Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Polícia správanie-článok - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuPolícia správanie-článok - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

25.02.2010 6:34

Polícia správanie-článok

PetoBa
 Kávičkár 

Ikona

miroslavbabic.blog.sme.sk/c/220650/Ak-chcete-od-policaj...


25.02.2010 6:58

Re: Polícia správanie-článok

tref
 Turista 

Ikona

"nie kazdy kto si pyta cislo odznaku sa chce stazovat" ?? Ano policajti sice maju jednat slusne, ale obcania nemaju byt dementi


25.02.2010 7:05

Re: Polícia správanie-článok

PetoBa
 Kávičkár 

Ikona

Policajti v prvom rade maju jednat slusne, policia je vytvorena pre ludi a nie opacne. Tu musia vymret dve generacie a potom sa mozno nieco zacne menit v tejto cudnej krajinke.


25.02.2010 8:04

Re: Polícia správanie-článok

spidooo
 Kávičkár 

Ikona

Pred tyzdnom som dostal pokutu 60€, zobrali mi papiere. Dovod: Mal som foliu na celnom skle z presne tej istej folie, ktoru mam na zadnych sklach a je certifikovana. Po dohode ze to na mieste odstranim, zaplatim, organ tiez zmenil dohodu, lebo sa mu nechcelo cakat a nakoniec som to aj zaplatil aj oskrabal, aj mi papiere zobrali. Jeho cislo bolo ine cislo ako bolo na blockoch a ake bolo na papieriku, ktory je namiesto TP. Ked bolo zaplatene, pytam sa: Ked mam platnu TK neznamena teda ze mam vozidlo sposobile na jazdu? Pochopil som ze nie a o tom rozhodne aj tak organ.
Preco mi berete papiere, ked sme sa dohodli inak? Nemam cas tu cakat. Co mate na praci, kruzit po okoli a davat pokuty za taketo "vazne! priestupky?
A dalsie otazky a potom som mu podakoval a poprosil ho ci by mohol riesit dolezitejsie veci, za ktore ho platime z nasich dani.
O tom ako to chodi pri preberani TP uz nebudem radsej pisat, to by bol sloh..
Radsej by som bol okradnuty zlodejom o 60€, ako Legalne okradnuty! Som sa tu postazoval :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil spidooo (25.02.2010 8:06)


25.02.2010 8:09

Re: Polícia správanie-článok

SATYR
 Turista 

A čo ta zavolat,policiu na policiu?Zavolal by som na 158 a nahlasil važne porušenie prav,nepovedal by som čo ,ale kde a nech urychlene pridu,nakolko mam podozrenie na pachanie trestneho činu.A išiel by som aj na priestupkove.Nemam na pokutu,ale srat si na hlavu nenecham už od nikoho.Nie su naše uradne paky postačujuce,idem dalej.Aj na europsky sud.Zakon plati prekaždeho.Ked ho musim dodržiavat ja ,tak prečo nie aj oni?Porušil som zakon som si toho vedomi,priznam si chybu a som ochotny zanu znašat nasledky,ale mam svoje prava.A poukažem na dane problemi všade,chcu mat spravodlivost?Budu ju mat.Hawk.


25.02.2010 8:10

Re: Polícia správanie-článok

Jawak
 Kávičkár 

Ikona

Ja osobne nemám rád policajtov, ale zase na druhej strane keď dostanú príkaz typu: pokým neprinesiete minimálne 10 pokút za rýchlosť a 5 za porušenie dopravných predpisov tak sa ani nevracajte na základňu tak nemajú inú možnosť iba hľadať. Tímto ich samozrejme nechcem ospravedlňovať, ale rozkazy tohto typu potvrdil ani generál Packa v istej relácii.


25.02.2010 8:15

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

Spidooo k tym foliam.kamos sa zivi foliami a sklami na autach.folia nie je nejako certifikovana myslim ze jedine co k foliam potrebujes je odborna montaz.nikoho nezaujima ze ake mas folie ide o to ze su zakazane od prednych dveri.


25.02.2010 8:19

Re: Polícia správanie-článok

spidooo
 Kávičkár 

Ikona

stayr: najhorsie je ze podla nasich zakonov je bol jeho postup legalny. Okram teda tych zahadnych cisel..
Jawak: Presne tak. Jednoducho nadriadeny im davaju prikazy aby okradali.


25.02.2010 8:24

Re: Polícia správanie-článok

svisto
 Kávičkár 

Folia musi byt certifikovana (ze moze byt pouzita na automobilovych sklach), ved potom by som si tam mohol pacnut hocijaku , ktoru kupim v reklamke :-) , tak isto clovek potrebuje aj osvedcenie (karticku), ze to montoval povereny clovek , nie Ferko z Dolnej Vysnej :-)

BTW zakaz pouzitia folie na prednych oknach neplati pre auta PZ.Sme rovni a rovnejsi ? Samozrejme neobhajujem ich pouzivanie v predu, vo vecernych hodinach je cez to prd vidno nech su kvalitativne ake kolvek hoc aj znacky 3M :-)


25.02.2010 8:37

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

Na predu to maju len specialy


25.02.2010 8:38

Re: Polícia správanie-článok

spidooo
 Kávičkár 

Ikona

Ne Jonny, potrebujes tu karticku jak pise svisto , tam je razitko a podpis, spz od tej firmi co to robila. To mam. Ale z tej istej folie som si dal nalepit aj na celne sklo. Hore pasik proti slnku (priesvitny tonovany)
Organ mi povedal ze keby som tam mal to ciselko ako na ostatnych foliach (suhlasi s kartickou) tak je to Ok.
Velmi prakticka vec, mali to aj skodovky v 84tom - ale asi CE.
Takze teraz nosim tie zasterky ci jak sa to vola, furt dole a je cez ne videt pi*u a su ovela nizsie ako ta folia. Cize toto tym dosiahli.


