Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

Obraz motorkára v médiách - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuObraz motorkára v médiách - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

08.12.2010 1:13

Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Čaute!
Vo štvrtok si mám na predmet Štylistika a rétorika pripraviť agrumentačný, resp. persuazívny prejav s prezentáciou. Vybral som si tému "Obraz motorkára v médiách." Čo si myslíte, prečo nás verejnosť vníma ako vníma? Prečo dochádza ku stereotypizácií motorkárov a tzv. "hádzaniu do jedného vreca"? Prečo by mal byť ten obraz iný? Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť?
Pár diskusií o téme motorkári vs. verejnosť tu je a ak niekto ešte nejaké nájde nech doloží link, rád prečítam. Za všetky hodnotné príspevky vopred ďakujem. :-)


08.12.2010 7:04

Re: Obraz motorkára v médiách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

je prirodzenou vlastnostou ludi (bohuzial) hadzat ludi do jedneho vreca. Motocykel puta velku pozornost u populacie - vzhlad, hluk motocykla & vizaz motorkara.
Motorkar je osoba velmi kontroverzna, na jednej strane su tu dobrocinne akcie, ktore nie su prilis spropagovane, na druhej strane su tu pocas leta denne spravy v mediach o havariach a smrti motorkarov. Mozes mat 10 dobrocinnych akcii denne, ak je tam jedna smrtelna nehoda, bezny clovek si zapamata tu nehodu.
Detto to plati v premavke. Ked bezny clovek stretne normalnych 10 motorkarov, ani si ich nevsimne, ale ked stretne jedneho magora, toho si zapamata tyzden. Meno motorkarov najviac nicia mladi jogurtisti, ktori sa nevedia vpratat do koze. Co je v ich veku prirodzene, akurat si vela z nich neuvedomuje, ze na korculiach to skonci max zlomenou rukou, ale pri 130k motorke sa kazda chyba tresta velmi tvrdo. Preto som za to, aby sa vek na sportove moto posuval co najviac hore.

A navyse je tu momentalna "kulturna"pozicia obcanov slovenska - zavist, loz a falos. To by si sa cudoval, kolkym ludom vadi, ze sa na krizovatke pretlacis dopredu, hoci nikoho to nespomali. Inymi slovami, sme este velmi zaostaly narod. Je to vidiet aj v parlamente.


08.12.2010 8:04

Re: Obraz motorkára v médiách

slobo
 Bahniak 

Ikona


Pozri obrázok


..najdes ( [dobre] ) vhodnejsi - chce to, viac.. casu

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (08.12.2010 8:46)


08.12.2010 8:37

Re: Obraz motorkára v médiách

zacat treba v historii: chudoba, zavist, spory v rodinach, kuskovanie pozemkov a roliciek, domace destilaty...cize vyvojom naroda.
potom zahrnut vyvoj poslednych 20 rokov, utahovaie opaskov, mamon, spolocenske rozdiely, zavist, podrazdenost, uzkoprsost, zametanie pred inym prahom, vplyv politiky na myslenie bezneho obcana, cize uplne obratenie hodnot, administracia nekonecna k vsetkemu

no a z nasej strany, ze obcas niekto zatoci heftom v nespravny cas na nespravnom mieste a bud niekoho podrazdi, alebo to rovno kamsi napikuje, neni toho ale az tak vela.

kombinacia: my sme frajirci a narod trpi oddavna zavistou, nevie sa bavit, tak potom to nedopraje ani druhemu. Aj suseda tu kazdy radsej vidi v trabloch ako ked prosperuje.


08.12.2010 8:38

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

matus: Dik [dobre]

slobo: Zvyčajne mávaš zaujímavé paralely, toto však nechápem. Komu to bolo andresované?

ďalšie postrehy...názory...fotky...obrázky? :-)


08.12.2010 8:45

Re: Obraz motorkára v médiách

bujozo
 Kávičkár 

Ikona

čo chce väčšina ľudí vidieť, počuť v médiách- to média ponúkajú..


škoda, že najpredávanejšími novinami u nás je bulvár, vlastne, keď sa nad tým zamyslím, všetky denníky u nás je bulvár, v správach len nešťastia, vraždy, krádeže,... aby sme sa my, obyčajní utrápení ľudia "tešili", že nie sme na tom najhoršie, a "sponzori" TV a iných mienkotvorných médií majú stádo slepých, hluchých ovečiek=priestor na manipuláciu- s nami,
- s hodnotami, ktoré obyčajní vytvoria,
-s našou budúcnosťou

:'( :-O kua, aký som pesimista


08.12.2010 8:45

Re: Obraz motorkára v médiách

bujozo
 Kávičkár 

Ikona

inak, súhlas s Matus-om


08.12.2010 8:49

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

bedna, bujozo: dik

fajn fajn... Skúsi niekto rozviesť aj otázku: Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť?


08.12.2010 9:09

Re: Obraz motorkára v médiách

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

matus [dobre]

Čo si myslíte, prečo nás verejnosť vníma ako vníma? - lebo ten kto nie je motorkar nerozumie a ako dobre napisal matus verejnost si pamata len tragicke havarie, uzjapane ladaky o pol noci na sidlisku a turovacov ktorym mozog na semafore prepne do stavu rossi a musia pred publikom (chodcami na prechodoch) odist po zadnom, v lepsom pripade iba vystrelit a vytocit to do 10tisic - takze odpoved na tvoju otazku je jednoducha, ludia si vseobecne pamataju iba to zle a tragicke naviac ti co zeru telku vo velkom (velka cast slovenskeho naroda) su uz namasirovani z americkych filmov ze motorkari = gang, sex, drugs & rocknroll.. co je zaroven aj odpoved na tvoju druhu otazku Prečo dochádza ku stereotypizácií motorkárov a tzv. "hádzaniu do jedného vreca"?

Prečo by mal byť ten obraz iný? aby ma dilino na semaforoch pustil dopredu lebo tym ze nemusim stat v rade uvolnim miesto rovnakemu dilinovi ako je on a tak tych dilinov prejde na jednu zelenu viac :-))) zartujem.. je mi to uz jedno co si nemotorkari o nas myslia, ak stretnem "nemotorkara" ktory ma evidentne predpojate nazory uz sa ani nenamaham nieco vysvetlovat... to je hadzanie hrachu na stenu, naopak v poslednom case davam vsetkym nadavajucim nemotorkarom za pravdu a ich blbiny este aj zvelicujem

Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť? .. ziadnym!! teda okrem smutne znamej prezyvky darcovia organov za ktoru vdacime par blbcom, z mojho pohladu.....motorkari su prinosom iba sami pre seba, maju svoj svet do ktoreho radi unikaju z tohto skutocneho, pretoze nech to hoc aj znie ako najvacsie klise, .. ked zaklapnes helmu a otocis plynom vsetko ostane za tebou a riesis iba cestu a motorku


08.12.2010 9:13

Re: Obraz motorkára v médiách

kedysi mali motorky (nie ceske a maloobjemove stroje) bud tipci co mali kruto zazobanych rodicov a to boli hovada co mali vsetko na haku tak do nich nikto radsej nerypal alebo taky co si tych par sto tisic zarobili takym sposobom ze do nich tiez radsej nikto nerypal ;-) .preto mali respekt jak svina preto ked volakomu odkopli spetak alebo dali s patu do dveri tak sa radsej zamkol v aute nez by isiel nieco riesit. ale ako vsetci vieme dnes si motorku moze za par susnov kupit kazdy chuj a kto je taky chuj ze na nu nema ani tych 5 susnov zobere si pozicku na 99 rokov takze uz to neni respekt co verejnost voci motorkarom pocituje ale citi len frustraciu ze ten debil v prilbe sa tu bezcielne vyvaza a ja sa musim jebat do roboty v aute :-*


08.12.2010 9:15

Re: Obraz motorkára v médiách

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Ono, ak si nalejeme čistého vína, pred takými siedmimi až desiatimi rokmi bolo motorkárov menej, boli sme komunitnejší, jazdili sme väčinou na dovezených jazdenkách. Vtedy mali zlaté časy aj MC kluby, ktoré, dovolím si tvrdiť, často iba prilievali benzín do ohňa - čo spolu s tým, že predtým (pred 1989) tu bola len veľmi slabá motorková scéna, a naše mamy a babky mali proste v hlavách zakódované, že motorka = smrť, bola zlá kombinácia.

