Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

Povinná výbava - Diskusné fórum - Moto poradňa

Máte problém s Vaším strojom ? Skúste sa opýtať. Ostatní motorkári Vám možno budú vedieť poradiť.

Značky: Skúsenosti, Problém, Motor, Karburátor, Elektrika, Podvozok, Kolesá, Pneu, Brzdy, Olej, Administratíva.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuPovinná výbava - Diskusné fórum - Moto poradňa

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

16.06.2004 13:01

Povinná výbava

Junior
 Kávičkár 

Ikona

Zdravim vsetkych.

Chcem sa opytat ti nahodou niekto nevie ako to teraz je s povinnou vybavou motocikla. Pocul som taku pikosku, ze treba mat aj spre na koleso(defekt). Neviete co je na tom pravdi ??? To len tak aby ma nemohli zdzubat policajti .

DIK ZA INFO !!!


16.06.2004 13:52

Re: Povinná výbava

Joker
 Jogurťák 

Ikona

No o povinnosti............myslim ze lekarnicka


16.06.2004 14:09

Re: Povinná výbava

Junior
 Kávičkár 

Ikona

no dufam ze ta lekarnicka nemusi byt v takej vybave ako v aute. Lebo inac si asi budem musiet prirobit kufor len specialne na nu. :-)))


16.06.2004 17:38

Re: Povinná výbava

Joker
 Jogurťák 

Ikona

Predavaju specialne na moto. je mansia ako format A5


16.06.2004 20:10

Re: Povinná výbava

podla toho co si pamatam z vodicaku k povinnej vybave motoroveho vozidla patri lekarnicka, nahradna sviecka, rezervne koleso/u motorky sada na opravu defektu = flaky ale teraz ked je spray na defekt staci aj ten, poistky / z kazdeho druhu 1ks/ a nahradne ziarovky / z kazdeho druhu 1/ . Zda sa mi ze to bolo takto nejak ale ked sa nad tym zamyslis tak podla mna su to vsetko veci ktore by si mal pri jazdeni mat, nevies kedy sa ti moze co po..., nehovorim o lekarnicke, to je podla mna samozrejmost.


17.06.2004 7:13

Re: Povinná výbava

Ifko
 Čoprák 

-lekarnicka
-nahradne poistky z kazdeho druhu
-nahradne ziarovky vonkajsieho osvetlenia z kazdeho druhu
-sada na opravu defektu
-nutne naradie na bezne opravy
cislo a pismeno paragrafu ti nepoviem, ale mozem zistit


17.06.2004 9:56

Re: Povinná výbava

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Ifko to trochu prehnal, presne znenie vyhlasky je taketo (teda len jeho podstatna cast):

VYHLÁŠKA Ministerstva dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenskej republiky zo 17. marca 1997 o podmienkach premávky vozidiel na pozemných komunikáciách
Zmena: 308/1999 Z.z.
Zmena: 20/2002 Z.z.


DEFINICIE:


a) dvojkolesové s najvyššou konštrukcnou rýchlostou neprevyšujúcou 50 km.h-1 s ktorýmkolvek druhom pohonu a s pohonom spalovacím motorom so zdvihovým objemom motora neprevyšujúcim 50 cm3 (kategória L1),
c) dvojkolesové s konštrukcnou rýchlostou prevyšujúcou 50 km.h-1 s ktorýmkolvek druhom pohonu a s pohonom spalovacím motorom so zdvihovým objemom motora prevyšujúcim 50 cm3 (kategória L3),
(3) Vozidlá kategórie L1 a L3 sa oznacujú aj ako jednostopové motorové vozidlá.


A TERAZ VYBAVA:


§ 95
Povinné vybavenie motorových a prípojných vozidiel

(1) Motorové vozidlo musí byt vybavené prostriedkami
a pomôckami, s ktorých pomocou možno opravit bežné poruchy, ktoré vznikli na vozidle.
(5) Motorové vozidlo kategórie L3, L4 a L5 musí mat aspon túto
výbavu:
a) jednu náhradnú poistku,
b) po jednej náhradnej žiarovke z každého druhu žiaroviek používaných na vonkajšie osvetlenie vozidla.
(6) Motorové vozidlo, okrem vozidla kategórie L1 a L2, jednonápravového traktora s prívesom, rucného motorového vozíka a bicykla s pomocným motorcekom, musí byt vybavené lekárnickou podla druhu vozidla. Obsah lekárnicky musí byt uložený v samostatnom puzdre s charakteristickým oznacením. Lekárnicka musí byt vo vozidle uložená na takom mieste, aby na nu nemohlo dopadat priame slnecné svetlo. Úložný priestor pre lekárnicku musí byt suchý a cistý a musí byt lahko prístupný. Vozidlo na hromadnú dopravu osôb musí mat lekárnicku umiestnenú na oznacenom a prístupnom mieste v priestore vozidla pre cestujúcich. Prevádzkovatel vozidla je povinný lekárnicku udržiavat v riadnom stave, pricom použitelnost jednotlivých druhov zdravotníckych potrieb je takáto:
a) pri dezinfekcných roztokoch a sterilných obväzových materiáloch lehotu (životnost) urcuje výrobca,
b) ostatné obväzové materiály najdlhšie pät rokov od dátumu ich výroby, ak nemajú porušený obal.
(7) Lekárnickou pre jednostopové a trojkolesové vozidlá musí byt vybavené každé jednostopové a trojkolesové motorové vozidlo.

