Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuno.. tá vajcovitosť kotúčov a STK - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 5 6 7 |

02.07.2021 23:02

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

step1
 Kávičkár 

ovalita: presiel som si tym aktualne...meraju ovalitu kotucov, preto sa bubny hybu v pomalej rychlosti aby ti neroztiahlo valceky a kolisanim brzdnej sily meraju ovalitu kotucov lebo ti na jednej otacke hadze rozne hodnoty... mozes ich mat v miere do 20%...ja som musel. kupit kotuce aj dosticky a aj tak to nebolo 100% vporiadku a trebalo sa hrat na 5x....takze nieje to odrb a co vravel technik tak zasahuje do toho aj disk aj pneu v malej miere...ak je motuce zohnuty, zapecene nity na plavajucom co moze casom zakrivit disk tam to pocitis uz pri pomalej jazde s miernym dobrzdovanim ci ti to kolise alebo nie


03.07.2021 10:45

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

w4tch0
 Turista 

Ikona

Re: step1: Nemeraju ziadnu ovalitu. Mylis si pricinu a nasledok (meranu hodnotu). Meraju rovnomernost brzdnej sily pocas celej otacky. Priciny nerovnomernej brzdnej sily mozu byt rozne. A jednou z nich moze byt aj to, ze kotuce su krive/skrutene ... moze, nemusi. Mozu to byt len zaseknute nity u plavajuceho kotuca. Kriva guma. Nerovnomerne alebo este malo obaleny novy kotuc materialom z dosticiek. Nespravny postup merania atd.


03.07.2021 11:03

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

maxosa
 Kávičkár 

Ikona

Metodické pokyny píšu ľudia ktorí nemajú asi ani tušenie ako technika v motorových vozidlách funguje. Nemal by som to písať ale obraz si spravte sami. Väčšina STK je vybavená klasickou stolicou na jednu nápravu kde autá s permanentným pohonom 4x4 ako quadradrive II (Jeep), symetrical AWD (Subaru), quattro (Audi) a ešte niektoré jednoducho neodmeráte, lebo ak by spustil valce tak vozidlo v momente z nich vyhodí nakoľko sa cez pohon 4x4 pohnú aj kolá nápravy mimo valcov. Xdrive a 4matic sú neni stále pohony a v hidden menu sa dá nastaviť položka "test na válcovej skušebni" ale o tom technici nemajú ani páru. Stolicou na 4x4 aspoň v mojom okolí ani jedna STK nedisponuje. Čiže sa test vykonáva jazdnou skúškou kde technik upne do držiaku ktorý prísavkou uchytí na čelné sklo mobilný telefón (overenej kvality????) ktorý má kalibrovaný g-senzor. Rozbehne auto nad 40 km/h a dá plné brzdy a meria celkové zbrzdenie. Tak mi teraz povedzte ako nameria spomínanú hádzavosť kotúčov? Ručnú brzdu musí dať do bloku - takú ručnú ktorá zablokuje všetky 4 kolesá ešte nik nevymyslel lebo sila obložení pôsobí len na dve kolá ale cez prevod sa prenesie aj na druhú nápravu a to jednoducho nedokáže pod váhou auta bloknúť. Takže som spravil vlastný dôkazový test kde som na Subaru Forester svorkou stlačil brzdovú hadicu a teda odstavil jedno zadné kolo. Celkové zbrzdenie vyhovovalo a brzdy sú teda ok. Keď sme sa potom vrátili na kanál a išiel kontrolovať auto zo spodu, išiel som sa nim a hovorím mu: vidíš tú svorku,, to koleso nebrzdilo vôbec. Odpoveď "aspoň vidíš na čo sa tu mi hráme, tiež ma to už nebaví na tých školeniach im stále vysvetľovať a aj tak si presadia svoje". Jednoducho vývoj áut ide rýchlejšie ako obnova našich STK ale urobia výnimku lebo je to biznis.


03.07.2021 12:00

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RS955i
 Skútrista 

Ikona

No nalejme si čistého vína...
Stk je len kompenzaciou pre sponzorov politikov!
Nejaka bezpecnost je len Potemkinova dedina tejto cinnosti ktora sluzi len na vytahovanie penazi z plebsu!
Krásny pliklad su nalepky,ktore sa prakticky zrusili tusim rok apol dozadu.
Len sa zistilo ze prevadzkovatelia Stk boli predzasobeny a utrpeli by stratu,tak sme si ich s radostou kupovali do vypredania zásob.
Este davam do pozornosti hodnotu brzdnej sily prednej napravy 1,16kN zadnej 1.06kN alebo na dalsom protokole 1,06 predok a 1,12kN zadok.
Ved keby som tam nemal jeden z prednych kotucov nemaju sancu to týmto meranim zistit ale v reale je to na zabitie...


03.07.2021 12:12

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

aj ked nemam rad to vase "typovanie",urobim vynimku >:-)
toto cele musel vymysliet, daky nedorobeny s prepadnutym hrudnikom a vaha na vysku 180cm asi 52kg.
samozrejme silne dioptricky.bleda pokozka a a priblbly vyraz tvare.
teraz sa ten skur.potkan skleby a je vyteseny co sposobil. >:-) [ciel]


