Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

vyhrievane gripy Oxford - Diskusné fórum - Moto poradňa

Máte problém s Vaším strojom ? Skúste sa opýtať. Ostatní motorkári Vám možno budú vedieť poradiť.

Značky: Skúsenosti, Problém, Motor, Karburátor, Elektrika, Podvozok, Kolesá, Pneu, Brzdy, Olej, Administratíva.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuvyhrievane gripy Oxford - Diskusné fórum - Moto poradňa

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

Značky: Skúsenosti.

| 1 2 | Nasledujúce

13.06.2011 17:05

Re: vyhrievane gripy Oxford

Mne Oxfordy na TA fungovali.
Ale na KLX sa asi po mesiaci nedali zapnúť. Iba v prvej polohe blikali.
V rámci záručnej doby niečo vymenili.
A po výmene fungovali. Iba 1 jazdu.
Opäť iba blikajú v "najslabšej" polohe.


13.06.2011 17:13

Re: vyhrievane gripy Oxford

kreyson
 Edvenčr 

Ikona

Zdravím aj ja pridám svoj postreh.Aj mne to blikalo ale chyba bola v zapojení aspon u mna Zobral som kostru od smeroviek a ked som zapol hefty tak to začalo blikat išli len na minime a do dalších poloch ani nešli.prehodil som kostru a bolo to ok a ide v pohode aj ked zmoknú idú stale.Mám to zapojené cez spínačku a mám po probléme s vybitou baterkou,Zatial spokojnost plná ;-)


21.07.2011 21:24

Re: vyhrievane gripy Oxford

chrobakx
 Turista 

Ja som dnes chcel vyskúšať a odpojiť gripy od baterky, lebo je leto, ale zistil som, že nejdu, stlačím gombík a nič, pozrel som poistku a je dobrá, skúsil som ju aj vymeniť a nič. Jazdil som s nimi aj po daždi a šli dobre, neviem kde sa mohla stať chyba. Dá sa rozobrať tá krabička? Mám tento typ www.ebay.co.uk/itm/Oxford-Heated-Grips-/280711314701...


29.09.2011 11:54

Re: vyhrievane gripy Oxford

Guliver
 Kávičkár 

Ikona

chrobakx: ak to rozobereš, asi prídeš o záruku. Navyše ti do toho môže začať zatekať, predsa len tie plasty keď raz otvoríš, narobíš do nich škrabance. Radšej to reklamuj, ak môžeš.

Inak už som s gripmi odjazdil nejakú chvíľu a zatiaľ si pochvaľujem. Zapojené sú cez spínačku, takže nemám problém s vybitím baterky. Využil som ich dokonca aj v lete - keď bolo vlhko a nemal som rukavice. Super je, že sa dajú regulovať doslova od teplej rúčky príjemnej na držanie holou rukou po "prepálenú rukavicu".

Negatívum: Gripy Custom sú hrubšie dokonca aj ako origo gripy a subjektívne mi vyhovovala tenšia rukoväť. Keby som nemal hrubší priemer riadidiel, bral by som tie sporty, ale na čopre sa dáva tyč riadidiel 25mm, tak mi tam nepasujú (tie sport sú na hrúbku 22mm).
Modul som neprichytil k riadidlám ale na rovnú plochu na prístrojovke obojstrannou lepiacou páskou dodávanou ku gripom. Nedrží to, tak pri montáži radšej vymyslite niečo iné.

Ešte jedna maličkosť: tá pochrómovaná skrinka je vodivá. Tak ak niekoho napadne, že si ušetrí nadpojenie kábla ako ja a na relátku po vypnutí skrinky preruší mínus pól tak vedzte, že gripy si vezmú mínus aj cez pochrómovaný obal modulu a nepomôže ani relátko.


29.09.2011 19:52

Re: vyhrievane gripy Oxford

chrobakx
 Turista 

Guliver, už som si kúpil náhradnú krabičku, kde sú už tie gombíky a nie koliesko čo som mal doteraz, ešte čakám za motorkou, je v servise, ale zajtra by som už ju mal mať doma tak si to prehodím a pridám dojmy.


29.09.2011 21:27

Re: vyhrievane gripy Oxford

fokus
 Turista 

Ikona

chrobačik,čo kde si kupil?krabičku?za koľlko?aj ja potrebujem !!ostatok mam OK,kable,ručky,ovladač.pošli SS.ja som našiel na ebay,ale stoji to tolko,ako cele balenie aj s gripmy...porad prosim ;-).


06.10.2011 22:40

Re: vyhrievane gripy Oxford

Landal
 Edvenčr 

Ikona

Na aprilke som mal Daytony. Tie majú vlastne len 1 stupeň ohrevu (neviem ako sú na tom nové modely) a s tým som nebol spokojný. Tak som si už na LC4 dal oxfordy a to je iná káva, tam sú 4 reálne využiteľné stupne, maximum som nikdy nemal. Zvláda to akékoľvek podmienky, nemám s tým najmänší problém. Dal som to aj manželke a tam to isté. Takže za mňa oxford určite [dobre]


08.10.2011 15:25

Re: vyhrievane gripy Oxford

chrobakx
 Turista 

No ja som konečne namontoval nový ovládač od oxfordu, starý doslúžil a ako vraví Lanhelp, funguje to výborne, just plug and play. Na 100% nastavení si môžem ohriať čaj,alebo kávu.


