Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj videoPolicajt vylomil poznávaciu značku z motorky - Video

 Zdieľať

Pridané: 03.06.2021 Pridal: norika77
Čitatelia: 14231 [Iné moto videá - Technika] Dĺžka: 01:33

Polícia SR pomáhať a chrániť
Zdá sa Vám to normálne?

Pozn. redakcie: Zákon o cestnej premávke č. 8/2009 (paragref 72), umožňuje policajtovi v špecifických (závažných) prípadoch demontovať tabuľku ak na výzvu o jej demontáž vodič nereaguje, pričom škodu spôsobenú v súvislosti s demontovaním tabuľky s evidenčným číslom znáša prevádzkovateľ vozidla.

Ďalšie videá od tohto autora:

Diskusia:

Zobrazujem diskusiu k videu: Policajt vylomil poznávaciu značku z motorky

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 3 4 5 |

29.05.2021 1:11

Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Video: Policajt vylomil poznávaciu značku z motorky



Dôvod úpravy: link

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (03.06.2021 11:59)


29.05.2021 6:33

Re: Pomáhať a chrániť

nepozname dovod celej akcie, ovsem predpokladam, ze to daky dovod malo.

ak to dovod malo, potom z mojho pohladu kokot motorkar...premudrely vychcany posuk, ktory myslel, ze vydrbe s celym svetom lebo je nachytrejsi a policajt sa z neho poserie...neposral sa...a ak mu urobil daku skodu, je to problem chuja, ktory isiel do premavky na motorke, ktora tam zrejme nemala co robit.
osobne nemam rad podobnych vychcalkov, ktori vedome porusuju zakony (je jedno ci v premavke, alebo ine) a potom nie su schopni chlapsky celit nasledkom, pripadne sa snazia so systemom vydrbat navzdory tomu, ze su preukazatelne vinni...su to zbabelci...

ak to dovod nemalo, tak je to odsudeniahodne chovanie policajta, ktore musi byt presetrene a policajt musi byt potrestany...premotivovani ludia so zbranou su velmi nebezpecni...


29.05.2021 7:19

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

A s čím som chcel ako vybabrať? Ty systém …..značku mi odtrhol a potom vrátil a poslal ma domov…pokutu som chcel zaplatiť kartou, nemali terminál a nechceli čakať kým si vyberieme peniaze


29.05.2021 7:28

Re: Pomáhať a chrániť

dasto
 Kávičkár 

Ikona

A preco ti ju vlastne odtrhol? Chcel ti zabavit spz? Vyzval ta na demontaz znacky, ty si ju nedemontoval a ona nesla?
Co som postrehol: nebola na drziaku, mala foliu. Nemal si lekarnicku ked sa s nou nakoniec sachovalo.
Tvoje spravanie pri kontrole nieje zname. Treba byt slusny a vzdy sa da s policajtom komunikovat.


29.05.2021 7:30

Re: Pomáhať a chrániť

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Nebolo to nahodou tym ze uchyt znacky sa dal v pripade potreby sklopit aby ju nebolo vobec vidiet?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Mishko (29.05.2021 7:31)


29.05.2021 7:36

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

značka nesmie byť poškodená, mám ju prinitovanú a nie nikto nebol drzí, keby aj, to je dôvod na to aby ti policajt poškodil tvoj majetok? Na to je asi iný postup…


29.05.2021 7:46

Re: Pomáhať a chrániť

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Za toto sa mozes velmi lahko dostat vonku do vazenia.
Takych expertov co si sklapaju znacku su kvanta fizli sa pochopitene s nimi neseru.


Video: youtube.com/watch?v=Uhzyx6_e-qk


29.05.2021 7:48

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Značka bola tak pritiahnutá že sa sklopiť ani nedala, to ma nikdy ani nenapadlo a vôbec to nebol dôvod, nemal som ju ako odnitovať …


29.05.2021 7:51

Re: Pomáhať a chrániť

Mishko
 Skútrista 

Ikona

Toto mozes tvrdit akurat tak na fizlovni, tam ti to mozno zozeru, aj ked uprimne o tom pochybujem.


29.05.2021 7:55

Re: Pomáhať a chrániť

stele nepizname dovod toho, preco policajt tu znacku odtrhol...ak chces objektivne reakcie, tak podaj skutocne informacie


29.05.2021 8:26

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Podobný držiak som si zrovna kúpil. Nemám vedomosť, že by to bolo nelegálne. Je tam kĺb na zmenu uhla - pretože u nás je zákon na uhol pomerne prísny a každá motorka je iná, takže takto to výrobca rieši. Samozrejme, dá sa to zneužiť - rovnako ako sa vidlička dá zneužiť na vypichnutie oka, a penis na znásilnenie. Ideme odstrániť z ulice každého, kto má vidličku a penis?

Nevieme, čo bolo predtým, ale nie je to podstatne. Ak motocykel napr mal značku sklopenu, alebo iným spôsobom vykazoval nespôsobilost na jazdu, mala byť zakázaná ďalšia jazda odobratim VP vodičovi.. Áno aj odobratie ecv je zákonný spôsob, ale dosť pochybujem, že v tomto prípade má policajt právomoc spôsobiť škodu - musel by dokázať, že to bol jediný spôsob ako zabrániť vyšším škodám.
Ja by som mu zobral VP a zadržal osvedčenie od motorky a každý, kto by tú motorku chcel prísť odviesť by som zadržal VP. Pripadne by som zvažoval aj nútený odťah vozidla, ak by sa zdalo, že majiteľ to chce obísť tak, že bude vyčkavat, kým policajti odídu.

Autorovi diskusie : ak nemáš ako zaplatiť pokutu, tak ecv sa neodobera, zadržiava sa VP. Takže vyklop, o čo išlo, čo ste vyvadzali, tam toho muselo byť viac.

Nech policajti riešia agresívnych účastníkov CP ale musia vždy postupovať zakonne, majú dosť možnosti a široké právomoci.


29.05.2021 8:31

Re: Pomáhať a chrániť

gti1
 Kávičkár 

Podla vsetkeho,tam bolo viacero poruseni a chalanisko mal silne reci.Ale to sa asi nedozvieme.Vsak norika77?


29.05.2021 8:34

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Predbiehali sme kolónu, bola tam plná čiara. Nemali sme lekárničky, prinitovaná ŠPZ, nič iné, s priestupkami súhlasím, mal som si odmontovať značku keďže som nemal ako tak ju odtrhol


29.05.2021 8:37

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Akú vysokú pokutu si dostal?