03.07.2021 13:30

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: maxosa: Re: RS955i: Re: barlac: [dobre] [dobre] [dobre] :-D :-D :-D , alebo skôr :-O :'( :'( :'( ? Ani sam neviem. Celé toto meranie je len o vytahovani peňazí z ľudí. V dnešnej dobe keď všetko stagnuje tak je to o to dôležitejšie nakoľko môžu vytiahnuť ešte viac a trocha zaplniť štátnu pokladnicu aby....nie aby sa veci zlepšili, ale aby bolo z čoho kradnut.
Od 89ho uplynulo viac ako 30 rokov. Dobre vieme aké pozliepane mrdky sa sem vozili a co tu jazdilo. Nikto neriešil brzdy, vsetko brzdilo a nepovalovali sa tu mŕtvoly následkom zlyhania brzd.
Ale zrazu.... musíme merať prisnejsie.
Mal som viac moto v živote. Nepamätám si brzdy na Simsone alebo MZ. Co viem je, že vždy bezpečne zabrzdili. R6 mala brzdy ako britva (na moje jazdenie). GS 800 tiež brzdilo. Nie tak dobre ako 990 ADV na ktorej brzdy bola kritika ale brzdili. Obával som sa brzd na Breakoute nakoľko sa všade hovorilo z Harleje nebrzdia. Keď zohľadním ma Breakoute o tretinu vyššiu váhu oproti KTM ktorý ma iba jeden kotúč tak to brzdí ako má. Budem úprimný, bol som milo prekvapený.
Ale nejaký blbec vymyslel nejakú hadzavost, neprešiel som (technik ešte poznamenal pred kolegami....nema dobrú brzdu a ešte sa na mňa hneva), zmení sa cislo a motorka prejde vysmiata. Nie ze možno, ale BUDEM vyžadovať ospravedlnenie sa technika za jeho poznámku. A cenu za opakovanú STK budem riešiť tiež. Nie koli výfukom, ale koli brzde.
Aby som to rozviedol úplne, mal som počas STK telefonát od dodávateľa mrazničky ohľadne doručenia. Už som bol značne znechuteny opakovaním merania a povedal som do telefónu co počul aj technik, ze...počkajte pol hodinu kým ma vyhodia z STK a porozprávame sa. Krátko na to som povedal technikovi aby sme to nechali ze chcem ísť, dám do poriadku brzdu a vrátim sa. Doteraz neviem na keru PICU si musel hľadať na nete obrázky Breakouta aby sa následne mohol obuť do výfukov a ísť ist mi merať hlučnosť. Priznávam, bol som blbec s veľkým B. Nemal som ho pocuvnut a mal som vytlačiť moto von s tým že nech mi vystaví protokol o neprejdeni brzdy a o vyfukoch tam nemusela byť ani zmienka.
Mimochodom zmenka o vyfukoch znie.... Vyfukove potrubie, tlmice alebo akakolvek cast vyfukového systemu je zjavne premiestnena, upravena alebo nahradena inou oproti schvalenemu vyhotoveniu. Ani zmienka o extra 2-3dB oproti originál vyfukom.
Nechcem tu vyplakavat, brzdy sa vyriešia a viem ze výfuky som nemá originál. Takisto viem ze by som neliezol predčasne na STK (pôvodný termín som mal 12ho Jula) ak by som vedel ze motorka neprejde a takisto to platí o všetkých vozidlách ktorými jazdim/jazdil som. Akurát si myslím že pán technik ktorý si svojím spôsobom robil svoju prácu nie je nič iné ako AMBICIOZNY IDIOT ktory strkal svoj rypak do veci do ktorých nemusel, hlavne potom ako vedel ze chcem odísť s tým že budem vyhodený.


03.07.2021 13:55

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Re: RadoR6: stk su sukromne,nejake zaplnanie statnej pokladne... :-)))


03.07.2021 15:22

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

maxosa
 Kávičkár 

Ikona

Minulý týždeň keď som tam bol s autom tak predo mnou technik robil prvú kontrolu na BMW S1000RR a chlap tam nešťastne sedel. Hovorím mu že určite príde s tým že kotúče majú hádzavosť. Chlap mi hovorí že nebláznite veď to nemá ani 20tis. km. Aj tak bolo 26% hádzavosť. Tak som mu spravil prednášku o plávajúcich kotúčoch a ako to má správne namerať ale to odmietol že on si moto na zodpovednosť nezoberie. To konečne dožralo vedúceho STK a mali sme plodnú debatu kde ma zavolal do kancelárie a ukázal inštruktážne video slovdekry "našich technických expertov" podľa ktorého to majú merať.
Na videu je moto s klasickým kotúčom takže asi tak. Vysvetlil som im, že tuto pán určite nejazdí s trasúcou brzdou na moto ktorá lusknutim prstu ide 100km/h a keď by to RRo malo brzdy z toho videa tak keď chce zo 100 spomaliť na 50 musel by začať brzdiť "kilometer" pred obcou. Nakoniec mu do protokolu napisal poznámku hádzavosť nemeraná z dôvodu bŕzd s plávajúcim kotúčom.
Technik musí vedieť odlíšiť falošnú hádzavosť od skutočnej, preto je technik a hlavne by mu to mal niekto na školení ukázať že čo je ten rozdiel. Ale čo chceme keď pre úradníkov je moto moto a bodka :'(

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil maxosa (03.07.2021 15:25)


03.07.2021 15:51

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

maxosa
 Kávičkár 

Ikona

Inak z jedným autom kde som mal všetko skontrolované sme mali trochu problém z hádzavosťou a chalan sa snažil ale vždy na konci časového úseku mu to vyletelo hore. Hovorím počuj vybehnem z haly, obídem ju na začiatok vonkajšou cestou kde robíte jazdnú skúšku bŕzd, prebrzdím to a namerajme to ešte raz lebo mi to nedáva logiku. Tak som obehol halu a dva krát dal brzdám na pi.. a poď ho znova do valcov. Chalan začal merať a hovorí "neviem čo si spravil ale nič nerob je to dobré" Takže určite to má spojitosť aj s prevádzkovými podmienkami.


03.07.2021 16:11

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

picaso
 Edvenčr 

Re: w4tch0: presne tak , tiez mi na 990 meral brzdne sily pri stalom tlaku na packu. A uz to svietilo na cerveno a vyhadzovalo ovalitu kotucov. Tak je v protokole napisane nemerane z dovodu terenneho vzorku pneumatik. Takze motorka presla bez zavad. Kto nevie nech motorky nerobi.


03.07.2021 16:16

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

co si nezrobite vylet na vychode a nemusite riesit blbosti na stk? aspon sa kusok povozite a budete mat motorky bez zavad :-} :-}


03.07.2021 16:42

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

KAJL
 Kávičkár 

Re: maxosa: Ahoj, nechcel by si dat dokopy Tvoje poznatky k tejto problematike a zaslat to na Slovdekru so ziadostou o ich vyjadrenie? Aby si to na tych STK staniciach dali do poriadku.


