Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

cena benzínu - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiucena benzínu - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

28.02.2008 5:38

cena benzínu

Všetkým, ktorí nechcú platiť za naftu a benzín viac ako 40,- SKK/liter.

Odošlite túto správu vašim priateľom, a to kvôli vedeniu inteligentnej vojny proti naftovým spoločnostiam.

Hovorí sa, že cena benzínu rýchlo prekročí 1,50 EUR za liter. Chcete, aby sa cena znížila? Musíme spoločne a solidárne reagovať!

Niekto prišiel na geniálnu myšlienku, a to o mnoho viac zmysluplnejšiu než bola tá - nekupovať benzín v určitý deň v apríli alebo v máji. Naftové spoločnosti sa tejto myšlienke veľmi dobre zasmiali, pretože vedeli, že keď nebudeme kupovať benzín, ublížime si tým iba sami sebe.

Avšak nasledujúca ponuka sa môže ukázať ako veľmi účinná, pokiaľ by sme ju všetci striktne dodržali! Dajte si čas s prečítaním tejto správy až do konca a spojte sa s nami. Naftové spoločnosti nám vnucujú myšlienku, že ich ceny sú pre nás veľmi výhodné. Ale vy si myslíte, že výhodné je kupovať benzín za 58,9 centov za liter. Ale to my tiež! Musíme im teda spoločne ukázať, že sme to my kupujúci a nie oni predávajúci, kto bude regulovať ceny nafty na trhu, pretože vzhľadom ku každodennému zvýšeniu cien benzínu musíme reagovať ako spotrebitelia! Môžeme mať skutočný vplyv na trh s benzínom, pokiaľ túto akciu urobíme všetci spoločne
vo vojne proti týmto cenám.

Takže tu je návrh: Nekupujme ani kvapku benzínu u najdôležitejšej naftovej spoločnosti a to Slovnaft. Pokiaľ oni nepredajú benzín, budú musieť znížiť jeho cenu. Pokiaľ oni znížia ceny, ostatné spoločnosti ich budú musieť nasledovať. Aby to malo skutočný vplyv, musíme získať spoluprácu asi pol milióna klientov Slovnaftu. Dodržaním tejto zásady nám dáva možnosť toho dosiahnuť.

Táto správa bola zaslaná približne 30 osobám. Ak každý z nich to pošle zhruba ďalším desiatim (30x10 = 300), a títo urobia to isté (300x10 = 3000) atd., Túto správu môže obdržať viac než 300 000 spotrebiteľov. Všetko, čo musíte urobiť, je to, poslať túto správu desiatim ľudom a požiadať ich, aby urobili to isté. A samozrejme nezabudnite bojkotovať Slovnaft! To je všetko, pokiaľ si myslíte, že môžeme spoločne vyprovokovať ceny benzínu, pošlite túto správu všetkým vašim známym. Skúsme to, nemáme čo stratiť !


28.02.2008 6:05

Re: cena benzínu

Chamo
 Turista 

Ikona

zaujimave! [dobre]


28.02.2008 6:36

Re: cena benzínu

Pajo
 Kávičkár 

Ikona

Tatoska , pre rafinérie nezaujímavé , deň pred "ignoráciou" a deň po "ignorácii" benzíniek bude zvýšená tržba. V priemere za mesiac a kvartál to veľké rafinérky ani nezistia nejakú stratu.
Na druhej strane aspoň pokus [dobre] .


28.02.2008 6:44

Re: cena benzínu

Ak som dobre čítal nejde o jeden deň,ale dlhodobejšiu ignoráciu v tom prípade to má niečo do seba. [dobre]


28.02.2008 6:48

Re: cena benzínu

JohnyTN
 Jogurťák 

Ikona

Ktorou sieťou začneme??? :-O Navrhnite odkedy a v ktorej sieti čerpacích staníc sa netankuje. Ja by som do toho šiel. >:-) :-(((((( :-P [zle] I-GRR Nemám problém niektorú predajnú sieť ignorovať aj na vždy. Len mám obavy. aby tento spôsob "boja" zasa nebol iba manipulačným nástrojom niektorej konkurenčnej siete čerpacích staníc... Ale inak som za každú formu demokratického protestu. [dobre]


28.02.2008 6:52

Re: cena benzínu

JohnyTN -
Takže tu je návrh: Nekupujme ani kvapku benzínu u najdôležitejšej naftovej spoločnosti a to Slovnaft. :-P Pokiaľ oni nepredajú benzín, budú musieť znížiť jeho cenu. Pokiaľ oni znížia ceny, ostatné spoločnosti ich budú musieť nasledovať. Aby to malo skutočný vplyv, musíme získať spoluprácu asi pol milióna klientov Slovnaftu. Dodržaním tejto zásady nám dáva možnosť toho dosiahnuť.


28.02.2008 7:36

Re: cena benzínu

SATYR
 Turista 

Ludia,suhlasim,ale nieje vlastnik slovnaftu niekto spoza hranic?A ked tu nepredaju tak predaju v susednych krajinach,toto nieje o ničom.Napriklad skušal niekto s vas tankovat benzin,naftu v susednych čechah od spoločnosti ktoru zasobuje slovnaft,Asi nie,ja mam kusok do čiech,ale ked idem otial tak nejdem s prazdnou.A kolko nas je takych čo tak robia?Uťčite viac.A kam nas to doviedlo,len k tomu že zdražeju.Ale inač suhlasim.čo tak jeden rpk tankovat inde,lebo verme neverme nema to zmysel.Tak kedy začiname a ktorou fa.