25.02.2010 8:42

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

V zakone je to jasne napisane.skodovky tam nemali folie.nikto sa ti za predne folie nepodpise


25.02.2010 8:44

Re: Polícia správanie-článok

satyr: Prečo si na konci príspevku napísal "jastrab"? To je nejaká tajná šifra, ktorou upozorňuješ na policajnú akciu? :-O


25.02.2010 8:48

Re: Polícia správanie-článok

raidmax
 Turista 

Ikona

Banánová policajná Republika. Len by som chcel vedieť kde končia peniaze od daňových poplatníkov a z výberu pokút. Keď na oddeleniach na východnom slovensku to vyzerá ešte horšie ako z čias komunizmu. Vybavenie na jednotlivých oddeleniach je strašné kancelárska technika, nábytky, počítače ak vôbec to čo majú môžme v dnešnej dobe nazvať pc- Personal Computer, maľovka a katastrofálne vyzerajúce kancelárske priestory no hrúza a des. A fungovanie tipu čo si donesieš to máš - keď si už toaleťák musia nosiť do práce tak ?? to je hanba. Tak potom sa nieje čo čudovať, že policajti sú taký arogantný.

A čo viac treba k tomu dodať veď si to treba skúsiť zažiť na vlastnej koži, že sa tešíte kedy príde leto aby ste mohli vypadnúť do ulíc z tej plesnivej kancelárie.

A čo sa tíka pokút ta štát určuje koľko pokút sa musí za rok vybrať aby sa splnili normy.No to ako sa policajt chová mu už neurčuje takže je to len individuálny prístup - či si o sebe myslí ja King a všetci pálte niekam alebo bude chápaví a ľudský no koniec koncov závisí aj od jeho nálady ved tiež je len človek.

P.s. tieto informácie mám z pravej ruky


25.02.2010 8:49

Re: Polícia správanie-článok

sidi24
 Jogurťák 

Ikona

Na celnom skle mozes mat clonitko vo forme folie len od vyroby, alebo si to daj spravit v znackovom servise znacky tvojho auta, tam dostanes certifikat, ale inak folie na celnom skle ako aj prednych oknach su zakazane


25.02.2010 8:56

Re: Polícia správanie-článok

Tomáš Škrovan - deep
 Kávičkár 

Ikona

spidooo v tomto ma Johnny55 pravdu...
mozes mat aj 50 certifikatov a potvrdeni od vyrobcu, distributora a kludne aj od papeza...
ked je raz v zakone jasne a zrozumitelne napisane ze folie nesmies mat na calnom skle a sklach prednych dveri tak to neznamena nic ine ako ze NESMIES mat folie na prednych dverach a celnom skle... bodka... konec... finito... keby tam bolo napisane ze tam nemozes mat necertifikovane folie, alebo folie ktore znizuju viditelnost nepoviem ani pol slova... ale je tam ze tam NESMIES mat ZIADNE folie... tak sa potom necuduj ze ta skasiruju... hovori sa ze kto xce psa bit, palicu si najde...
tak preco im tu palicu davat do ruky?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil deep (25.02.2010 8:56)


25.02.2010 8:56

Re: Polícia správanie-článok

lubo628
 Turista 

Ikona

spidooo: Teraz si ma trochen vylakal. Tiež mám v aute na čelnom skle pás fólie kvôli slnku rovnakej priepustnosti, ako na zadnom a bočných zadných dverách. Na kartičke nie je o prednom samozrejme ani zmienka....takže budem tešiť na nejakého impa... 8-)


25.02.2010 9:16

Re: Polícia správanie-článok

ej síí - ej bíí :-*


25.02.2010 9:16

Re: Polícia správanie-článok

spidooo
 Kávičkár 

Ikona

lubo: daj to fakt radsej dole. Ak to dole dat nechces tak si hod do auta taku tu ziletku na zoskrabanie tej folie. pozor ale pokutu aj tak dostanes (potvrdene od toho policajta) ale ak to friško oskrabes tak odides aj s TP.
PS: Ani v mojom pripade mi nemusel zobrat TP, ALE mohol.

deep: jasne ze mate pravdu, ALE pytal som sa toho policajta na mieste, ze za akych okolnosti by som tu foliu mohol mat? Odpoved: keby ste mali to cislo co mate na ostatnych foliach, znamenalo by to ze je to certifikovane a mozete to mat. - takze? blud.

Dalsia vec: Chalanovi chcel dat pokutu za to ze ma foliu na zadnom skle a nemama papier. Sklo bolo Tonovane od vyroby!!! 1hodina vysvetlovania a mal stastie ze mu to policajt uveril.
Policajt ak chce tak pokutu da. keby to bolo skor tak ze ked obcan potrebuje pomoc tak mu ju policajt poskytne.