02.11.2011 7:09

Re: vyhrievane gripy Oxford

Landal
 Edvenčr 

Ikona

Chlapci moje veľkohubé reči o fungovaní oxfordov priniesli spravodlivý trest... :-(
- najprv nešli vôbec,
- potom išli stále (bez ohľadu na zapnutie),
- zistil som že chyba bola v tej regulačnej krabičke (nie ovládacej krabičke), ktorá bola plná vody (neviem či to elektrikár ešte rozchodí, bola tam už hrdza :'( ).

Takže utesnenie od výrobcu nič moc, keď som to rozobral a pozeral, tak vstup káblov nie je ktovieako riešený, vytesnenie na spodnom dekli krabičky nie je trváce.
Takže odporúčam pred inštaláciou regulačnú krabičku rozobrať (4 šróbečky na zadnej strane) a silikónom utesniť vstupy káblov, utesnenie deklíka krabičky a dier pre šróby.


02.11.2011 18:39

Re: vyhrievane gripy Oxford

fokus
 Turista 

Ikona

lanhelp si skopiroval moje prispevky? :-D :-D :-D
vitaj v klube a neopraví ti to nikdo.skus reklamaciu,ako ja.ja čakam ,ako dopadla.


02.11.2011 19:46

Re: vyhrievane gripy Oxford

Landal
 Edvenčr 

Ikona

fokus: no asi jo, ale je ešte jedno vysvetlenie:
- moje dobré a spoľahlivé gripy si prečítali tvoj rúhačský príspevok a chytli tú istú chorobu. TAKŹE ZODPOVEDNÝ SI TY!!!
Ak si charakter, zoženieš a pošleš mi ten modul :-D :-))) :-D


02.11.2011 20:58

Re: vyhrievane gripy Oxford

fokus
 Turista 

Ikona

:-Dpracujem na tom.snad zivan vybaví tu reklamaciu.
tie moduly aj s kablama bez rukoviatok sa daju najsť na nete,ale stoja tolko čo komplet :-O


03.11.2011 19:24

Re: vyhrievane gripy Oxford

chrumka
 Turista 

Ikona

focus uz necaka, on uz je nateseny..

ale aj tak stale nechapem ako je to mozne, nemam pocit, ze by gripy boli zle utesnene mame ich aj my aj nasi kamarati, jazdime v roznorodom pocasi a nikto s nimi zatial problem nemal .... :nechapajucismajlik:, no stat sa moze...a ak uz sa stane, tak vam doporucujem dajte to dolu a poslite to na reklamacku

hlavne nedoporucujem vyssie napisany focusov napad, aby ste modul akokolvek rozoberali ci do neho inak zasahovali, moze sa vam totiz stat, ze vam pride zamietava odpoved na reklamaciu a budete zbytocne hundrat, a zase len tu v diskusii :-P


03.11.2011 21:01

Re: vyhrievane gripy Oxford

fokus
 Turista 

Ikona

chrumka milujem ťa [dobre]
ta ochrana tým silikonom bola fakt slaba.tam okolo kablov to je take,že ten silikon sa odchlýpil asi.stači to len oliať silikonom a nevidim prekážky.možno by výrobca mal to nejak inač riešiť,napriklad uplne zaliať tie krabičky.čital som aj na českych forumoch,že to pretieklo.tešim sa nove a budem ich chraniť ,ako bábätko ;-)


04.11.2011 19:56

Re: vyhrievane gripy Oxford

Landal
 Edvenčr 

Ikona

Chalpci k diskusii rozoberať/nerozoberať si myslím toľkoto:
- chyba gripov je jednoznačne utesnenie regulačnej krabičky, a to hlavne na vstupe káblov (krabička ovládača bude ale zrejme to isté...). Ďalšia vec čo sa mi stalo je rozpojenie spoja ovládacej a regulačnej krabičky (ten kruhový spoj).
- gripy sa aj so zásielkou dajú kúpiť do 40 Eur (cena gripov sa dá za 35 Eur),
- dobrá inštalácia (ak chcem mať káble pekne a dobre umiestnené) spravidla znamená zhodenie nádrže a iné odstrojenie moto, čo chce čas, prípadné zhodenie gripov aby boli zaslané na reklamáciu tiež, to isté aj pri spätnom osadení. Takže akú hodnotu má tento čas???
- rozobratím a natlačením silikónu určite stratím záruku, ale ak to dobre spravím, tak sa tam nemá veľmi čo pokaziť (oxfordy majú od výroby poistku). Stať sa ale môže, to uznávam....