(12) Nové vozidlo musí byt vybavené výbavou podla odsekov 2 až 5.


KOMU TO NIE JE JASNE TAK POLOPATISTICKY:

1) mala motorka naradie a mozno lekarnicku (tu je bod 6 a 7 v rozpore!)
2) velka motorka naradie, jednu poistku, z kazdej ziarovky nahradnu, lekarnicku

Najlepsi je bod (12), podla ktoreho nove vozidlo (a teda aj motorka), musi mat komplet vybavu ako kazde auto :-)))


17.06.2004 9:57

Re: Povinná výbava

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

ked ta krozmyslam, mozno ma Ifko fakt pravdu a podla bodu (1) musime mat aj tu sadu na opravu defektu...


17.06.2004 12:04

Re: Povinná výbava

Ifko
 Čoprák 

Vidicon tak tak, aj defekt je "bezna porucha, ktora vznikla na vozidle"
Ale aj keby to nebolo povinne, kto zariskuje ze dostane defekt niekde v Koksov-Baksi a nebude to mat ako opravit? Ja nie.
Celkovo vybavu nosim nie kvoli policajtom, ale pre seba. Asi nikto neche zazit ze mu vyskratuje hlavna poistka, a nema nahradnu. Alebo ze vyhori ziarovka v hlavnom svetlomete v noci, alebo ...


17.06.2004 13:28

Re: Povinná výbava

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Ifko, nuz, ak sa ti vypali predna ziarovka, zapnes dialkove a sklopis ho dole... takze ako pises, aj ja to vsetko nosim ba este viac (napr. sviecky) stale so sebou, pretoze sa to moze zist...


17.06.2004 14:38

Re: Povinná výbava

Junior
 Kávičkár 

Ikona

Koksoooo............... Vidicon- to fakt nosis aj sviecky? Sak kym by som vymenil sviecky na moto tak ma niekde pri ceste moze aj je.... ! Cakam ze dakto za chvilu napise, ze nosi zo sebou aj neaku tu "kozmetiku" samponik, lestidlo, ........ :-))) Vidicon ma pravdu, nevies co ta stretne a skoncil si niekde na lazoch 100Km od servisu a potom si mozem hlavu trieskat o beton a tlacit ju dade.


17.06.2004 18:35

Re: Povinná výbava

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

okrem ziaroviek a spreja na defekty mam kompletnu vybavu, podla vyhlasky. Ale na dlhsie cesty nosim ziarovky aj sprej v tankvaku, lebo pod sedlo sa nevojdu.


18.06.2004 7:33

Re: Povinná výbava

Ifko
 Čoprák 

Ja mam Hornet 600 a vsetko co pisem sa mi pod sedadlo zmestilo, ale je to v najmansom moznom formate. Natlacil som to len tak tak, ale zmestili a mi tam aj kombinacky (klieste).
Inac s tou povinnou vybavou je to naozaj trochu problem, pani poslanci si vymyslia zakon, musis nosit to a to a .....ale vobec sa nestaraju kde to mas dat, ako to odvezies. Mozno by im pri schvalovani nezaskodilo skocit do predajne a pozriet si zopar motocyklov a vyskusat do nich natlacit vsetku povinnu vybavu. Potom by sa povinna vybava mozno trochu zmenila.


18.06.2004 8:57

Re: Povinná výbava

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

ties by som slovicko 'povinna' zmenil na 'odporucana', lebo defekt sadu malo kto potrebuje pri dnesnych gumach a ked mi prdne ziarovka, menim ju az doma v garazi a nie na ceste, poistka mi nikdy v zivote neprdla a ked prdne, tak je porucha asi niekde inde (vymenim a urcite prdne zase)...


18.06.2004 10:42

Re: Povinná výbava

Junior
 Kávičkár 

Ikona

.....Inac nema to byt tak ze ked kupis motorku novu z predajne tak by tam malo byt vsetko co tu piseme??? lekarnicka, sprej...... . Viem ze v novom stroji je naradie, ale sprej a lekarnicku som nevydel ??? Ved ked kupis nove auto tak to tam vsetko je, nie ?! Ak sa mylim tak ma opravte!!! :-0 .