Ohladom tych kancelarii: (kanc kde si preberate zadrzane TP) Zafajceny kancel cez dym som nevidel, kavicka pohodicka tel vyzvana, nedvyha to. Spravanie asi viete ake. Nikomu z mojich znamich koho poznam tam nikto nikdy nedvyhol tel! medzi nimi je aj moja znama z PZ, ani jej nedvyhol. (a to maju take tel ze xxx000000 a podobne - cize vie ze to neni barz kdo

Upravené 1 krát. Naposledy upravil spidooo (25.02.2010 9:20)


25.02.2010 9:34

Re: Polícia správanie-článok

barlac
 Jogurťák 

nechapem co riesite.ved ked ti tie folie niekto lepil,tak ta na taku banalnu vec ta musel upozornit. ze, nemozu byt nalepene na prednom skle a dverach.
ale o to ani tak samozrejme nejde.policajt nekonal opravnene,lebo zavadu bol vodic ochotny odstranit a to neni dovod na pokutu.presne tak,ako ked mas nefunkcnu ziarovku a zastavia ta. ak ju vymenis ides dalej a nic neplatis.
ale musim suhlasit s tym,ze to co predvadzaju niektori zakomplexovany policajti uz fakt nehranici s normalnym rozumom..podaktori sa v tom ako davaju pokuty normalne odbavuju. sem tam stretnete normalneho policajta,co ma aj stipku rozumu.ale zial bohu vacsina je kopa magorov.
je smiesne,ze si tu este niekto namysla,ze tieto akcie jastrab atd. su mierene aby klesla nehodovost.


25.02.2010 9:35

Re: Polícia správanie-článok

Pennywisse
 Turista 

Ikona

to ze maju specialne zlozky vpredu folie to je ich vec ale kazdy co si da do predu folie znasa tym aj riziko a nie len straty TP alebo pokuty ale aj to ze ked sa vyburas a zaseknu sa ti dvere co je normalna vec, a budes sa chcet dostat cez okno alebo teba niekto dostat cez okno ktore by sa normalne rozbilo ale je zlepne foliou tak potom uvidis ake to je rozstrihat taku foliu.

na predoslom aute som mal aj ja na vsetkych oknach folie, aj tam stale su. Aj som zane dostal pokutu ale nastastie to bol fajn policajt a napisal to na iny priestupok za 1000cku a nic som ani nezlepoval, ale keby som mal havarku neviem ci by som sam sebe nenadaval za tie folie.

takisto aj co si davaju folie na predne okno ako clonitko, zaprve to vyzera na hovno a za druhe aj ked ta folia je certifikovana nikto kto robi autofolie si neda vlastny stitok a tym aj svoj podpis na folie na predne dvere alebo na predne clonitko pretoze je protizakonne tie folie tam umiestnovat. Tym by isiel sam proti sebe . Takze to ci ta folia je certifikovana alebo nieje bez stitku odbornej montaze ti je na dve veci pretoze potom ma ta folia taku vahu ako keby si tam nalepim foliu na pecenie kurcata.


25.02.2010 9:40

Re: Polícia správanie-článok

barlac
 Jogurťák 

pennywis-a ty o com tocis?ved ta folia nema pevnost kevlaru atd.ved to ma hrubku niekolkych mikronov.(-:


25.02.2010 9:43

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

spidoo:
Na čelnom skle mimo referenčnej plochy A môžeš mať pás fólie proti slnku vo výške 100 mm od horného kraja skla ak je fólia certifikovaná a je na nej značka ES.Môžeš nalepiť sám.
Na vozidlách M1 môže byť nalepená fólia alebo reklamná fólia na bočných zadných a zadnom skle za podmienky, že vozidlo je vybavené pravým spätným zrkadlo.
To znamená, že si tam môžeš nalepiť aj čiernu nepriehľadnú fóliu.


25.02.2010 9:49

Re: Polícia správanie-článok

Pennywisse
 Turista 

Ikona

barlac - hovorim zo skusenosti ked mi suter na predoslom aute rozbil zadne okno , okno pekne drzalo cely den nalepene popraskane, potom som ho doniesol do autoskla vymenit kde ked ho chcesli stiahnut tak nestiahlo lebo nebola folia nalepena po celom skle a spodok sa odtrhol , sklo zostalo v rame a museli ho porozstrihavat aby ho dali vsetko von a lahko im to veru neslo.
ak mas ty inu skusenost tak ti ju neberiem , toc s nou teraz ty.

egres toto som nevedel, a myslim ze to nevie ani vacsina PZ Slovenska.


25.02.2010 9:50

Re: Polícia správanie-článok

tref
 Turista 

Ikona

Otazka do plena, je zakazany podobny pasik aj na prilbe na vrchu plexi kvoli slnku? (samozrejme z materialu na to urceneho)


25.02.2010 9:54

Re: Polícia správanie-článok

:-O


25.02.2010 9:57

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

tref:
S prilbami na motorku je to také divné.Nie sú zaradené do skupiny "osobných ochranných prostriedkov" a tak sú také bezprízorné.Vyžadujú sa testy -náraz-prieraz-trieštivosť-a čo sa týka štítu tak je tam podmienka -priepustnosť svetla a nemennosť farieb.Takže podľa mňa ak je na prilbe oblikátne ES + nejaké čísielka tak to je v poriadku.