29.05.2021 8:38

Re: Pomáhať a chrániť

Mishko
 Skútrista 

Ikona

matus: Namiesto tarania o vidlickach a penisoch si pozri este raz a poriadne to video.

SPZ nakoniec po odtrhnuti zostala visiet na kabli co bolo pravdepodobne osvetlene a bowdene co sluzi na sklopenie znacky. Ziaden klb na nastavenie uhla, klasicky dialkovo sklopny mechanizmus.

Ten je povoleny a urceny aj na nieco legalne?


29.05.2021 8:42

Re: Pomáhať a chrániť



Re: norika77: stale tam nikde nefiguruje take porusenie, aby ti za to brali tabulku. Zeby to policajt riskol a pustil sa do takej akcie bez podpory zakona? No neviem.


29.05.2021 8:44

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Miško, vidím tam hrubší drat čo ide do smerovky - zrejme original od výrobcu a potom dva tenké - červený a čierny - zjavne domáca výroba pripojenia osvetlenia ecv.


29.05.2021 8:50

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Boombastic - právomoc zadržať ecv je pomerne široká, napr ak f) je na vozidle nečitateľná alebo poškodená tabuľka s evidenčným číslom alebo táto tabuľka nie je umiestnená v súlade s týmto zákonom,


29.05.2021 8:55

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

150€, mishko???? ty si iný agent, samozrejme že tam kĺb je a diaľkovo sklopný mechanizmus? ????, a tak ako to prišlo od výrobcu aj s káblami tak to bolo namontované , porušenie bolo že poškodená ŠPZ


29.05.2021 8:58

Re: Pomáhať a chrániť

Mishko
 Skútrista 

Ikona

norika: OK, tak asi vidim zle, sorac.


29.05.2021 9:06

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Norika - môj názor je, že takto to policajt nemal robiť.
Ale čo mohol, za neposluchnutie výzvy ťa mohol nechať predviesť...pár hodín by si si posedel na policajnej stanici, bohvie kde , dostal by si ďalšiu pokutu a niekto by zatiaľ za teba musel riešiť odťah motorky.
Tak neviem, sám si to musíš nechať uležať v hlave, či napriek určitej škode si vlastne nedopadol ešte primerane okolnostiam.

A chalani, traja ste boli? To ste nenahrabali na takú nízku pokutu? To je poučenie, že treba nosiť hotovosť. Keby si mal peniaze, nemuselo byť nič z tohoto.


29.05.2021 9:13

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Všetci traja sme dostali po 150, bohužiaľ mal som len kartu teda všetci traja, a o peniaze nejde ide o to čo spravil, keď budeš mat problém s autom tak ti policajt poškodí auto?


29.05.2021 9:19

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Hovorím, že podľa mňa nepostupoval zakonne. Môžeš sa na neho sťažovať a žiadať náhradu škody.

Ale na druhú stranu skús si objektívne priznať, či si vlastne nedopadol celkom dobre. Máš VP, máš značku - nemusíš ísť na stk, nemusíš ísť na PZ s dokladom o zaplatení pre vodičak, a nestravil si deň niekde v prdeli na stanici.


29.05.2021 9:25

Re: Pomáhať a chrániť

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Nevyznám sa až tak veľmi v zákonoch ale čo urobil ten policajt (nazval som ho slušne aj keď mi chodili v mysli aj iné nazvy) bolo ciste chrapunstvo. Nemyslím si že predbiehanie kolóny cez plnú čiaru, nematie lekárničky a mat inak uchytenu značku ako predpisuje zákon (tie naše zákony sú v mnohych smeroch veľmi sporné a primitívne. Nepríde mi normálne keď zákon niečo špecifický predpise a zaskatulkuje a tak to musí byť a smitec a ani o milimeter doprava ci dolava) mu dalo právo niekomu poškodiť majetok.


29.05.2021 9:29

Re: Pomáhať a chrániť

V tvojom vysnivanom anglicku by dopadol ovela horsie...


29.05.2021 9:34

Re: Pomáhať a chrániť

Re: norika77: tu uz ale kecas....ked budem mat podobny problem na aute tak mi policajt velmi jednoducho odcvakne tabulky a zoberie mi ich. Preco by mi mal cokolvek poskodzovat??? A u teba to mohlo dopadnut tiez inak, keby si mal veci riesene tak, ako maju byt.
Nikdy som na ziadnej moto nemal tabulku nijako inak pripevnenu len na klasickej podlozke a nikdy som ju nestratil. A dole isla lahko, ziadna skoda sa pri tom nikdy nestala.


29.05.2021 9:40

Re: Pomáhať a chrániť

barlac
 Jogurťák 

to je jedno co si urobil. policajt sa takto chovat nema. poskodzujete ti vedome tvoj majetok a navyse porusuje zakon.ten co ho ma dodrziavat ukazkovo ti dava priklad,ako to ma byt na dementa.
zazaluj ho za poskodzovanie cudzej veci.a nech ti vyplati nahradu skody. hlupak potom na cas schladne.


29.05.2021 9:45

Re: Pomáhať a chrániť

KAJL
 Kávičkár 

Re: norika77: este si to celkom v klude ustal, kedy ze toto robi mne a vedel by som, ze nemam za usami asi by to video muselo byt vypipane. skratka policajt sa musel vyventilovat. ak sa citis, tak posli video do TV nech zistia na policii ako sa tato vec mala riesit.


29.05.2021 9:46

Re: Pomáhať a chrániť

barlac
 Jogurťák 

mne to pripada, ked mafiani za MECIAROVEJ vlady davali "pokuty". dostal si za hlupost pokutu a nasledne keby nebola zaplatena,tak ti znicili majetok.pripadne by znicili teba.
kde to zijeme. v komunizme vas takyto pancharti mlatili pre nic za nic. kde aky idiot si navliekol uniformu a plnil si svoje chore, decke sny.


29.05.2021 10:11

Re: Pomáhať a chrániť

Re: KAJL: to video je o hovne, naco by ho kam posielal....

Ja pridem k tebe, dam ti bez priciny na hubu odidem od teba na 10 metrov a potom zacnem filmovat co sa bude diat. A potom to poslem dakam, ze si ma napadol. To by bolo presne tak vypovedne video ako toto co tu je...


