Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Hodnotenie: (2 hodnotení) Diskusia Diskusia k článku (4)  [Verzia pre tlač] Tlač

Stanovisko Divízie dovozcov a výrobcov motocyklov pri ZAP SR k situácii na tohtoročnej výstave Motocykel 2022

Pridané: 07.03.2022 Autor: Redakcia Motoride.sk
Čitatelia: 15544 [Bleskovky - Novinky]

Divízia dovozcov a výrobcov motocyklov pri ZAP SR nás požiadala o zverejnenie stanoviska k situácii na výstave Motocykel 2022.

Všetci 14-ti členovia Divízie dovozcov a výrobcov motocyklov Zväzu automobilového priemyslu Slovenskej republiky sa v tomto roku na výstave Motocykel 2022 nezúčastnia. Dôvody sú viaceré. Aktuálna pandemická situácia na Slovensku je stále veľmi nejasná a ťažko predpovedateľná. Treba pochopiť fakt, že výstava sa na národnej úrovni u každej značky pripravuje mesiace a rozhodnutie o tom či ísť, alebo nie, muselo padnúť už koncom roka 2021. Zvládnuť zložité plánovanie výstavného stánku, logistiku s motocyklami, či zabezpečiť dostatočné zastúpenie zamestnancami sa jednoducho nedá zo dňa na deň. Ešte aj v tejto dobe nie je jasné kedy nastane vrchol Omikron vlny, ktorý nám komplikuje bežnú prevádzku v predajných miestach. V takejto situácii nedokáže žiadna značka zabezpečiť zodpovedajúcu prezentáciu produktov, na akú boli návštevníci výstavy Motocykel zvyknutí. Preto sme požiadali vedenie Incheby o preloženie výstavy na rok 2023, no nestalo sa tak. Osobne ma to mrzí, pretože výstava bola veľmi dobre navštevovaná a u našich zákazníkov vyhľadávaná akcia, ktorá pomyselne odštartovala moto sezónu. No z hľadiska bezpečnosti a ochrany zdravia či už zamestnancov jednotlivých členov, ale hlavne návštevníkov je toto jediná možnosť, ktorú vidíme.

Marek Malatinec, predseda Divízie dovozcov a výrobcov motocyklov pri ZAP SR (Zväzu automobilového priemyslu SR) v zastúpení spoločností:

BMW Slovenská republika s.r.o. – BMW MOTORRAD
Meteor Motor Tech SR s.r.o. – INDIAN Motorcycle, ZERO Motorcycle