03.07.2021 18:12

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: maxosa: tiež mi bolo povedane (ale až po neprejdenej STK ze by bolo dobre motorku najskôr previezť a prebrzdit a až potom na stk... to robím s Pajerom, viem ze kokoti to točia do červeného pri meraní emisií a každý NORMALNY CLOVEK VIE, ŽE TEN MOTOR V TYCH PACOVNYCH PODMIENKACH NIKDY PRACOVAT NEBUDE!!! a ja ma rad auto pri takom pristupe radšej poriadne rozohriate.
Bohužiaľ, v mojom prípade keď bolo medzi telefonatom a bytom na STK 15 minút som čas na prebrzdovanie a vozenie sa nemal.


03.07.2021 21:19

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

maxosa
 Kávičkár 

Ikona

Re: KAJL: ja "nevzdelanec bez titulu" s dvomi školami - automechanik a strojár s maturitou, s 25 rokmi aktívnej praxe v oboch oboroch nemám nárok (ani chuť) niečo vysvetľovať diplomovaným ing. ktorý za to berú nemalé peniaze. To nech si riešia technici stk pri školeniach. Ja som technikou doteraz vždy uzemnil argumentami a dôkazmi o mojom tvrdení a možno preto si so všetkými na našej STK tykám a vzájomne sa rešpektujeme. Minule keď som tam bol im zákazník priniesol Fisker Karmu na STK a EK. Skúste naštartovať motor keď má hydrid nabitú baterku do plna a vy musíte odmerať emisie. Ak aj naskočil tak po pridani plynu kým začal stroj merať jednotka motor vypla lebo bola batéria full. Poradil som im ako vybiť batériu a donútiť ho bežať aspoň 5minut aby stihol meranie. To ich na školeniach neučia a keď je problém, tak dajú že auto je dočasne spôsobilé a majiteľ má od výrobcu doniesť predpis ako merať. :-O


04.07.2021 6:39

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

osif88
 Edvenčr 

Mna prva stk na moto este len caka. Mam nove kotuce, nove dosticky a pri jemnom chyteni brzd pri nulovej rychlosti je znatelne pocut aj citit ze pri otacani kolesa to v jednej polovici kotuca chyta az vrzga a v druhej polovici brzdu nepocut. Akoby to bolo krive. Moj nazor je, ok niesom odbornik asi to tak moze byt, ved ked je to nove musi to byt ok. Alebo mam zajst za mechanikom ze je to zle spravene?


04.07.2021 14:12

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

maxosa
 Kávičkár 

Ikona

RE: osif88: Dôležité je ako sa správa brzda pri brzdení do úplného zastavenia ak netrasie a pri dobrzďovaní necítiť kolísavé zastavovanie tak je brzda OK, ale vydel som aj nové kotúče ktoré hádzali lebo neboli správne namontované. Na hlavnom stojane keď točíš predné kolo je normálne počuť nepravidelné šúchanie lebo kotúč nie je vystredný na plávajúcich bodoch (nity) a to vŕzganie je práve zvuk tých nitov pri stredení.
Skús točiť rovnomerne kolo a do toho pribrzdovať a budeš vidieť že sa to sčasti vystredí a bude menej šúchať. Kotúč sa na nitoch voči nosiču pohybuje hlavne axiálne, ale je tam aj radiálny pohyb a pri ňom sú práve potrebné vyššie otáčky a rovnomerná brzdná sila aby došlo vystredeniu - to je problém valcov STK lebo idú len cca 5km/h, potrebovali by aspoň 15/20km lebo pri vchádzaní technik kolo zablokuje a skĺzne do nich a kotúče sa váhou moto rozcentrujú. Následne po pustení valcov ich nemá čo vystrediť a preto namerá technik čo namerá lebo absolútne nemá páru ako systém plávajúceho kotúča funguje - inak by do valcov vchádzal najprv po jemnom brzdení mimo haly a hlavne by na zastavenie a vjazd do valcov použil len zadnú brzdu.


04.07.2021 15:47

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Chlapi, čo nechápem (teda chápem ale príde mi to ako u psychiatra), je to ze som dostal protokol "dočasne spôsobilé". Bud je niečo spôsobilé, alebo nespôsobile, v každom prípade nemôže byť dočasne SPOSOBILYM a po dvoch mesiacoch sa stane nesposobilym. To je ako keby žena bola "tak trocha tehotná " Bud tehotná je, alebo nie je. V UK to funguje tak ze bud máš vozidlo spôsobilé (pripadne dostaneš do poznámok nejaké maličkosti- niečo ako doporučenie držať na tom oko a keď bude treba tak si to dat spraviť. Ci s doplnkom alebo bez neho, vozidlo je SPOSOBILE. V prípade že je vozidlo nespôsobile tak ta o tom oboznámia, zoberu do servisu, závadu odstránia a vozidlo sa stane SPOSOBILYM. Ak závadu odstrániť nechceš, alebo ju na STK odstrániť nemôžu tak dostaneš do protokolu NESPÔSOBILE. Vozidlom môžeš odísť domov a NESMIES ho dalej používať. Pouzivanie nesposobileho vozidla je protizákonné a v prípade nehody je takisto neplatná poistka. Jedinou výnimkou je jazda do servisu na odstránenie závady, pripadne jazda na STK ak si závadu odstránia sám. Akonáhle sa vozidlo stane po prejdení STK spôsobilým môžeš ho začať znova pouzivat. Jediná
Akože výhoda je u nás v tom ze vozidlo v prípade závady ktorá neohrozuje bezpečnosť je to ze vozidlo môžeš dva mesiace používať. Ak ale bezpečnosť neohrozuje, tak musí byť spôsobilé a nie len dočasne.
Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil RadoR6 (04.07.2021 15:50)


04.07.2021 17:39

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

cruelbody
 Turista 

Pozeram ze vsade to robia inak...u mna pred mesiacom v KE ,bol som zo shadow-kou...meral uroven spomalenia a to tak,ze mi prichytil svoj mobil na moto na riaditka a ja som sa rozbehnut a potom som musel prudko zabrzdit.On mal v mobile appku co meria uroven deceleracie a musi to splnovat urcitu hodnotu...