29.05.2021 10:13

Re: Pomáhať a chrániť

barlac
 Jogurťák 

o com ty trieskas?! >:-) mas poznaceny mozog kovidom?


29.05.2021 10:16

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Na boombastica netreba ani reagovat >:-)


29.05.2021 10:16

Re: Pomáhať a chrániť

A ty tam vidis pricinu?? Ja vidim len policajta co trha znacku. Neni tam ani sekunda z toho co tomu predchadzalo. Cize video je jednostranne a na nic nepouzitelne.


29.05.2021 10:17

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Veď právnik sa k tomu vyjadrí….


29.05.2021 10:18

Re: Pomáhať a chrániť

Re: norika77: natocil si si policajta. Super. A teraz co ako? Co si tym chcel vyjadrit ze si to sem zavesil?


29.05.2021 10:31

Re: Pomáhať a chrániť

joker9
 Čoprák 

Ikona

Poznám pár policajtov čo majú pri zásahu zapnutú kameru na sebe- na výstroji. Tak isto majú stále zapnutú kameru na aute. Niektorí si nahrávajú iba rozhovor pri zásahu atd......

Zúčastnení vedia najlepšie čo sa tam udialo a či budú mať gule vŕtať sa v tom ďalej....
Každá palica má dva konce.


29.05.2021 10:34

Re: Pomáhať a chrániť

w4tch0
 Turista 

Ikona

Preco mas prinitovanu znacku? Este k tomu na motorke ktora je zrejme nesposibila na premavku a teda sa da predpokladat ze z nej to ECV bude chciet nejaky policajt dat dole ked ta zastavi?

Ze sa neda na Slovensku pokuta platit kartou je sice nemily ale dobre znamy fakt, ked chces jazdit ako pohlavny ud tak nos vo vrecku aj cash na pokuty.


29.05.2021 10:34

Re: Pomáhať a chrániť

KAJL
 Kávičkár 

Re: boombastic: boombos nebol si to ty ten policajt? :-D.
cize, ak ty nejako naseries policajta, on ma pravo nicit tvoj majetok, tak si to predstavujes?
to video je dokaz toho, co ten policajt robil a pricina jeho konania nech sa presetri, to iste plati aj o tom videu, kde by si mi dal po hube. nikto nerobi zaver na zaklade videa, to je len podnet.


29.05.2021 10:36

Re: Pomáhať a chrániť

barlac
 Jogurťák 

co chcel vyjadrit,skor na co chcel poukazat. ze policajt sa chova ako psychopat.ale ked toto uz nevidis,tak si rovnako tapnuty. >:-)


29.05.2021 10:45

Re: Pomáhať a chrániť

dasto
 Kávičkár 

Ikona

Vsetci traja po 150. Skvele. Kde ste potom zohnali lekarnicky? Ma ten drziak homologizaciu? Museli ste toho policajta slusne vyprovokovat, ked toto urobil. Poskodil aj ine stroje? Alebo len tvoju?
Jazdec na tej kawasaki sa neboji jazdit na zodranej prednej pneu?

Dôvod úpravy: doplnenie

Upravené 1 krát. Naposledy upravil dasto (29.05.2021 10:51)


29.05.2021 10:45

Re: Pomáhať a chrániť

w4tch0
 Turista 

Ikona

Re: KAJL: Len ECV tvoj majetok nie je :D A jej celistvost montazou narusena byt nesmie. Chalan ju ma prinitovanu, a to same o sebe je dovod na to aby tie ECV policajt mohol zadrzat. A vrtacky na odvrtanie nitov zrejme policajti vo vybave nemaju :D

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil w4tch0 (29.05.2021 10:46)


29.05.2021 10:52

Re: Pomáhať a chrániť

KAJL
 Kávičkár 

Re: w4tch0: on mu neznicil ECV, ale jeho drziak a boh vie co este. ja neobhajujem nikoho, len sa mi konanie policajta nezda uplne v poriadku, ked poskodzuje cudzi majetok.


29.05.2021 10:53

Re: Pomáhať a chrániť

barlac
 Jogurťák 

tak vidim ze niekto by schvaloval ze ked to nejde,tak karbina a odrezat kus podsedlovky. >:-)
len aby mohol zadrzat tu vysnivanu znacku :-D


29.05.2021 10:57

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Dasto - držiak ecv musí mať homologizaciu?


29.05.2021 10:59

Re: Pomáhať a chrániť

w4tch0
 Turista 

Ikona

Re: KAJL: Mne to je jasne, len ako mal to ECV oddelit od drziaku ked bolo prinitovane? Hmm?

Mna vzdy fascinuju jedinci co nedodrziavaju zakony ci si ich ohybaju ako im vyhovuje, ale ked sa potom im stane nejaka ujma v dosledku toho ze paragraf ohne ci obide niekto druhy su z toho mimoriadne rozhorceni. Zrazu presne vedia co ten druhy moze a nemoze a aky zakon by mal dodrziavat >:-)

Ked chcete aby tu niekedy bol poriadok, treba zacat v prvom rade kazdy od seba.

Dôvod úpravy: A ked vam bordel vyhovuje, tak sa nestazujte. Lebo u nas su policajti vo vseobecnosti skor velmi zhovievavi a nevsimavi voci motorkarom a ich prehreskom. :D

Upravené 2 krát. Naposledy upravil w4tch0 (29.05.2021 11:05)


29.05.2021 11:10

Re: Pomáhať a chrániť

KAJL
 Kávičkár 

Re: w4tch0: ved to je v poriadku, mna len zaujima to, ci na toto mal policajt pravo. toto mi prislo take otcovske riesenie, odtrhnem ti znacku a hotovo. ved sa da dat pokuta, zadrzat VP, TP alebo mozno dat odtiahnut vozidlo.

Samozrejme, ze zakony sa dodrziavat maju, ale pokial by sa na nejake kiksy v nich nepoukazovalo a len by sa slepo dodrziavali, tak by sme sa ako spolocnost nikam neposuvali a mozno by sme tu mali este za kradeze odtatie ruky a za par gramov marihuany basu, vlastne toto tu este mame. trosku filozofickej uvahy.


29.05.2021 11:17

Re: Pomáhať a chrániť

Vo vseobecnosti, ked sa moze motorkar chovat ako hovado, tak suhlasim, ze aj policajt sa moze chovat ako hovado. Na hrube vrece hruba zaplata.