18.06.2004 11:55

Re: Povinná výbava

kajl
 Kávičkár 

ja nosím všetko kluče od 6-22, žiarovky, poistky, sadu na defekty, handru, samozrejme lekárničku a ešte aj 3 deci oleja a všetko mi vojde pod sedlo.
P.S. jawa :-)


18.06.2004 13:23

Re: Povinná výbava

Vidicon
 Geriatrik 

Ikona

Aj ja mam 1 deci oleja a sprej... zmestilo sa to pod sedadlo a do bocnych zadnych plastov, tam to nevypadne. Proste kazda skara sa musi vypchat... je to strasne...


07.07.2004 13:41

Re: Povinná výbava

Caf Junior, ja nosím Motolekárničku, náhradnú sviečku, náhradné žiarovky, dokonca aj na malé smerovky, dva deci benzínu vo vľaške, spojku na reťaz a sprej na defekty a reťaz. Potom ešte pršiplášť a náradie. Ešte si asi nebol sám niekde na konci sveta a v riadnych sračkách.


19.03.2005 17:47

Re: Už neni som motorkár!

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

manana: :-D
No a ja som si myslel ze mam vsetko v poriadku, ale ako vidim ani zdaleka...
Ale teda tie ziarovky.... Kua vsak v kazdej diere je nejaka cerpacka a na kazdej pumpe maju aspon standradne ziarovky, tak naco to vlacit so sebou?
Defektovy sprej je super vec, to tiez nemam, sviecky tiez nenosim, myslim si ze nieco by mali vydrzat, ked sa pravidelne menia. Urcite budem ineho nazoru ked mi nejaka odide a ja budem v strede nicoho a na 100% taku aku potrebujem nebudem vediet v okoli 100km zohnat :-D
Lekarnicku nosim, vercajch tiez, a positky... kua tie by mali byt pri poistkovej skrinke nejake nahradne, ale este som to nekukol... :-}

Takze asi tak he, he :-}

FaDe-MARAUDER


21.03.2005 8:21

Re: Povinná výbava

...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil TTom (25.01.2007 13:16)


19.04.2006 18:24

Re: Povinná výbava

mirec08
 Čoprák 

Ikona

Junior, ak si myslis, ze v novom aute mas povinnu vybavu komplet, tak sa mylis. Predpokladam, ze len znacky ako Mercedes, BMW a podobne Ti daju kompletnu vybavu. Osobna skusenost so Skodou - mas len rezervu, jeden klucik, sroubovak a kluc na kola + par poistiek. Ostatne si musis kupit sam.


19.04.2006 19:48

Re: Povinná výbava

sliver
 Turista 

Ikona

TTom: je toto platne??? www.telecom.gov.sk/index/go.php?id=2452


19.04.2006 20:29

Re: Povinná výbava

rudiger
 Kávičkár 

Ikona

jeeééé :-O no já zííram,čo vám tam všetko pod to sedlo vejde .

ja tam nemaám okrem baterky nic ani antipich. a nevíte kde bych to všetko mal dat ??? :-(

keby som mal neco opravovat pri ceste,tak by ma porazilo,ale ono sa vždy nieco nájde ;-

FaDe - vo otom to je :-))) :-))) :-)))


19.04.2006 21:32

Re: Povinná výbava

malyjozko
 Kávičkár 

Ikona

inak viete o tom ze od 1.4.06 treba aj reflexnu vestu, je jedno akej farby(zelena, zlta, oranzova) moze to byt aj plastenka(to neni vymedzene) ale treba.


19.04.2006 21:45

Re: Povinná výbava

sliver
 Turista 

Ikona

malyjozko: to ako vestu mat PRI sebe alebo NA sebe. :-(((


19.04.2006 22:08

Re: Povinná výbava

Junior
 Kávičkár 

Ikona

mirec08 ja si nemyslim nic :-P

A co sa tyka skodovky, tak tato znacka sa neda porovnavat snad so ziadnym autom co sa tyka zakladnej vybavy. Je dost siemsne ked si kupis auto za 600 tis a este si musis priplatit aby si mal aspon v predu el. okna 8-)


20.04.2006 10:29

Re: Povinná výbava

...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil TTom (09.11.2006 17:27)


20.04.2006 11:33

Re: Povinná výbava

Junior
 Kávičkár 

Ikona

TTom takze v moto nemusis mat nic z tychto dookola menovanych veci ?


20.04.2006 12:03

Re: Povinná výbava

...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil TTom (25.01.2007 13:36)


20.04.2006 13:27

Re: Povinná výbava

Flesh
Darca Krvi 

Ikona

Chlapi a co trojuholnik a lano? Pokial viem tak nova vyhlaska, na ktoru sa odvolava zakon este nie je v platnosti a stara uz neplati, takze kludne bez STK a povinnej vybavy. Ja vozim sprej na retaz a defekty, nejaku lekarnicku a snad najdem aj ziarovky a poistky. Sviecku mam len jednu a aj tak sa k nej neda dostat. Par nejkakych klucov mam tiez.