28.02.2008 7:37

Re: cena benzínu

pokial som informovaný,tak všetky spoločnosti kupuju na Slovensku benzin aj naftu od Slovnaftu?!Nik si nevozí zo zahraničia.Tak čo sa zmení na odbyte Slovnaftu? :-O PS: treba kupovať v Zahraniči ,pred dvomi týždnami som kupoval vo Viedni naftu 1.09 Euro a u nás cez 40 Sk rozdiel asi 5 sk ,Kde su tie Hranolove predvolebné sluby? :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil cazzo (28.02.2008 7:44)


28.02.2008 7:38

Re: cena benzínu

SATYR
 Turista 

Nič.Je to celosvetovy problem,a su štaty ktore to podporuju.My sme len zrnko piesku na sahare

Upravené 1 krát. Naposledy upravil SATYR (28.02.2008 7:40)


28.02.2008 7:40

Re: cena benzínu

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

stoji za zvazenie... [dobre] ked neprsi, aspon kvapka, a ked ani nekvapka, tak nie je zisk ;-)


28.02.2008 7:43

Re: cena benzínu

SATYR
 Turista 

Nahovorme všedkych plechovkarov,motorkarov a kade koho v aspom celej Europe,a možno začnu nad tym uvažovat


28.02.2008 7:43

Re: cena benzínu

cazzo - no je to na zamyslenie. Ak budeme kupovať u inej sieti oni budú kupovať viac od slovnaftu tak zase nič nevyriešime.
Inak ja slovnaft bojkotujem od kedy mám VP. :-P


28.02.2008 7:44

Re: cena benzínu

minomoto
 Kávičkár 

Ikona

Tatoška- od teraz ignorujem Slovnaft......za pokus to stojí :-))) :-))) :-)))


28.02.2008 7:47

Re: cena benzínu

SATYR
 Turista 

Spojme sa všedci,a nahovorme aj plechovkarov.A mam znamych aj za hranicami,ktori budu isto suhlasit.Maju podobny problem.Tak kto koho pozna nech rozpošle zamyslenie dalej.A možno benzin nebude stat v lete 45 a viac sk


28.02.2008 7:58

Re: cena benzínu

felika
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Poriadna blbosť, ale ako spam je to dobré >:-)


28.02.2008 7:58

Re: cena benzínu

AIR26
 Geriatrik 

Ikona

Jasne uz tam nekupim ani kvapku aj tak maju monopol a ked to urobia vsetci tak by to bolo fajn :-P


28.02.2008 8:04

Re: cena benzínu

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

je to uplna blbost.. nepomoze to vobec nic.. netreba byt naivny..
ako pise felika, takychto benzinovych spamov som uz dostal vela..


28.02.2008 8:07

Re: cena benzínu

Za pokus to podľa mňa stojí, aspoň si môžem povedať, že som niečo spravila, ale samozrejme, tí, ktorí majú v Slovnafte nejaké AKCIE túto výzvu nemusia akpcetovať.


28.02.2008 8:18

Re: cena benzínu

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

ja z tychto a inych dovodov na slovnafte uz roky netankujem, len v pripade nudze. Hlavne z dovodu ze maju monopol. Presne tak, slovnaft dodava na SK benzin aj inym spolocnostiam, bo sa im ho sem neoplati dovazat. Takze ked tankujes na nejakej pumpe napr. Oktan-ke, Avanti a pod. je dost mozne ze tankujes benzin zo Slovnaftu..

Benzin nie je drahy, to len my kurevsky malo zarabame! :-((((((


28.02.2008 8:23

Re: cena benzínu

clean0750
 Kávičkár 

Ikona

Tatoska: Nic v zlom, ale clanok ma niekolko chybiciek:
1) cenu benzinu nemoze diktovat spotrebitel. Zial nediktuje ho ani slovnaft. diktujue ho silna ruka TRHU..
2) nekupovat benzin od slovnaftu? a kde budete tankovat? Shell? Agip? a od kial myslite ze maju benzin oni? Od koho ho asi tak beru tieto firmy?
3) je to spam. ludia neverte prosim takymto kravinam...
ale prijemne som sa pobavil :-)
pekny den prajem :-)))


28.02.2008 8:24

Re: cena benzínu

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

To ta Yamaha Majesty žerie toľko, ža sa musíž vážne zaoberať cenou PH?
Páči sa mi, ako s tebou súhlasí slon. :-)))


28.02.2008 8:24

Re: cena benzínu

konti
 Kávičkár 

Ikona

misobiker: benzín nieje drahý, len spotrebná daň na benál je vysoká :D Ale že zarábame málo, na tom niečo asi bude :-(


28.02.2008 8:27

Re: cena benzínu

Pilgrim, denne jazdím 64 km do práce a 64 km späť. Určite ma cena PH moc zaujíma.


28.02.2008 8:29

Re: cena benzínu

Rišo Renzi
 Geriatrik 

Ikona

Nechcem sklamať, ale strašne veľa firiem ma karty ktorými sa dá tankovať iba na slovnafte a tým to je jedno aj keby stalo palivo kilo tak ho natankujú majú totiž množstevné zľavy. Dalo by sa to dosiahnuť pri zlikvidovaní malej súkromnej čerpačke, ale toto nezlikviduješ, sú všade v každom malom meste a dedine. A experti čo tankujú za kilo do žiguli ti 20 km neurobia ku konkurencii. Ale skúsiť treba všetko,mne je slovnaft nesympatický od kedy mám vodičák.