Takže podľa mňa v sumáre jednoznačne lepšie takto:
- odskúšať ešte nenamotované gripy že je všetko OK,
- ak áno zaizolovať regulačnú aj ovládaciu krabičku (ak sa to robí s rozumom tak človek nič nepokazí),
- namontovať.
- všetky káblové spojky omotať izločanou páskou (zabraňuje rozpojeniu a zároveň chráni pred vodou.

To je môj názor, každý nech sa zariadi podľa seba ;-)


17.11.2011 23:33

Re: vyhrievane gripy Oxford

Guliver
 Kávičkár 

Ikona

lanhelp: neviem, či spoje omotávať izolačkou, ako sa tam dostane voda, dlhšie to zostane mokré...
rozoberať/nerozoberať: rozobereš a si bez záruky. Dávať dole gripy je oštara. Asi by som poslal iba modul, a keď mi reklamačku zamietnu, kúpim nové gripy a použijem iba modul.
Zaliať to silikónom nie je odveci nápad, pouvažujem :-)

BTW: včera som mal gripy na plný výkon a prijal by som, aby kúrili ešte silnejšie. Ale to bol extrém (kus pod nulou a silná hmla), kedy som mal námrazu aj na rukaviciach, helme, bunde a tak :-)))


27.11.2011 19:59

Re: vyhrievane gripy Oxford

Nedávno som tiež uvažoval, aké gripy kúpiť a napokon som sa rozhodol, že si namontujem Oxfordy. Táto téma mi dosť pomohla, hlavne čo sa týkalo odstránenia nedostatkov. Hneď, ako som rozbalil obsah krabice, som to dôkladne vizuálne preskúmal, potom poskladal a na starej funkčnej baterke aj vyskúšal. Všetko išlo, ako má tak som to rozšróboval a zistil som, že zo zadnej strany to ozaj treba dodatočne utesniť. Na ostatných miestach si myslím, že je OK.
Dnes som to aj namontoval a aj vyskúšal :-))) Na maximum som to ale zohriať nemohol, už to bolo trochu horúce >:-)


27.11.2011 20:10

Re: vyhrievane gripy Oxford

blackbmw
 Edvenčr 

Ikona

Otazočka - montujete si gripy na priamo na baterku alebo cez spinacie rele?


27.11.2011 20:26

Re: vyhrievane gripy Oxford

Dá sa aj priamo na baterku, ale je lepšie cez spínacie relé. Keď vypneš kľúčik, vypne sa Ti aj ohrev a nevyšťavíš baterku, keby si nato náhodou zabudol....


28.11.2011 9:37

Re: vyhrievane gripy Oxford

chrobakx
 Turista 

Ja ich mám priamo na baterku, ešte sa mi nestalo, aby som ich zabudol vypnúť, musím poklopať.


28.11.2011 9:42

Re: vyhrievane gripy Oxford

Landal
 Edvenčr 

Ikona

URCITE RELE!
Stačí aby si zabudol raz, viac Ti nebude treba...


28.11.2011 10:06

Re: vyhrievane gripy Oxford

moltom
 Kávičkár 

Ikona

Mam pocit, ze Oxfordy maju zabudovanu nejaku ochranu pred vybitim baterie - ak ich nechas zapnute a napetie klesne pod istu uroven, tak sa automaticky vypnu...namontoval som ich niekedy v oktobri a [dobre] ...tych par poslednych vyjazdov bolo vdaka nim podstatne znesitelnejsich.


28.11.2011 10:42

Re: vyhrievane gripy Oxford

Landal
 Edvenčr 

Ikona

čo hovorí moltom je pravda, tá ochrana tam je. Ak lesne napätie pod nejakú úroveň tak začne blikať modrá kontrolka zapnutia a potom sa vypnú. Ale to už môže byť neskoro...

Motáž cez relé je úplne jednoduchá záležitosť, ktorá celú operáciu predĺži tak o 5-10 minút a predraží o nejaké smiešne centy. Istota ktorú to prináš je pre mňa osobne na nezaplatenie. Ak gripy používaš, je jasné že je chladno, v chlade je bateka v horších podmienkach z princípu, takže ak ju ešte dorazíš na minimálnu hranicu tolerovanú oxfordmi, môže (ale samozrejme nemusí) byť problém...

U každého záleží na čom, kde a ako jazdí...


28.11.2011 12:39

Re: vyhrievane gripy Oxford

fokus
 Turista 

Ikona

iba na baterku je to bezpečnejšie.nezhorí ti kablovačka.
ja to mam na baterku a vždy trpnem či som vypol :-D


28.11.2011 17:36

Re: vyhrievane gripy Oxford

mne gripy zatial funguju ale zapojenie urcite odporucam cez rele. osobne to mam zapojene priamo na bateriu a tie gripy ju dokazu vybit tak ze nenastartujem. moze to byt ale problem samotnej baterie, kedze ma uz najlepsie roky za sebou.


