazvec750 čau 8-)


04.02.2015 11:28

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

czody: a 20-ročná dcéra má frajera? >:-)

jazdím od 15-tich, Simson, Aprilia Tuareg 125, XJ 600, TDM 850, CBR 900RR. TDM 850, GSX-R 750, TDM 850...čo bude ďalej?

asi dlho nič, ako je vidieť, vždy sa nakoniec vrátim k TDM...

rodičia majú každý svoju mašinu (TDM 900 a CB 500 S), 15-ročná sestra sa už chystá na vodičák pomaly a samozrejme kúpu nejakej malorážky na úvod... [dobre]


04.02.2015 19:20

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

jazvec750
 Geriatrik 

Ikona

VORman ahoj ako vidis sledujem motoforum aj v nemecku.


04.02.2015 19:43

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

czody
 Geriatrik 

Ikona

demmoo nemám potuchy, je v BA na výške >:-)


04.02.2015 19:49

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

sqeles
 Jogurťák 

V deň mojich narodenín som prišiel za rodičmi na motorke tak ma oco nemohol doraziť.

Dôvod úpravy: czody caves :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil sqeles (04.02.2015 19:50)


04.02.2015 19:53

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

czody: výborne, výýborne..ja tu (zatiaľ) pracujem, to musí byť jedine osud! :-))) ;-)


04.02.2015 20:03

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

czody
 Geriatrik 

Ikona

už som celý bez seba :-D nájsť ju, ale budeš musieť sám :-P
sqeles ;-)


05.02.2015 10:49

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

VORman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

jazvec750-Milan ked budeš doma v jari a bude ok počasie ozvy sa,,pojazdíme


05.02.2015 13:34

Re: Reakcia rodicov na kupu moto

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Par príspevkov vyššie niekto pisal čosi o reakciách deti na kúpu moto...
Boli sme s deckami na chalupe a vymyslal som pre ne nejaky program, hladal na nete cestovný poriadok hist.zeleznice Čierny Balog.Nejak som klikol na nejaky veteránsky odkaz zaujala ma nejaka panelka.No uplne ma dostala ponuka Stadion S22 za cca300 eur asi 10 km od nas.Tak som deckám (6 a4 roky) ze na vlacik pojdeme zajtra ale ze dnes poobede pojdeme pozriet s mozno kupit motorku.
No a ta krpata šťanda na mna cela rozhorčena vybafla že "načo je nám ďalšia motorka, ked už s maminkou máte dve"
Asi tri sekundy som sa nezmohol na žiadnu odpoveď a nasledne som sa rozosmial.
U žien to bude asi nejaka geneticka averzia,alebo som spravil niekde vo výchove chybu :-)))


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 263223 | Včera: 200509