28.02.2008 8:31

Re: cena benzínu

m1zo
 Kávičkár 

Ikona

V nemecku mali min. rok niečo obdobné, ale proti Shell a Aral


28.02.2008 8:34

Re: cena benzínu

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

Vsak Slovnaft ma ceny paliv ocistene od spotrebnych dani a DPH jedny z najnizsich v Europe, treba sa opytat toho experta, co sa pred par rokmi velmi hlasno angazoval vo veci znizenia spotrebnych dani, ze kedy ich uz konecne znizi.
Inak ten mail je znoska blbosti odhora az dole, take trivialne to nie ani omylom. Su to naozaj kupujuci, ktori v konecnom dosledku urcuju ceny paliv, keby bolo kupujucich malo, tak by cena bola nizka, lenze ich je asi viac ako dost. Momentalne nemaju rafinerky problem predat celu produkciu, myslite si, ze keby Slovnaft nepredal na domacom trhu tych 20% jeho celkovej produkcie co tu predava, ze by mal problem to predat niekde inde? >:-) Asi nie. Pokial bude dopyt vacsi ako ponuka, tak takyto napad nema sancu na uspech. Keby to bolo naopak, tak by to tiez neslo, ktovie aky je pomer medzi tymi, co tankovat musia a tymi, co mozu... Uz to inak nebude, ceny uz dole nepojdu.


28.02.2008 8:54

Re: cena benzínu

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Riešenie pre BA a okolie - choďte tankovať do Wolfsthalu, ktorý je len na skok od Petržky. Cena tam bola naposledy rovné euro za liter. Ak zaplatíš kartou, ide to cez výhodnejší kurz (momentálne asi 32,70 Sk - a to je asi o 5 - 6,50 Sk lacnejšie než v BA). Na jednej nádrži sa tak dá ušetriť možno 70 - 120 Sk. Pre niekoho málo, pre niekoho dosť.

Herghott


28.02.2008 8:56

Re: cena benzínu

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

ten mail je totalna kravina

a ak sa pride na autora slovnaft ho skaredo povlaci po sudoch


28.02.2008 8:58

Re: cena benzínu

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

Akoze ak si myslia ze sa bude jazdit takto aj ked bude stat benzin 50 a viac SK tak si myslim ze sa mylia...Bude jazdit len ten kto musi alebo ten kto na to bude mat. Priemerne zarabajuci clovek si to nebude proste moct dovolit a hotovo. Bude sediet doma na prdeli alebo si kupi bicykel :-P
Akoze sme tu co sa platov tyka taki euro-chudaci za to benzin mame kua najdrahsi. Dokedy to takto pojde? Alebo sa fakt mame tak dobre ako je zrejme z ekonomickych ukazovatelov? :-P :-(((


28.02.2008 9:02

Re: cena benzínu

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

Herghott tak ver tomu ze keby to mam tak po ruke tak tam chodim, a nie kvoli tomu aby som usetril ale aby som nedal zarobit nasmu uzasnemu SK statu a monopolom...aj ked jedinec je postradatelny a je len kvapkou v mori. Ked staci rakusanovi euro za liter preco nestaci slovakovi? My sa za par rokov asi budeme mat velmi dobre, kedze teraz na to takto doplacame...


28.02.2008 9:02

Re: cena benzínu

bebop
 Kávičkár 

Ikona

A co tak ist natankovat do venezuely alebo nejakych blizkovychodnych statov kde je liter benzinu lacnejsi ako liter mineralky.


28.02.2008 9:03

Re: cena benzínu

betty
 Turista 

Ikona

Herghott:

Dobry napad budem chodit tam :-D

a ostatni sa zobudte a I-GRR Slovnaft I-GRR ignorujte


28.02.2008 9:05

Re: cena benzínu

betty
 Turista 

Ikona

raptor:

mame predsa demokraciu [zle] a vyjadrit sa moze kazdy ako chce sme... :-D , tak ako Slovnaft si dava ceny tak mi sa mozme vyjadrit ako chceme...


28.02.2008 9:05

Re: cena benzínu

husek
 Turista 

Ikona

Dnes rano po prichode do mojho kanclu v Slovnafte som sa celkom dobre pobavil. Sorry, ale vacsiu kravinu som uz dlho nepocul. Takze, kazdy jeden predajca pohonnych hmot nakupuje zakladnu surovinu, benzin, naftu, v Slovnafte. Len v istych situaciach si vozia vlastny. A dalej, asi 20-25 % produktov Slovnaft-u ide na slovensky trh, cize slovensky trh pre Slovnaft nie je az taky zaujimavy ako by si mnohi mysleli. A za posledne, aj ked sa vsetci rozkrajame a prestaneme chodit autami a motorkami, aj tak to nic neurobi s cenami pohonnych hmot.


28.02.2008 9:06

Re: cena benzínu

rapid
 Turista 

Ikona

ja sa snazim netankovat na slovnaftke par rokov, iba v nudzi sa tam zastavim,alebo dofukat pneu >:-)
ale kolko je firemnych aut a ich vodicom je uplne jedno za kolko tankuje a este si nasetria aj do vlastneho auta :-D

nabolo treba volit ficka I-GRR

Upravené 1 krát. Naposledy upravil rapid (28.02.2008 9:08)


28.02.2008 9:13

Re: cena benzínu

misobiker
 Edvenčr 

Ikona

ja som hranola nevolil a ani ziadneho ineho dementa, bo tu nie je ani jeden z nich normalny a volba stylu "volim mensie zlo" mi nevonia.. [zle] I-GRR

netankujem na slovnafte bo najblizsi co tu je v bosanoch tak tam ked z nudze natankujeme tak nam zdochynaju motorky na volnobehu, neviem co tam maju za bordel...takze osrati su :-P


28.02.2008 9:14

Re: cena benzínu

Bacik
 Edvenčr 

Ikona

toto bude trosku off-topic, ale myslim ze to tu patri:
(toto je moj, silne subjektivny, nazor)

..mozno trosku od veci, ale zamyslite sa, a pozrite sa na to aj z ineho uhla.. OK, suhlasim, ze Slovnaft je svojim sposobom monopol, a ze defacto moze urcovat cenu benzinu "ako chce", t.j. ze cena benzinu nieje urcena vztahom D&S, ale urci ju prosto slovnaft..