28.11.2011 19:49

Re: vyhrievane gripy Oxford

blackbmw
 Edvenčr 

Ikona

No preto som sa pytal, lebo ja ich standartne montujem len cez spinacie relatko, tak ako vsetky doplnkove elektricke zariadenia. Jedine zasuvku na riaditka davam na priamo kvoli nabijacke na mobil. Minuly tyzden som urobil Varadero 1000 , a rukovete nepracovali kym som nenastartoval motorku, blikali len na modro ako sa to tu pisalo... ale pri niektorych modeloch mi fungovali aj pri vypnutom motore.


04.01.2012 18:18

Re: vyhrievane gripy Oxford

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Pridam to do tejto poslednej ako tak aktualnej temy:

Rozmyslam nad vyhrievanim aj ja na jar. Co som pozeral diskusie a ceny tak Oxford zatial vedie /asi 40 eur, oproti Saito II ci Daytone/. Ma najkrajsiu krabicku na rukovate a iste aj sikovne ovladanu s diodami. Ale skusal niekto, ktore maju najlepsiu gumu na gripe na omak? Pripadne preco by Oxford sport /spicaty styl gripu na rukavicu/ bol lepsi ako Oxford original /hladky povrch, skor na turistiku/?

Pripadne, dajte nakres toho zapojenia cez rele /pripadne ako dodatocne suciastky treba/, ked uz to budem robit, tak to dam len na nastartovany motor.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil nevo (04.01.2012 18:19)


06.01.2012 14:30

Re: vyhrievane gripy Oxford

chrumka
 Turista 

Ikona

Nevo, sporty su kratsie na dlzku, a na uchop su tensie ako original... Na nasu sme dali original a keby kupujeme este raz tak asi skor sporty, prave kvoli hrubke gripu....


06.01.2012 18:35

Re: vyhrievane gripy Oxford

Caba
 Kávičkár 

Ikona

Tak ako pise Chrumka, tiez by som uz radsej dal sport, koli dlzke. Ale na uchop su v pohode.


06.01.2012 18:41

Re: vyhrievane gripy Oxford

tiez mam oxford klasik a všetko šlape ako má... chlap ma tiez tie iste a tiez ziadny problém


11.01.2012 2:09

Re: vyhrievane gripy Oxford

Killbydeath
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

ja som mal nejake za 30eur a isli tiez. A mam nejaku krabicku este z oxfordov :D neviem ci funkcnu.


05.06.2012 11:42

Re: vyhrievane gripy Oxford

LZiCe
 Kávičkár 

Ikona

poprosim
planujem zakupit oxfordy...sport, alebo klasiky??.....rozdiely su v rozmeroch?? (dlzke?)
...zapojit cez rele je dost komplikovane pre mna manualneho analfabeta.....prosim radu pre blba.. :-)


05.06.2012 11:51

Re: vyhrievane gripy Oxford

kawa7
 Turista 

Ikona

Ja mam sport, ked som ich kupoval tak tu par ludi pisalo ,ze su z nich pocitovo najuzsie do ruky. Napr oproti klasik sa lepsie drzia tak ja aj ked som drzal len sporty doporucujem prave tie. A zapojenie cez rele ,neviem mozno zbytocne ja som zapojil tak ako scheema kazala cize napriamo cez poistku co bolo sucastou balenia a neriesil som to niecim doplnovat


05.06.2012 15:39

Re: vyhrievane gripy Oxford

maya696
 Edvenčr 

ved napis niekomu kto sa tomu rozumie, napr. tu touranbike.sk/doplnky/464-hotgrips-sports.html.... my mame sport ale to uz sme mali ked sme kupovali moto a spoko [dobre]


05.06.2012 15:57

Re: vyhrievane gripy Oxford

Bielyorol
 Čoprák 

Ikona

Rada pre blba:

Choď s tým do servisu. ;-) [dobre]


05.06.2012 16:41

Re: vyhrievane gripy Oxford

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

tie oxfordy mam aj ja zapojene na priamo, maju v sebe elektorniku, ktora ich odpoji, ked napatie klesne pod istu uroven...
Niekedy ked budem mat cas, tak to skusim nechat pustene dlhsie, kym to same nevypnei, skusim nastartovat a dam potom vediet, ze ako som dopadol.


05.06.2012 22:32

Re: vyhrievane gripy Oxford

Podľa mňa škoda testovať, ale keď sa Ti chce, rád si prečítam výsledok.
Čo som sa dočítal, ten bezpečnostný spínač je nastavený na 11,5 V a vtedy už pravdepodobne nenaštartuješ


26.06.2012 12:56

Re: vyhrievane gripy Oxford

LZiCe
 Kávičkár 

Ikona

Bielyorol.....niesom az taky blb. Zapojene na zadne svetlo bez komplikacii a 100% funkcne... :-)
ale diki za ochotu poradit... :-)


28.07.2012 19:58

Re: vyhrievane gripy Oxford

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Navod napojenia cez rele:
www.suzukisv.cz/index.php/tuning/73-din-zasuvka-na-sv