Jazdit jak prasa je cool, ale ked sa k nemu potom ako k prasatu chovaju tak to iz neni cool? w4tch0 to uplne krasne napisal. [dobre]


29.05.2021 11:18

Re: Pomáhať a chrániť

OKOzMI
 Turista 

Ikona

,,Pomáhať a chrániť".
Policajt mu pomohol dať dole EČ a zároveň ju chránil pred poškodením.
Konal snáď v rozpore so zákonom? :-)))


29.05.2021 11:19

Re: Pomáhať a chrániť

Re: KAJL: ja len vravim, ze pokial neviem co tej akcii predchadzalo, nebudem odsudzovat policajta. Mozno nekonal spravne, ale mozno bol este mierny....kto vie....


29.05.2021 11:20

Re: Pomáhať a chrániť

Re: OKOzMI: policajt chranil tych, ktorych vdaka nemu motorkar nezabil...kazda palica ma dva konce...


29.05.2021 11:28

Re: Pomáhať a chrániť

OKOzMI
 Turista 

Ikona

Niekedy mám pocit, že Slovenské palice sú ,,troj koncové". A budú aj viac koncové.


29.05.2021 11:30

Re: Pomáhať a chrániť

w4tch0
 Turista 

Ikona

Policajt samozrejme nekonal spravne. A zrejme z toho bude mat problem.

Ale mozno z toho potom na oplatku budeme mat problem aj mi vsetci, ked si policajti spravia akciu zameranu na motorkarov a stav ich motoriek a budu chvilu naozaj dodrziavat zakon do bodky. A teda kontrolovat aj homologizacie vyfukov, buzerovat za tmave skla na prilbach ci hromadne zastavovanie a kontroly lekarniciek [shake]


29.05.2021 11:43

Re: Pomáhať a chrániť

KAJL
 Kávičkár 

Re: w4tch0: neboj ono ich to potom prejde. Inac tie hucaky by mohli merat priamo na mieste a ak nesplnis limit, rovno odkopnut. v piatok v Ruzinove pod oknami behal jeden na malom skutriku a ten hluk co robil to bolo neuveritelne a este to turoval, aby na seba upozornoval pred krizovatkou, ze chce ist dopredu. ale spz-tku mal isto prichytenu spravne :-D .


29.05.2021 12:01

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

www.startitup.sk/policajti-dostanu-nove-platobne-termin...


29.05.2021 12:04

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Re: w4tch0: pretože to drnčí a lezie mi to na nervy, prečo by som mal mať motorku nespôsobilú do premávky?


29.05.2021 12:20

Re: Pomáhať a chrániť

w4tch0
 Turista 

Ikona

Re: norika77: No napriklad prave preto, ze mas prevrtane ECV. Tiez preto, ze ti chyba povinna vybava. A mozno su tam dalsie skutocnosti s ktorymi si nas este neoboznamil. K tym udalostiam na videu to muselo nejak vyeskalovat, nepredpokladam ze ta zastavil policajt, nakazal ti zosadnut z motorky a hned zacal trhat drziak znacky ;)


29.05.2021 12:27

Re: Pomáhať a chrániť

KAJL
 Kávičkár 

rozkaz ten znel jasne, SPZ musi pric za kazdou cenu

Video: m.youtube.com/watch?v=EtB3yX6o5Hs

Dôvod úpravy: este ze ste nemali kozenu brasnu, mohli ste dopadnut aj horsie :-D .

Upravené 1 krát. Naposledy upravil KAJL (29.05.2021 12:29)


29.05.2021 12:32

Re: Pomáhať a chrániť

w4tch0
 Turista 

Ikona

Ale mna by fakt uprimne zaujimalo ako to cele prebiehalo. Akym sposobom sa dopracovali az do bodu, ze policajt sa ako nepricetny snazil odtrhnut cely ten drziak. Lebo k takej reakci, ci uz bola spravna a opravnena alebo nie, nedojde len tak z nicoho nic.

Vseobecne neviem kde na takychto policajtov co sa objavuju v podobnych videach narazate. Vsetci policajti ktorych som za 19 rokov na cestach stretol sa vzdy spravali korektne. Ale zas aj ja sa k nim spravam vzdy slusne a na svojich vozidlach mam podla svojoho najlepsieho vedomia vzdy vsetko v poriadku ...

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil w4tch0 (29.05.2021 12:32)


29.05.2021 13:10

Re: Pomáhať a chrániť

dasto
 Kávičkár 

Ikona

Re: w4tch0: tiez by ma to zaujimalo. Vzdy je policia slusna a jedna vecne. Pred 3 tyzdnami mi nedal pokutu aj ked mohol. Chybala mi poistka, resp bol prepadnuty datum. Opytal sa, ci mam poistene vozidlo a samozrejme, mam, mrzi ma ze som si nevsimol datum a ze dam si to do poriadku. Toto som mu povedal a on, dobre pokracujte. Podakoval som sa a adios.
Na druhu stranu narazil som aj na zakomplexovaneho pred 14 rokmi. Stalo to 2500Sk. To bola vsak naozaj vynimka. Inac su vo vseobecnosti ok.


29.05.2021 13:14

Re: Pomáhať a chrániť

WarLord
 Jogurťák 

Ikona

Muselo tam byt toho viac... Tiez ma zastavili za sklon SPZ tiez ju mam prevrtanu... Pred nimi som ju nastavil tak aby bola viac citatelna (slo to lahko len rukou) a rozlucili sme sa... Bez pokuty, bez reci...


29.05.2021 13:14

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Máš to vo videu mal som pol hodinu na demontaz značky, potom pristúpil k demontáži on, čo tomu predchádzalo nie je podstatné, riešili nás za porušenie dopravných predpisov????


29.05.2021 13:16

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Re: WarLord: presne takto prebiehali všetky iné kontroli aj u mňa, do včera ????


29.05.2021 13:16

Re: Pomáhať a chrániť

barlac
 Jogurťák 

w4tcho lllpico-spravil si ty niekedy nieco zle? ja si myslim ze o tebe by sa mohli tradovat pribehy ako o chusk norrisovi.ty si stelesnenie bezchybnosti aj jezis by sa mal co ucit. >:-)


29.05.2021 13:38

Re: Pomáhať a chrániť

WarLord
 Jogurťák 

Ikona

Re: norika77: podla mna je podstatne co tomu predchadzalo... rad by som videl video od uplne zaciatku... maju pravu "odmontovat" SPZ pokial to neurobis po vyzve sam a ked nieco poskodia ide to na tvoje naklady...