ALE, benzin nerastie na stromoch.. a ropa ako vieme je vycerpatelny, Neobnovitelny zdroj, a sice sa este stale nachadzaju nejke nove naleziska, ale aj tak je jednoducho na celom svete kazdym dnom menej ropy.. a uz nikdy jej nebude viac :-P ..a naopak, aut a motoriek, teda spotrebitelov, je kazdym rokom viac a viac..
takze uz len primitivnym sedliackym rozumom - zasoby ropy budu len a len mensie, a VY chcete lacnejsie ceny??
..ak chcete aby bol pre vas benzin "lacnejsi", su na to iba dva sposoby - a to ze bud zlacnie, alebo ze budete mat viac penazi ;-) ..simple, isn't it?
..lenze mat viac penazi, preto treba vecsinou spravit nieco naviac, hmm.. ale dnes sa to DA, narozdiel od dôb minulych, kedy sa dalo akurat sporit, a dufat v nejaky postup v praci.. vtedy sa nedalo, a vela ludi je tak dodnes presvedcenych, ze sporit je jedina moznost.. ale nieje.

tymto prispevkom nechcem davat ziadne rady co robit, alebo kam investovat, a uz vonkoncom nie, aby ste si nechali radit od "financnych poradcov", voci ktorim mam nejaku (zatial nevysvetlenu) averziu..
..ked si citate toto, znamena to, ze mate internet, takze mate aj pristup k milionom informacii.. hladajte, a vzdelavajte sa.. (ok, ako tip pre zaciatok moze byt napr. financnik.cz, ale to je len moj sukromny nazor).. je jedno cim zacnete, staci aj malymi vecami popri zamestnani, podstatne je nebyt pasivny, ale zacat..

Ak si myslite, ze to nepotrebujete, or ze mate vela prace, deti, a nemate ani cas na oddych, OK.. ak ste spokojny s tym co mate, OK.. ale potom nepicujte ze ceny su drahe, lebo oni budu, a VY to nezmenite.. co mozte zmenit, je Vas pristup..

Dobre, toto bolo mozno kus od temy, skor tak na zamyslenie, ze nieje iba jedna cesta.. ak ma niekto iny nazor, respektujem ho, a nechcem ho zhadzovat ani urazat. Ak si spokojny, je to OK. Preto prosim, aj vy respektujte moj nazor.. Kto chce, zamysli sa, mozno aj porozmysla, alebo pohlada daco na nete.. kto nechce, OK, nechajte to tak..

PS: este k Slovnaftu, a daniam, plitike a neviem comu este - serte na to.. "obcania" to nezmenia, zmenit to mozu akurat tak politici, ale nechcem byt naivny.. a ked tak rozmyslam, ja ani nechcem aby to menili politici. Nechcem aby bol niekto nadomnou, a riadil mi zivot, urcoval co si mozem dovolit a na co uz nemam, a aby sa o mna staral. Chcem sa o seba postarat SAM. >:-)


28.02.2008 9:18

Re: cena benzínu

Pennywisse
 Turista 

Ikona

cazzo clean maju pravdu, to ze budes tankovat na Jurki, Agip, OMV alebo Shell vsetko ide Slovnaftu. tam neni ziadne rozdelenie. Tento mail vymyslel niekto komu asi zle vydali na slovnaftke a mysli si ze ho bojkotuje :-D ale ked oteraz vsetci budete chodit tankovat trebars na Shell aj tak to pojde Slovnaftu
Zmenit nieco mozme asi tak ked kazdy z nas nahovori aspon 1000 ludi aby dva tyzdne chodili na bicykli :-)


28.02.2008 9:29

Re: cena benzínu

rapid
 Turista 

Ikona

treba nakupit uspornejsie auta...

este by bolo najlepsie keby stat zvyhodnoval nakup aut s hybridnym pohonom ako v inych krajinach..


28.02.2008 9:29

Re: cena benzínu

widow
Darca Krvi  Turista 

Hergy:

neviem v ktorej banke máš vedenú platobnú kartu, ale chcem ju tam mať aj ja :-))) . Pri platbe kartou ti kazda banka uctuje kurz "deviza predaj", čo je dnes u mojej banky 33,233.
Rozdiel je cez 0,50 Sk/Eur, daj mi co najskor vediet, nech zmenim banku. ;-)

Zaroven vo Wolfsthal je len jedna mala pumpa, ktorej vzhlad mi silno pripomina uroven nasej Jurki [zle] . Treba porovnavat ceny na zrovnatelych pumpach. OMV AT vs. OMV SK a pod. Lacno sa da nakupit aj u nas u roznych malych predajcov, len kvalita je niekde inde.

Trocha som si na minulu nedelu pripravil prehlad cien OMV (kedze sme boli na vylete v AT) a najlacnejsia OMV pumpa mala cenu N95 za 1.259 EUR, co je 41,84 Sk, najdrahsi N95 mal cenu 1,319 EUR, co je až 43,83 SK.

Vysledok je, ze ak zrovnavam zrovnatelné, tak ešte vždy je benzin u nas o cca 3-5 Sk/l. na liter lacnejší ;-)


28.02.2008 9:30

Re: cena benzínu

Ja si myslím, že ak iné čerpačky nakúpia PHM od slovnaftu a my budeme tankovať u nich a nie na slovnafťáckej pumpe, tak Slovnaft určite pocíte pokles na tržbe, pretože ak predáva PHM na iné čerpačky tak ich predáva za inú cenu ako konečnému spotrebiteľovi. Alebo sa mýlim?


28.02.2008 9:38

Re: cena benzínu

husek
 Turista 

Ikona

Re: tatoska
Slovnaft nevlastni svoje cerpacky. Rovnako ako McDonald. A Slovnaft dostal pokutu za to, ze OMV predaval benzin o 20 halierov lacnejsie ako Shell(dovody tu nebudem rozoberat). Z toho vyplyva, ze hola surovina stoji rovnako vsetkych odberatelov. Cenu po aditivacii nerozoberam.

re: widow
Treba platit "kreditkou" nie "platobnou kartou".