21.04.2006 14:34

Re: Povinná výbava

klidas
 Turista 

Kurňa chlapi s týmto ste ma dostali. Nikdy som nič nenosil so sebou. Samozrejme že iné by to bolo keby som som robil niejaké extremne dlhé trasy, to by som si už niečo asi pribalil.


24.04.2006 7:01

Re: Povinná výbava

Fesh: bez STK by som kludne nesie pretoze STK-cky platia v plnom rozsahu podla toho zakona č.725/2004.s povinnou výbavou je to presne tak ako napísal TTom, momentalne netreba nič.


06.06.2006 18:50

Re: Povinná výbava

riki1
 Kávičkár 

Nosim zo sebou v motoruksaku motolekarnicku,zapalovaciu sviecku,sprey na defekty,manual a sadu ziaroviek. Naradie dodane s motorkou je pod sedadlom.Policajti ale nic nezvyknu kontrolovat, iba papiere a potom si pozru motorku a su hotovi.


06.06.2006 18:54

Re: Povinná výbava

Atman
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Manuál :-O
Môj manuál na CBRku mal formát A4 a hrúbku ako oboje zlaté stránky dohromady >:-)


06.06.2006 19:14

Re: Povinná výbava

riki1
 Kávičkár 

Moj manual je maly format A6 ma aj vrecko , dokonca je pren aj miesto pod sedadlom, ale nosim ho v ruksaku. Ide o manula od vyrobcu nie o servisny manual.


29.06.2006 15:18

Re: Povinná výbava

mamaloosa
 Bahniak 

Ikona

No ja som neporiadny a nemam so sebou nikdy, nic, teda iba origos naradie. Ale motolekarnicku si kupim urcite kvoli a ostatnym, nevies kto ju bude potrebovat, mozno zrovna ja!. Inak ked idem na moto policajtom nezastavujem, bojim sa ich , oni si totiz vzdy nieco na mna vymyslia (moja skusenost ked jazdim na plechovke).

Upravené 1 krát. Naposledy upravil mamaloosa (30.06.2006 10:37)


09.11.2006 17:23

Re: Povinná výbava

Článok o NOVEJ povinnej výbave

www.salon1.szm.sk/vybava.html


09.11.2006 19:40

Re: Povinná výbava

kekso
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

TTom: pekne prehľadne. Ja naivne kúpil vestu a treba trojuholník - kde to budu na tie SS dávať? :-((((((


09.11.2006 20:58

Re: Povinná výbava

Ondrush
 Bahniak 

Ikona

kekso: kde mas ze treba trojuholnik na moto? je tam ze ho terba na sajdky, trojkolky a strvorkolky, na "dvojkolky" nie...


09.11.2006 21:19

Re: Povinná výbava

kekso
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

ešte že tak uff. len som to preletel a takto to dopadlo ;-)


10.11.2006 7:11

Re: Povinná výbava

widow
Darca Krvi  Turista 

TTom: díky, užitočné info ;-) .


17.04.2007 20:54

Re: Povinná výbava

mlgon
 Bahniak 

Ikona

mirec08 my sme kupovali FORDA a povinna vybava tam bola kompletna!!


17.04.2007 22:09

Re: Povinná výbava

dano203
 Štvorkolkár 

Ikona

neviem neviem ale mi sme za Octavku dali asi 650000 a mame to v Elegance ci ako sa to pise cize "plna"ale o povinnej vybave tam nebolo co hovorit myslim ze tam okrem klucov na koleso hivera a srobovaka jedneho nebolo nic tak sa mi zda ze ani lekarnicka :-~ :-O


17.04.2007 22:22

Re: Povinná výbava

libbak
 Čoprák 

Ikona

ja nosim lekarnicku , poistky ,ziarovky,naradie ,cistic retaze ,mazac retaze,vestu ,pastu na chrom ,nejake nahradne sroby matky :-D :-D :-D takze tak ....a musim povedat ze ked sa kamaratom nieco stalo tak som mal setko potrebne....


24.04.2007 0:10

Re: Povinná výbava

bubak99
 Turista 

Ikona

naco vam je spray na defekty to nosite zosebou aj pumpu ??? :-D :-O


24.04.2007 11:11

Re: Povinná výbava

mirec08
 Čoprák 

Ikona

mlgon - myslím, že to závisí od predajcu. Tiež som dal za Octávku nejakých pár sto tisíc a povinnú som si musel dokupovať. Peugeot nám do služobákov dal tiež veľmi málo.