29.05.2021 14:12

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Warlord - to je nejaká urban legend alebo vieš to doložiť zákonom / vyhláškou? Vážne sa pýtam, ďakujem.


29.05.2021 14:15

Re: Pomáhať a chrániť

Anton Horváth - Bjorni
 Kávičkár 

Tiez som zachytil v tom videu , ze ta upozornil, ze si mal na demontaz pol hodky. pocitam, ze to nebolo pol hodky, ale mozno 5-10 min, kym vypisal papiere. Preto je aj otazka, preco si ju teda za ten cas sam nedemontoval. To by vsetko vyriesilo. Iste ze vsetci vedia preco, lebo bola napevno. Ale napevno nema byt. A to bolo asi to, co ho vytocilo, ze sa k ne nevie dostat. Reagoval nespravne, ale to mnohy z nas, ked sme vytoceny. SPZ-tka ma byt v drziaku, kde bezpecne drzi a zaroven ide rychlo z neho vybrat.preto si si mal asi prinitovat ten drziak a SPZ-tku do neho nasledne vlozit. Ale to je uz asi teraz nepodstatne.


Ja osobne som dostal dve pokuty. Ani raz som nemal hotovost, tak mi vzdy zobrali vodicak a dali sek a papierik, ktory mi platil namiesto vodicaku 14 dni. Teda 14 dni som sa mohol vozit v pohode a ak som sa chcel vozit aj potom, musel som priniest na fizlicu potvrdeny ustrizok o zaplateni a oni mi vratili vodicak. Takze s tym, ze clovek nema ziadne prachy asi nieje problem, nakolko to ma riesenie.

A naozaj som nemal nikdy problem s tym, zeby boli agresivny, alebo nieco podobne. Samozrejme, ze aj ja sa snazim spravat slusne a chybu si treba vediet priznat.

Tak snad napachana skoda nieje velka a snad sa to objasni. Kazdopadne ja si myslim, ze tak ako vzdy, aj teraz bude pravda niekde uprostred, teda ani ty si nebol cisty ako lalia a ani policajt sa nezachoval uplne tak ako sa mal. A ci si ho tak vytocil ty tou znackou, alebo mal uz predtym taku naladu... to neviem posudit.


29.05.2021 14:16

Re: Pomáhať a chrániť

w4tch0
 Turista 

Ikona

Re: barlac: Spravil. A vela krat. Ale nemam problem si priznat chybu a niest pripadne nasledky za svoje ciny. Konkretne v suvislosti s vedenim a prevadzkou vozidiel som pokutu ostal dokopy 4x za 19 rokov. 1x od prislusnikov PZ SR, zakaz zastavenia. Jeden krat od meskacov v MT, zakaz parkovania. Jeden krat z Reichu za rychlost, 91 na 80. A jeden krat z Ciech za rychlost, obecny radar, 57 na 50tke kusok za tabulou zaciatku obce.

A predstav si, ze je vela ludi ktori sa naozaj snazia ziadne predpisy neporusovat, spravat sa podla zakona a hlavne slusne a ohladuplne. To len ti co to tak nevedia, alebo nechcu si to vnutorne zdovodnuju tym ze vsak to tak robia aj ini. Pripadne vsetci, ostatni, politici, policajti ... dosad si acohentizmus ktory len chces. To konanie policajta bude tiez vysledkom nejakeho takeho myslienkoveho pochodu.


29.05.2021 15:50

Re: Pomáhať a chrániť

JoeKTM
 Edvenčr 

Ikona

Osobne myslim, ze je jedno co tomu predchadzalo. Taketo hystericke spravanie policajta nie je na mieste. Na toto urcite nema pravomoc. Mal s rozvahou zdokumentovat zalezitost, ak sa zavada neda odstranit na mieste odobrat TP a v pripade, ze neboli ochotny, alebo nemali na pokutu zadrzat VP a vypisat sek. Tymto malo pre vsetkych skoncit. Bodka. Cudujem sa niektorym, ze podporuju taketo spravanie. Toto tu uz bolo a moc po tom znova netuzim. Policat mal dost moznosti ako toto s rozvahou vyriesit a nie sa spravat ako rozzureny saso. Aj
Ked sa niekto brani a hoci aj viacmenej sebavedomo, ma to policajt ustat. Tym nemyslim samozrejme ak sa konflikt vyhroti do povedzme nejakeho fyzickeho nasilia. Na to su zasa ine zakony. Toto my tak nijako nepriipadalo.


29.05.2021 18:24

Re: Pomáhať a chrániť

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Áno, nebol to od policajta správny postup.

Ale treba povedať, že norika77 dopadol lepšie, ako keby sa išlo čisto v súlade so zákonom - v takom prípade by okrem 150€ za predchádzanie bol predvedený na príslušnú policajnú stanicu, zaplatil by 100€ za neuposluchnutie výzvy a medzičasom by mu motorku odviezla odtahovka... Tak si to spočítajte sami.


29.05.2021 18:49

Re: Pomáhať a chrániť

duggo
 Kávičkár 

Ikona

Kvalitny drziak [dobre] [dobre] [dobre]


29.05.2021 18:51

Re: Pomáhať a chrániť

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Ako píše JoeKTM ten nepolicajt mal v ruke vodičák aj techničák, tak načo mu bola ešte značka?
Okrem toho autor píše :"značku mi odtrhol a potom vrátil a poslal ma domov " - odregoval sa a vychladol?
Ako ten človiečik mohol spraviť psychotesty? A ak by Norika viacej pindal a bol protivný, potom by mu mohol napr. aj klačať na krku?


29.05.2021 19:07

Re: Pomáhať a chrániť

JoeKTM
 Edvenčr 

Ikona

Re: matus: Vsetko je irelevantne. Policajt je hlavna autorita a ma sa tak aj spravat. Bodka. Ja tiez pracujem so vselijakymi zakaznikmi a vselico si vypocujem. Ale drzim formu a nenenecham sa rozhodit. A verte, ze nekecam. Vzdy si poviem, ak pristupis na ich hru si ako ani. A ja nechcem byt debil. Okrem toho si ich platime aby sa o nas starali, nie aby nas doslovala dojebabali. Co sa pisalo pred tym. Hlucnost vyfukov a tak suhlas. Ale zase zmerat zobrat TP a basta. Nevidim tu priestor na taketo uchylky. Vsetko sa da riesit s kludom.