25.02.2010 10:01

Re: Polícia správanie-článok

tref v zakone je o celnom skle automobilu ktore musi byt priehladne a samozrejme folia tam byt moze lenze folia namontovana vyrocom vozidla a nie tak co si kupim na burze toto nie je o prilbe ta ani stit mat nemusi

inak ten clanok je iba vyplakavanie ako si moze niekto nevsimnut ze ide do jednosmerky a ta veta ze vzdy tam nebola je stajna blbost ako povedat vcera bola hlavna ta druha vodic je povinny sa riadit aktualnym dopravnym znacenim a nie jazdenim popameti dalsia vec pytat od policajta sluzobne cislo a naco ved ho ma aj s menom na stitku na uniforme a a ni to nepotrebuje staci ecv a cas len ide vzdy o to ze svoje tvrdenie v staznosti musi dokazat inak sa dopusta trestneho cinu ohovarania to si takyto blbeckovia vobec neuvedomuju ja uz som zopar takychto cestujucich vyriesil na sude aj s nemajetkovou ujmou tak len pokracujete :-D [dobre] kazde euro bez prace je dobre :-D


25.02.2010 10:02

Re: Polícia správanie-článok

egreš: Nemalo byť obligátne E+ nejaké číselká? :-O
mlhoš: Aj ty vyhrávaš jeden súd za druhým? :-O

Dnes to bude deň prekvapení. Najprv naložíme Švédom a teraz toto... :-O

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (25.02.2010 10:05)


25.02.2010 10:05

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

Inak velmi trufaly policajt.ked zameni osobne cislo...
A.umf.a.b.....


25.02.2010 10:05

Re: Polícia správanie-článok

marceld
 Turista 

Ikona

... esteze zakon neriesil aj slnecne okuliare.. Ci ano?


25.02.2010 10:12

Re: Polícia správanie-článok

tref
 Turista 

Ikona

devill63: ak pisem prilis rychlo a nestihas, kludne sa prihlas, zopakujem comu si nerozumel

egres2, mlhos: dakujem za info, videl som to par motorkarom na prilbach (predava sa to normalne v obchodoch) a sa mi to lubi, lebo nezabranuje to viditelnosti v noci a cez den apon trochu pomaha neoslnovaniu. Nechcem koli takej kravine kupovat novu prilbu, tak to riesim slnecnymi brilami, co je ale vrcholne nepohodlne

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tref (25.02.2010 10:12)


25.02.2010 10:14

Re: Polícia správanie-článok

Vadim tazko niekomu nieco mozes dokazat pretoze staznost na niekoho je iba tvoj subjektivny pocit pokial sa jeden zo sto ludi v buse na nieco stazuje tak aku to ma vahu ?posledna staznost ktora je momentalne na sude je od nejakeho deda co isiel na honoch od lekara a ja som si ho dovolil nepockat a zatvoril som mu vraj predne dvere pred nosom = zaznam z paluneho pocitaca stal som tam 42 sekund a mal som vozilo na ktorom sa vsetky dvere zatvaraju sucasne + zakon o preprave -cestujuci je osoba ktora stoji v zastavke pred prichodom vozidla atd....zase zarobim nejakych 100 E :-D ja proste nikomu nic nedarujem cim sa lepsie spravas k ludom tym kurevskejsie sa spravaju oni k tebe

Upravené 1 krát. Naposledy upravil mlhos (25.02.2010 10:16)


25.02.2010 10:19

Re: Polícia správanie-článok

mlhos: Veď preto som na teba taká kurva, aby si bol ty ku mne milý!


25.02.2010 10:21

Re: Polícia správanie-článok

chabrobrus
 Kávičkár 

Ikona

A čo toto !! [undefined ]www.nothingtoxic.com/media/1266898682/Supercop_Stops_Mo...


25.02.2010 10:26

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vadim:
Písal som "značka ES".To znamená E v kruhu,vo štvorci + čísielka.
Ale kludne si daj plusový bod za šipku do egreša. :-D


25.02.2010 10:32

Re: Polícia správanie-článok

axel99
 Kávičkár 

Ikona

Dobre robia chlapci. Aspoň sa zmenší pravdepodobnosť, že stretnem niekoho v protismere alebo ma prehliadne cez tmavú fóliu. Takým treba zraziť hrebienok.


25.02.2010 10:39

Re: Polícia správanie-článok

egreš: napísal si "oblikátne ES + nejaké číselká". A to je jednoznačne kravina.
Ďalšia kravina, je "vo štvorci + čísielka".
Insitný - neinsitný, niekde musí byť hranica.
Skutočnosť je taká, že označenie homologizácie je v krúžku a pozostáva s písmena E a jedno (alebo dvoj) ciferného čísla (podľa štátu, v ktorom bola homologizácia pridelená).


25.02.2010 10:41

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vadim:
A može byť aj CE.


25.02.2010 10:49

Re: Polícia správanie-článok

stíham čítať aj rýchlo písané príspevky, dobre sa na nich zabávam..... :-)))


25.02.2010 10:56

Re: Polícia správanie-článok

spidooo
 Kávičkár 

Ikona

axel: si to najprv precitaj pozorne. Urcite ta prehliadnem kvoli tonovanej folii ktoru mam na celnom skle hore proti slnku? :-D
Predpokladam ze ty mas aj stlpiky priehladne pobokoch na celnom skle.
Otazka: Ako velmi je priehladna ta clona na celnom skle ked ju sklopim, proti tomu slnku ktore pred tym tlmila ta folia?


25.02.2010 10:57

Re: Polícia správanie-článok

lubo628
 Turista 

Ikona

spidooo: Ak sa môžem opýtať, v tom čase, kedy ti naparili pokutu, ťa zastavovali kvôli nejakému priestupku a toto si náhodou všimli, alebo to bola proste bežná cestná kontrola?

Popravde, nechápem argumenty, prečo by som to mal dať dolu. Nijako mi to nebráni vo výhlade ani cez deň, ani v noci. Naopak, som s tým velmi spokojný, hlavne ak je jasný deň....