Kupil som tie original, precital tu anglicku instalacnu knizocku. Rozlozim kable a uvidim ako to pojdem napojit, nieco sa tu spomina cez zadne svetlo /asi bez rele/, no zatial nemam predstavu ako na to. Tak sa tesim na pracu. >:-)


06.08.2012 22:13

Re: vyhrievane gripy Oxford

Sonja
 Turista 

Ikona

Tak som si to namontovala aj ja. Mám to na priamo cez baterku a pevne verím že to nezabudnem vypnúť . Prípadne že mi to nejaký mudrc nezapne na parkovisku >:-) Inak fungujú super, bez nich by mi palčeky na Zamagurskom zraze asi zase riadne stuhli. Ešte si tam ale asi dám aj nejaké chrániče , nech mi na ne ani nefúka :-)))


07.08.2012 9:50

Re: vyhrievane gripy Oxford

Bielyorol
 Čoprák 

Ikona

LZiCE, ja som len citoval Tvoje slová: prosim radu pre blba.. ;-)


15.08.2012 15:27

Re: vyhrievane gripy Oxford

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Tak som ich vcera nahodil. Kable bolo kde schovat /to ma Bandit dost miesta/. Este sa budem musiet pohrat s natocenim tej ovladacej skrinky na riaditka /rano mackam, cakam, ze to bude svietit a nic, ono to svietilo, ale ak sa asi na to nedivam pod uhlom 90 st - oci vs rovinka tlacidiel, tak tie diody nie je vidiet, vyzera ze su moc hlboko od vrchneho plastu/.

Ale aj Vam idu stazka tak tie tlacitka? Ved to je problem zapnut v rukaviciach a nie este prepinat +-. A v zimnych rukaviciach to uz snad vobec nepojde. Treba poriadne zatlacit /kontakt je niekde hlboko v tej skrinke/, skor spicom prsta/nechta, aby to tlacitko nieco urobilo.


15.08.2012 16:38

Re: vyhrievane gripy Oxford

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

nevo: lahko to nejde, ale ked chytim jednym prstom za krabickou a druhym mackam tlacitka v rukaviciach v pohode. Ani s Led-kami nemam problem. Nemas to nejake posunute?
Tlacitko na zapinanie ide torchu tazsie ako ovladacie, ale da sa v pohode.


15.08.2012 22:27

Re: vyhrievane gripy Oxford

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Janoval: No snad to nie je posunute. Ale tie ledky su fakt moc hlboko, ved oni svietia asi 2-3 mm pod tym vrchnym plastovym krytom. Keby ich dali uplne hore, bolo by ich pekne vidiet i z boku. Snad tie tlacitka sa casom vymackaju /pouzil som ich od vcera len 2x/. Alebo to budem musiet zachytavat prstom vzadu, ako pises.
Som myslel, ze to vyzera lepsie s tymi tlacitkami, ako koliesko na inych modeloch, ale teraz vidim vyhodu toho kolieska /cakal som, ze tie tlacitka pojdu, ako vypinac lustra v izbe, proste sa dotknem a reaguje, zatial to je moc z tuha/.


16.08.2012 17:28

Re: vyhrievane gripy Oxford

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Este uzitocne info: Priemer rukovate Bandit = 30mm. Priemer Oxford original = 35mm, /neviem ako je na tom Oxford sport/. Cize je to masa do ruky. Pre chlapa nevadi, ale pre dievca by to uz asi bolo moc do dlane.


13.11.2012 9:54

Re: vyhrievane gripy Oxford

Sonja
 Turista 

Ikona

Je to dobré že to ide ťažšie, inak by sa to prepínalo po každom dotyku .
No tie kontrolky sú fakt hlboko, musela som držiak nakloniť do takého uhla, aby som to mala kolmo na oči. Som s nimi spokojná, za sezónu som ich použila asi 10 x ......... dúfam že mi vydržia dlho.

Len možno ich fakt napojím nejako inak ako priamo z baterky, 2 x som sa musela vrátiť k motorke a vypnúť to.
Ale zase na kábel ku svetlám to napojiť nechcem, je tam tenký prívodný kábel a to vyhrievanie má dosť veľkú spotrebu.
Je to ako keby som napojila k kuchyni elektrickú rúru na 10 A istič a prívodný kábel na svetelný okruh namiesto 16 A a poriadneho kábla .

Nedá sa to nechať napojené priamo na baterke a súčasne to zapojiť tak aby to vypínal kľúčik zapaľovania ?


13.11.2012 10:14

Re: vyhrievane gripy Oxford

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

sonja: da, chod do mototechny, a dokup si relatko. akurat ovladanie relatka napojis napriklad od svetiel.
Ja to mam na priamo a zatial som nezabudol vypnut. Ale urcite ma to caka :-)

Mne hrubsie rucky vyhovuju, hlavne na dlhsich vyletoch.


08.06.2014 23:31

Re: vyhrievane gripy Oxford

mahroch
 Turista 

trochu ozicim tuto temu mojim problemom.