28.02.2008 9:40

Re: cena benzínu

widow
Darca Krvi  Turista 

husek: pouč ma. aky je rozdiel?


28.02.2008 9:43

Re: cena benzínu

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Widow: je to kreditná Visa, nie platobná. S platobnými Visa electron alebo Maestro mám v zahraničí problém, často ich neakceptujú. S kreditnou Visa nie je problém nikde.

Práve som volal do Tatra Banky. Je pravda, že ide o kurz "devíza predaj", ale pozor, mena je USD, aj keď platím v EUR. Potom to nejako prepočítavajú. Realita je taká, že asi pred dvoma týždňami som tam platil kartou, kurz na bločku bol málo na 33 Sk. Za takú cenu nenájdeš oficiálne na Slovensku benzín nikde.

Inak sorry, že som neodpovedal na pozvánku na výjazd, ale nejako som nestíhal...

Herghott


28.02.2008 9:44

Re: cena benzínu

sputn1cek
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

100 % pure SPAM.. je to asi taka debilina ako ked mi pride mail s fotkou maleho dievcatka s popaleninou na tvari a textom "AOL pocita maily s tymto dievcatkom a za kazdy odoslany mail prispeje tomuto dievcatku 1 cent na operaciu. prosim pomoz aj ty a posli tento mail co najviac ludom co budes moct"

proste nic ine len vy.ebany spam. ved ked sa nad tym kazdy zamysli tak to su bludy (sak uz len to ze jako AOL vie ci odosielam mail s dievcatkom alebo iny)... alebo ze "AOL chce spoplatnenit ICQ. bojuj proti tomu a posli tuto spravu 15 ludom. potom stlac F5 a tvoja kvetinka bude modra", taketo tiez lubia posielat :-) :-)

ja sa len potom smejem na blbosti par ludi akym kravinam uveria :-D :-D :-D

no LOL


28.02.2008 9:47

Re: cena benzínu

Re: husek
Takže keď slovnaft nevlastní svoje čerpačky, tak ich má v prenájme a ten predsa musí zaplatiť. A z čoho? Zo zisku, ktorý im tam chodia robiť ľudia - či už čerpaním PHM, alebo kúpou iného tovaru.


28.02.2008 9:48

Re: cena benzínu

neexist
 Edvenčr 

Ikona

widow....nie nahodou deviza stred?

edit....aha uz nic 8-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil neexist (28.02.2008 9:52)


28.02.2008 9:50

Re: cena benzínu

husek
 Turista 

Ikona

re: widow
Vo vymennom kurze ziadny. V ostatných poplatkoch velky.


28.02.2008 9:51

Re: cena benzínu

husek
 Turista 

Ikona

tatoska
Nevlastni ich Slovnaft, ale niekto, kto plati Slovnaftu za prenajom.


28.02.2008 9:53

Re: cena benzínu

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

husek: a kto vlastni cerpacky Slovnaft ak nie Slovnaft? Nieco o tom viem, lebo som tam este pred nedavnom pracoval, ale rad sa necham poucit. System je uplne iny ako ma McDonald.


28.02.2008 9:57

Re: cena benzínu

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

husek: cize vlastnik plati najomcovi za prenajom?? Prosim ta nepis sem veci, ktore nie su pravda.


28.02.2008 10:02

Re: cena benzínu

petrass
 Čoprák 

Ikona

"zaujímavé počítanie!
vážený už niekoľko rokov majú všetky firmy čerpacie stanice v ekonomických prenájmoch , nákupné ceny phm sú fixne dohodnuté. rozdiel v cene je možný len ak je prenájomca ochtný prísť o časť marže čo obyčajne kompenzuje podporným predajom iných produktov. v kocke to funguje tak ža marža z predaja hmoty pokrýva prevádzkové náklady a nájomca žije z predaja ostatného tovaru. takže je úplne jedno na akej a ako často tankujeme, lebo na záver tankovať proste musíme


28.02.2008 10:05

Re: cena benzínu

Mboss
 Kávičkár 

Ikona

> ja si osobne myslim ze ceny pojdu uz len hore
a za paru rokov budeme setci jazdit na neakych elekromobiloch alebo hybridnych autach
riesenie v sucastnosti je - kupit si dopravny prostriedok z mizivou spotrebou alebo zbohatnúť ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Mboss (28.02.2008 10:07)


28.02.2008 10:11

Re: cena benzínu

Mboss: ano treba šetriť ,Jazdiť len so spolujazdcom! Začínam uvažovať o montáži sajdky,budeme traja a do tankvaku ešte vlčáka :-D Asi bude lepšie zbohatnúť! [dobre]


28.02.2008 10:13

Re: cena benzínu

husek
 Turista 

Ikona

Ok, vidim ze som to dost domotal.
Pozemky vlastni bud Slovnaft sam, alebo plati vlastnikovi za prenajom.
Vlastnu cerpacku vlastni Slovnaft, jej prevadzkovatel je najomca, Slovnaftu plati za prenajom a ma cast z trzieb ako jeho prijem. Najomca si rovnako plati aj zamestnancov. velmi dobre to napisal petrass.
Ale k podstate diskusii, nijako neovplyvni cenu benzinu to, ze ludia prestanu nakupovat na cerpackach Slovnaftu.