Ale časy sa menia, dnes si motorku kúpi takmer hocikto, a pribúda čoraz viac takých, ktorý ju majú iba z praktického hľadiska (skúter, cesta do práce, zápchy). Náš trh sa v priebehu niekoľkých desaťročí zoštandardizuje s európskym. Na západe toto povedomie (motorka = smrť) existuje iba minimálne, a na druhú stranu, je tam veľký pomer tých, ktorý majú motorku iba na cestu do zamestnania, žiadne emócie alebo hobby, stačí skočiť toť do Viedne.

Najviac ma dokážu nasrať slizké médiá typu TV Joj, ktoré ochotne prišli ked sme robili nejakú akciu, ukázali akí su motorkári super (prachom zapadnutý Rasťo Ekkert sa nám s Awiom pchal do riti), ale o týždeň už dávali, kto sa kde vysekal a poriadne na nás nakydali. Hlavne tá blonďavá buchta Kmotríková, tá motorkárov úplne nenávidí. Alebo pamätná veta z Markízy, že "najviac problémov na cestách spôsobujú motorkári", to som vtedy skoro zinfarktoval, napísal som slušný asertívny mail do Markízy, odpoveď samozrejme neprišla. Detto Plus 7 dní, Nový čas, Plus 1 deň.

Na druhú stranu, sú to novinári, väčšinou mladí ľudia na živnosť, a oni jednoducho idú po senzáciách, aby veľa predávali (kua šak koho z nás by napadlo odovzdať/zverejniť fotky mŕtvej rodiny z Devínskej?)

A ešte to čisté víno - niektorí motorkári lezú na nervy aj mne, takých situácii som zažili milión, hlavne v aute. Kľudne si predbieham v ľavom pruhu pomalšie auto, v milisekunde sa za mnou objaví GSX-R so svetlom nalepeným na mojom kufri a bliká jak drbnutý. Nenechám sa rozhodiť, pekne som predbiehal ďalej svojou rýchlosťou, čo toho motorkára nasralo tak, že mi ukazoval fakáče a vyhrážal sa. Detto na Babe, motorkári v protismere...

Áno, serú ma napríklad aj kamionisti a niektorí taxikári, ale to neznamená, že sú všetci takí...

Takže záver je asi taký, že o nejaké dve - tri generácie to bude možno v pohode :-)

Herghott


08.12.2010 9:20

Re: Obraz motorkára v médiách

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť?
Asi takým ako komunita elfov, morén, syrén... Je to len mýtus.


08.12.2010 9:26

Re: Obraz motorkára v médiách

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

pilgrim :-))) [dobre]


Video: www.youtube.com/watch?v=zYijmX8UzQ0


08.12.2010 9:26

Re: Obraz motorkára v médiách

fokus
 Turista 

Ikona

nestioham,ale uved tam že obraz motorkarov v mediach je náhradna tema pre media.ak rozumieš.
samozrejme neznalosť a stereotypizacia a vo velkej miere amaterizmus a diletanstvo na strane novinárov.samozrejme aj par jedincov medzi nami.
ked sa motorkari stretli s madarmi?kde to bolo v mediach?každy rok ideme do detskeho domova a rozdavame radosť a cukríky,kde to kurva je v mediach?
čo je to motorkar?stary chuj na babete ožraty?


08.12.2010 9:28

Re: Obraz motorkára v médiách

na obraz motorkára v médiách sa Ty s prepáčením vyser, médiám ide len o čo najväčšiu sledovanosť alebo čítanosť a tým pádom o prachy a prachy, a motorkári im poskytujú možnosti ako túto sledovanosť zvyšovať...., nebudú predsa vysielať alebo písať o tom ako niekto stavia snehuliaka, údi klobásky alebo natiera strechu.... 8-)


08.12.2010 9:44

Re: Obraz motorkára v médiách

brazel
 Kávičkár 

Ikona

devill63 a naúdil si aj pre mňa ? :-)))


Rorschach a kto ho za Teba zasúva ? :-( >:-)


08.12.2010 10:09

Re: Obraz motorkára v médiách

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Ale ak by Snehulienka natierala strechu na udiarni - o tom by hádam napísali. Či? :'(

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pilgrim (08.12.2010 10:09)


08.12.2010 10:11

Re: Obraz motorkára v médiách

majo540
 Kávičkár 

Ikona

Čo si myslíte, prečo nás verejnosť vníma ako vníma?
Pretoze aj ja som si uz za svoju velmi kratku moto karieru nechtiac tukol spatak ked som si siel medzi autami na pole position. Pretoze aj ja som si parkrat zavrcal s kamosmi na cervenej medzi autami, urobil nechtiac blbost ktora bola nebezpecna nielen pre mna ale aj pre okolie, strelil zo zelenej. Tychto veci moze byt dokopy 10.

Takisto som predbehol, obehol,stal v kolone, pustal auta y bocnej, isiel hodne dlhy usek za autom len aby som nikoho ani len nevylakal najmenej 100 000x .

Lenze co si zapamatas a budes doma vypravat rodine a znamym ako super historku v tvojom inak dost nudnom zivote? To ze ta slusne obehol motorkar alebo to ze zas nejaky darca organov siel okolo teba?

Prečo dochádza ku stereotypizácií motorkárov a tzv. "hádzaniu do jedného vreca"?
Preco su policajti vypatlani .... ? :-D Tak je to aj s motorkarmi.

Prečo by mal byť ten obraz iný?
Podla mna nemal. Kolko z Vas za sezonu povie ze aha nanho tak to je kus debila a koleduje si o smrt? Obraz by sa zmenil ak by sa zmenili aj motorkari - co sa nikdy nestane. Sudim podla seba a ako som sa na zaciatku ked som kupil ninju spraval na ceste. Teraz by som sa najradsej spatne prefackal ak by sa to dalo.

Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť?
Nosime lasku v srdciach a rozdavame ju vsade na svete kam nas nasa stopa zavedie. :-D :-D


08.12.2010 10:14

Re: Obraz motorkára v médiách

tref
 Turista 

Ikona

devill63: nie, oni pisu iba o tom ako niekto v Dubnici vari lekvar :D


08.12.2010 10:17

Re: Obraz motorkára v médiách

egres2
 Bahniak 

Ikona

Čo má kamenný val s motorkami?


08.12.2010 10:26

Re: Obraz motorkára v médiách

MuscleBiker
 Kávičkár 

Ikona

Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť?



Odpoved znie: Akým prínosom su pre naše prepchate cesty plechovkari, ked možu jazdit na motorkach, a to aj po dvoch vedla seba, čím sa uvolnia a sprejazdnia cesty, ktore motorkari takisto nerozondjebavaju ako egomaseri na dvojtonových Q7 a spol, povečšinou s jedným pasažierom a troma kubikmi vzduchu na palube...


Inak suhlas s Devill63...


.

Upravené 3 krát. Naposledy upravil MuscleBiker (08.12.2010 10:40)


08.12.2010 10:29

Re: Obraz motorkára v médiách

Jura
 Motarďák 

Ikona

@ egres: to samé co euro val >:-)


08.12.2010 10:35

Re: Obraz motorkára v médiách

Jura
 Motarďák 

Ikona

jo a ešte k téme ... že obraz motorkára v mediach ... enem tak odlachčene... ;-)

Pozri obrázok


08.12.2010 11:07

Re: Obraz motorkára v médiách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Rorschach> Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť

dost ma prekvapilo, ze niektori tu motorkari napisali, ze motorkari nie su prinosom pre spolocnost.
No vezmime cisto uz len peniaze. Ved aj tu v diskusii uz prispeli ludia, ktorych motorky zivia. A motorky, to sme my. Z kazdej (takmerkazdej) novej motorky sa plati DPH, z kazdeho litra paliva sa plati okrem DPH aj spotrebne dane, servis, pneumatiky, STK, PZP, cestovanie, ubytovanie, stravovanie, zrazy, okruhove jazdenie...komunita motorkarov svojim konickom zivi tisice ludi iba v SR, v tejto branzi letia miliony eur!

Odhliadnime od penazi - je to aktivita zabavno-sportovneho charakteru, ktorej prepadlo mnoho ludi rozneho veku. V podstate kazdy mlady clovek ak ma nejaku zalubu, tak je to vyborne, pretoze sa moze venovat niecomu zmysluplnemu a nebrat drogy alebo necumiet iba do socialnych sieti alebo četov. Vo vyssom veku je motorka skvelou psychohygienou, ktora je velmi dolezite na pracovne vykony, vztahy na pracovisku, myslienky a napady.
No a potom je tu nezanedbatelna dobrocinna cinnost niektorych jedincov alebo zdruzeni, rozne zbierky (aj teraz aktualne) navstevy deti v detskych domovoch, onkologickych klinikach a podobne.

