Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

Darcovia krvi na motoride.sk - Diskusné fórum - O motoride.sk

Táto téma obsahuje diskusie ohľadom servra motoride.sk. Tu je priestor pre Vaše pripomienky, nápady na vylepšenia a samozrejme kritiku :-))

Značky: Funkcia, Chyba, Návrh, Otázka.

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuDarcovia krvi na motoride.sk - Diskusné fórum - O motoride.sk

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

Značky: Funkcia.

| 1 2 | Nasledujúce

17.10.2007 22:04

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

Tina30
Darca Krvi  Turista 

Ikona

AWIA - otazka

Asi som dost dobre nepochopila ;-) - tak my co este nemame kvapku v Nicku sa ti mame hlasit, alebo staci ten zoznam co sa pisal v nemocnici? Kujeeem. >:-)


17.10.2007 22:42

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Hlásiť priamo mne alebo roentgenovi, on to už zariadi...

Awia


18.10.2007 10:25

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

zxr5ka
Darca Krvi  Ľadvinka 

Ikona

cendi ... u nas sa ziadne reklamne predmety za darovanie nedavaju, za starych zlatych casov sme dostavali aj jedlo po odbere, take taniere s celkom mnam papanickom.. a na cestu balicek so sladkostami, prip. vitaminy.. teraz uz to je zabudnute.. dokonca vraj mame narok len na jeden poharik, asi 1,5 dcl caju, ktory tam maju uvareny.. jasne, o to nejde, svedci to len o urovni zdravotnictva v tomto state.. a o tom, ze ta situacia je aspon podla mna kazde 4 mesiace /kazdy odber/ ubohejsia. ale na to kaslat, ide o pocit, ktory po darovacke mam. ze som snad niekomu pomohla a ze mozno vdaka prave tomu mojmu pollitru niekto bude mat sancu zit.

to je ale viacmenej offtopic.

hlavne som sa ta chcela spytat, ako je to s evidenciou darcov kostnej drene. co treba k tomu splnat, keby som chcela byt v takej evidencii zaradena.
ked si najdes cas, hod mi sem pls nejake info.. diky.


18.10.2007 10:41

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

zxr5ka: u nás je "bezplatné" darování krve docela výhodnou záležitostí :-D 1 den placeného volna z práce, 2000,- Kč odepsatelné z daní, a pak každá transfúzka má své podmínky. Někde dávají vitamíny, jinde jídlo. Hradec Králové kam chodím já, má občerstvení před odběrem - čaj a po odběru, sladký džus nebo kafe + čerstvé rohlíčky. Dále proplácí jízdné odkudkoliv - obě cesty. Dávají stravenku na 45,- Kč platnou v rámci areálu nemocnice. Reklamní předmět - ponožky, hrníček, propisku, jednou jsem dokonce dostala pivo :-D a ke každé medaily dárek. K bronzové jsem dostala sadu nádobí, ke stříbrné nevím a ke zlaté je myslím doprava vlakem nebo MHD? zdarma.... Navíc mám dokonalou kontrolu nad svým zdravím, fantastickou lékařku která mě zná víc než moje praktická lékařka.

Tak nevím. Jestli vůbec můžu říkat že to dělám nezištně :-D Pokaždý se těším že můžu jít dávat krev. Udělám si volnej den, výlet do Hradce, dobře se najím, odpočinu si, takovej další den dovolený navíc, 4x do roka :-)))


18.10.2007 10:48

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

zx5ra: k zařazení do registru dárců kostní dřeně musíš splňovat věk myslím 21 až 40 nebo 60 let. Teď nevím přesně. Nemusíš být dárce krve. Samozřejmě bys neměla mít jakékoliv onemocnění které má vliv na krev a krvetvorbu.

Bližší se dozvíš na této stránce:
www.czechbmd.cz/
Slovenskou bohužel nevím.

Jo a ještě jednu věc - pokud se rozhodneš že jsi ochotná dát kostní dřeň - neměla bys mít nutkání couvnout když přijde kosa na kámen. Přihlásit se do registru by mělo být možné na jakékoliv transfůzce.... Vemou ti jen o 1 baňku krve víc, nebo pokud nejdeš darovat krev, pouze tu jednu zkumavku krve...

Darovat kostní dřeň se dá teď už dvojím způsobem, buď vytáhnutím tlustými jehlami pod celkovou narkózou z kyčlí nebo podáním léku, který zvyšuje tvorbu kmenových buněk a pak přefiltrováním krve na speciálním přístroji. (napíchnou žíly na obou rukách a 40 minut si člověk počká, než si to z krve veme co potřebuje).


18.10.2007 10:52

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Tak jsem se začetla do webu:
Pro dárce kostní dřeně existují jistá omezení a to věková - dárce může být člověk ve věku mezi 18 - 48(55) lety, nebo zdravotní - nesměl prodělat tyto nemoci: infekční žloutenku, mononukleózu, TBC, AIDS, astma, nemoci krve.


18.10.2007 16:05

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

zxr5ka
Darca Krvi  Ľadvinka 

Ikona

cendi moc diky za info, zda sa. ze splnam vsetko. tak sa na to poinformujem u nas, a ak by to bolo mozne aj cez tie napichnute ruky, idem do toho. z narkozy mam trochu bobky, zle skusenosti z rodiny.. ale diky, nieco urcite poriesim. a "nutkani couvnout" ;-) toho sa nebojim, necuvnem uz len z tvrdohlavosti ;-)

este raz diky


18.10.2007 16:21

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

zxr5ka: nejsem si jistá, který ze způsobů je kvalitnější a zda se dělají oba všude. U nás se odběry kostní dřeně provádějí na specializovaném pracovišti v Plzni. Jediné místo v ČR. Co když budeš postavena před hotovou věc, že potřebují tvou kostní dřeň a že ji potřebují odebrat z těch kyčlí a ne jen kmenové buňky???? Na tohle je třeba se taky připravit než do toho půjdeš. Pak už bude těžký couvnout.


19.10.2007 9:11

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

zxr5ka
Darca Krvi  Ľadvinka 

Ikona

cendi tak som nasla stranky ktore sa venuju tejto problematike u nas.

www.transplantacia.sk/darca.html

a idem do toho.


19.10.2007 9:13

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

Cendina
Darca Krvi  Turista 

Ikona

zx5ka: super...... jestli se někdy uvidíme a vzpomenu si na to, tak ti vemu oběžníky, který mi chodí každý půl rok co v registru jsem zapsaná. Je to psychicky hrozně příjemná masírka. Jsou tam fotky a příběhy lidí, kteří si tím prošli a zachránilo jim to život.


27.04.2011 15:32

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

RAPTOR666
 Turista 

Ikona

aj ja som darca sice mam zasebou len tri darovania ale mam aj karticku a to sa tu poriadaju dake spolocne darovacky :-@
:-P :-P :-P

Upravené 1 krát. Naposledy upravil RAPTOR666 (27.04.2011 15:33)


27.04.2011 15:44

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

dduuro
 Bahniak 

zdravim neprecital som celu temu ale dufam ze mi poradite ak som daroval krv podotykam nie na MOTORIDE-DAROVACKE ale na transfuzke v KE .... mam nieco predloziť aby som aj ja mal kvapôčku :-) ? vdaka 8-)


28.04.2011 9:40

Re: Darcovia krvi na motoride.sk

janso
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

staci, ked napises AWIOVI...on ti to tam prida. Len to nebude hned :-)


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 12125 | Včera: 237937