01.05.2007 12:31

Re: Povinná výbava

100bubu
 Edvenčr 

Ikona

Ja nosim zo sebou Pomali Všetko naradie na rozobranie motorky (okrm Motora), lekárničku, vestu, sviečku, žiarovky, lepenie na defekt, ale pumpu nemam


19.09.2007 0:40

Re: Povinná výbava

ja nosim v povinnej vybave :deku,cigarety,zapalovac,niake tie kluče,ziarovky,poistky a nahradnu sviečku :-P


19.09.2007 10:26

Re: Povinná výbava

VLADY
 Skútrista 

Ikona

Je dojemné ako tomuto štátu záleží na tom aby som dakde neostal na ceste neschopný kvôli defektu alebo vadnej sviečke..... jak keby mi musel na jeho náklady poslať odťahovku alebo zaplaťiť nejaký servis......je to furt nejaký zotrvačný systém z čias keď jazdili Jawky a sviečky vydržali pár tisíc km a pneumatiky tiež nestáli za vela....Lekárničku schvalujem aj keď tá mini na moto toho v sebe moc nemá.... z poistkami je to diskutabilné lebo je to tak jak písal dakto vyššie že ak prdne tak je chyba dakde a výmena sotva pomôže...a žiarovky??? ja mám scooter a meniť dakde na ceste H4ku je robota na hodinu plus kopec vybraných slov k tomu lebo musím dávať dole komplet celý predok :-(((((( ....


20.09.2007 9:44

Re: Povinná výbava

Vlady, na defekt nie je povinné nič. Ani sviečky.

Povinné je toto:
salon1.szm.sk/vybava.html


04.10.2007 12:39

Re: Povinná výbava

bohusact
 Kávičkár 

Dávnejšie som si kúpil lekárničku pre motorku. Ušili mi na ňu čierny obal zo šustiakoviny a na Transalpe ju mám pod úchytom kufra a zadným blatníkom pripevnenú okrúhlou pružnou gumou. Vôbec ju nevidieť, aspom nie tak aby rušila vzhľad motorky.


04.10.2007 13:56

Re: Povinná výbava

m1zo
 Kávičkár 

Ikona

Chlapy otázka...

Funguje je ten anti defekt sprej aj na duše???


04.10.2007 15:55

Re: Povinná výbava

samo16
 Jogurťák 

Ikona

m1zo - misim ze ano, mal by bit


05.10.2007 12:24

Re: Povinná výbava

VLADY
 Skútrista 

Ikona

Kua pravda!!!! tak len žiarovky poistky a lekáreň.... ja som to zas našiel tunáka:[waypoint portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?CatID=39...]


09.12.2007 17:20

Re: Povinná výbava

RXbacik
 Edvenčr 

Ja nosim teda cely vercaich:Kluce,srobovaky,kladivo...Ale lekarnicku nie...A zeby nieco na opravu defektov?Bijem na to...Keby sa mi prepichla guma tak pojdem domov na takej :-) Uz by sa mi zislo kupit si novu...Ziarovky mi netreba,domov trafim aj po tme :-) Poistky sa mi nemozu po...,totiz ani neni s coho,na mojej moto :-) Lekarnicka by sa mozno zisla,to si musim nabuduce zobrat :-}


10.12.2007 14:35

Re: Povinná výbava

Kikinko
Darca Krvi  Jogurťák 

Ikona

nedavno som dokoncil autoskolu a treba na1000% iba po 1 ziarovke z kazdeho druhu,po 1poistke,motolekarnicku a nieake kluce na drobne opravi to je vsetko!!!!ziadne ine pi......!


30.12.2007 14:54

Re: Povinná výbava

Pajdrlak Pepek
 Edvenčr 

Ikona

Ja mam Roland 180 a pravdu povediac tam nieje na tej motorke ziadny ulozny priestor kde by som mohol dat lekarnicku a nie to este nejake naradie a podobne veci . Je to pekna blbost aby clovek zo sebou nosil flaky na pneumatiku alebo ziarovky ... keby mi odide svetlo alebo nieco podobne tak by som musel zhadzovat popici vela krytov a na to by som musel mat celu basu klucov aby som to rozobral , a to iste plati aj pre defekty ... no neviem ako by si niekto zhadzoval v terene zadne koleso a lepil by si defekt ... ved to je nerealne , tak isto ako je blbost aj ta povinna vybava . Akurat s tou lekranickou suhlasim , ta je potrebna .