Rozhodne su motorkari aj riadnym a nezanedbatelnym prinosom pre spolocnost.
[dobre]


08.12.2010 11:21

Re: Obraz motorkára v médiách

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

matus teraz prehanas - DPH plati (viacmenej) kazdy bez ohladu ci jazdi na motorke, koni alebo sukromnom lietadle...a motorkari svojim konickom URCITE NEZIVIA tisice ludi v SR, za tym si stojim

moj nazor je opacny, prinos motorkarov je z pohladu spolocnosti zanedbatelny a motorkari si prinosom jedine sami pre seba a pre svoju komunitu


08.12.2010 11:37

Re: Obraz motorkára v médiách

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Matúš, tiež si myslím, že preháňaš. U nás je motorkovanie ešte stále hobby, a nemyslím si, že by motorkári boli nejakým extra prínosom pre spoločnosť, a čisto motorky určite neživia tisíce ľudí, a možno by sme boli radi, keby sme narátali jednu tisícku. Na Slovensku sú paraglidisti, šachisti, surfisti, muzikanti, zlodeji, plavci a čojaviemčoešte, ktorí možno paradoxne prispievajú do rozpočtu viac. Navyše, ani hustota premávky neni u nás taká vážna ako na západe, takže kým sa motorky preklopia z hobby do praktickeho využitia, určite to potrvá. A praktické využitie (každý deň cesta do a z roboty) by nasypalo do rozpočtu viac, ako keď ideš iba v sobotu na zmrzku do Modry.

Herghott


08.12.2010 12:29

Re: Obraz motorkára v médiách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

nikto, ani vy dvaja, nemate istotu, ze keby ti ludia nemotorkovali (ako hobby) tak by tie peniaze minuli v SR nejako inak.
Mohli by napr ist niekam na dovolenku a tym padom by ten obnos cely ostal mimo SR.
Ci su to stovky alebo tisice ludi - nestaci spocitanie dilerstiev a mechanikov, ale vsetkeho okolo toho, ako som spomenul.

A co nepenazny prinos?


08.12.2010 12:31

Re: Obraz motorkára v médiách

:-Dslovenske media [zle] vobec ich neberte vazne,ostatne co sa popisalo uplny suhlas,ludia su podrazdeni,zavidia si aj nos medzi ocami,pritom aj tu medzi vami,je to to iste,na tomto servery,jak sa podjebavate,zosmiesnujete navzajom,takze zacnite od seba,potom tu piste na verejnost,ako nas berie, >:-)


08.12.2010 12:52

Re: Obraz motorkára v médiách

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

matus nechcem a nebudem sa s tebou tahat za slovicka ale par faktov

1. slovensko je malicka krajina - cca 5 mil. obyvatelov, netrufam si odhadnut % zastupenie motorkarov v populacii
2. ako bolo spomenute motorka u nas zatial nepatri k beznym dopravnym prostriedkom na dochadzanie do prace, velka vacsina z nas ju vytiahne iba ked je sviatok lebo inak nemaju na to cas
3. turisti ako napriklad ty alebo ja velku cast balika penazi co maju na motorky minu mimo uzemia SR, jogurtaci uz sice maju slovakiaring ale aj predtym a aj teraz chodia jazdit aj na ine okruhy, choppraci aj ti ostatni uz tiez jazdia na svoje zrazy aj mimo slovenska
4. schvalne skus spocitat MOTOdealerstva a ostatne MOTOpredajne a vynasob ich nejakym odhadovanym priemernym poctom ludi - neviem neviem ci by sme sa doratali do 1000 ludi..

len upriamujem pozornost na to ze sa stale rozpravame o cisto motorkach ..tzn. ze ak je niekde velky showroom v ktorom stoji 20 aut a 10 motoriek tak nemozes brat automaticky ze vsetok personal zivia cisto motorky

by si sa cudoval kolko ludi motobiznis ma len popri nejakom svojom hlavnom zamestnani


08.12.2010 13:01

Re: Obraz motorkára v médiách

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

mtorkári boli (aj v dávnej minulosti) a budu vždy v spoločnosti vyčnievať z radu. Vačšina populácie sveta ich stále vníma ako dobrodruhov, rojkov, nezodpovedných (hlavne voči sebe samím) bláznov, a vo vzťahu k bežnej premávke aj anarchistov. Toto povedomie tu je už od čias, kedy začali na kolene upravovať motorky a tlačiť ich stále do vyšších a vyšších výkonov. Spoločnosť sa rada pozerá na zábavu (preteky, rýchlostné šprinty,rekordy) jednotlivca no sama by sa k takým kúskom neodhodlá, preto je pre ňu zmýšlanie takého jednotlivca vnímané ako nepochopiteľné , teda iné a teda v rozpore s davom. To sa ale nedá zovšeobecniť len na motorky ako také, ale všetky druhy extrémnych aktivít (od vodných športov, cez auto moto športy, či extrémnu jazdu na bicykloch alebo šplhanie po skalách bez istenia).
Vytvárajú sa umelé barikády a dianie na druhej strane pochopí len ten čo sa odváži preklenúť tú pomyselnú hranicu. Potom mu príde táto v úvodzovkách úchylka ako samozrejmá, no on má ešte v pamäti ten pobyt na druhej strane a nezdravý pohľad na tú skupinku extrémistov. Preto ho ešte uráža to škatuľkovanie . No pravidlom je , že aj v extréme existuje extrém a ten vyčnieva nado všetko, preto má to nespravodlivé škatuľkovanie opodstatnenie. Kampane motorkárov ani slušnosť jednotlivca to však nijako nezvrátia, pretože je známe, že tisíc dobrých skutkov prekryje jeden prúser a ten žiaľ svieti dlhšie. V minulosti sa inkvizícia bavila na úkor menšín, dnes je to podobne len sa zmenili nástroje. Inkvizítor-zákonodarný zbor, rýchly súd-médiá, a ľudia na popraviskách-diváci pri TV. Pozriem na paraglajdera a ťuknem si do čela, on pristane na lúke uvidí ma ako preletím po asfaltke a ťukne si do čela ;-) Výnimkou je len osoba, čo žerie extrémy ako vianočné pečivo, no na to treba aj čas aj lóve a tak aj tento extrém nezvláda každý.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil AMIS (08.12.2010 13:06)


08.12.2010 13:02

Re: Obraz motorkára v médiách

ChopperSK
 Turista 

Ikona

Ludia stale na nieco nadavaju, na plechovkarov, na kamionistov na nas motorkarov, skratka ludia su uz taky ze budu nadavat stale na nieco a na niekoho, aj keby sme jazdili na konoch tak by nadavali ze hovna mojho kona smrdia viac nez hovna jeho kona... Je to vsetko o neznalosti ludi o mindrakoch niekoho kto ten paradny pocit na motorke nezazil, potom nejaky psychoanalitik povie ze si hlucnym ladakom dokazujeme dominanciu a potom sme v novinach v parlamente a stale dookola...


08.12.2010 13:09

Re: Obraz motorkára v médiách

MuscleBiker
 Kávičkár 

Ikona


"Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť?"

Slušný motorkari možu by výzvou pre plechovničkarov, ktorý su aj tak iba tak rýchly ako rýchla je kolona alebo zápcha pred mimi, a bude sa to len a len zhustovat a zhoršovat.

Čiže ked to zobereme filozoficky, tak motorkari su stelesnenou výzvou pre kolonotvorných plechovničkarov aby prestupili na dve kolesa a bude na cestach "klidek".


Alebo sa mýlim? :-D


08.12.2010 13:14

Re: Obraz motorkára v médiách

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Muscle ako ftip dobré :-D :-D :-D :-D


08.12.2010 13:31

Re: Obraz motorkára v médiách

VORman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

jebat na media a sprostých ,,čo to komentujú a hovno tomu rozumejú,,,,to je môj názor,,,nehovorím,že všetci bikery sú kompletný,,lebo ked nieje niekto kompletný ako človek,,motorka za ktorú sa skrýva už aj tak nepomôže jeho obrazu......FUCK OFF STUPID PEOPLE.!!!