29.05.2021 19:07

Re: Pomáhať a chrániť

barlac
 Jogurťák 

matus-o com ty trepes,toscis.ake neuposluchnutie vyzvy? on nieje radovy vojak, aby pocuval na slovo rozkaz a podobne.ked aj policajt povie ze demontuj ,odmontuj,tak ked to nejde ,tak to nejde.chalan si to na priesupkovom rozumne odvovodni a ide sa dalej.preto su zakony,aby sa drzali dake postupy.
toto cele je nazorna ukazka idiota policajta v praxi treba to riesit. [ciel]


29.05.2021 19:08

Re: Pomáhať a chrániť

Explo
 Kávičkár 

Ikona

Trápoš ten policajt :-D Ako sa dostal do zboru, po známostiach??? Inak asi nie


29.05.2021 19:29

Re: Pomáhať a chrániť

JoeKTM
 Edvenčr 

Ikona

Re: Bjorni: Sorry , ale to je akoze nejaky zakon, alebo norma, ze policajt si sam urci co mas dokedy spravit podla jeho lubovole? Keby ti kazal
spravit 30 kotrmelcov na asfaltke bez priliby
, alebo 200 klikov to by asi bolo ok nie? Lebo to
kazal ci co? Fakt nechapem taketo myslenie.


29.05.2021 21:55

Re: Pomáhať a chrániť

barlac
 Jogurťák 

vyzvat ta jedine moze ,aby si odstupil od nebezpecneho konania.kde ide o zdravie,alebo zivot.ak niekoho vazne ohrozujes. nevedia ani policajti rozne znenie zakona.spytaj sa na nieco napr. troch policajtov a kazdy bude mlet nieco ine.budu doslova koktat,hhmkat a nebudu vo vyklade moc presny.
[ciel]


29.05.2021 22:49

Re: Pomáhať a chrániť

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Na takom Breakoute nemate kam dat lekarnicku, tiez ju teda nevozim... ani hotovost, to je prezitok v dobe, ked uz kartou zaplatite aj za pizzu u kuriera...

Podla mojich informacii mal byt postup ako pisete, pokuta s odobratim vodicaku a tym nahradnym papierom... ci je ale mozne za nity v SPZ odobrat technicak sa mi nepozdava, ani za akysi vyklopny drziak okrem pripadu, ze ho priamo nacapali, ako jazdi z vyklopenou SPZ a mali to natocene, vtedy by som to povazoval za normalny postup... ale ktovie, ake su zakony, na aute nesmiete mat antiradar, ani ked je vypnuty, nesmiete mat policajne blikacky, aj ked su vypnute, atd, cize existuju veci, za ktore beru technicak, ked ich mas namontovane, ale nepouzivas, tak neviem...


29.05.2021 23:02

Re: Pomáhať a chrániť

SteweTT
 Turista 

Ikona

...
Zákon o cestnej premávke
§ 72 Zadržanie osvedčenia o evidencii časť I alebo časť II, evidenčného dokladu vydaného v cudzine, technického osvedčenia vozidla a tabuľky s evidenčným číslom

Napríklad:
www.autoviny.sk/reportaze/119500/za-co-vam-moze-policaj...


30.05.2021 0:09

Re: Pomáhať a chrániť

Takze zrejme to bolo koli lekarnicke pricom fizlovi stacilo iba zadrzat osvedcenie na druhu stranu ecv ma byt z drziaku odnimatelna kto sa boji ze ju strati staci pouzit kusok obojstranne lepiacej pasky ecv ma byt osvetlena zo zadneho svetla
Zaujimave ze Egres sa este neozval urcite ti to rad vyhra :-D

Dôvod úpravy: v zmysle zakona chybajuca lekarnicka nieje dovod na zadrzanie ecv kedze za poskytnutie pomoci sa pocita aj privolanie rzp

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pirrates (30.05.2021 0:16)


30.05.2021 1:00

Re: Pomáhať a chrániť

meloking
 Kávičkár 

Ikona

je uuuuplne jedno, co chalan spravil. aj keby po policajtovi strielal z hufnice, tak taketo dementne spravanie si organ jednoducho dovolit nemoze.

co to co spravil akoze riesilo? v tej skole pre dusevnych malorolnikov im do debilnickov urcite nadiktovali aj nieco normalnejsie ako 'tak to potom urvi cele'. su normalni policajti aj pripady pre chocholouska, ale ruku na srdce, drviva vacsina z nich by vysoku skolu s cervenym diplomom neskoncila. a to je ten problem. blbecek, co ma iq hladkej muky dostane moc a neboji sa ju pri svojej lahko nadobudnutej osvietenosti pouzivat. nie ze by 'pravych motorkarov', ktorych zivotny top je na najakej hajtre s lesenarskou rurou miesto laufu prejst popred zastavku s cakajucimi stredoskolackami po zadnom, nebolo dost. ale oni, do psej matere, nie su plateni na udrziavanie bezpecnosti a plynulosti cestnej premavky. ktora je nitom v spz-tke a tou debilne velkou oranzovou skatulou s krizikom 'urcite' ohrozena viac ako napriklad dvoma uniformovanymi zabiakmi s mobilom pri uchu, ktorych som dnes stretol. policajt by nemal byt clovek, co ma problem aj s trojclenkou, tak si vyberie toto krasne povolanie, kde po nom nikto nebude pozadovat zbytocne narocne myslienkove pochody. kde mu bude stacit ovladat <,>, =. to zvladne aj druhacik na zakladke. to, ze sa ku mne niekedy policajt spraval slusne neznamena, ze 'jeeej, super chlapik'. to je sakra jeho povinnost. to, ze mi niekedy odpustil nejaku kravinu nie je prejavom jeho skvelej povahy, to je normalne vyhodnotenie zavaznosti priestupku.

za toto ma byt ten kreten vyhodeny na hodinu s povinnostou absolvovat par posedeni so psychiatrom.

ano, mozno som to napisal trosku mantinelovo. urcite dost nekorektne. ani to nie je uplne pravda. zjednodusil som to pre jasnejsie pochopenie 'co tym chcel basnik povedat'. a pri predstave, ze mi niekto takto driape motorku, som tu emociu trosku privzdusnil :-)

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil meloking (30.05.2021 1:02)


30.05.2021 6:51

Re: Pomáhať a chrániť

Tu krasne vidno ako kvitne ludska naivita, hlupost, ako vznikaju hoaxy, preco je slovensko v takej prdeli a najviac ma desi, ze tito natvrdli prispievaci chodia volit a ich hlasy su platne...