Viem si celkom dobre predstavit ze na choppri bude mat borec dobre brzdy a neprejde lebo nevie prudko zabrzdit.. Teda podla mna len zo zadnou by nepresiel... a niektori prednu pouzivaju malo a tu na motoride pisal jeden coprak ze prednu nepouziva vobec... :-)


04.07.2021 18:09

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

maxosa
 Kávičkár 

Ikona

Na moto to počujem prvý krát že meral celkové zbrzdenie mobilom, ale možné to je. A teraz nech mi niekto vysvetlí ten debilizmus toho čo vytvoril ten predpis keď viem merať dvomi spôsobmi a pri jednom z nich čo sa týka presnosti a síl namerám veľkú p... a druhým že sú zlé :'( o čom to je. Pri jednom zistím že spomalí a je ok (aj keď jedno koleso nebrzdí, ako som písal v príspevku hore) a pri druhom budem buzerovať že tuto sa nemestím do hodnôt. Celé zle I-GRR


04.07.2021 18:17

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

cruelbody
 Turista 

Re: maxosa: noooo mne to pripada ako skusky v autoskole :-D nevies brzdit nemas STK
hehe :-)))

Pozri ked vies dobre zabrzdit tak:je leto..urob si vylet do Ke....urob si STK a mozes ist nazad domov 8-)

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil cruelbody (04.07.2021 18:20)


04.07.2021 18:37

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: cruelbody: daj si vylet o par km este za KE dones si o dvacku viac a nemusis s motorkou ani nic robit... ale bohuzial taky svet


04.07.2021 19:00

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Jeff
 Jogurťák 

Ikona

Re: Nozdormu: Poštou by to nešlo? :-~


04.07.2021 19:03

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: Jeff: prihod par eur na cestu a su tu ludia co ti vezmu motorku a donesu s novymi nalepkami...


04.07.2021 19:13

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

cruelbody
 Turista 

Re: Nozdormu: no vidis...nametoch :-D na vyľety po chuja..... :-)))


04.07.2021 19:40

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Rado, s tebou musí byť sranda na dovolenke, ty si optimista ako vyšitý! :-D

Tak zákonodarca ti dá možnosť určitý typ porúch dat do poriadku po osi, nemusíš teda chodiť po servisoch na vozíku (čo je na motorke lacná záležitosť, ale s autom vôbec nie) a ty budeš aj tak picovat :-D


04.07.2021 21:14

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

slovak sa bude 20rokov dohadovat, ci je nespravne testovanie brzd spravne >:-)
potom budu taky, co sa budu pasovat za generala ze ich motorka je najlepsia a ked presiel on,tak musia vsetci.nase male slovensko.


04.07.2021 21:39

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

w4tch0
 Turista 

Ikona

Re: Nozdormu: Nalepky uz sa nelepia uz len karticky dostane ;D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil w4tch0 (04.07.2021 21:39)


04.07.2021 22:10

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: w4tch0: dokonca... barlac ty sa tiez nudis poslednu dobu jak ja pri pc ci sa mi len zda? xD skoro vsade nejake podjebovanie od teba vidno :-} :-} :-} a veru su STK na slovensku kde dokazali prejst take veci co kto nevidel neuveri...


05.07.2021 8:10

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

SO545
 Kávičkár 

Ikona

mas tam spravne casovanie.....dokazali.

Dnes uz zasadne veci ktore vidiet na foto a z brzd.stolice a EK musia sediet...
Tiez mame na dedine STKa poznam tam par ludi ale s vrakom tam uz ludia nejdu...a nepomoze ti ani tvojich 20e.


05.07.2021 8:30

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: SO545: ako vravim...treba zajst dalej a dalej...STK kde som chodil dakedy s autom uz veru dvacka nepomohla...ale stacilo zajst zas o kusok dalej a presli tam teda veci... :D nebudem menovat miesto stk ale bol som tam s autom presiel som technicku bez zapisov vdaka "dvacke" a emisnu sme cakali lebo im sopadol ten system...cakali sme hodinu dve... :D a furt nic... skoro vsetci posli prec ale ja som nemal i tak co robit tak som cakal poobede ci nenabehne technik so mnou stali sme vonku pod strieskou lebo prsalo a mi ukazoval tie vraky ze to vsetko znamych a musia dajak prejst...mi ukazoval jednu dodavku prisahambohu ze vyzerala akoby prezila dve svetove..vravel ze sa s nou sere po vikendoch ze tam musi nahodit brzdy z inej ze dalsi vikend musi vymenit komplet vyfukove potrubie ze caka na farbu zeby tu celu hrdzu co bola skoro na celej ploche s dacim prekryl aspon na kamery atd :D vravel ze jak mu dojdu veci niektore a bude mat cas ta prejde jak nic len potom vsetko poprehadzovat naspat...boli tam vraky polepene s rozbitymi oknami hrdzave po burackach zjavnych... :D nakoniec system nenabehol musel som dojst nabuduce polovica tych vrakov tam uz nebola sa len technik zasmial ze uz presli dajak no ale s tymto tu sa este musim kusok jebat :D emisie nesedeli tiez ale dostal som nalepku a kedze som musel dojst tak ako ospravedlneni bez "dvacky"...len mi povedali ze to treba viac jazdit a viac prehanat ze ked jazdim vkuse moto a auto vytiahnem len ked prsi a idem opatrne alebo treba vacsi nakup ze potom emisie su problem ze mi vybehli skoro vsetky hodnoty ale dajak "pocarovali"...taze da sa furt len treba vediet kde a u koho...

Dôvod úpravy: plus som este zabudol servisy ktore sa specializuju na to ze ti prejdu STKackou :D jednak maju pre nejaku znacku vsetky nahradne diely co zvyknu robit problem vsetko poprehadzuju na dalsi den ti prejdu stkackou u kamosa a potom ti daju naspat tvoje veci a nemusis riesit nic..hold raz slovaci dokazu vyjebat asi so vsetkym...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Nozdormu (05.07.2021 8:32)


05.07.2021 9:10

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Re: Nozdormu: je to dobry pocit o tom písať?