Zrejme si však nepomôžem. Buď to risknem, ale dám dolu.....
Vyhláška je jedna vec...ale aj tak, stále sa utvrdzujem v tom, že policajtov robia poväčšine ludia, ktorí boli v mladosti utláčaní a teraz si potrebujú masírovať svoje EGO....


25.02.2010 11:07

Re: Polícia správanie-článok

Skoda sa rozculovat I-GRR novodobe vypalnictvo treba im na vyplaty a treba posplacat novu techniku


25.02.2010 11:09

Re: Polícia správanie-článok

spidooo
 Kávičkár 

Ikona

lubo: isiel som predpisovo, vsetko ok. Stali v protismere na semafore, jak ma zbadali zvrtli to za mnou (PZ moze, vodic nie) a zastavili ma. Papiere som mu dal aj s kartickou od folii. Vraj je vse ok, ale tato folia nie... atd.. (Od zaciatku isiel po tej folii, lebo inak by sa za mnou nezvrtol, v takej situacii. Bola cervena a nesmie sa tam odbocovat o 180stupnou-teda oni hej ked si mylia ze maju dovod.)
Argumenty nechapem ani ja je to prakticke a hlavne priehladne, a plni to svoj ucel.
Ale tak je to vo vyhlaske.
Ano, presne moj nazor, s tym egom.

Alebo ked ma zastavily policajti a dvovod uviedli Drogova prehliadka! Komplet cele auto aj osobne veci prelasoval! Vystupili sme dvaja potetovanci bez tricka, asi preto.
Zatial co ma te 1 dusil, ten druhy sa pytal kamosa kolko staly tie upravy a kolko tam mam koni a jake nadupane elektrony - toto je priklad. Dobre ne?


25.02.2010 11:16

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vadim:
Vzor značky typového schválenia:
malé e umiestnené v rámčeku a x 2a/3 a vo vnútri rámčeka číslo krajiny a/3 kde a=12 mm.
Takže žiadna egrešova blbosť a hranicu už by si mohli začať strážiť iní.
Choď sa pozrieť na pneumatiku na svojom aute.Máš tam v rámčeku malé e+číslo krajiny a máš tam v kruhu veľké E+ číslo krajiny.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil egres2 (25.02.2010 11:21)


25.02.2010 12:59

Re: Polícia správanie-článok

woodoo15
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

...inak k tej pevnosti fólie pridám aj ja skúsenosť.....pred pár rokmi sme šli vo februári pre moju motku na kamošovom aute, na predných sklách mal fólie, a spod kolesa oproti idúceho auta odletel kameň do šoférovho okna...

...šupa to bola riadna, ale kvôli tomu, že mal fólie, tak sme sa netriasli zimou a okno bolo síce nepriehladné (rozbité na milión kúskov), ale držalo pokope...


25.02.2010 13:09

Re: Polícia správanie-článok

dvenohy
 Turista 

Ikona

ja mam s cajtami iba dobre skusenosti.... pokutu som platil vzdy iba vtedy ked som porusil predpis. a aj to sme sa vzdy rozumne dohodli.

ked nechcete platit pokuty, neporusujte predpisy.... ked chcete menit predpisy zalozte obcianske zdruzenie a lobujte, alebo podavajte peticne harky, alebo chodte do politiky a zmente zakony...moj hlas uz mate isty!

inak aby niekto neostal na omyle...osobne si mylim ze pan Minister urobil z Policie novodobu legalnu mafiu ktorej hlavnym cielom je vypalovat vsetkych obcanov ktory nemaju nato aby sa efektivne branili.

Upravené 2 krát. Naposledy upravil dvenohy (25.02.2010 13:13)


25.02.2010 13:30

Re: Polícia správanie-článok

Onko
 Kávičkár 

Ikona

Ten dovod preco tam nemoze byt ta clona je prosty. Je to VO VYHLASKE. ;-) To ako dovod staci a ked potrebujes do kasicky vybrat, tak toboz. Ak ma rozum, moze mu to byt ukradnute. Mna len hneva jedine....u nas, vsetky auta prislusnikov PZ (sukromne samozrejme) maju na prednych bocnych folie a niektori najtmavsie. Tam to nikomu nevadi. Dalej som nevidel, ze by zastavil policajt nemenovaneho byvaleho prislusnika PZ, na Mercedese typu G :-D , ktory tam ma dokonca zrkadlove folie. :-D :-D Ale mna budu dzubat za to, ze nemam na moto prednu pneu rozmerov, resp. profilu, ako je v TP.


25.02.2010 13:36

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Onko:
Pozri si 464/2009 §4 odsek 2, 3 písmeno a a b.


25.02.2010 13:37

Re: Polícia správanie-článok

dduuro
 Bahniak 

šalalala-šalalali -welcome to slovakia best republic of Eu :-* :-O :-D


25.02.2010 13:44

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

marceld:
Slnečné okuliare sú v kategórii osobných ochranných prostriedkov a sú posudzované prísnejšie ako motoprilby.