Nikto z vas nevie preco sa to cele stalo. Co tomu predchadzalo. Zakladatel temy vam tu vymyva mozgy a klame a stado dutych oviec beka nabjeho slavu...ake typicke...a este napisete ze vobec nie je podstatne cim sa to zacalo....
Dav baziaci po lincovani naozaj nepotrebuje dovody a neda si ten linc pokazit dakym vysvetlenim.....

:-D :-D :-D

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil boombastic (30.05.2021 6:52)


30.05.2021 6:55

Re: Pomáhať a chrániť

doddy
Darca Krvi  Geriatrik 

to, ze to takto policajt robit nemal, ze to prehnal, a ze v ziadnom pripade nesmie sposobit svojvolnym konanim skodu na majetku je jasne. ale nie je mi jasne, preco to video este nie je na nadriadenom organe pripadne v telke, aby sa policajtove spravanie a cin mohol riesit
predpokladam ze preto, lebo by sa tym dokazalo aj to, co tomu predchadzalo a to by mohlo autorovi pritazit. takze je jednoduchsie uploadnut cast videa a stazovat sa, ako to naozaj riesit, lebo sa to riesit asi nechce...

Dôvod úpravy: preklep

Upravené 1 krát. Naposledy upravil doddy (30.05.2021 6:56)


30.05.2021 8:18

Re: Pomáhať a chrániť

macom
 Čoprák 

Pred pár rokmi na školení vodičov nás inštruktor upozorňoval, že rakúsky policajt Ti môže odstrániť neplatnú diaľničnú známku z predného skla, trebárs aj krampáčom. Aj majú policajti také právomoci už aj u nás, tak to bolo v súlade so zákonom. Osobne s tým však nesúhlasím, sú aj iné riešenia.


30.05.2021 8:18

Re: Pomáhať a chrániť

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Re: boombastic: to ze sa myliš nie je prvý krat.
Čo predchádzalo nahrávke je relevantné tak pri "férovke" na dedinskej zábave.
Ak sa nechá organ vykročiť a dospeje to spomenuteho konania to je zlyhanie!
A keď ho niečo výročí ešte viac nabudúce niekoho streli do kolena?
Tak ako nemôže každý učiť deti v škôlke,ja by som polku z nich v "zuboch roztrhal", ani policajtom nemôže byt ten čo v šiestich rokoch si zvládne samostatne utriet riť...


30.05.2021 8:59

Re: Pomáhať a chrániť

Re: RS955i: kokos dalsi volic....no boh nas ochranuj.


30.05.2021 9:03

Re: Pomáhať a chrániť

A co vlastne take nezakonne ten policajt urobil? Kde je jeho chovanie neadekvatne? Co urobil zle? Kde sa nechal vyviest z miery? Kde presne zlyhal? To lebo ste to povedali vy, motorajdovi guruovia? :-D :-D :-D

Vobec nie je dolezite to, co tomu predchadzalo????? :-D :-D :-D


30.05.2021 9:26

Re: Pomáhať a chrániť

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: boombastic: Nikdy som sa o Anglicku nevyjadroval ako svojej vysnívanej zemi, vždy som sa vyjadroval v porovnávacej rovine. Sú veci ktoré tam mam a nemám rád podobne je to aj v prípade Slovenska.
Ako vieš ako by policajt reagoval tam? Ja náhodou viem.
Viem aj to ze tam nikoho bezdôvodne nezastavuju, nepytaju si bezdôvodne doklady- vodičský ani technicky preukaz pri sebe vôbec mat nemusíš (jaj áno, oni ti môžu povedať že padajú nejaké auto alebo osobu. Tak nezastavuj modrého Renaulta keď hľadáš zelenú Daciu. Pri hľadaní osoby majú určite nejakú skicu a údaje o človeku, tak nech neotravuju niekoho kto ma 185cm, 90kilov a blond vlasy keď hľadajú 165cm, 60kg so zelenými vlasmi), nedajú ti len tak bezdôvodne fúkať (to namatkove fúkanie u nás beriem veľmi osobne, je to akoby ma policajt obvinil/mal podozrenie ze som pil a ja tým že si fuknem mam možnosť sa tým vyvinúť. Nefunguje u nás prezumpcia neviny? V tom "Anglicku" si môžeš dať pivo alebo dve a nemusíš sa báť že za rohom budú stáť a kontrolovať ľudí čo odídu z parkoviska pubu autom.
V tom Anglicku ta nekontroluju ci máš výstražný trojuholnik a nejebu ta za počet reflexných viesť vš počet ľudí v aute.
V Anglicku majú predpísanú veľkosť znaciek ale keď si dáš menšiu a je dobre čitateľná tak sa nič nestane (ak by mala veľkosť priezoru na tanku tak by to bol iný pripad), v Anglicku nie je mat problém značku na boku motorky, u nás je zakázané vŕtať do značky- v Anglicku sú srobami prichytenie všetky značky na autách a motorkach.
Len tak namatkovo, v tom Anglicku za prepis vozidla neplatis nič a je to 10 minútová záležitosť na pocitaci, nemajú tam nezmyselnu Kontrolu originality ani administratívne STK a prihlásenie dovezeneho vozidla tam netrvá 2-3 týždne.
Tak sa prosím ťa ukludni a nevrtaj do mna.
Re: Vidicon: presne tak (neviem kam dat sadu na lepenie defektov a nieto ešte lekarnicku). A Breakout nie je jediná moto kde s tým je problém. Na margo lekárničky, to ze ju máš nič neznamená, ešte môže byť človek dojebany za jej veľkosť (ci je podľa prespisov) a za dátum (aj keď neviem ci to stále plati).
Osobne policajtov na ceste nevnímam u nás ako niekoho kto jeho tam pre moje dobro ale ako ľudí čo otravujú a buzeruju.


boombastic

Príspevok bol zmazaný Moderátorom, pretože porušoval pravidlá fóra, dôvod: Urážanie a osočovanie.

30.05.2021 9:57

Re: Pomáhať a chrániť

joker9
 Čoprák 

Ikona

Re: norika77: Dáš sem po vyšetrení incidentu výsledok? Aj ked bude akýkolvek????
Dávam do sledovaných


Dôvod úpravy: preklep

Upravené 1 krát. Naposledy upravil joker9 (30.05.2021 9:58)


30.05.2021 10:07

Re: Pomáhať a chrániť

Re: joker9: vysledok uz je jasny. Vec je uzavreta. Co by sa este nalo diat?? Este zopar hlodov tu pribudne a zapadne prachom.