05.07.2021 9:13

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: RS955i: neskutocne prijemny nakolko mi z curaka ide hadicka a nemozem si pohonkavat toto je moja dalsia prijemnaa forma uspokojenia sa...a ten pocit po dopisani ked kliknem na Pridaj prispevok ach :-* >:-) >:-) >:-) neopisatelne pocity...

proste len SO545 pisal ze sa to uz neda tak som napisal ze sa to bohuzial?/vdakabohu? stale da...to je cele


05.07.2021 10:17

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

ty mas v hlave asi rovnako to ruzove hovno, ako to tvoje priblble logo. >:-)
tie tvoje ruzove sny o stk a prechadzajucich vrakoch.tie hovadiny za dvacku a podobne.sa preber uz konecne.zmen farbu a zacni dychat z hlboka.
ked je nieco ruzove,tak cakaj vzdy len kktinu. >:-)


05.07.2021 10:32

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: barlac: jasne asi som bol sfetovany a sa mi len snivalo ked som bol s autom aj moto na stk s autom zatial 3x odkedy ho mam s moto raz ale dobre ty vies lepsie lebo si pritom bol a ma videl takto si ma sledoval :-O :-O :-D :-D :-D :-D :-D


05.07.2021 12:33

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Jeff
 Jogurťák 

Ikona

Re: barlac: Niekto si podobné príhody vycuciava z prsta, niekomu vychádzajú v krížovkách a Nozdormu čerpá hadičkou z kktovej dierky :-~


05.07.2021 13:12

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Re: Nozdormu: no ked este dalsi chuji budu mat potrebu sa chváliť ako vyjebu so systemom tak uz ani tie kamery co si platime nebudu stacit tak si budeme platit este aj notársky dohlad ?
Ale mozno len nechapes ze si chuj...


05.07.2021 14:16

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

nechape ze je ruzovkasty >:-)


05.07.2021 19:08

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

clovek sa sem vzdy rad vrati pre trochu pozitivity v tomto nepeknom svete ale ved aj ja vas lubim :-* :-D :-D


05.07.2021 20:58

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Re: Nozdormu: koho este tie tvoje uchylky zaujimaju?Radsej dodrzuj davkovamie...


05.07.2021 22:26

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

SO545
 Kávičkár 

Ikona

ale no tak nechajte mladenca...nech si sniva dalej.
Ale ked vytiahne kabel s pipika tak mu mozem jeden pajzel /pred odhlasenim/ doviezt pre tu srandu...nezije daleko. A ked nanom spravi stk tak nekeca >:-)

A kamarat sa potesi...bude mat dalsie 2 roky auto na zahradku.


05.07.2021 22:36

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

novyAmater
 Kávičkár 

no o tych stk by som ozaj nepisal takto verejne... budme radi ze to zatial ako tak ide. Ono nie vzdy sa to tyka iba vrakov.... casto aj novsie auta maju problem... hlavne s EK...

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil novyAmater (05.07.2021 22:37)


06.07.2021 10:26

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: RS955i: dakujem ze sa tak pekne o mna staras konecne niekto kto tu prejavi kusok lasky a sympatii...ked tak este napis vzdy rano na obed a vecer lebo uz sa stalo ze som zabudol nech si ustrazim kedy co [dobre] [shake]

Re: SO545: no veru ten kablik by uz mohli dat prec budem mat o chvilku pri frajerke bicaky jak pepek namornik takym tempom :-( >:-) >:-)


06.07.2021 14:13

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RS955i
 Skútrista 

Ikona

Re: Nozdormu: No ak tu verejne popisujes veci,ktore maju potenciál dotknutým znacne komplikovať život a ospravedlnujes to disfunkciou svojho ftáka to je hodne úbohé .
Čakal si obdiv? :-((((((


06.07.2021 14:17

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nozdormu
 Kávičkár 

Ikona

Re: RS955i: ja som tu nikoho konkretneho nemenoval...v sukromnej sprave ked som to s niekym riesil som povedal presne kam za kym treba ist ked nieco chce tu som nikoho nenapisal ani STK ani meno technikov ani ktore servisy toto poskytuju tak neviem preco sa zavdusnujes...

a nech to vyznie akokolvek cudne tak by som bol radsej keby nateraz kym mam stehy kateter a podobne bol ten vtak disfunkcny dokonca beriem lieky na to aby bol disfunkcny ale on si veselo funguje dalej :-))) :-D :-D :-D :-D a nepripomenul si mi lieky :-(


06.07.2021 18:22

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

enagem
 Kávičkár 

Ikona

Už som sa to chystal napíasť skôr, ale akosi som nemal čas...
Ďakujem členom, ktorí technickými komentármi prispeli k "vysvetleniu" problematiky tzv. nerovnomerného brzdného účinku prednej brzdy nameraného pri testovaní na STK.
Ja som bol prvýkrát s moto na STK v máji 2019 (klasika po 4 rokoch). Mal som najazdených necelých 10 tis. km, myslel som si, že to bude záležitosť 30 minút. Všetko bolo OK, až technik vzal moto na válce a pri testovaní prednej brzdy vyhlásil: "nevyhovuje, nerovnomerný brzdný účinok s veľkým rozptylom". Prekvapilo ma to, nakoľko moto bola prakticky nová, mala pomerne málo najazdených km, nebola búraná, nepadla mi, nie som akresívny jazdec a pri jazdení (brzdení) sa absolútne neprejavoval žiaden problém. Chcel som ísť s moto hneď do servisu, ale "vyriešila" to náhoda. Vedúcemu STK na moto páčila, bol vraj tiež motorkár, tak som prešiel s poznámkou: "test nebolo možné vykonať z dôvodu vzorky dezénu pneumatiky". Na ďalší deň som si od kolegov - diagnostokov požičal odchýlkomer a premeral predné brzné kotúče. Aj keď to bolo iba garážové meranie, žiadne skrivenie kotúčov sa mi nepotvrdilo. Chvíľu som to neriešil, no asi po roku v zime som sa k tomu zasa vrátil. Začal som tému viacej hľadať na NETe a popri zopár zahraničných stránkach som sa dopátral aj do tejto našej. Vysvetlenie člena maxosa mi prišlo absolútne logické. Vybral som predné brzdové platničky, brzdy a tiež vodiace nity predných kotúčov som dôkladne vystriekal čističom brzd, utrel do sucha, vodiace miesta platničiek som natrel medenou pastou a vodiace nity kotúčov jemne grafitovým práškom. Následná skúšobná jazda ukázala, že brzdy síce predtým brzdili, ale zrazu bola predná brzda citeľne účinnejšia - a nebol to placebo efekt. Tohtoročná STK bola aboslútne bez problémov! Za mňa určite odporúčam venovať občasnú starostlivosť predným brzdám. Ešte raz vďaka za skvelý tip [dobre]


06.07.2021 22:25

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

maxosa
 Kávičkár 

Ikona

Re: enagem:
[dobre] rado sa stalo, som rád že pomohlo.