24.01.2008 16:56

Re: Povinná výbava

rixo
 Motarďák 

Ikona

Chlapci a čo na 125 motard? tam sa toho veľa nepomestí


07.02.2008 22:32

Re: Povinná výbava

sochor10
 Kávičkár 

Ikona

kikinko ma pravdu. ale s týma žiarovkami je to troška problém lebo som nezohnal sadu žiaroviek na moje moto ale tak som si zobral ake maly. keby ma kontrolovali tak ich mam ale ani jedna mi nepasuje. ale mam sadu žiaroviek na motocykel. tak pohoda :-)))


15.02.2008 15:45

Re: Povinná výbava

younggirl
 Čoprák 

Ikona

a ja to seriem, mne staci len lekarnicka :-P ;-) >:-) :-D


19.02.2008 12:37

Re: Povinná výbava

Rabit
 Veteránista 

Ikona

ja mam vo vybave akurat srobovak a kluc na sviecku :-D ale musim tu vybavu doplnit 8-)


20.02.2008 9:40

Re: Povinná výbava

16MIKI16
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Mate aj skusenosti s policajtami??co chcu??na com vedia nachytat vodica??dik


19.04.2008 18:00

Re: Povinná výbava

palo44
 Čoprák 

Ikona

Lekarničku mám kupenú a je malá.Ale na motorke som nenašiel miesto kde ju dať.
Takže jazdim bez.Jedine nejaku brašnu ale to sa mi nepáči.


20.04.2008 14:48

Re: Povinná výbava

rixo
 Motarďák 

Ikona

minule som tu spamoval kam si dať lekárničku keď mám supermoto, kúpil som si zmrzlinu Twister od Algidy zožral som ju vyčistil obal napchal som tam najnutnejšie kľúče, mototlekárnčku, celé som si to zabalil do čierneho sakla a uviazal drôtom zospodu o miesto kde je blatník mám aj foto ak by ste chceli, ten sprej na gumu neviem kam dať a náhradnú gumu už vôbec nie, ešte mi zostáva splašiť sviečku, poistky a žiarovky


20.04.2008 21:14

Re: Povinná výbava

rixo:hovori ti nieco slovo:ruksak? :-D tam sa toho vela zmesti.alebo si kup simsona a budes mat miesta ako v detskej izbicke :-D


02.06.2008 14:22

Re: Povinná výbava

paavo
 Jogurťák 

Ikona

Neviem, naco by nam mala byt nahradna sviecka. Na niektorych motorkach treba pre vymenu sviecok dokonca vybrat motor. A motorka neni bicykel ze sa len tak zalepi defekt. Zachvilu daju pomaly nosit aj rezervu nie? Je to len birokracia, bez praktickeho pouzitia


02.06.2008 16:41

Re: Povinná výbava

Zetema
 Kávičkár 

Ikona

A ja mám aj pumpu. Takú chromovanú :-}


23.07.2008 12:27

Re: Povinná výbava

bubino
 Čoprák 

Ikona

m1zo: ...dobrá otázočka: "Funguje ten anti defekt sprej aj na duše???"
...no mám osobnú skúsenosť ešte s jawkou s dušou a vypletaným kolom...a ten sprej čo mal zalepiť a zároveň nafúkať kolo bol akurát tak na nasranie...mal si vidieť ako mi to všetko vyfučalo cez všetky otvory v ráfe...od ventilkového až po špajlové...a výsledok?.... [zle] nula bodov a vyhodené prachy, a to nehovorím, že som musel stopovať aby som sa dostal po benzínku 8 km vzdialenú, kde som ho šiel kúpiť a potom stopom zase naspäť...toť radosť. :-)))
No nehovorím, ešte raz som to ochotný skúsiť, teraz keď mám plné disky a bezdušák gumu...tu by to malo fakčiť....bolo by pekné nemusieť dávať 250 kg moto bez hlavného stojana niekde na špalky /ktoré si narežeš pri ceste na mieru motorovou pílou, ktorá bude iste v krátkom čase tiež v povinnej výbave :-P /a zmontovávať kolo z kardanového závesu /ktovie ako sa to robí.../, v skratke v mojom prípade by sa mohlo vyplatiť mať v pravej chvíli pri sebe taký sprejík. [dobre]


23.07.2008 15:38

Re: Povinná výbava

riki1
 Kávičkár 

Na dusove pneu ten spray vo vacsine pripadov nebude fungovat, ale ak je iba mala dierka aj v dusi (nie je natrhnuta), tak Ti to aspon nafuka pneu (podla mna aj dvakrat) a zajdes mozno az domov,alebo do nejakeho servisu, kym Ti nesfukne.

Na bezdusove by to malo fungovat skoro vzdy, a na bezdusove uz mas aj supravy na opravu defektu zvonka za par minut.