30.05.2021 10:07

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Re: joker9: samozrejme že áno


30.05.2021 10:20

Re: Pomáhať a chrániť

cruelbody
 Turista 

Norika ...Bezohladu na to co bolo pred tym vyzera ten policajt ako nepricetny a naspidovany magor.Ak maju nariadene davat dolu nepovolene spz tak maj mat velke stikacky.

To on bol od zaciatku taky ci az postupne sa vyspidoval?

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil cruelbody (30.05.2021 10:21)


30.05.2021 10:46

Re: Pomáhať a chrániť

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: boombastic: urob mi prosim ta jednu laskavost. Úplne ma ignoruj a nereaguj na moje príspevky (ja nebudem reagovať na tvoje), nech napíšem cokolvek/odpovedam komukoľvek. Skratka ako keby som pre teba neexistoval. Prosím ťa len o toto jedno. A začni prosím ťa tým že nezareagujes už ani na tento príspevok. Ďakujem. [shake]


30.05.2021 10:46

Re: Pomáhať a chrániť

No ano, uplne zviera...a potom, to uz neni na videu, zozral dve deti...


30.05.2021 10:57

Re: Pomáhať a chrániť

KAJL
 Kávičkár 

Re: boombastic: ved sa ukludni, len sa pozastavujeme nad tym, co sa nam zda, ze uz je za hranou. ak ma policajt na to pravo, tak prosim, ale nemyslim, ze to je spravne.
a naco by tu niekto to video vesal, ak by mal maslo na hlave, do tejto komunity, co by tym ako dosiahol?
nie si to ty, ten policajt :-))).

Re: Pirrates: egres, ma nastaveny work life balance a pravnu poradnu ma len v pracovne dni ;-).


30.05.2021 11:03

Re: Pomáhať a chrániť

Mozno som, mozno nie som... :-D


30.05.2021 11:17

Re: Pomáhať a chrániť

norika77
 Kávičkár 

Od zaciatku vrieskali na nás, že majú plne zuby motorkárov, už po zistení že nemáme lekárničky mali sme dať všetci dolu značky, keď nám priniesol jeden motorkár lekárničky už bola motorka poničená, odišli do auta a na otázku ako mám pokračovať v jazde bola odpoveď že to je moj problém, policajt bol vytočený, cely červený navreté žili, boli sme len na obede hore na P. Babe, nikto sa neblaznil a nejazdil ako prasa, neboli sme ani agresívny s pokutou sme súhlasili


30.05.2021 11:24

Re: Pomáhať a chrániť

SteweTT
 Turista 

Ikona

Nechcem byť príliš kritický, ale:
Má policajt pávo na rozhodnutie o odobratí tabuľky s evidenčným číslom? ÁNO MÁ
Som si istý že predtým aj uviedol dôvod odobratia čo na videu nieje a autor nenapísal, predpokladám že nezaplatenie pokuty na mieste nebolo dôvodom tak ako aj u ostatných.
To že dal policajt možnosť demontáže tabuľky s evidenčným číslom majiteľovi zodpovednému za stav vozidla bolo správne a autor témy ju nevyužil - nikto iný ako on tú tabuľku s evidenčným číslom tam neukotvil tak aby sa nedala demontovať- poučenie aj pre ostatných :-) verím tomu že ak by bola uchytená hoci aj na skrutky (aj keď by sa nemala poškodzovať) a zdemontoval ju za pomoci skrutkovača nebol by tento problém
A teda ak mal na odobratie tabuľky policajt právo, ako ju mal zdemontovať keď ju majiteľ zámerne uchytil nedemontovateľne? Akože policajti majú so sebou nosiť vŕtačky pre takéto prípady??
Plus už tu padla otázka na homologizáciu držiaka, osvetlenia tabuľky a smeroviek (či to nebol ten dôvod)


30.05.2021 11:37

Re: Pomáhať a chrániť

SteweTT
 Turista 

Ikona

§ 72 Zadržanie osvedčenia o evidencii časť I alebo časť II, evidenčného dokladu vydaného v cudzine, technického osvedčenia vozidla a tabuľky s evidenčným číslom

(2) Policajt je oprávnený za podmienok ustanovených v odseku 1 zadržať aj tabuľku s evidenčným číslom.

(3) Policajt na mieste vydá o zadržaní osvedčenia o evidencii časť I alebo časť II, evidenčného dokladu od vozidla vydaného v cudzine a o zadržaní tabuľky s evidenčným číslom potvrdenie. V potvrdení môže policajt povoliť ďalšiu jazdu s vozidlom najviac na 15 dní, ak takou jazdou nebude ohrozená bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky.

(4) Policajt je povinný bezodkladne odovzdať zadržané osvedčenie o evidencii časť I alebo časť II, evidenčný doklad od vozidla vydaný v cudzine a zadržanú tabuľku s evidenčným číslom orgánu Policajného zboru. Ak ide o evidenčný doklad vydaný v cudzine alebo o tabuľku s evidenčným číslom vydanú v cudzine, orgán Policajného zboru ich po uplynutí 15 dní od ich zadržania zašle orgánu, ktorý vozidlo eviduje.

(5) Ak dôvody zadržania osvedčenia o evidencii časť I alebo časť II pominú, orgán Policajného zboru ho na základe žiadosti prevádzkovateľa vozidla vráti spolu s tabuľkou s evidenčným číslom, ak bola zadržaná; to neplatí, ak ide o postup podľa odseku 7. Orgán Policajného zboru na základe žiadosti prevádzkovateľa vozidla vráti aj evidenčný doklad vydaný v cudzine a tabuľku s evidenčným číslom, ak neboli zaslané orgánu, ktorý ich eviduje.

(6) Tabuľku s evidenčným číslom z motorového vozidla demontuje policajt, ak tak vodič neurobil na jeho výzvu sám; škodu spôsobenú v súvislosti s demontovaním tabuľky s evidenčným číslom znáša prevádzkovateľ vozidla.


boombastic

Príspevok bol zmazaný Moderátorom, pretože porušoval pravidlá fóra, dôvod: Urážanie a osočovanie.

Predchádzajúce | 1 2 3 4 5 |

Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 279942 | Včera: 237354