Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

MM SR MX Open - Motocross - Kalendár Moto-Akcí Pridaj akciu

 Zdieľať

Motocross - MM SR MX Open

Kedy:07.08.2022 09:00 - 19:00
Kde:Šenkvice MX trať Šenkvice
Kto:SMF vás pozýva
Kontakt: www.smf.sk
Už v nedeľu 7.8.2022 sa na motokrosovej trati v Šenkviciach uskutoční finále tohtoročného seriálu Medzinárodných majstrovstiev SR v motokrose jednotlivcov, t. j. už o pár dní tak spoznáme medzinárodných majstrov SR 2022 v triedach MX85, MXjunior125, MX2 junior, MX Open, MX4 a MX4+. Zámerne sme neuviedli triedu MX2, pretože v tej si už predčasne svojimi vynikajúcimi výkonmi vybojoval titul Tomáš Kohút #4 z Osička MX Team.

Tomáš Kohút (SVK) počas celej sezóny nenašiel premožiteľa ani na jednom z podujatí seriálu MX Open 2022 a v súčasnosti má na svojom konte plný počet bodov (200), nevyrovnal by sa mu ani druhý Poláš (146), aj keby získal v Šenkviciach plných 50b za víťazstvo v oboch jazdách. V ostatných kategóriách ešte o víťazoch nie je rozhodnuté a preto sa môžeme tešiť na naozaj tesné a napínavé súboje. V nedeľu čakáme v MX2 zaujímavé súboje o vicemajstrovské miesta medzi Denisom Polášom a Samuelom Strukom (obaja SVK).

Najzamotanejšia trieda čo sa týka kalkulácie kto všetko môže získať Majstrovský titul je triede MX Open. Priebežne je na prvom mieste Martin Krč (CZE) 175 bodov. Druhý je jeho tímový kolega z Osička MX teamu Šimon Jošt (SVK) 169 bodov a tretí je ďalší Slovák v drese Orion racing teamu Pavol Repčák so 164 bodmi.

Vedúci jazdec tr. MX85 Jakub Marčík (CZE) má pred Šenkvicami pre druhým Adamom Zemanom (SVK) 36 bodový náskok, ale tretí Matěj Kozák (CZE) má len 37 bodovú stratu na lídra, t.j. len bod na druhého. Tu sa bude naozaj rozhodovať až v Šenkviciach.
V triede MX Junior 125 má slovenský jazdec Ľubomír Galandák nakročené s náskokom 28 bodov pred druhým a tretím Ladislavom Elijášom a Přemyslom Zimekom (obaja CZE) k majstrovskému titulu, ale aj tu sa to môže ešte pekne zamiešať.
V silnejšej juniorskej triede MX2 junior je pred záverom lídrom Jaroslav Katriňák, ml., ktorý má 39 bodov náskok pred druhým Vojtechom Švirákom (CZE) a 44 bodov pred tretím Jakubom Vidom (SVK).

V seniorskej triede MX je priebežným lídrom Ivan Černý (SVK) z neďalekého Šaštína-Stráže, ktorý má 21 bodov k dobru pred druhým Pavlom Kňavom (CZE). Tretí je Radoslav Kedžuch (SVK – 98 bodov).
V treide MX4+ nad 50 rokov má pred posledným pretekom seriálu MM SR 21 bodov náskok český jazdec Petr Dokoupil pred druhým nestorom Petrom Pipichom (SVK). Priebežne tretí Roman Majer (CZE) stráca na prvého 44 bodov.

Miesto konania akcie:

MX trať Šenkvice

Mapa:

Diskusia:

Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 143042 | Včera: 125412