25.02.2010 13:56

Re: Polícia správanie-článok

tref informácia pre teba

vyhl. 464/2009
§ 15
Doplnkové príslušenstvo vozidla


Ochranná prilba vodiča a spolujazdca vozidiel kategórie L alebo nosiča pracovných adaptérov kategórie PS a ich doplnkové príslušenstvo musia byť homologizované podľa predpisu EHK č. 22.5) Na ochranných prilbách spolujazdcov sa pripúšťa požitie výhľadu (štítu) so zníženou priepustnosťou svetla. Za ochrannú prilbu sa považuje tiež bezpečnostná kabína alebo ochranný bezpečnostný rám vozidiel, ak je vozidlo vybavené bezpečnostnými zádržnými systémami. Ochranná prilba cyklistov a kolobežkárov musí spĺňať najmenej technické požiadavky podľa technickej normy.30)

;-)

kto má záujem o predpis EHK 22.5 môže si vyhľadať tu- www.telecom.gov.sk/externe/ehk/ehkmain.htm
>:-) :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil devill63 (25.02.2010 14:06)


25.02.2010 13:57

Re: Polícia správanie-článok

lubo628
 Turista 

Ikona

Keď sa nad tým zamyslím....auto je vybavené slnečnými clonami na strane vodiča aj spolujazdca už od výroby. Tie keď sklopím, majú rovnaký efekt, ako fólia...vlastne ešte horší, pretože cez ne nevidieť. Fólie v aute sú priehladné...dostatočne priehladné hlavne zvnútra auta. Vraj aj vyhláška hovorí iba o nepriehladných fóliach, ale ešte to musím pozrieť, ako je to vlastne myslené....


25.02.2010 14:04

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

devill63:
Vodič motocykla je povinný chrániť zrak najmä okuliarmi.
Žiaden predpis nezakazuje slnečné okuliare.A priepustnosť svetla je niečo iné ako priehladnosť.


25.02.2010 14:08

Re: Polícia správanie-článok

to mi je jasné ale ak mám prilbu so štítom nemusím mať predsa okuliare, aj keď aj ich už vzhľadom na vek nosím stále okrem sexu, pri tom vidím ako jastrab.... :-)))


25.02.2010 14:10

Re: Polícia správanie-článok

tref
 Turista 

Ikona

devill63: ktore z toho co si skopiroval by ten pasik porusil? Prilba je homologovana, priepustnost svetla je zachovana.. kde je problem?


25.02.2010 14:11

Re: Polícia správanie-článok

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

predne okno vzdy drzi pokope folia a mozno aj zadne. Folia je v strede a okno sa sklada z 2 skiel.
Kup si polarizacne okuliare a este aj uvidis ako to je zlepene. Ta folia je tam prave koli bezpecnosti. Bocne skla su zas zo specialneho skla, ktore sa po rozbiti rozsype na drobne kusky, tiez koli bezpecnosti.

K tomu clanku: ani neviem co mam napisat - natrafil chalan na koko.ov, to sa moze stat aj v bare, aj na diskoteke aj barz kde. Takych kratkopipikovych ludi je na svete viac nez dost. A k tej folii na celnom skle, pokial to bol fakt len pasik proti slnku, tak asi to iste...


25.02.2010 14:13

Re: Polícia správanie-článok

ja som nikde netvrdil, že je niekde problém, ja osobne mám prilbu ani neviem ako sa volá vyklápačku asi AIROH, s vnútorným sťahovateľným tienítkom....., nič by som si na prilbu nelepil ak by som nemusel. ;-)


25.02.2010 14:16

Re: Polícia správanie-článok

a čo sa Vám nepáči, budme radi, že nie sme v Rusku - natankuj.sme.sk/c/5255479/v-rusku-mozu-policajti-spolu-... :-(((((( :-O


25.02.2010 14:16

Re: Polícia správanie-článok

tref
 Turista 

Ikona

devill63: ako som pisal, nevidim dovod menit koli takej hovadine prilbu na ktoru som zvyknuty, a ktora mi dobre sedi, ak sa to da takto jednoducho vyriesit. Ide o uplne beznu vec. Moc ti to sice nepomoze proti priamemu slnku, ale aspon nieco a nemas problemy s prechodmi tma-svetlo (nemusis preklikavat stit, co je len zbytocne rozptylovanie)


25.02.2010 14:20

Re: Polícia správanie-článok

tak ti prajem príjemnú a dlhú sezónu a pekný dnešný deň ;-)


25.02.2010 14:27

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Chrániče musia mať svetelnú priepustnosť τv ≥ 80%, vzhľadom na štandardné
svetlo D65. Svetelná priepustnosť 80% > τv ≥ 50%, meraná metódou danou v
bode 7.8.3.2.1.1. je tiež povolená, ak je chránič označený symbolom daným v
bode 2 a/alebo anglickým nápisom „DAYTIME USE ONLY“ (len na denné
použitie). Svetelná priepustnosť sa musí odmerať pred skúškou odierania

Chránič naviac musí byť dostatočne transparentný, odolný proti odieraniu a nárazu
a nesmie spôsobovať problémy pri identifikácii farieb užívaných v dopravnej
signalizácii a u signálov. Relatívny koeficient tlmenia (Q) nesmie byť menší než:
0.8 v prípade červených a žltých signálnych svetiel;
0.6 v prípade zeleného signálneho svetla;
0.4 v prípade modrého signálneho svetla


25.02.2010 14:53

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vadim:
Značka ES pre prilby:
Kruh vysoký a, E vysoké a/2,číslo krajiny a/3 pričom a= min 8 mm napr. E4 -Holandsko
Homologozačné číslo " + čísielká :-P / vysoké a/3 napr.051406/J-1952 -051406 =číslo protokolu, J znamená prilba bez dolného krytu tváre a 1952 je výrobné číslo prilby.