28.02.2008 10:16

Re: cena benzínu

Tatoska: Keby to množstvo ľudí, ktoré chce dotyčný spam aktivizovať išlo demonštrovať s transparentami:

FICO ZNÍŽ SPOTREBNÚ DAŇ NA PALIVÁ AKO SI SĽÚBIL!


tak by tá cena benzínu a nafty určite klesla. Ale niečo iné je ťukať do klávesov a niečo iné je ísť robiť cirkus do ulíc. :-~


28.02.2008 10:18

Re: cena benzínu

widow
Darca Krvi  Turista 

husek: dosť sa venujem teme platobnych kariet a neodpovedal si mi rozumne. Pri platbe v zahranici cez POS terminal je uplne jedno, ci platis debetnou, resp. kreditnou kartou. Je to stale rovnaky kurz (DP) a polpatky za konkretnu platbu nie su v ziadnom pripade ine. Rozdielna je len forma (uver na 40 dni resp. debetne online stiahnutie z uctu), co nema vplyv na nasu transakciu.
Takze sa ta znova pytam, v com je konketny rozdiel (ked uz vies, ze kurz prepoctu je rovnaky) ?

Hergy: prepocet na USD sa aplikuje pri VISA kartach (a vysledny kurz ti vide este horsi a nie lepsi ako som pisal) a preto je lepsie, aby si v euro zone pouzival karty, ktore su naviazane na euro menu.


28.02.2008 10:19

Re: cena benzínu

Husky: Neobjavil si Ameriku. Takto to fungovalo v Benzinole už za komunizmu. Dnes podobne fungujú čerpačky možno aj všetkých distribútorov PH.


28.02.2008 10:23

Re: cena benzínu

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Widow: ten bloček mám možno ešte doma. Z archívu môžeme vytiahnuť kurzy na ten deň a porovnáme to... A ktorá kreditka nejde cez USD?

Herghott


28.02.2008 10:25

Re: cena benzínu

husek
 Turista 

Ikona

pri platbe platobnou kartou vydanou k beznemu uctu platis za kazdy pohyb na ucte, pri platbe kreditkou nie. niekomu na tom zalezi, niekomu nie. samozrejme, zalezi aj od toho, aky mas ucet a kolko pohybov na ucte (alebo uctovnych poloziek) mas v zakladnom baliku


28.02.2008 10:28

Re: cena benzínu

petrass
 Čoprák 

Ikona

jedna téma a hned dve podtémy . chvílu o benzíne a chvílu o kartách- strácam prehlad


28.02.2008 10:39

Re: cena benzínu

Rišo Renzi
 Geriatrik 

Ikona

hlavne že to je o benzíne


28.02.2008 10:40

Re: cena benzínu

petrass: Pán správca Herghott sa sem infiltroval so svojimi kartičkami! :-((((((
Fišerko: Pakuj odtiaľto za svojimi Mojsejovcami! :-((((((


28.02.2008 10:44

Re: cena benzínu

Pajo
 Kávičkár 

Ikona

Zásadne tankujem na slovnafťáckych pumpách. Kávu pijem na esso pumpách jem na OMV.


28.02.2008 10:44

Re: cena benzínu

OLDSoHE
 Kávičkár 

Ikona

Vadim: na našom krásnom Slovensku žije národ mieromiluvných tvorov, ktorý aj keď im bude z riti trčan nič, tak budú ďakovať pánu bohu a svojim politikom za to :-(((((( :-((( [zle] [zle] I-GRR


28.02.2008 10:46

Re: cena benzínu

widow
Darca Krvi  Turista 

Hergy: napr. kreditna karta Mastercard pri platbe v euro zone ti prepocitava priamo EURO na SKK kurzom DP.

Co sa tyka tvojho navrhu, budem len rad. Porovname to s kurzom v mojej banke a ak je tam ten rozdiel, tak okamzite prechadzam na tvoju banku. Len mam silny pocit, ze to tak nebude, nakolko 0,50 Sk kurzovy rozdiel je obrovsky a este som sa s tym nikde nestretol.


28.02.2008 10:55

Re: cena benzínu

widow
Darca Krvi  Turista 

husek: ale to je informacia, ktoru nikto nespochybnuje. Ja sa ta nepytam na to, co viem. Forma spoplatnenia uctovnej polozky je presne ako pises. Ja sa pytam na konkretnu jednu platbu nakupu PHM cez POS terminal. Uctovna polozka tam nezohrava ziadnu ulohu, nakolko je rovnaka. Ak by som zaplatil debetnou kartou a už mám vyčerpane množstvo bezplatnych POS platieb, (jedno, ci embosovanou) tak mi stiahnu ihned aj uctovnu polozku (v mojom pripade 3,50 SK - čo ma maximalne vytača [zle] ), ak by som platil kreditnou kartou, tak aj tak mi po skonceni bezurocneho obdobia, ked zaplatim za platby stiahnu tu istu uctovnu polozku. Je pravda, ze pri kreditnej karte iba raz, ale pri jednom obrate (v nasom pripade nakup PHM v AT) je to stale ta ista suma.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil widow (28.02.2008 11:02)


28.02.2008 11:07

Re: cena benzínu

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

nadava sa tomu HOAX


28.02.2008 11:09

Re: cena benzínu

Komu nadávajú HOAX? Boratovi? :-D PS: myslím že sa táto debata presunie na TA3 ,samý ekonomický odborníci sa tam fundovane vyjadrujú,zostaňme pri tom embargu ,....

Upravené 1 krát. Naposledy upravil cazzo (28.02.2008 11:20)


28.02.2008 11:25

Re: cena benzínu

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Widow: doma kuknem. Ak ho nemám, pôjdem tam natankovať hneď ako budem môcť.