Namontoval som second-hand Oxford gripy v7a(cez relatko napojene na zadne svetlo, cize mi spina len ked otocim klucikom v zapalovani) a robi mi to to iste co tomu chlapovi vo videu na 1 strane tejto temy (www.youtube.com/watch?v=spVuI5YnNas&feature=related).

cize:

Zapnem klucik, nastartujem, na ovladaci sa rozsvieti ledka, ze to ide, 5x blikne modre svetielko 30%, potom zhasne a hotovo. Ledka, ze je to zapnute svieti stale, ale nic viac to nerobi. CItal som kdesi, ze to je ked to nema dostatocne napatie, ale aj som sa s tym bol previezt a stale nic. A alternator urcite dobija OK, minule som to meral.

Nejaky napad, co mam skontrolovat, alebo v com moze byt chyba?

Dik za tipy.


09.06.2014 14:52

Re: vyhrievane gripy Oxford

richard74
 Turista 

odkial mas tahany ten kabel ktory ti ide na vyhrievanie? mas to tak ze od svetiel mas len ovladaci prud alebo si to napojil priamo na vyhrievanie? ak ano tak si to posral a nemas tam dostatocne ampere aby ti to zacalo hriat. ma to byt zapojenie. kabel od baterky na relatko a potom na rucky a od svetiel ma byt iba ovladacie napetia na zopnutie relatka.


10.06.2014 9:47

Re: vyhrievane gripy Oxford

mahroch
 Turista 

mam to urcite dobre, prud zo zadneho svetla len ovlada relatko, ostatne je podla navofu. este uvazujem ci nemoze zalezat na tom relatku,lebo to mojd ma este nejaky piaty kolik oznaceny 87a,kyory som nechal volny… inak je to presne presne to iste.. hmmm…


10.06.2014 10:01

Re: vyhrievane gripy Oxford

to bude rozpinaci kontakt, nechaj volny. zapojene mas 4 kontakty - dva su cievka, dva silove, spinaci kontakt.
a v manuali nepisu nic o tom blikani, co znamena? 5x modre a potom 30%?


10.06.2014 19:16

Re: vyhrievane gripy Oxford

jojkoz
 Turista 

Ikona

On pise o prvej 30% LEDke ktora je modra.
A tak ako pise - ta pri zapinani 5x blikne ked v sieti neni dostatocne napatie - tusim nad 12,5 V - cim oznami ze sa nespustia.

Tiez som s tym trocha bojoval - ono ten napajaci kabel co ide na cievku a potom na gripy by mal mat aj dostatocnu hrubku aby na nom neboli straty - najjednoduchsie je si to odmerat.
Ja som to mal povodne tiez napojene na prud za relatkom co tam je aj na svetla ... po zapnuti kluca - ale tam uz bolo o dost nizsie napatie.
Takze fakt zalezi aj na relatku - dal som ine samostatne len na ovladac a uz to ide.

Tato ochrana ( aby to nemuselo ist cez relatko) je ale celkovo dost naprd - robi to len problemy - jednoduchsie by to bolo napriamo a cez relatko az sa to nezabudne vypnut ...


11.06.2014 10:33

Re: vyhrievane gripy Oxford

mahroch
 Turista 

@jojkoz: dik za rady, skus mi pls ozrejmit co znamena "kabel co ide na cievku", lebo nejako mi unika co v tom vsetkom je cievka :-( ja som to zapojil presne podla tohto navodu www.canyonchasers.net/shop/generic/_img/relay...

SKusim pomerat napatie na vsetkych kabloch, mozno sa k niecomu dostanem, pripadne vymenim to realtko a uvidim.


11.06.2014 11:46

Re: vyhrievane gripy Oxford

jojkoz
 Turista 

Ikona

Relatko = cievka - v relatku je cievka co to spina.

Odmeraj si napatie na kably ktorym napajas relatko pre gripy a nasledne si odmeraj aj napatie uz tesne pri napojeni na gripy.


11.06.2014 13:48

Re: vyhrievane gripy Oxford

jojkoz na cievku by to vadit nemalo, tam je malicky prud, cievku zopne aj pri tenuckom kabliku.
skor ten silovy kabel byva problem, je dost dlhy - baterka-rele-gripy - a tecie tam 5A + ubytok na kontaktoch rele a spojoch, moze byt problem pri poddimenzovani.
mahroch takto pre vysvetlenie:
Pozri obrázok

cievka rele je medzi 85 a 86. tam privedies z jednej strany kostru (minus) a z druhej strany stavu napriklad zo svetla (plus).
30-87 je silovy kontakt, tadial prezenies napajanie gripov. ides z plusu baterky na 87 a z 30 potom na gripy. alebo 30 baterka, 87 gripy, je to uplne jedno. tento vodic by mal mat prierez aspon 1.5mm stvorcoveho, kvoli ubytkom.
Pripadne, ked ho natiahnes, este pred zapojenim do gripov zmeraj merakom napatie na konci tohto vodica oproti minus polu baterky. Alebo oproti hocijakej kostre, napr. krku riadenia.