23.07.2008 15:49

Re: Povinná výbava

co je a co nie je povinne serem staci sprej na defekt a pumpa z bicykla lebo je mala a najmensia lekarnicka 1 hlavna a jedna smerovkova ziarovka

pokial by polis chcel ze opravit defekt tak mu poviem nech mi to predvedie masina ma 180 kg a iba bocak


23.07.2008 18:52

Re: Povinná výbava

16MIKI16
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

8-) kazdy ma iny nazor,jeden povie ze mu staci lekarnicka a druhy aj s kladivom...podla mna je dolezita lekarnicka a ostatne je na vodicovi..ide o vodica a o policajta...ak ma niekto na pokutu tak nech sa paci..ja nemam problem to vse dat do moto bez probĺemov a povozit povinnu vybavu so sebou a nemusim sa bat veducich na sluz.autach..jedine rychlost je problem...ked mam to,co mam mat tak s usmevom zastavim kazdemu policajtovi..ma nema za co posulozit..
8-) to je moj nazor.. 8-) 8-)


08.08.2008 21:22

Re: Povinná výbava

krivoklatik
 Jogurťák 

Ikona

prosim poradte kolko moze stat odpalovacia sviecka PAL 14-5 RZ ?????? prosim spravu!!!!


15.08.2008 21:34

Re: Povinná výbava

Gore6
 Čoprák 

Ikona

Povinna vybava presne podla zakona... fakt toho neni tak moc www.salon1.szm.sk/vybava.html


17.08.2008 16:43

Re: Povinná výbava

busstop
 Kávičkár 

Ikona

ja nosim ploskanu a mobil.potom len popijam a cakam kym niekto pride.
:-(


19.08.2008 16:00

Re: Povinná výbava

Bleskinoo
 Čoprák 

boze boze vy s tym narobite :D vsak normalne povinne je poistky ziarovky lekarnicka zvysne kluce a ine pomocky su na vas ale aj dement by si ich radsej zobral a ked nemate kde napchat ze nemate miesto pod sedlom v prednej maske po bokoch alebo nemate pripojny kufrik dozadu na stojan tak sa urcite doma najde nejaky ruksak :-D


08.11.2008 16:44

Re: Povinná výbava

pittelko
 Jogurťák 

Ikona

snad nebudem zo sebou nosit vak kvoli tomu aby som mal zo sebou take hluposti ...a este som ani newidel ze by niekommu policajti kontrolovali ci ma lekarnickuu ved to je nezmyslel ak sa namotorke niekde vyj ...padnem tak mi lekarnicka asi bude zbytocna aj tak nebudem schopny ju pouzit :-@


08.11.2008 22:02

Re: Povinná výbava

Piego
 Turista 

Ikona

pittelko: Ta lekárnička ja aj na to aby si mohol poskytnúť prvú pomoc niekomu inému, napr. svojej ladvinke keď bude na tom o niečo horšie ako ty. :-}


12.11.2008 16:42

Re: Povinná výbava

funkey5
 Skútrista 

Ikona

staci ti lekarnicka musis este mat zastierku, pri defekte to pomoze povinne zmluvne poistenie :-D :-D


12.11.2008 16:46

Re: Povinná výbava

PavielR
 Čoprák 

Ikona

Lekárnička, žiarovky, poistky...


12.11.2008 16:49

Re: Povinná výbava

funkey5
 Skútrista 

Ikona

ja mam pod sededlom miesto 15x10cm de si to tam napchat kua ledva sa mi tam zmestia dva male dzusiky krabickove


12.11.2008 16:57

Re: Povinná výbava

tombar
 Skútrista 

Ikona

defektovy sprej je navacsia hovadina na svete... treba mat sadu na opravu bezdusovych pneu...
mal som jednu gumu tri krat zaplatanu a vsetko vpohode... najlepsia vyhoda je ze to opravis hocikde pomocou bombiciek dofukas koleso a nejako sa uz dotmacas na pumpu...
a je to mensie nez sprej....sprej mi vytiekol cez dieru von ....
maju to BMW v zakladnej vybave , myslim ale uz to aj predavaju niekde a aj vsetky druhy...

Pozri obrázok


21.02.2009 20:02

Re: Povinná výbava

Danula
 Čoprák 

Ikona

este ze poslanci neodsuhlasili aj lano s vystražnym trojuholníkom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(samozrejme myslim na moto)


21.02.2009 20:27

Re: Povinná výbava

fanno
 Kávičkár 

Ikona

treba rezervne koleso,takze popruhy nalozit na chrbat a hor sa na cesty! :-D :-D :-D :-D :-D :-D


21.02.2009 20:46

Re: Povinná výbava

judge
 Čoprák 

Ikona

lenze treba zachovat aj image :-D :-D :-D a co tak nahradnu motorku :-)))


01.03.2009 21:13

Re: Povinná výbava

DaliXT
 Turista 

Ikona

drahovsky.blog.sme.sk/c/184463/Autolekarnicka-a-autorsk...


02.03.2009 17:01

Re: Povinná výbava

kiki788
 Kávičkár 

Ikona

caute, a poviete mi aj ked nedajbože dostanem defekt a budem mat to stastie ze budem mat ten sprej, cim si to koleso nafukam? To by som musel zo sebou nosit aj pumpu :-D
a to sa mi tam uz neda :-O

Upravené 1 krát. Naposledy upravil kiki788 (02.03.2009 17:02)


02.03.2009 17:30

Re: Povinná výbava

herky
 Turista 

Ikona

kiki - si ty ale bimbo, veď ten sprej ti nafúkne koleso tak, aby si mohol dojazdiť k prvej pumpe a tam dofúkať.