08.12.2010 13:34

Re: Obraz motorkára v médiách

SADLATY
 Geriatrik 

Komunita motorkárov nemusí mat ziaden obraz, ziadne vnimanie okolia. Motocykel je dopravny prostriedok -tak ako auto, bicykel, elektricka - kazdy jeden vodic a ucastnik ma iste povinnosti a prava. Neviem preco by som mal vnimat vodica kamionu, autobusu, auta alebo motocykla inac -vsetko su to len ludia a to cim jazdia je ich osobna vec, nech jazdia aj na 12l maserati co vypusta 45x tolko exhalatov ako moja motorka... to sa vola demokracia. To ze mame rozdielne pohlady na roznych ucastnikov premavky len svedci o tom, ze sme este na tu demokraciu nedozreli.

A my medzi sebou sa mozeme bavit o teme, ktora nas fascinuje, tak ako cyklistov bicyklovanie, plavcov plavanie, filatelistov znamky... nikoho o nicom nepresviedscat, ked on nezdiela nas zapal. Ja si tiez myslim, ze otuzilci su blazni, aj ked akceptujem, ze to moze byt zdrave - necham ich zit a nestaram sa -maju na to narok. ;-)


08.12.2010 13:41

Re: Obraz motorkára v médiách

csuka85
 Turista 

Ikona

hmmmm .
neviem vysvetliť akým som prínosom pre spoločnosť.
tým , že si sadnem na motorku a pojazdím možno tak optickým , že sa majú načo pozerať a pomyslia si i tak ten haj...zel sa tu premava na motorke s priatelkou ako kral a ja musím makať a jazdiť na starej škodovke. a tu vidíme opať závisť a tá sa na Slovensku bola je aj bude navždy.
nie raz ,ale mnohokrat sa stalo,že sme s bratom zastavili pred krčmou dať si kofolku a ludia si začali pošepkavať odkial tí zasrani majú nato padne to zle keď viem , že tvrdo makam od 15 tich ,ale to je zavisť ako som spomýnal .

Je to krásne keď tu čítam ako konáte dobročinne akcie , klobúk dole raz sa pridám určite.
ale to nieje pre spoločnosť prínosom lebo o tom nevedia ?!!!, je to prínosom tým komu sa priamo pomôže. A kolkáti z nás pomôžu i keď môžu . málo, nepatrné množstvo pretože o tom radčsej ani počuť nechcú a radcsej natankujú palivo .


08.12.2010 13:53

Re: Obraz motorkára v médiách

Express
Darca Krvi  Bahniak 

Ikona

bedna to napisal na 100 percent..


08.12.2010 13:58

Re: Obraz motorkára v médiách

:-D :-D csuka to su asi stary alkaci co preslopu skoro celu vyplatu :-))) to pozna kazdy na dedine nee,ja furt hovorim,do nepreslope ,ten ma ,ne >:-)
v dnesnej dobe ma uz nic neprekvapi,bud ma niekto zazobanych rodicov,alebo sa zivi nie poctivym sposobom,alebo dobre zaraba,vela mladych dobre zaraba,ci pracovali vonku,tak si dopraju ,pokial byvaju u rodicov,nemaju velke vydavky,,len ti frajeri co maju vsetko zadara od rodicov,mi lezu na nervy,potom tu davaju rozumy :-(((
inak ten motokiller to tiez pravdivo vystihol [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil anoro (08.12.2010 13:59)


08.12.2010 14:03

Re: Obraz motorkára v médiách

egres2
 Bahniak 

Ikona

Počet evidovaných motocyklov k 1.1.2010:
81.911 ks
Priemerné výdaje ročne:
PZP /60,-eur/ :4.914.660,-
PHM /3000 km/:360.000,-
Pneu /priemer z 5 rokov cena sady 100,- eur/ :1.638.220,-
Olej /3 litre za rok cena 10,-eur liter/:2.457.330,-
Motovýbava/ priemer na jeden rok 50,- eur/: 4.095.550,-EUR
Spolu: 13.465.760,- EUR.
Keby sa do štátnej kasy dostalo len 5% tak to je cca 673.288,-EUR /20.283.475,- Skk/


08.12.2010 14:52

Re: Obraz motorkára v médiách

MarkoLM
 Turista 

Ikona

SADLATÝ-no čo už má len rôzny pohľad na rôznych účastníkov premávky spoločné s demokraciou...Riadna chujovina.Niektorí by si mali ozrejmiť pojem DEMOKRACIA, nech tu nepíšu toto slovo v súvislosti s každou blbosťou.To ako jedna jeblina, keď som ju nechcel pustiť na reštauračné hajzle,(nakoľko nebola zákazníčkou) že: "no to mi je ale demokracia" Hovorím, pani ja tiež nechodím k Vám domov srať len tak, lebo sa mi chce.Takých ako Vy mi sem príde denne 100 a vodu, papier, elektriku a upratovačku kto bude platiť? No, ja chuj drzí, čo som si to dovolil vôbec napísať...Asi tak...


08.12.2010 14:57

Re: Obraz motorkára v médiách

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

Rorchach: prinos je taky ze maju ludia aj inu zabavu ako chlastat,fetovat a pod zabavky :-)


08.12.2010 15:00

Re: Obraz motorkára v médiách

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Veľmi slušne rozobraná téma.

Stačí aby sa médiá na motorkárov pozreli ako na ľuďí a je to OK. Motorkár je vnímaný ako blázon, blbec extrémista, samovrah a drzý parchant...

A keď si dá dole prilbu môže to byť tvoj lekár, čo ti zachráni život, právnik, zubár, policajt, hasič či účtovník...

Ale z hľadiska bulvárneho je skvelý zdroj "zábavy" pre široké masy...

Awia


08.12.2010 15:03

Re: Obraz motorkára v médiách

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

A keď sa dostaneme k prínosu motorkárov. Aký majú mať prínos?

Tento štát sa tvári, že má prínos z fajčiarov (alkoholu, automatov atď) vo forme daní, sú to nemalé peniaze. Napriek tomu, že vie že minie v budúcnosti oveľa viac peňazí na liečenie následkov...

Nemusí mať každá činnosť prínos pre všetkých, či?

Awia


08.12.2010 15:16

Re: Obraz motorkára v médiách

egres2
 Bahniak 

Ikona

Každý fajčiar dá štátu ročne 730,-Eur vo forme priamej dane.
Koľko je vynakladaných prostriedkov na liečenie následkov v priamej súvislosti spojených s fajčením?
Koľko obéznych občanov si "pripláca" na budúce náklady spojené s liečením následkov v priamej súvislosti spojených z obžerstva?


08.12.2010 15:16

Re: Obraz motorkára v médiách

hopyke
 Kávičkár 

Ikona

vyjadrím sa k médiám: pri každej nehode motorkára si neodpustia " motorkár v plnej rýchlosti" :-(((((( . Ten, čo v živote nesedel na motorke a počuje túto hlášku, si okamžite spraví obraz o nehode a určí automaticky vinníka [zle] .


08.12.2010 15:21

Re: Obraz motorkára v médiách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Matus napisal: Ci su to stovky alebo tisice ludi - nestaci spocitanie dilerstiev a mechanikov, ale vsetkeho okolo toho, ako som spomenul.

a Raptor zareagoval:
schvalne skus spocitat MOTOdealerstva a ostatne MOTOpredajne a vynasob ich nejakym odhadovanym priemernym poctom ludi - neviem neviem ci by sme sa doratali do 1000 ludi..


nemam viac co povedat :-)


08.12.2010 15:27

Re: Obraz motorkára v médiách

RHplusB
 Bahniak 

Ikona

SADLATY, sam by som to lepsie nenapisal [dobre]
Ako mozu vnimat media ludi, co maju nick typu devil, killer, 666, motorku olepenu s lebkami o kerkach ani nehovoriac? Ti ludia predsa ani nechcu, aby ich niekto vnimal ako dobrych.

Financny prinos z motoriek pre spolocnost je ocividny. Nie je to zabavka pre chudobnych a je to slusne zdanene. Peniaze robia peniaze.

Najdolezitejsi prinos je uplne iny:
Drogy medzi motorkarmi nie su prilis rozsirene.
Priemerny motorkar ma nadpriemerne technicke znalosti a u mnohych je to aj manualna zrucnost, co posuva vzdelanost celej spolocnosti.
Vdaka motorpsortu je tu kontakt s najspickovejsimi technologiami v strojarstve a aj IT, staci sa pozriet na nedavny clanok od M. Puskara o spolupraci s technickou univerzitou.
Bez velmi dobrych znalosti fyziky si nikto nenastavi ani len tlmice na zavody.
Na vyhravanie v motokrose je okrem bojovnosti, dravosti treba aj mimoriadnu fyzicku- myslim, ze lepsiu ako na prvoligovy hokej, takze okrem moralno-volovych vlastnosti je tu aj rozvoj telesnej zdatnost.
Sirenie dobreho mena krajiny- Tomas Bucenec je v Cechach vacsia hviezda ako u nas doma, uspechy J.Katrinaka a S.Svitka na Dakare tiez neskodia nasej spolocnosti.