25.02.2010 14:57

Re: Polícia správanie-článok

egreš: Koho to zaujíma? Dôležitá je jediná vec: Písmeno a číslo v krúžku. Nič viac. Všetko ostatné, čím tu exhibuješ, je z pohľadu užívateľa nepodstatné, alebo sú to úplné kraviny.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (25.02.2010 14:57)


25.02.2010 15:04

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

Dovtedy sa chodi s krcahom po vodu az km sa nerozbije.......


25.02.2010 15:05

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vadim:
egreš: napísal si "oblikátne ES + nejaké číselká". A to je jednoznačne kravina.
Ďalšia kravina, je "vo štvorci + čísielka".
Insitný - neinsitný, niekde musí byť hranica


Nepísal som kraviny.Ale ty nemáš toľko v sebe aby si zmenil postoj a prestal urážať z nevedomosti, pretože ako "predajca" by si mal vedieť že samotné E+číslo v kruhu nie je dostačujúce.

A kludne si pohľadkaj ego ako si to zase egrešovi naložil :-D


25.02.2010 15:25

Re: Polícia správanie-článok

Onko
 Kávičkár 

Ikona

Tak ja neviem, ale mna ako zakaznika zaujima ci ma prilba homologizaciu a samozrejme este k nej prisluchajuci kryt brady, teda taktiez homolgizovany myslim. A to ako egres pises, som uz videl oznacene aj ako P. Tak asi sa to lisi od krajiny ku krajine, ci mylim sa? :-@


25.02.2010 15:32

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Onko:
Ten kryt spodnej časti tváre je "skútracká "prilba.Pri integrále je jej súčasťou.
Neviem čo je P.Poznám len tie, vyššie mnou uvedené.


25.02.2010 15:42

Re: Polícia správanie-článok

CB750
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

Ja pre prípad nezrovnalostí mám v mobile číslo na policajnú inšpekciu: plk. Mandulák 0961055120
číslo je inak verejne dostupné na internete.


25.02.2010 15:52

Re: Polícia správanie-článok

ze vas to tu bavi co u vas prsi teraz som sa vratil 80 kilakou najazdene

cele to s tymi foliami je sprostost este som nikdy nikde nevidel semafor obrateny zelenou hore

Upravené 1 krát. Naposledy upravil mlhos (25.02.2010 15:56)


25.02.2010 15:58

Re: Polícia správanie-článok

marceld
 Turista 

Ikona

mlhos, rad by som aj ja jazdil, ale "sichta" este vela ludom asi neskoncila. Tymito zabomysimi vojnami sa udrzujeme niektori v kondicii..


25.02.2010 16:02

Re: Polícia správanie-článok

a ti policajti nemaju nahodou povinnost nosit odznak s cislom na viditelnom mieste...?? donedavna to mali na pravom vrecku...a cislo viditelne a citatelne z jeden a pol metra ...


25.02.2010 16:09

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

podla mna :-))) na lavom vrecku


25.02.2010 16:10

Re: Polícia správanie-článok

spidooo
 Kávičkár 

Ikona

demo: tak ja hovoris, ale tento nemal, len uz som nechcel ripat. A este mi vysvetloval ze: tuto mam uz tie blocky odtrhnute, ale to preto ze vodic pred vami... neviem co nerozumel som..
Cele to bolo divne, aj to zvlastne okruhle cislo co nadiktoval...


25.02.2010 16:21

Re: Polícia správanie-článok

tombar
 Skútrista 

Ikona

mlhos, zacinam mat pocit ze Vadim ta ma v podstate celkom rad :-D

ak by sa to stalo mne vytiahol by som si mobil a zacal nahravat nase male stretnutie.. len tak na haluz...


25.02.2010 16:24

Re: Polícia správanie-článok

egreš: Koho to zaujíma? Dôležitá je jediná vec: Písmeno a číslo v krúžku. Nič viac. Všetko ostatné, čím tu exhibuješ, je z pohľadu užívateľa nepodstatné, alebo sú to úplné kraviny.

Trvám na tom.


25.02.2010 16:28

Re: Polícia správanie-článok

ved ja viem len som nemohol najst odkial ho poznam a uz som nasiel :-D

[
Video: www.youtube.com/watch?v=Vuty1PjzpHI ]


25.02.2010 16:33

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

spidooo: tak podla toho nekonal podla 171/1993 tak sa mozes stazovat...Ale kedze nemas cislo tak neviem co chces riesit. Ak na bloku je nejake nespravnecislo, zistia si o koho sa jedna, ak to nebol on tak konec. Viac nepomozes ty im ani oni tebe.
Mimochodom uz sa tu prebera homologiazacia tak davaj pozor. :-D


25.02.2010 16:37

Re: Polícia správanie-článok

tombar
 Skútrista 

Ikona

:-D


25.02.2010 17:51

Re: Polícia správanie-článok

MajoKE
 Skútrista 

Ikona

Preukazovanie príslušnosti k Policajnému zboru
§ 13

(1) Policajt je povinný pred služobným zákrokom preukázať svoju príslušnosť k Policajnému zboru, ak to povaha a okolnosti služobného zákroku dovoľujú.

(2) Príslušnosť k Policajnému zboru preukazuje policajt

a) služobnou rovnošatou s identifikačným číslom a pri výkone služobnej činnosti aj s menovkou policajta, ktorá obsahuje jeho meno a priezvisko, prípadne akademický7a) titul policajta,
b) služobným preukazom,
c) odznakom služby kriminálnej polície, alebo finančnej polície, alebo
d) ústnym vyhlásením "Polícia" (ďalej len "ústne vyhlásenie").