07.07.2021 0:02

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

aj prispevok enagema jasne dokazuje ze sa mera maximalna nepotrebnost.ziadne neucine brzdy,nic take. je to len vyplod dalsieho choreho mozgu na buzeraciu ludi. [ciel]


07.07.2021 8:05

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

no dobre, a budeme len pičovať a ďalšie roky trpieť, alebo skúsime s tým niečo aj urobiť?


07.07.2021 8:26

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

KAJL
 Kávičkár 

Re: matus: na zaklade popisaneho od maxosa a enagema to meranie nie je az taka buzeracia ako som si najprv myslel. brzdny ucinok sa podla chlapcov zlepsil.
ale som za, aby ti co vedia dali dokopy nejake stanovisko a zaslali ho na patricne miesta, aby sa tato problematika otvorila.


07.07.2021 9:00

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Nechapem....aka problematika??? Na stk vam povedia, ze mate na hovno brzdy, ked si ich potom zozervisujete, tak sami zbadate ze to bolo naozaj treba a brzdia lepsie a proti tomuto mechanizmu chcete bojovat??? Hovadina, ci???


07.07.2021 9:20

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

KAJL
 Kávičkár 

Re: boombastic: niektori tvrdia, ze toto meranie nie je uplne v poriadku, pocitaj si diskusie vyssie. Za jazdy je brzda v poriadku, netrasie a drzi stopu, ale pri teste na Stk su hodnoty take, ze ta brzda je uplne v prdely, co nie je pravda. tolko zjednodusene.


07.07.2021 11:55

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Len bacha na mylne pocity.....najma na pocity okolo brzd...brzdia dobre, netrasu a podobne....mozu to byt zivotu nebezpecne pocity...


07.07.2021 11:58

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

egres2
 Bahniak 

Ikona

barlac:
Chodil si školy?


07.07.2021 12:19

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

budeme sa tu stale ako kkti dohadovat ze ked je brzdny ucinok v poriadku,tak je v poriadku? ked zabrzdim a zostal som stat,tak nemozem tvrdit ze som nezabrzdil.
uz sa na stk stala vec, ze museli uznat aj to ze ich merania a zariadenia vazne poskodzovali pneumatiky motoriek.nasledne sa zariadenie vymenilo.
tu je nespokojnost asi polovice ludi co chodia na stk a vraj maju daky problem,aj ked im motorka v pohode a ucine brzdi. ze sa v zlomku % stalo ze niekto nieco strekol a nasledne presiel, moze byt sposobene aj tym ze ich zariadenie co meria hala bala zmeralo v prospech meraneho.
ved je chore ze 10merani nieje v jednej hodnote. ked budem merat tlak v pneu,tak nameram s jednym meradlom vzdy presne napr.
ak budu merat hustotu chladiacej kvapaliny,tak zase nameram rovnako.kde je problem?! [ciel]


07.07.2021 12:26

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

KAJL
 Kávičkár 

Re: boombastic: ved nech sa tema otvori a ak budu mat odbornici pravdu, tak je to v poriadku, ja tomu aj tak prd rozumiem. Ale menit brzdy/kotuc na 4-rocnej motorke s 10 000 km a normalnom style jazdy sa mi nezda ako nutnost. skor, ako bolo popisane vyssie, po sezone urobit brzdam poriadnu udrzbu. to si ja odnasam, ako ponaucenie, ale ci to na Stk bude stacit, neviem.


07.07.2021 12:28

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Kokotiny...toto by viedlo k cistemu chaosu.
Vy tu spekulujete nad meranim brzd...
Iny moze zas spochybnit meranie emisnej...
Niekto zas napadne meranie alkoholu...

A tak podobne....

Kam to dospeje? Kazdy bude mat svoje pravidla? Ja nebudem uznavat tvoje a ty moje?


07.07.2021 12:31

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

ze sa z celkovemu poctu jednemu, dvom podaril zazrak po vycisteni brzd, nic neznamena.su motocykle co maju najazdene do 10 000km a nemali ziadnu koliziju a nepresli.
potom su tu aj ludia co vymenili nove kotuce a rovnako nepresli.toto vam potvrdia pracovnici z stk.
len uboho rozhodia rukami a povedia,stazujte sa.
ze aj im to lezie toto cele na nervy.vedia ze motocykel brzdi vyborne,ale tato tvrda byrokracia im roby vrasky a nam prievan v penazenke. [ciel]


07.07.2021 12:34

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

preco je potom,ked uz ty spominas meranie alkoholu v krvy moznost si urobit test odberom krvy?
ved to je bezna prax,tester ukaze hodnotu a vela krat sa potvrdi,alebo da potvrdit odberom v krvy.


07.07.2021 12:37

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

KAJL
 Kávičkár 

Re: barlac: ak je to tak, tak tuto temu treba otvorit, som za vsetkymi piatimi. nech sa kompetentni vyjadria, ale ak budeme cusat, tak vec zostane ako je.


07.07.2021 13:03

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

egres2
 Bahniak 

Ikona

Všetci, ktorí si ,mysleli že majú perfektné brzdy zmenia názor na TK.
Ak by 10 krát po sebe namerali rovnaké hodnoty na valcoch tak by to bol zázrak.


07.07.2021 13:05

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Dnes mi volal kamarát. Prvá stk so 4 ročným skútrom v cukrikovom stave, najazdených cca 4tis km. Nepresiel koli hadzavosti.


07.07.2021 13:12

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Z toho vyplyva, ze ma krive kotuce a stkcke moze podakocat ze mu zachranila zivot....jeho presvedcenie o cukrikovom stave bol klam...