08.12.2010 15:47

Re: Obraz motorkára v médiách

RHplusB
 Bahniak 

Ikona

btw. Vobec nemam pocit, ze by spolocnost vnimala motorkarsku komunitu ako celok v negativnom svetle. Dokonca ani media.
Rovnako ako si nemyslim, ze by kulturisti a cyklisti boli vnimani ako narkomani a podvodnici, kedze kazdu chvilu sa vypichne nejaky dopingovy skandal.

Mne sa este nestalo, ze by na mna niekto zazeral za to, ze som na motorke. Prave naopak, furt sa pristavi niekto uplne neznamy prehodit par slov povacsine s obdivom a na cestach male decka kyvaju z kazdeho druheho auta.


08.12.2010 16:02

Re: Obraz motorkára v médiách

RHplusB: Pocit ublíženectva je na Slovensku mimoriadne populárny. Aj na motorajde to vidíme: Všetci ma chcú ojebať, všetci ma chcú odjebať. Všetci plechovkári sú hajzli, všetci kamiónisti sú hajzli, všetci s drahými autami sú hajzli, všetci blaváci sú hajzli... Prečo by aj všetci motorkári nemohli byť hajzli. Treba začať od seba.


08.12.2010 16:05

Re: Obraz motorkára v médiách

>:-) Vadim [dobre] >:-)

Mňa najviac sere obraz motorkára v zrkadle :-D


08.12.2010 16:07

Re: Obraz motorkára v médiách

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

papi v zrkadle v kupelni alebo na motorke? :-)))


08.12.2010 16:10

Re: Obraz motorkára v médiách

Obraz motorkára na bilboarde:


Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (08.12.2010 16:12)


08.12.2010 16:16

Re: Obraz motorkára v médiách

Jura
 Motarďák 

Ikona

@ Vadim: ... sem sa právje poblil :-O keby bylo namne, nechám zrušit úplne šecky "blilboardy" komplíto (bezohledu co na nich je vycapené... )... sceš kukat navôkol a nic inší enem samé blilboardy
:-((((((


08.12.2010 16:16

Re: Obraz motorkára v médiách

vadim-aj vstci predavaci su hajzli ;-) si zabudol napisat


08.12.2010 16:22

Re: Obraz motorkára v médiách

>:-) raptor, v kúpeľni, samozrejme. Veď som začal od seba :-D

(Akože som reagoval na Vadima )

Upravené 2 krát. Naposledy upravil papiboy (08.12.2010 16:25)


08.12.2010 16:26

Re: Obraz motorkára v médiách

motovrah: Vedel som, že to niekto doplní. Ako potvrdenie môjho príspevku :-D
Ale gratulujem - predbehol si anora [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (08.12.2010 16:28)


08.12.2010 16:27

Re: Obraz motorkára v médiách

:-D :-D :-D ja nevim,ale co poznam ludzi,tak vzdy najvacsi ony chodza do prvej rady do kostola,najvac hrichov roba,potom sa idu v nedzelu steho vyspovedat,mysla si ,ze farara oklamu,ale boha ne.tito lude fakt nemaju chrbtovu kost :-(((
potom sa daju na takyto ony bilboard,fuj hned mi je I-GRR


08.12.2010 16:44

Re: Obraz motorkára v médiách

Ozzac
 Skútrista 

Ikona

Ja si myslím,že nás vidia takto,teda aspoň nás čopriakov. >:-)

Pozri obrázok


08.12.2010 16:51

Re: Obraz motorkára v médiách

Bopsik
 Geriatrik 

Ikona

Ja nechodím do kostola, lebo nemám hriechy. 8-)
P.S. A spovedá sa v piatok, v nedeľu sa prijíma..., keď nevieš...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Bopsik (08.12.2010 16:52)


08.12.2010 17:16

Re: Obraz motorkára v médiách

freebiker
 Kávičkár 

Ikona

ten bilboard je fakt boží! I-GRR

Upravené 1 krát. Naposledy upravil freebiker (08.12.2010 17:17)


08.12.2010 17:23

Re: Obraz motorkára v médiách

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Motorkarom si par dni do roka, ked sedis na motorke.
Inak si chodec, sofer auta, cestujuci vo vlaku, vodic kamionu, bicyklista...

Ale stale si len clovek.

Ak si chuj tak ta to sprevadza pri kazdej cinnosti ktoru vykonavas.
Na obraz motorkara v mediach sa mozem zvysoka vysrat.
Podstatni su konkretni ludia.


edit: Doplnene slovo motorkara. Aj ked by malo byt z nazvu temy jasne co som tym myslel, ale mylit sa je ludske.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (09.12.2010 0:06)


08.12.2010 17:32

Re: Obraz motorkára v médiách

to bolo pekne napisane [dobre]


08.12.2010 19:08

Re: Obraz motorkára v médiách

Skajwolker
 Turista 

Ikona

Mishko [dobre] [dobre] [dobre]


08.12.2010 21:20

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

"Na obraz v mediach sa mozem zvysoka vysrat." napísal človek čo založil tému Bez servitky - Markiza 11.11. :-D ;-) s ostatným súhlasim :-)

Ďakujem všetkým za inšpiratívne príspevky. Najmä tým čo pochopili, ale aj tým, čo možno ani nie. ;-)


08.12.2010 22:13

Re: Obraz motorkára v médiách

tukan66
 Kávičkár 

Ikona

Gratulujem vybral si si vybornu temu, profesorka bude kukat jak puk. Nebude rozumiet nicomu pokial aj ona nebeha na motorke, a co sa tyka referatu budes to mat tazke. To je ako keby si mal temu Obraz blondyn v spolocnosti, obraz smetiarov v spolocnosti a co ja viem ake obrazy, ved to je absolutne relativne kto si co mysli, zo sedla moto to vidis tak a z konzervy naopak. Bol si v napr. v parizi? Tam je motoriek na uliciach viac ako aut, od babiek s bagetami na skutroch po mladych na supersportoch, su vsade, nikto ich neriesi, je to absolutne normalna vec normalnych ludi, ze sa presuvaju kto ako chce. Vytvarat nejake umele skupinovanie a nedajboh este charaterizovat tie skupiny nejakymi vlastnostami je trosku uchylne a aj skodlive. Drz sa. A na jar [dobre] niekde na ceste - nazdar.


08.12.2010 22:31

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

tukan66: po 1. To bude argumentačno-persuazívny prejav, nie referát. 2. Hodnotiť to bude cca 28 ročná veduca semináru s titulom Mgr. a PhD, nie profesorka. Prejav chcem zamerať práve na to, aby ľudia, ktorý nemaju s moto nič spoločne neškatuľkovali motorkárov do stereotypov ako DDO, a pod. Taže tak.
Aj ty sa drž. A Banditom zdar. :-)


08.12.2010 22:46

Re: Obraz motorkára v médiách

Limod
 Kávičkár 

Ikona

cim viac motorkarov poznam tym menej sa cudujem verejnosti ;-)


08.12.2010 23:08

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Limod: Aj motorkári sú verejnosť ;-) Ale áno, bohužial mám niekedy rovnaký pocit...


08.12.2010 23:14

Re: Obraz motorkára v médiách

slobo
 Bahniak 

Ikona


Vidis Rorschach, ... jednym obrazkom vyhoviet kazdemu,
na tému "Obraz motorkára v médiách" .... je nemozne


"Obraz medii u *motorkara" (*ptk slobo)

www.toonpool.com/user/12400/files/chaos_1023795.jpg

by Marian Kamensky

ps
daj vediet aspon ss, ako `to` dopadlo ( [dobre] )


.


08.12.2010 23:34

Re: Obraz motorkára v médiách

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Rorschach: Ak naozaj nevidis rozdiel medzi tymito dvoma vecami tak naozaj netusim na zaklade coho si sa dostal na skolu. Myslim tym uz strednu.


08.12.2010 23:38

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

slobo: :-D Ty proste miluješ vyjadrovanie pomocou obrázkov. A ok, dám vedieť, len sa obávam, že úroveň mojej ortoepie a fonológie nie je tak vysoko, ako u niektorých spolužiačok. Budem musieť byť trošku kontroverzný, prípadne mať dobrý powerpoint.