Herghott


28.02.2008 11:27

cena benzínu

tiko
 Čoprák 

Ikona

co slovnaft???

mali by sme prestat kupovat zeleninu v tescu a pivo zlaty bazant (aj tak je to grc), auta znacky opel a pocitace IBM

potom by sa vsetcia ti vyrobcovia spamatali, kto tu vladne trhu :-O :-O :-O :-O :-O


co vy na to????? :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D


ked nexcete, aby zdrazovali benzin, prestante jazdit na motorkach.............. I-GRR I-GRR I-GRR


28.02.2008 13:00

Re: cena benzínu

1) ten prvy prispevok je kokotina, tak to nefunguje
2) mastercard = EUR, VISA = USD


28.02.2008 13:09

Re: cena benzínu

Satancek
 Kávičkár 

Ikona

Slovenská sadzba spotrebnej dane je pri nafte najvyššia v rámci všetkých nových členských krajín EÚ zo strednej a východnej Európy. Pri bezolovnatom benzíne je tretia najvyššia, hneď za Maďarskom a Slovinskom.

Konečné daňové zaťaženie spotreby pohonných hmôt ovplyvňuje aj DPH, ktorá sa pohybuje medzi 18 percentami v Pobaltí a 25 percentami v Maďarsku. Pri cene litra benzínu 35,80 Sk štát z jeho predaja na Slovensku inkasuje spotrebnú daň 15,50 Sk plus 5,70 Sk v podobe DPH. Spolu viac ako 21 korún z necelých tridsiatich šiestich.
zdroj:[http:// ekonomika.etrend.sk/35863/europska-unia/dane-zblizia-ce...]
co viac k tomu dodat....


28.02.2008 13:11

Re: cena benzínu

duggo
 Kávičkár 

Ikona

v tej rakuskej dedinke na tej zaujimavej cerpacke urcite nestoji benzin o 5 korun menej, idem tade zajtra omrknem to, siel som tade predvcerom a nafta 1.203 oro za liter . cca 40 sk ako u nas. Ked pojdem, pozrem cenu benzinu.


28.02.2008 13:14

Re: cena benzínu

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Duggo, cca dva týždne dozadu som tam tankoval za rovné euro/liter...

Herghott


28.02.2008 13:14

Re: cena benzínu

duggo
 Kávičkár 

Ikona

pockat, siel som tade predvcerom a vcera, aby som neklamal

zajtra ked nezabudnem kuknem co to tam stoji

Upravené 1 krát. Naposledy upravil duggo (28.02.2008 13:15)


28.02.2008 13:20

Re: cena benzínu

Dandan
 Kávičkár 

Ikona

..kua super članok a super diskusia. Na zaklade tejto diskusie som sa rozhodol, že nebudem už kupovať nikde nič a budem voliť Fika,Vladovladcu a Jana...nech sa mam ešte horšie. Možno mi potom svitne...


28.02.2008 13:23

Re: cena benzínu

Satancek ďakujem za tvoj názor. Je úplne jasný a myslím, že pre každého zrozumiteľný. [dobre] [dobre] [dobre]
Názoru od "tomxx" som neporozumela, bol moc stručný. Asi je lakomý podeliť sa o svoje skúsenosti s druhými. :-(((((( :-(((((( :-((((((


28.02.2008 13:44

Re: cena benzínu

Tatoska: prvy bod ci druhy bod? Skusim obsirnejsie...

1) MOL netrapi 300 ludi, ani 3000. Duplovane ich nezaujimas Ty (ja, on, ono, my, vy, oni). Ja tankujem mesacne naftu za 8000-9000 Sk do auta a benzin do moto cez sezonu, nech 500 Sk tyzdenne. MOL mal PAR MILIARD zisk, zisk - nie obrat. Oni maju velmi hlboko v <> mojich 9000 Sk, z ktorych zarobia 500 Sk. Su tu dieslove lokomotivy, lode, kamiony - tam su prachy. Ja osobne som tankoval na Shell (ked bolo firmene auto), teraz Esso. Jurki, Hypernova a Tesco nie. Benzin do moto(cross) kupujem na OMV, lebo je najblizsie.
Tvoju snahu o ignorovanie Slovnaftu by som prirovnal k protestu 50 studentov, ze nechceme ist do EU, alebo 100 ludi proti uznaniu samostatnosti Kosova.
A ked mame ist ozaj do detailov, ked nekupis PHM v Slovnafte, tak ich kupis od XXX, ktory ich kupil od Slovnaftu ;-) Akurat Slovnaft nebude musiet zivit svoje benzinky.

2) to sa mi nechce rozpisovat, ale Master prepocitava lokalnu menu a menu uctu ku ktorej je karta vedena cez EURO (vyhodne v EU) a VISA prepocitava cez USD, co je vyhodne skoro vsade inde na svete...


28.02.2008 14:00

Re: cena benzínu

tomxx: Mojou snahou určite nie je ignorovať Slovnaft.
Ak si prečítaš prvý príspevok určite pochopíš, že som ho nepísala ja, ale že to je vlastne leták, ktorý som obdržala a priložila som ho do diskusie. Dôvod: máte veľmi zaujímavé názory a podaktorý aj životné skúsenosti. Ja sa veľmi rada nechám poučiť a preto som sa pri názoroch aj tých druhých zapojila. Ale napísala som len svoj názor. To neznamená, že ja som autor.

PS: ďakujem aj Tebe za tvoj názor, bol taisto veľmi zaujímavý a určite v mnohých bodoch aj pravdivý, ale .....


28.02.2008 14:03

Re: cena benzínu

ludiik
 Kávičkár 

...sa tu seriete , ved slovnaft ma aj tak najdrahsiu naftu aj benzín...a kasle na to aby ju znizoval, aj tak vsetky statne institucie tankuju prave tam, a tie ich podrzia :-)))


28.02.2008 14:14

Re: cena benzínu

cavayo
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Skor sa treba pozerat na spotrebnu dan lebo ta je velmi vysoka :-((((((

PS: ale ja aj tak netankujem na Slovnafte :-D


28.02.2008 14:19

Re: cena benzínu

Biffi
 Jogurťák 

Ikona

Prišlo mi to mailom dva dni dozadu, nechápem ako niekto môže takú naivnú koko.inu napísať :-O podobných spamov je na nete kvantum.........