Dôvod úpravy: nezabudni na istenie siloveho vodica proti skratu nejakou poistkou! gripy maju 4-5A, podla modelu, tak co ja viem, 7.5A je ok poistka, silovy kontakt rele je zrejme 10A, 1.5mm vodic znesie aj 17A. chranis 7.5A poistkou vsetko.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil kilix (11.06.2014 13:53)


12.06.2014 5:55

Re: vyhrievane gripy Oxford

Peter3P
 Skútrista 

nezabudnut ze poistka pred vedenie sa dava kvoli vedeniu, nie kvoli spotrebicu. Spotrebic ak je to potrebne ma mat vlastnu poistku. Poistka pred vedenim ma byt dimenzovana tak aby sa prepalila namiesto toho aby sa vodic rozzeravil, roztavil izolaciu a nieco podpalil. Takze na tenky kablik poistku na maly prud, na riadne lano, poistku na velky prud.


16.06.2014 22:51

Re: vyhrievane gripy Oxford

mahroch
 Turista 

tak som to cele dnes premeral a zistil som, ze vsetko je OK. Vsetky napatia su vsade (pred rele, za rele, ...) pred nastartovanim nejakych 12,4V, ale po nastartovani su nad 13,6 V co urcite musi stacit. Vsetky moje kable su urcite hrubsie ako tie originaly od oxfordu, cize ani v tom nebude problem.

ak by som pouzil zasa tento obrazok www.canyonchasers.net/shop/generic/_img/relay... tak ak to spravne chapem, tak, ak je na tej casti Distribution block tych 13.6V tak bude problem niekde inde ...

Co som uplne nepochopil je, ze na vystupe z riadiacej jednotky, na tych umelohmotnych spojkach priamo ku gripom bolo len cca 0.4, ale asi to tak ma byt, lebo tam v zasade asi netreba velke napatie ...

este som si pre istotu odfotil to relatko a zhruba to zapojenie - obrazky tu :
www.bazardielov.sk/img/1.jpg
www.bazardielov.sk/img/2.jpg
www.bazardielov.sk/img/3.jpg

zatial neviem kde hladat dalej, idem googlit. ak mate este nejaky tip, tak sem s nim ;-)

Dik.


17.06.2014 7:24

Re: vyhrievane gripy Oxford

jojkoz
 Turista 

Ikona

Ono najlepsie je skontrolovat ci nieje aj ten ovladac vadny.

Normalne ho odpoj aj od motorky aj od gripov a odskusaj na nejakom zdroji - najlepsie laboratornom kde sa da menit plynule napatie.

Ja som tak skusal ten moj - lebo tam bol seknuty kablik ako to skracovali pri montazi.

A pekne sa dalo odsledovat pri akom napati sa daju zopnut a pri akom sa vypnu ...


17.06.2014 8:31

Re: vyhrievane gripy Oxford

jojkoz
 Turista 

Ikona

A este ak by si meral vystup na samotny grip - tak sa necuduj ze sa tam nemeni velkost napatia - ale cykluje 0V-12V-0V-12V .... a podla rychlosti cyklovania je sila zohrievania.


17.06.2014 8:57

Re: vyhrievane gripy Oxford

mahroch
 Turista 

no ci pana, aby som si este laboratorium zariadil :DDD ale v pohode, nejakeho kamosa najdem co ma taky zdroj a premeriam ...

este idem viac googlit, lebo to podla mna nie je az taka netradicna vec - aj tomu tipkovi na videu co je na zaciatku tohoto vlakna sa to deje a potom mu to zrazu naskoci a ide .... akurat, ze to nikto nevysvetlil, ze co tomu pomohlo ...

dam vediet, ako sa to vyvija ...


17.06.2014 9:23

Re: vyhrievane gripy Oxford

jojkoz
 Turista 

Ikona

Tam to nema co ovplyvnit - len ta debilna elektronicka ochrana ako vyhodnoti napatie v sieti.


17.06.2014 9:31

Re: vyhrievane gripy Oxford

mahroch
 Turista 

jojkoz: a mas nejaky iny tip? lebo ja som googlil a nic rozumne okrem toho, ze reklamovat, ak mas v zaruke som zatial nenasiel :-(


17.06.2014 11:15

Re: vyhrievane gripy Oxford

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

no ten, kto ti to predal, asi vedel co robi


17.06.2014 11:26

Re: vyhrievane gripy Oxford

mahroch
 Turista 

aby som nekrivdil predajcovi, tak musim povedat, ze moj povodny zamer bolo mat hrubsie gripy. TYm som sa dostal k tomu, ze vyhrievane su hrubsie a ze teda dam rovno vyhrievane. Kupil som ich za 13e na bazosi, ale podla tvrdenia predajcu mali byt funkcne... tak preco nekupit nieco lacne ale funkcne, alebo sfunkcnitelne, ze ano ...

cize sa snazim sfunkcnit...