08.12.2010 23:51

Re: Obraz motorkára v médiách

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

dobre nam tak. Nech si o mne mysli kto chce, co chce. Ja viem kto som.
Na zaver referatu spomen, ze motorkari su ludia ako Vy, su medzi nimi ludia normalni aj nenormalni.
A k tym kamionistom. Poznam dvoch, spoluziaci zo zakldadnej. Jeden sa velmi dobre neucil, ale jazdi ako kral, na milimetre zacuva, neskutocne zodpovedny clovek, neriskuje... Druhy, ucil sa na same jednotky, otca nemal doma - drel za morom aby sa syn mal dobre, synovy preplo, asi z penazi. Vyhodili ho uz z X firiem pre ktore soferoval, furt napity, mozno aj za volantom. Auta si nevazi, jedym sa nezmestil pod most, druhym vosiel do priekopy a nechal ho tam....
Proste motorkari, kamionisti, SUV-ckari... vsetci su len ludia.


08.12.2010 23:56

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Mishko: Rovnako ako rozdiel, je tam aj spojivo. Alibista hľadá samozrejme rozdiel.
A je smutné, že si sa opäť uchýlil k osočovaniu. Ak ešte niečo "naozaj netušíš", napíš radšej ss, aby sme nešli zbytočne mimo tému.

janoval: Nebude to referát, ale určite myšlienku spomeniem. [dobre]


09.12.2010 1:08

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach, pamätám si našu starú debatu o motokluboch. Pre laikov je to záhadný svet, pre médiá - bulvár, Hollywood, TV, net, blabla - zlatá baňa. Aj v dobrom, ale skôr v zlom. Uputávku tohoto filmu dal michal vrfK do Zábavy, ale link prehodím aj sem, lebo tento film asi tiež hodne prispeje k "dotvoreniu" nášho obrazu ;-) :-D

www.youtube.com/watch?v=0nRRyexGfcI

Upravené 1 krát. Naposledy upravil papiboy (09.12.2010 1:09)


09.12.2010 2:12

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

papiboy: Aj to môže byť časť puzzle. Inač dik za tip na film pre nejaký dlhý zimný večer. Pripájam do oddelenia: "Keď budem mať čas tak si pozriem". ;-)


09.12.2010 5:29

Re: Obraz motorkára v médiách

SADLATY
 Geriatrik 

Rorschach: clovek inteligentny, rozhaldeny s vyrovnanou osobnostou (teda aj chalanisko co ledva zmaturoval moze byt inteligentny a rozhladeny s vyrovnanou osobnostou, na rodiel od uspesneho podnikatela, ktory je sice inteligentny, rozhladeny, ale ma x psychyckych komplexov a podobne...) dokaze povedat, ze veciam nerozumie, dokaze si to priznat, ze sa k danej problematike nedokaze vyjadrit. teda ak ma niekto nejaky problem v sebe potrebuje mat vsetko okolo sveta zaskatulkovane, rozdelene na veci spravne a nespravne, kazdeho medzi tych, s ktorymi sympatizujem a tych, s ktorymi nezdialam nazor a sympatie. Najlepsie je to vidiet v politike alebo v sporte, kde sa vytvaraju uplne fanaticke fanuskovske skupiny. Tvrdia ze Meciar je boh, dalsi, ze je zlodej, dalsi to tvrdia o Dzurindovi atd... (podla mna su vsetci rovnaky, jeden viac kradne, druhy menej...ale zlodeji su vsetci :-~ ) To iste napr medzi motorkarmi, niektori velebia Ducati, niektori Hondu, absolutne zaslepene, ostatne je pod uroven. Ista akupina obyvatelstva si zaskatulkovala motorkarov ako hajzlikov, lebo mali taku potrebu - tito ludia si takto zaskatulkuju kazdeho jedneho v zivote, kazdu jednu profesiu, dovolenkovu destinaciu, jedlo v restauracii... Tychto nie je nastastie v populacii vacsina. Vacsina ja takych, ako je vacsina z nas, ze podudreme, ponadavame na plechovkarov, spataky ale neodkopujeme (aj ked mame chut), lebo aj my sme plechovkari. Hresime na kvalitu a trvanlivost vytvorov pochadzajucich z Talianska, ale zaroven ich obdivujeme a nevadilo by nam, keby sme boli ich majitelmi. Tvrdime ze blondynky su hlupe, ale nevadilo by nam zobudzat sa vedla takej buchty ;-) Hresime na policajtov, ale pritom aj tak vieme, ze si robia tu svoju robotu a len par uchylnych jedincov spomedzi nich sa v tom naozaj vyziva v buzeracii - vieme , ako by to vyzeralo na cestych bez nich.... len nam je lahsie, ak obcas na niekoho ponadavame, lebo mame dost svojich problemov. X ludi tu nado mnou pisalo, ze to suvisi s ludskymi prioritami, s prevratenym hodnotovym systemom v tejto rychlej dobe. Mnoho veci suvisi s tym, ze je u nas nizka zivotna uroven, obrovske financne a socialne rozdiely, kde jeden ma prijem 500 Eur mesacne a narobi sa ako kon, druhy 2x tolko, ale bez roboty - to vsetko ludia citia, maju v sebe stres, kopec zloby a ventiluju si to na nadavani niekomu -napr motorkarom. Ale je dost mozne , ze ti isti ludia takto nadavaju aj na autobusarov, dochodcov, male nevychovane deti, hlucnu pubertalnu mladez, skorumpovanych lekarov, predrazenzch remeselnikov, ci podvadzajucich podnikatelov... Je to iba obraz doby, ked sa budu mat ludia lepsie, zrazu ich bude ovela menej iritovat nejaky motorkar... nebudu mat potrebu sa na niekom odbavovat...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil SADLATY (09.12.2010 5:36)


09.12.2010 8:19

Re: Obraz motorkára v médiách

Ozzac
 Skútrista 

Ikona

v Českej Televízii bude ten obraz asi lepší.Sám generálny riadiťel jazdí na trojkolke [dobre]
www.blesk.cz/galerie/celebrity-domaci-celebrity...


09.12.2010 8:35

Re: Obraz motorkára v médiách

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Ja si myslím, že chyba nieje v "nich", ale v "nás".

Určite si už každý všimol mladú pipenku, čo si nahodila niečo "cool" na seba čo nikdy nemala, obula topánky čo nikdy nenosila (a ani v nich nevie chodiť) a vyrazila do spoločnosti. A potom celý večer kukala, kto po nej kuká, mala pocit dôležitosti a dojem, že aj ten rozbitý pohar pri stole číslo 6 na zem padol len kvôli nej...

Je tu kopec fajn chalanov a chlapov, ktorí maju motorky skutočne radi. Sú to obyčajní ľudia. Maju frajerky, manželky, deti, prácu, kopec iných záujmov, koníčkov, činností pri ktorých sa realizujú. Maju dostatok rozumu, citu, skúsenosti a sebavedomia a tak si žiju život podľa seba. Keď maju chuť, sadnú na motorku a idú si prevetrať hlavu. Užiju si ten pocit z jazdy, odparkuju motorku v garáži a ďalej si žijú svoj život. Bez potreby riešiť kto je kto, kto čo hovorí, píše, kde dostať nálepku "motorkára" na auto, aby všetci videli...
No a potom je tu druhá skupina, čo si sadnú na motrku a kukajú, kto po nich kuká... A keď už práve na motorke nesedia, tak sledujú čo hovoria a píši spoluobčania, čo po nich kukali.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pilgrim (09.12.2010 8:36)


09.12.2010 9:33

Re: Obraz motorkára v médiách

JURIPKO
 Čoprák 

Ikona

Veľa x som si položil otázku /kedy sa človek stáva motorkárom a patrí do jej komunity?/ stačí motorečku vlastniť,alebo po výmene prvej zapalovacej sviečky nebodaj po prvej opici na zraze,alebo prvej kerke hm.Motorkár je v prvom rade človek ako každy iba v srdci má viac miesta pre túto komunitu a čo sa tíka médií veľmi radi napíšu zle o motorkároch,ale to že máme majstra Europy v Endure sa moc nepíše.A ten film dotvára náš obraz,lebo sú v ňom motorkári,ale u mňa má motorkár úplne iný punc.