07.07.2021 15:03

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

tak nech si tie brzdy na tom skutriku malickom prestrekne wd a ide dalej.urcite je to tym.nech si ich uvolni a zrepasuje,prejde,mozno >:-)
jasne mi bolo povedane od ludi co tam pracuju. ze ani nevedia co meraju,nazyvaju to ovalita.ze je to chore a cim sa budu ludia viact stazovat,tym pre vsetkych lepsie. [ciel]


07.07.2021 15:41

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

egres2
 Bahniak 

Ikona

jasne mi bolo povedane od ludi co tam pracuju. ze ani nevedia co meraju
A ci pico :-O
Dúfam, že chirurgovia sú na tom lepšie.


07.07.2021 15:47

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

OKOzMI
 Turista 

Ikona

Re: egres2:
Sú aspoň finančne lepšie, ako minister financií.


07.07.2021 15:59

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

duky5
 Skútrista 

Ikona

Ktorá STK v ba a okolí nie je dostatočne vybavená na takéto meranie?


07.07.2021 21:39

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

svisto
 Kávičkár 

Ja na mojej Guzzi z roku 2007 zatiaľ vždy pohoda. Na poslednej STK to technikovi moc nešlo s novým softwérom, tak sme brzdili 5x a vždy OK aj sily aj kolísanie brzdnej sily.
Vpredu plávajúci kotúč , v zadu plávajúci strmeň, 27t km.


08.07.2021 8:30

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

teraz si dajme otazku.pre o to technik musi merat viac krat? pokial by zariadenie bolo v poriadku,tak staci zmerat raz a je vymalovane.tu je problem.
a na zaklade tychto "merani" vyhadzuju ludi prec. >:-)


08.07.2021 8:41

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

no ked je technik ochotny a chce pomoct, tak po prvom merani, kedy vyjde zly vysledok meranie zopakuje, lebo je sanca, ze dalsie meranie vyjde v norme a nemusi ta vyhodit...

mne takto opakovane meral parkovaciu brzdu na aute, zial ani po niekolkonasobnom opakovani merania to nepreslo...ale snazil sa a robil vsetko pre to, aby to preslo a nemusel ma vyhodit...

rovnako na inom aute opakoval meranie emisii, ktore po prvom merani nevyslo dobre, bolo to tesne cez limit, ale po opakovanom merani som sa dostal do limitu a presiel som...keby sa mu nechcelo, vyhodi ma hned z prvej...

aspon takto to vnimam ja na zaklade mojich skusenosti...

Dôvod úpravy: co ine ma techok urobit???? bud ta hned vyhodit, alebo skusit znova...ja to povazujem za benefit, ktory dostat nemusis...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil boombastic (08.07.2021 8:42)


08.07.2021 9:02

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

egres2
 Bahniak 

Ikona

barlac:
Vieš mi uviesť jeden jediný prípad, kedy cez TK neprešla motorka ani po opakovaných meraniach čiže perfektné brzdy len na p.ču systém?
Ja ti viem uviesť minimálne 5 - 6 prípadov, kedy po "oprave" bŕzd motorka v pohode prešla.


08.07.2021 14:38

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Re: barlac: Tie zariadenia /na meranie / sú v poriadku.
No je otázka či tie zariadenia sú vhodné a použiteľné na meranie jednostopých vozidiel hlavne tých s plávajúcimi kotúčmi - kvôli nízkej rýchlosti a potom, že technologický postup merania na týchto zariadeniach umožňuje veľkú subjektívnu chybu merania - kvôli tomu, že merajúci technik "klučkuje" po meracom valci, či sa nahýňa nad koleso a tým mení jeho zaťaženie a funkčný priemer.

No k veci , ľahko hýbajúce sa brzdové strmene sú určite plusom pre kvalitu brzdenia a životnosť bŕzd.
ČÍM MAžETE POSUVNÉ ULOžENIA STRMEŇOV - ČAPY A GUMENÉ ULOžENIA?


08.07.2021 19:12

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

enagem
 Kávičkár 

Ikona

Za mňa bolo to meranie OK. Resp. zistenie, že predná brzda nie je úplne OK.
Ja som totižto taký "kochací" typ motorkára. Až do STK som nemal ani poňatia o tom, že by brzdy vykazovali voľajaký problém. Ako som už uviedol, žiadne vibrácie sa pri brzdení neprejavovali, a ako píše barlac "ked som zabrzdil a zostal som stat, tak nemozem tvrdit ze som nezabrzdil". :-D
Myslím si, že to bolo preto, že som nikdy nemusel brzdiť v krízovej situácii (vďaka bohu). Aj pri starých brzdách by som asi v takej chvíli zastal, avšak teraz sa predná brzda správa úplne inak - je účinnejšia a dávkovanie prstami na páčku je citlivejšie. Nie som vševedko, ale čo ma pri tom celom prekvapilo je, že ja som doposiaľ ani nepočul o to, že by bolo potrebné takto sa o túto časť bŕzd starať. Ja som si túto činnosť zaradil do "mimoservisnej" starostlivosti, tak, ako je starostlivosť o reťaz, kontrola tlaku v pneumatikách, kontrola hladiny motorového oleja a samozrejme kontrola obsahu lekárničky :-D
Interval takejto údržby je asi závislý od počtu najazdených km, od spôsobu jazdenia (používanie/nepoužívanie prednej brzdy), asi aj od prostredia v akom sa motocykel používa (cesta, terén) a zrejme aj od somotného výrobcu (ak svisto píše, že MotoGuzzi je na tom lepšie).

Ja som sa pri čistení inšpiroval jedným Youtube videom, avšak som to nerobil tak "agresívne", aby som zbytočne neobrusoval nity, čo by asi malo vplyv na správne tolerancie. Autor na záver zo známeho dôvodu neodporúča mazať tieto miesta mazacími prejmi, ja som sa priklonil k rade jemne to premazať grafitovým práškom.