17.06.2014 11:40

Re: vyhrievane gripy Oxford

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

priamo na baterku ked ich zapojis, tak nejdu ani tak?


17.06.2014 11:45

Re: vyhrievane gripy Oxford

mahroch
 Turista 

no, to som vlastne asi ani neskusal, lebo som vtedy nemal poistku a ked uz som ju mal, tak uz som to robil rovno na relatko. Hmmm ... skusim a dam vediet, aj ked moc sanci tomu nedavam, lebo tie napatia su aj s relatkomn vsetky OK. Ale skusim.


22.05.2016 18:13

Re: vyhrievane gripy Oxford

brainy
 Kávičkár 

Ikona

Čaute.
Zohnal som si jazdenu motorku s vyharievanymi Oxford gripmi. No už po pár jazdách mi povolilo lepidlo a pravý grip sa mi na plyne pretaca. Viete poradiť čím je dobré lepiť gripy, resp. aké lepidlo je v originál balení?


22.05.2016 18:47

Re: vyhrievane gripy Oxford

JanciXX
 Turista 

Ikona

Sekundové lepidlo to istí ;-)


22.05.2016 19:02

Re: vyhrievane gripy Oxford

Merlin00
 Veteránista 

Ikona

Oxfordy, maju jeden malicky problem.
Tie gumove gripy, maju relativne velky tepelny odpor a topne teleso sa dost prehrieva, takze potom sa lepidlo unavi a povoli.
Skusal som silikon cerveny, ale nedrzal.
Skusal som aj sekundove lepidlo, ale povolilo rovnako, len to dlhsie trvalo.
Ta guma sa vdaka vyhrievaniu rozgajda a povoli to po case. Je to take kurvitko, aby si clovek kupil zas dalsie.
Pokial sa to vyhrievanie nepouziva, je vsetko ok.
Inak pri uprave nevyhrievanch gripov na vyhrievane, som pouzil polyuretanove lepidlo, resp. tmel a ten drzi ako zidovska viera.
www.okentes.sk/stavebna-chemia-lepidla-/tmely-jednozloz...[R_83305706]

prilepoval som tym na vyhrievaciu vlozku, original gripy pre BMW.
www.banggood.com/Motorcycle-Handlebar-Heating-Jacket-p-...

Regulaciu som ale upravil, na dvojstupnovu, bud idu do serie, alebo paralelne tie vyhrievacie odpory. Problem je skor spravit na plynovy heft, vyvody tak, aby sa nevytrhli, teda vnutrom rajd, ktore ale niesu cele trubkove.

Oxfordy ma nahnevali, lebo ked sa pretocili, utrhol sa kabel a bolo po parade.


13.06.2018 10:40

Re: vyhrievane gripy Oxford

picaso
 Edvenčr 

Cafte chlapi

chcem prerobit riadidla na GS ( pro taper ATV ) a dal by som aj vyhrievanie.

Skusal niekto napojit gripy na povodny vypinac ? ( GS ma vyhrievane )

Existuje aj varianta bez regulacie ohrevu ( on /off ) ?

Dik za info


13.06.2018 14:18

Re: vyhrievane gripy Oxford

Stromak
 Turista 

Ikona

Re: picaso: preco iba nevymenis grip? nechaj povodne rukovate, aj s napajanim na vyhrievanie, stiahni iba grip a natiahni novy. ak som ta spravne pochopil a toto je vysledok, ktory chces dosiahnut ( povodne ovladania vyhrievania + novy grip )


14.06.2018 10:55

Re: vyhrievane gripy Oxford

picaso
 Edvenčr 

re. stromak

ja chcem aj nove riditka, a povodne kable su vedene vnutrom , to by som nerad rozoberal kablíky su tenke to by sa nemuselo podarit , preto pro taper a oxfordy a napojit na povodny vypinac a je .

aspoň tak si to predstavujem :-D


14.06.2018 12:37

Re: vyhrievane gripy Oxford

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Re: picaso: Rozoberal a preťahoval som tie kable rieditkami veľa krát. Úplne v pohode, v konektore to rozoberieš. Ak chceš iné riaditka problém bude na konci - ten tvar aby tam šli káble. Ja som to ale potom aj tak prerobil a potiahol som si káble vonkajškom a je to bez problémov. Ak chceš pozri tu Blog: Prestavba BMW R1150GS RR Enduro by Awia dokončená (sezóna 2021) - začni čítať od textu Oceľové "plné" koncovky do riadidiel.


15.06.2018 9:51

Re: vyhrievane gripy Oxford

picaso
 Edvenčr 

nastudovane, uz len zohnat pro taper rajdy a idem na to [dobre]


05.07.2018 12:20

Re: vyhrievane gripy Oxford

picaso
 Edvenčr 

Gripy napojene na povodne kable aj s origo vypinanim. Hreju ako origo. Riaditka renthal atv race [dobre] gripy su hrube ale este ok. Akurat origo lepidlo je obycajny sekundak takze neodporucam pouzit. [zle]


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 210555 | Včera: 217873