09.12.2010 10:06

Re: Obraz motorkára v médiách

yoffo
 Geriatrik 

Ikona

Výborná téma, výborné príspevky do diskusie, (okrem tých, čo asi z dôvodu absencie argumentov užívajú vulgarizmy - ich vizitka a tu je to malé percento.) [dobre]
"Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť?" - pardon, ale mne otázka znie trochu "socialisticky" ;-)
Môj názor: motorkár je v podstate solitér (dobre to napísal tuším raptor voľne parafrázujem:pri jazde riešim len seba a cestu.....) je jedno, či sa len tak kochá jazdou, alebo fičí do práce.
Obraz motorkára?: nuž vytvárame si ho svojim chovaním aj sami (s výdatným prispením našich "krvavých" "slizkých" a tupých bulvárnych masových médií I-GRR (česť výnimkám)


09.12.2010 10:33

Re: Obraz motorkára v médiách

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Rorschach dobrá téma [dobre] tiež už mi lezú na nervy správy bulvárnych televízí typu : motorkár v plnej rýchlosti vrazil do auta, ktoré mu nedalo prednost. A pri tom to bolo v obci a on skončil „len“ so zlomenou rukou, takže pravdepodobne nemal ani tých „plných“ 50 km/h
Bolo by zaujímavé spárovať tieto tzv. reportáže so závermi policajných správ.
Ak sa nejaký mladý nešťastník zabije v aute, tak mňa otravujú a jeho rodinu trýznia informáciou o tom, že aký on bol slušný , zodpovedný , dobrý futbalista , kamarát , atď.
No ked sa to isté stane jeho rovesníkovi na motorke tak to len bol nezodpovedný darca orgánov čo svojou jazdou ohrozoval okolie.
Motorka je len „nástroj“ rovnako ako auto, sústruh, postavenie či funkcia, ktorým prejavujeme aký sme vo vnútri- aká je naša mentalita, morálka, rácio a bohužial aj aktuálne emócie. Preto sú napr. normálni policajti a tí zelení magori – moc je jeden z najvačších nástrojov na prejavenie osobnosti človeka. No motorka je tiež „veľká páka“ na to aby sme ukázali aký sme a čo v nás je. A túto „veľkú páku“ nám niektorí závidia a niektorí z tých čo nás odsudzujú ani netušia ako by práve im adrenalín zatemnil mozog keby sa na superšporte schúlili do embrionálnej polohy a vyrazili. Týmto všetkým chem povedať, že my užívatelia motoriek sme rovnakí ako zbytok sveta, len máme o jednu možnosť viac ukázať aký sme.
Zámerne píšem užívatelia motoriek. Nemám rád priblblé debaty kto je aký motorkár. Je motorkár člen drogového gangu, ktorý sa vozia na motorkách ? Je motorkár môj 3 ročný syn čo sa budí zo slovami brm,brm a na PC pozerá iba videá s motorkami a hrá iba hry s motorkami ? Som motorkár ja ktorého okrem motoriek zaujíma rodina, hory, história aj ked na motorke by som chcel tráviť viac času ako stíham? Je motorkár ten čo všetko ostatné hodil za hlavu a ostala mu len dvojkolesová frajerka? Ak áno tak som rád, že nie som motorkárom. Takže si myslím, že takýchto motorkárov je tak málo, že nemajú možnosť vytvoriť komunitu.
Prínos motorkárov pre spoločnosť ? No kedysi bol značný, kto mal motorku tak okrem svojho bežného stredoškolského vzdelania absolvoval pri motorke minimálne učilište so zameraním na strojárinu a elektriku. No dnes vo vačšine motorkárčenie má rovnaký prínos ako jazda na koni , šach, fotbal či iné koníčky teda uspokojenie chúťok jednotlivca a tým by mal byť efektívnejší v pracovných činostiach.
No sú tu aj negatíva napr. ekologické alebo aj to, že svoje hobby vykonávame na mieste – prepchatá cesta kde inní šoférovaním pracujú, kedysi bol aj § ktorý hovoril o bezdvôvodnej jazde ... Ja viem, že sme mnohí, ktorí by sme radi na asfalte pohybovali menej, no nemôžeme ísť všetci do Rumunska ... :'(


09.12.2010 10:40

Re: Obraz motorkára v médiách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Rorschach> budes mat z toho prejavu aj pisomny zaznam? to by som si rad precital.


09.12.2010 10:45

Re: Obraz motorkára v médiách

izirajder
 Kávičkár 

Ikona

Media davaju len to co ludia chcu vidiet.
Na Slovensku je strasne vela zavistlivych ludi, ktori si nemozu dovolit (nielen financne) taky luxus ako je motorka. Co potom taky clovek chce vidiet?, ako morkari robia mikulasa, alebo ako sa vyburaju a povedat si ako dobre, ze nie som motorkar?


09.12.2010 11:23

Re: Obraz motorkára v médiách

Ľudia milujú bulvár. Ako často sa napríklad v "nehodách" objavuje otázka: "Videl som rozbitú motorku, neviete o tom niečo?"
Je to otázka ponuky a dopytu: Ľud miluje krv, rozsekaný motorkár jej ponúka dostatok, tak prečo by ju média ľudu nedodali?
Koho z vás by zaujímalo, ako sa skupina včelárov rozhodla darovať krv? Zato keby tú istú skupinu včelárov ich včely dopichali a médiá vám ponúkli ich dopichané telá, to by ste preberali večer pri telke a j s ironickými komentármi. Či...?


09.12.2010 12:03

Re: Obraz motorkára v médiách

hopyke
 Kávičkár 

Ikona

inak počul som, že nejakých včelárov, čo šli darovať krv, dopichali včely. Neviete o tom niekto viac? A čo fotky. Nemáte? Je hrozné, čo sa vo svete deje.


09.12.2010 15:14

Re: Obraz motorkára v médiách

RHplusB
 Bahniak 

Ikona

Nadviazem na to, co si pisal Vadim v predchadzajucom prispevku, lebo ma tiez zaujalo vyplakavanie niektorych diskutujucich.

Media, to je aj motoride.sk. Motohouse, Enduroakutal, rovnako ako televizne stanice, ktore vysielali LongWayRound alebo prenosy MotoGP, Dakar. MX1... Ja to vidim ako sirenie mimoriadne pozitivneho obrazu motorkara v mediach.
Len o V. Rossim je v mediach 100-krat viac pozitivnych clankov ako negativnych sprav o motorkaroch.
Denne sa uverejnia tisice sprav a z toho negativnych o motorkaroch je na Slovensku povedzme 100 za cely rok- uplne smiesne percento.

Nebyt medii, nikdy by som sa nedozvedel, ze J.Katrinak bol majster sveta alebo ze Ducati ma desmodromicky rozvod.
Ale, ak si motorkar spravi treningovu trat v narodnom parku, tak si myslim, ze media su povinne o tom informovat a chyba medii nie je, ze podavaju negativnu spravu

Mam dost dobre skusenosti so spolupracou aj s Markizou aj s JOJ na tazsie publikovatelnych veciach ako su motorky. Treba im to samozrejme podat vo forme, ktora je pre nich publikovatelna.
Som presvedceny, ze napr. SME ale aj casopisy, co s motorkami nemaju nic spolocne by velmi radi publikovali niektore z cestopisov, co boli tu zverejnene. Staci im to ponuknut. Ak im vsak nikto nic neponukne, tak potom sa samozrejme chytaju toho co maju- obcas aj na ukor dobreho mena motorkarov a obcas aj nespravodlivo.

Hadam je aj dobre, ze obraz motorkara v mediach nie je uplne pravdivy. Dokazem totiz prekusnut, ak ma hadzu do 1 vreca s hazardermi... ale nerad by som bol ztotoznovany so "starymi babami" co len somru na "nespravodlive" media a nic neurobia pre dobro veci.


09.12.2010 16:02

Re: Obraz motorkára v médiách

richo
 Jogurťák 

Ikona

media by mohli pomoct k propagacii ohladuplnosti na motorkarov ostatnymi ucastnikmi dopravnej premavky, pocnuc od vodicov dvojstopovych motorovych vozidiel po bezohladnych chodcov. Media len vytvaraju expresivne formulovanu kratku spravu pri dopravnych nehodach a chyba tu osveta k predchadzaniu dopravnych nehod :-P


09.12.2010 16:16

Re: Obraz motorkára v médiách

egres2
 Bahniak 

Ikona

A kde sa radí motorkár ktorý chová včely?