02.03.2009 18:05

Re: Povinná výbava

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

A koľko mám tých náhradných LEDiek nosiť so sebou ? :-D


09.03.2009 23:45

Re: Povinná výbava

milos0000
 Jogurťák 

JA by som len chcel vediet ako to vsetko napcham do toho maleho priestoru pod sedackou???alebo mam nosit na to igelitovu tasku? :-)


11.07.2009 9:53

Re: Povinná výbava

Y2KTom
 Kávičkár 

mam rovnaky problem...ako to mam vsetko natrepat do toho priestoru na to urceneho?


21.07.2009 18:57

Re: Povinná výbava

Raubby
 Kávičkár 

sak si daj na chbat rupsak a tam to nos alebo si kup kufrik :-)


22.07.2009 22:01

Re: Povinná výbava

Y2KTom
 Kávičkár 

ruksak nosit nechcem, otravuje, kufor je skaredy doplnok na moto :-P


22.07.2009 23:49

Re: Povinná výbava

Dodulko
 Jogurťák 

Ikona

Osobna vec nosim veci vo vaku uz ma to nebavi. Predsa na ss sa nehodi kufor ani vak na chrbte. Cele je to blud ta povinna vybava. Chcete mi povedat ked sa nieco stane s moto dajme tomu na kolese brzdy alebo tak. Ci to priamo opravis. Ludia ktory tento zakon vytvorili ani sajnu nemaju ako vyzera moto. Vozia sa na bavorakoch a machruju a pritom sami nevedia co maju vo svojom aute. Druha vec cela Europa diskriminuje motorkarov uz len VP a povinnostami k tomu. V USA su blbi ale vedia si uzivat a seru na to kto aku moto ma a co v nej ma.(vybavu) 8-)


23.07.2009 18:37

Re: Povinná výbava

Raubby
 Kávičkár 

Ja som si uviazal mali rupsacin na zadok takze my vobec neprekaza ani spolujazcovi nie ale zas ked si chcem nekde odskocit tak my ho mozu vikrast


25.08.2009 17:40

Re: Povinná výbava

Y2KTom
 Kávičkár 

Teraz som dakde cital ze povinna vybava na moto:
1. nahradne ziarovky z kazdej jedna
2. nahradne poistky z kazdej jedna
3. motolekarnicka
4. naradie na opravu

Vraj vesta ani sprej na defekty byt nemusia. Co vy na to?


04.09.2009 12:04

Re: Povinná výbava

triki
 Kávičkár 

Y2KTom - co vsetko ma byt v tom naradi na moto ?
da sa niekde kupit sada ?


04.09.2009 12:29

Re: Povinná výbava

egres2
 Bahniak 

Ikona


(7) Povinnou výbavou motorového vozidla kategórie
L3e až L5e a L7e sú
a) náhradné elektrické poistky, ak sa v elektrickej inštalácii
používajú, a to po jednej z každého používaného
druhu,
b) náhradné vláknové žiarovky s výnimkou svetelných
zdrojov s plynovou výbojkou, ak sa používajú vo vozidle
v svetlometoch alebo svietidlách s vymeniteľným
zdrojom svetla, a to po jednej žiarovke z každého
druhu používaného na vonkajšie osvetlenie
vozidla, a náradie potrebné na ich výmenu.
( 8) Povinnou výbavoumotorového vozidla kategórie
a) L3e až L5e a L7e je motolekárnička,


04.09.2009 12:58

Re: Povinná výbava

triki
 Kávičkár 

egres2< z toho mi vychadza, ze halogenku nemusim nosit("s výnimkou svetelných
zdrojov s plynovou výbojkou"), spravne ?


04.09.2009 13:02

Re: Povinná výbava

egres2
 Bahniak 

Ikona

Halogénka čiže H1 až H7 nie je plynová výbojka.


04.09.2009 18:16

Re: Povinná výbava

69Dodik69
 Edvenčr 

juuu som stýýý :-D ... no ale uz ked som sa zapojil.... ked mam nieco podobne krose, asi je jasne, ze toho "batozinoveho priestoru" nemam az tak moc... chcem vediet... ake su "sankcie" za chybajuce veci z povinnej vybavy? je "povinnou vybavou" aj koleso bez stuplov? :-P podla coho vlastne policajt urci, ci mozes na onej gume jazdit alebo nie? napr. TKC 80 vs. Michelin S12??

Upravené 1 krát. Naposledy upravil 69Dodik69 (04.09.2009 18:20)


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 261675 | Včera: 237354