(3) Ústnym vyhlásením preukazuje policajt svoju príslušnosť k Policajnému zboru iba vo výnimočných prípadoch, keď okolnosti služobného zákroku neumožňujú túto príslušnosť preukázať služobnou rovnošatou s identifikačným číslom a pri výkone služobnej činnosti aj s menovkou policajta, služobným preukazom alebo odznakom služby kriminálnej polície alebo finančnej polície. Služobnou rovnošatou s identifikačným číslom a pri výkone služobnej činnosti aj s menovkou policajta, služobným preukazom alebo odznakom služby kriminálnej polície alebo finančnej polície sa policajt preukáže ihneď, len čo to okolnosti služobného zákroku dovolia.


25.02.2010 18:17

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Vadim:
Vadim:
Ty si trvaj na čom chceš.
Ako sem hodil devill63,prilba na motorku musí spĺňať predpis EHK OSN 22.5.Výgoogli si to a potom mudruj.
Ty na rozdiel odo mňa môžeš exhibovať jedine trapným "Pancho Villským "bojom proti Louis vo Wiedni.
Tvoj prínos pre členov motoride je jedine v trapnom dehonestovaní ludí,ktorí majú širší rozhľad ako ty.
P.S.Vymazal som 10 riadkov vyjadrení voči tvojej osobe pretože som po zralej úvahe dospel k názoru ,že je to škoda písmenok.


25.02.2010 18:21

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

budu dalsi dvaja rivali?


25.02.2010 18:43

Re: Polícia správanie-článok

ale ale páni hádam tu nebudeme verejne exihibovať? to sa predsa nerobí, či??????
kam dospelo to motoride :-O >:-)

Upravené 2 krát. Naposledy upravil devill63 (25.02.2010 18:46)


25.02.2010 18:55

Re: Polícia správanie-článok

loobo
 Kávičkár 

Ikona

Na kazde policajne auto treba nalepit toto:
Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil loobo (25.02.2010 18:56)


25.02.2010 20:28

Re: Polícia správanie-článok

lubo628
 Turista 

Ikona

Alebo radšej "buzerovať a mlátiť"


25.02.2010 20:32

Re: Polícia správanie-článok

copy
 Skútrista 

Ikona

alebo takto?

Pozri obrázok


Pozri obrázok


25.02.2010 20:32

Re: Polícia správanie-článok

Egreš:
Egreš:
škoda aj jediného písmenka.


25.02.2010 20:36

Re: Polícia správanie-článok

copy
 Skútrista 

Ikona

egres ty tu tiez uz mas tusim fanklub.


25.02.2010 20:47

Re: Polícia správanie-článok

Johny...teraz som na vazkach maju mat ten odznak na lavej alebo pravej strane...

Egresa si tu prosim pekne povazujme vsetci, pretoze jeho prispevky su k veci, mnoho problematickych veci objasnil, a aj ked ho nepoznam som na jeho strane...

naproti tomu (sorry za vyraz) Vadim je tu pre mna a vzdy aj bol len taky kecalek...
sice vesely..ale kecalek... :-*


25.02.2010 20:55

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

urcite na lavej 8-)


25.02.2010 20:56

Re: Polícia správanie-článok

demo: Ty sa kontroluj, lebo skončíš Vanekovi na stole! :-((((((


25.02.2010 21:09

Re: Polícia správanie-článok

samko1
 Jogurťák 

Ikona


egres2: Tvoje príspevky si vždy rád prečítam. Sú vždy vecné a výstižné, nikoho sa nesnažíš uraziť. Máš moju podporu. [dobre]

Vždy som rád čítal príspevky jedného českého kolegu tu na MR, člena "wing". Jeho príspevky boli hodnotné a v technických záležitostiach sa naozaj vyznal, no tiež ho to už prestalo baviť. On to už vzdal, ty to nevzdávaj.


25.02.2010 21:17

Re: Polícia správanie-článok

tak opravujem.. estenavyse je aj agresivny... :-)

a netusim kto je to Vanek...


25.02.2010 21:30

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55
 Edvenčr 

Ikona

Dufaj ze neni chirurg


27.02.2010 15:50

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Homologizačné číslo a sériové výrobné číslo musia byť umiestnené v blízkosti
kružnice, a to buď nad alebo pod písmenom „E“ alebo vľavo alebo vpravo od
tohto písmena. Číslice homologizačného a sériového výrobného čísla musia byť
na tej istej strane písmena „E“ a musia smerovať tým istým smerom.


27.02.2010 16:31

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona


[img]img521.imageshack.us/img521/4108/image001zd.gif
[/img]


27.02.2010 17:18

Re: Polícia správanie-článok

IRWXL
 Turista 

Ikona

egres [dobre] [dobre] [dobre]
Vela toho nepisem viac citam ale musim priznat ze si asi ani nespomynam ze by si tu niekedy
trepal 2na3 ako poniektory prispievatelia [zle] a to boz vyhrazal alebo sprosto osocoval.
Myslim ze s takymto nazorom je nas tu viac :-D


27.02.2010 18:03

Re: Polícia správanie-článok

egres2
 Bahniak 

Ikona

Pozri obrázok


27.02.2010 19:22

Re: Polícia správanie-článok

Johnny55: Veterinár:
Pozri obrázok


27.02.2010 19:38

Re: Polícia správanie-článok

:-D [dobre]


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 239674 | Včera: 134633