28.02.2008 14:22

Re: cena benzínu

:-O

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (28.02.2008 14:31)


28.02.2008 16:16

Re: cena benzínu

tatoska: ale...?

ludiik: nastuduj si zlozenie ceny PHM a potom si chod buchat hlavu o stenu ;-)


28.02.2008 16:21

Re: cena benzínu

32.275 sk/eur tak máme dnes nový rekord,zasa sa oplatí viac kupovať benzín v Reichu ,myslím že u nás medzitým nezlacnel? [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil cazzo (28.02.2008 16:21)


28.02.2008 16:30

Re: cena benzínu

maestro
 Jogurťák 

Ikona

JJ, slovnaft ma monopol, a SHELL je jedina siet ktora si benzin vozi sama, ostatni kupuju od slovnaftu. Preto cerpam Shell V-power 8-)

[zle] Inac je to hovadina, tatoska, drzim ti palce, ale tym tvojim sposobom sa nedosiahne vobec nic.

PS: presne tento mail som dostal asi 2.5 roka dozadu. Hmm, rozmyslam ci som to mal vtedy preposielat dalej :-~


28.02.2008 16:46

Re: cena benzínu

mam tam prelkep 32.575 sorry :-O


28.02.2008 17:04

Re: cena benzínu

tiko
 Čoprák 

Ikona

1. Shell kupuje tiez od slovnaftu ;-)
2. Slovnaft predava na Slovensku iba cca 30% svojej produkcie, zbytok ide do zahranicia :-O
3. Co sa tyka monopolu, ak ma slovnaft vysoke ceny, tak zneuziva postavenie, aby zarobil, ak ma nizke ceny, tiez zneuziva, aby vytlacil konkurenciu z trhu..... :-D :-D :-D
nijak nedobre

ja osobne sa budem vozit, aj ked bude stat 50 korun


28.02.2008 19:11

Re: cena benzínu

gege
 Čoprák 

Ikona

Spam pre deti...
Keď mi dojde benzín, natankujem. Nesmie to byť na dvore poľnohospodárskeho družstva ani na mňa nesmie pršať a zo stojanu pri oddrapenej nádrži z kamionu mám aj napriek sebezaujímavejšej ceny strach.
99% Slovnaft.


28.02.2008 21:20

Re: cena benzínu

lepidlo
 Skútrista 

dalsia tema na zmazanie, uz skoro kazda nova je taka.... ubohe


28.02.2008 21:54

Re: cena benzínu

BAJO1977
 Turista 

Ikona

Pre vychod nic zaujimave,dost vela ludi tu jazdi na UA,a na ich benzinoch a nafte,ceny su ovela nizsie(nieco okolo 25sk/L)tak sa ludom ani necudujem,a to ze Ukrajinska nafta,alebo benzin je zly,asi neobstoji,su tam totiz tie iste znacky ako u nas mercedes,bmw,renault,skoda,atd.a jazdia roky,to len nasi politici,aby im neutekali peniazky z dobrych zarobkov tak strasia,ze je to nekvalitny produkt [zle] .Ja osobne to neriesim,ked mam spotrebu okolo 3,5L(a da sa v pohode aj menej,ale to by som musel jazdit pod 80km/h),takze na mne slovnaft velmi nezbohatne,nie som as taky staly zakaznik :-}


29.02.2008 10:03

Re: cena benzínu

tiko
 Čoprák 

Ikona

gege: [dobre] respect


29.02.2008 10:23

Re: cena benzínu

Nuke
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

parada už je pozime tak cena ide hore to poteší...... [zle] I-GRR


29.02.2008 18:04

Re: cena benzínu

duggo
 Kávičkár 

Ikona

cena benzinu na tej pumpe je 1.220 a 1.230 e za liter , skoro cela bratislava tam akurat tankovala, ja som zobral z kazdeho 1000 litrov [dobre]


29.02.2008 18:18

Re: cena benzínu

Uzul
 Jogurťák 

[dobre] zaujimave...


29.02.2008 18:46

Re: cena benzínu

mayer
 Turista 

1. Slovnaft vyvaza 80% svojej produkcie do zahranicia,takze Slovensko je len 20% trhu
2. Slovnaft predava benzin VSETKYM spolocnostiam ktore su na Slovensku takze im je jedno ci si natankujes na Jurki al na Slovnaftke...oni uz benzin predali,oberes o marzu akurat pumparov
3. Moto ma v primere nadrz okolo 15 litrov...ked sa spojite 10 ktory budete ignorovat pumpy tak to nebude ani jedna nadrz do kamiona.. :-D
4. Ak chete lacnejsi benzin tak kontaktujte pana premiera...pred rokom a pol sa vyhrazal nizsimi cenami...dane tvoria min. 50% ceny..takze statu ide z kazdeho litra min. 20sk... :-((((((
5.Som zamestnancom slovnaftu... :-P


29.02.2008 19:05

Re: cena benzínu

kato
 Turista 

Ikona

v TV rospraval neaky analityk ze benzin bude stat do desat rokov 120sk >:-)


29.02.2008 19:26

Re: cena benzínu

Peter Fischer
Darca Krvi  Turista 
Redaktor
Ikona

Duggo a Widow: Ten bloček som nenašiel, ale máte moje slovo, že nedávno som tam tankoval za rovné euro...

Herghott


02.03.2008 18:32

Re: cena benzínu

Household
 Kávičkár 

Ikona

NIKDY netankujem na Slovnafte, ani neviem prečo jednoducho sa mi nepáčia ich benzinky :-P


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 276028 | Včera: 200509