09.12.2010 16:22

Re: Obraz motorkára v médiách

paterlini
 Jogurťák 

Ikona

vcelar motorkar


09.12.2010 16:46

Re: Obraz motorkára v médiách

MuscleBiker
 Kávičkár 

Ikona


Keby aspon tretina kolono/zapchotvorných plechovničkarov/egomasérov vymenila ich dvojtonového tatoša za dve kolesa, hned by sa lepšie fachalo po prazdnejších cestach. V tom prípade by sa dalo povedat že motorkari su spasitelmi pre našu spoločnost. [dobre]


09.12.2010 16:52

Re: Obraz motorkára v médiách

slobo
 Bahniak 

Ikona

im - mediam

"Treba im to samozrejme podat vo forme, ktora je pre nich publikovatelna." 9/12, 15:14

-------------------------------------------------------------------------------------

Predzvachlat (jednym slovom)


09.12.2010 17:02

Re: Obraz motorkára v médiách

kvietok
 Kávičkár 

Obraz motorkara v spolocnosti je do znacnej miery definovany mediami. Je to jednoducho preto, ze ide o percentualne zanedbatelnu cast populacie, s ktorou priemerny clovek ma minimalnu az nulovu osobnu interakciu. Media tak mozu uspesne vytvarat obraz aky chcu a potrebuju pre svoj ucel.

Veci ktore zaberaju v mediach: nestastie, bohatstvo, peniaze, smrt, vojna, nasilie, sex, kontroverzia, konflikt - no snad lepsie nez motorkari to splnaju uz len politici. Tento trend je badat od konca druhej svetovej vojny, kedy vznikli prve kluby hells angles na americkom zapadnom pobrezi. Islo o vojnovych veteranov ktori ukoncenim vojny stratili napln zivota a potrebnu davku adrenalinu, tak si to kompenzovali az sa sa postupne zviezli a stali sa outlaw ikonami svojej doby (kym ich v mediach na mieste c.1 nenahradili komunisti za zeleznou oponou, vietnamska vojna atd). Vsetky tie veci o vizualnom dojme a odlisnosti od bezneho obcana v plechovke a tesilakoch su namieste a nebudem ich opakovat. Tento archetyp zleho harlejaka znasilnujuceho panny a ranajkujuceho betonovu kasu preziva dodnes, je znacne podporovany mediami a v podstate sa s nim aspon vizualne identifikuju aj samotni motorkari. Len blbec by si myslel ze kazdy pupkac na intruderi pushuje drogy a zbrane, ale ked nato pride spytat sa kolko je hodin, dedusko si radsej vyberie niekoho ineho.. Fenomen Hells Angels je vsak len cast celej story.
Druha vec je spojitost motorkarov so smrtou, nebezpecenstvom a ich dominanciou pokial ide o rychlost a obratnost, co sa jednoducho otaca voci nim v podobe nevraziveho spravania ostatnych. Patologicke typy jednostopych pretekarov toto spravanie len podporuju. Jednoducho za volantom sme prasata a hovada, jedno kolko mame kolies pod sebou. Vtedy clovicek ma pocit ze je king, ze on nieco naozaj kontroluje, ze mu nieco patri. Toto je specifikum postkomunistickych krajin, ktore sa nevedia spamatat z desatroci materialnej diety, jednoducho doba vyzaduje opulentne auta, domy, aj opulentne sposoby. Extremizmus je v mnohych ohladoch paradoxnou sucastou nasich "demokratickych a tolerantnych" nazorov, staci sa pozriet do novin a okolo seba. Sposob akym sa prevracaju tradicne kategorie zakladnych hodnot ako je stastie, laska, priatelstvo, sloboda, rodina a zdravie, je k smiechu aj placu zaroven. Ludia do dosledku nerozumeju dosledkom svojo konania. Dovedene do praxe, sadnut si u nas na motorku je takmer samovrazda. Jazdim aj v inych krajinach aj na inych kontinentoch, takze mozem porovnavat. To co tu dokazu v zapche autickari sa naozaj nevidi. Na otazku "preco" vsak neexistuje racionalna odpoved... "Je to ko.ot na motorke. Je to buzer.nt v kozenej sprcke. Je to stary c.uj na harleji, Je to vychodnar co tu zabera miesto, nech ide do p..e naspat..." atdatdatd.

Btw - lepsia tema nebola? :-)


09.12.2010 17:05

Re: Obraz motorkára v médiách

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

kvietok> [dobre] [dobre] [dobre]


09.12.2010 17:38

Re: Obraz motorkára v médiách

MuscleBiker
 Kávičkár 

Ikona


kvietok say: Btw - lepsia tema nebola?

Bola... Druha otázka znie, citujem: Akým prínosom je komunita motorkárov pre spoločnosť?

Prosím, pokial možno podrobne rozpísat ako predchadzajuci príspevok [dobre] :-D


09.12.2010 22:33

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Pre tých čo to zaujíma: Prejav sa nekonal, nevyšiel na mňa čas. :-~ Ale aspoň to budem mať šancu prepracovať.

:-D Inač niektorý ste to tu zobrali dosť vážne.

kvietok: Chcel som nejakú lepšiu tému, ale mám toho teraz dosť v práci aj v škole a tak mám gebulu plnú jednoduchých malých starostí a z toho vyplýva kreatívna kríza. Taže tak...

MuscleBiker: :-) ;-)

Pilgrim: "Je tu kopec fajn chalanov a chlapov, ktorí maju motorky skutočne radi. Sú to obyčajní ľudia. .... Keď maju chuť, sadnú na motorku a idú si prevetrať hlavu. Užiju si ten pocit z jazdy, odparkuju motorku v garáži a ďalej si žijú svoj život." [dobre] Toto je veľmi pekne napísané.


10.12.2010 8:33

Re: Obraz motorkára v médiách

pekne si to napisal,steba by bol dobry novinar :-D


10.12.2010 10:34

Re: Obraz motorkára v médiách

slobo
 Bahniak 

Ikona

media-dopravne prostriedky-a, ..info
------------------------------------------


aktualne.centrum.sk/zahranicie/europa/clanek.phtml...

Americké dopravné lietadlo stratilo nad Dánskom dvere


O ktorú spoločnosť presne ide, sa tají. obrázok, Autor: TASR/AP

15:16 | 7.12.2010 | TASR

Kodaň - Americké osobné dopravné lietadlo stratilo
minulý mesiac nad Dánskom dvere strednej veľkosti,
informoval v utorok predstaviteľ dánskej civilnej leteckej správy.

Povedal, že dvere na zemi nikoho nezranili a Boeing-757
dňa 19. novembra bezpečne pristál na letisku v Kodani.

Spoj z New Yorku do Kodane práve klesal, keď piloti zbadali poruchu
na hydraulických systémoch.

Po pristátí technici zistili, že na trupe stroja chýbajú prístupové dvere
s hydraulickým otváraním o rozmeroch 80x120 centimetrov.............
*( a t d, vid - clanok )


( pozn* ptk: ilustr. foto. ?.. :-O ) ..alebo, "komu, sypat si popol na hlavu"))

Pozri obrázok

Lietadlá sa opäť dostali do vzduchu vo veľkej časti Írska.
Autor: TASR/AP


-------------------------------------------------
cit: "O ktorú spoločnosť presne ide, sa tají."

* Hei, ..A co to su vrabce ? ..alebo, "Smrdi v ......"

Information: data.flight24.com/flights/dl118/

* Flight number: DL118
* Callsign: DAL118
* Airline: Delta Air Lines
* From (F): Orlando (USA)
* Via (V): New York (USA)
* To (T): Copenhagen (Denmark)
* Distance: 13875km, 7492nm
* Estimated flight time: 18h 28m



.


Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (11.12.2010 8:47)


10.12.2010 10:47

Re: Obraz motorkára v médiách

Ozzac
 Skútrista 

Ikona

Slobo: bolo to lietadlo Delty.Stalo sa to nedopatrením.V ten den mala Delta "Den otvorených dverí" a pákistánský pilot si ten reklamný leták vysvetlil doslovne. :-D


11.12.2010 0:45

Re: Obraz motorkára v médiách

Goldy
 Geriatrik 

Ikona

Verejne protestujem proti môjmu obrazu v médiách. Dodržiavam predpisy, chodím slušne oholený, do práce chodím v obleku, nefajčím, piva vypijem málo, platím dane a odvody do poisťovní, frajerky nemám, nemal som dopravnú nehodu ani na moto ani na plechovici, nenadávam, nepľujem, pravidelne prispievam do "Hodiny deťom" 4x som kúpil Nota Bene, 2x som daroval krv, vyrobil som dve kŕmitká pre sýkorky na zimu, naposledy som sa pobil v 15 rokoch z mladíckej nerozvážnosti. Povedzte to niekto médiám.Ďakujem.


11.12.2010 2:36

Re: Obraz motorkára v médiách

Rorschach
 Kávičkár 

Ikona

Goldy: Sakra chlape! Kurvíš nám image! :-D


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 248199 | Včera: 114797