[
Video: www.youtube.com/watch?v=CYyRS0_Ia5U&ab_channel=jamesmor... ]





09.07.2021 10:07

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

viem uviest nie jednu,ale niekolko desiatok pripadov, kedy motorka vdaka "novodobemu" meraniu na stk nepresla.ale k comu by to bolo dobre?! mimochodom na kazdej stk presne vedia, kedy a kto mal problem.uz som to spominal ze aj spickovy a skuseny jazdec tento, ako ze problem nepotvrdi v praxi na bezpecnost ani ucinok brzd, to nema ziaden vaznejsi problem.tu vidim problem skor v tom ze asi 50% z vas jazdi na zodratych,nevhodnych, starych gumach.to problem vazny je.potom vidim problem aj v hrubke daneho kotuca,zodratych platniciek pod limit.a toto sa na stk nemeria,nekontroluje.
meranie nemoze ukazovat hala bala niekolko vysledkov vo velkom odskoku. [shake]


09.07.2021 10:21

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

egres2
 Bahniak 

Ikona

Myslel som neprejsť vôbec a to na základe zlej diagnostiky, kedy ani žiadne servisné úkony neodstránili problém.


09.07.2021 12:50

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

uz som to pisal,tak mysli. aj vymena novych kotucov, nemusi odstranit problem. a to sa stalo, ako je nasa planeta zem.
zbytocne deptaju ludi a oberaju ich o prostriedky,nervy, ktore po korene niesu na rozhadzovanie.ked sa uz technici ozyvaju,tak nieco nebude v poriadku. [shake]


09.07.2021 12:59

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

egres2
 Bahniak 

Ikona

Že by technici?
Mne nedal EK že vraj mám zlé lambdy.
Mám 4 a technik si myslel že len dve a prepojil ich krížom.


10.07.2021 10:29

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Re: barlac: po korone nejsu financie k duspozicii? No nehovor....tak sa daj zaockovat, aby sa to neopakovalo....

Mindzujete ako s nami korona zatocila, ale nic viac....zaujimava slovenska natura...


10.07.2021 13:35

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

ty si ozaj pako a idiot v jednom >:-)


10.07.2021 13:41

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

no tak ma zabi ty genius... :-D


10.07.2021 22:43

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

nemusim mat vsetko a netreba si plnit kazdy >:-)


11.07.2021 12:00

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

...no ty si ale sprostak... :-D


11.07.2021 14:02

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

nebola by ta skoda o tom som presvedceny >:-)


11.07.2021 16:29

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

ty chuj, ja som kvalitny clovek, zdobim okna, zvierata netyram, k starsim som mily... :-D :-D :-D


11.07.2021 19:40

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Ferdinand
 Kávičkár 

Nazdar chlapi mame dalsieho do klubu :'( :'( :'( www.motorkari.cz/tema/?t=222494


11.07.2021 19:52

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

bombes a ruzove hovno,skus im tam nieco napisat.som zvedavy co bratia cz odpisu >:-) :-D :-D :-D


11.07.2021 20:09

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Ferdinand
 Kávičkár 

Bratia to okomentovali a tiez tomu nerozumeju ako my vsetci. Najlepsie na tom je to ze uradnicek co toto vymyslel je plateni /asi celkom dobre/aj z mojich dani.


14.07.2021 16:34

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Freedom
 Čoprák 

Ikona

vcera som bol na STK, jedine co mam v protokole zapisane je brzdna sila, podla mna tu ovalitu ani nemeral, alebo mam vynimku ? mam intruder 1400


26.07.2021 9:34

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Tak som teda bol na opakovanej STK. Ta istá STK, tie isté valce, iný technik. Technik sa ma spýtal ci som si to dal do poriadku, lebo ak neprejdem tak to bude ako nesposobile. S malou dušičkou som mu povedal ze som urobil rozborku a zborku a prečistil, prelapoval a premazal všetko čo bolo treba. Pôvodne hodnoty hadzavosti predneho kotúča boli 22-29, merane zo 20x, zakaždým iný vysledok. Zadný kotuc 16 alebo 17 (neviem presne). Na prvý pokus vyšiel výsledok 17 na prednej brzde a 20 na zadnej. Na záver len toľko že tej brzdy a ani motorky som sa zo znechutenia ani NEDOTKOL, moto som po neprejdenej STK doma odstavil a stala až do opakovanej. Takže predna brzda sa mi sama opravila a zadná si naopak tým státím pohorsila.


26.07.2021 10:11

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

cruelbody
 Turista 

Re: RadoR6: dajak mi usiel vysledok....presiel si?


26.07.2021 10:18

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: cruelbody: áno, prešiel.


26.07.2021 10:27

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

cruelbody
 Turista 

Re: RadoR6: super..dovod na radost ...ja mam za tyzden stk so svojou druhou


26.07.2021 10:36

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: cruelbody: na jednej strašne radosť, na druhej zmätenie. Neviem totiž ci majú na STKckach nahovno tie válce, alebo keď dvaja robia to isté tak to nemusí byť to isté, alebo odmeraju to co chcú odmerať. Ono totiž za dva roky môžem mať znova ten istý problem.

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil RadoR6 (26.07.2021 10:39)


26.07.2021 10:50

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

cruelbody
 Turista 

Re: RadoR6: uz som to tu pisal...pojdem na stk...zistim ako je to a pojdes tu :-))) a mas to aj z vyletom :-D


26.07.2021 10:55

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

s plnou vaznostou vkladam do testu 500e!!!!!!!! :-} a to myslim uplne vazne!! v kazdom zariadeni stk vykoname test brzd a budu rozdielne hodnoty.to samozrejme dokaze ze merane hodnoty sa nezakladaju na serioznom merani a zariadenie a mozno aj technik nevie seriozne zmerat (tu ich ovalitu).
posledne mam skusenost ze dvaja drzali motocykel pri testovan a zrazu bol test v norme.zamedzili postrane uhybanie motocykla.pred zadrzanim bol test nevyhovujuci.
toto by sa malo uz konecne riesit ,lebo v poslednej dobe to robi vrasky motorkarom a aj ich rozpoctu.
pokial sme ozaj(ta velka motorkarska rodina)tak by sme mohli na to zatlacit. [ciel] [ciel] [ciel]


26.07.2021 13:27

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

novyAmater
 Kávičkár 

a co ti brani zacat?


26.07.2021 14:47

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

barlac
 Jogurťák 

podpora.vraj velka motorkarska rodina sa vie zastat a bojovat pre dobro veci.ale jebnutu pripomienku, ako co ti brani vie vyplodit len idiot. :-~


26.07.2021 15:38

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

egres2
 Bahniak 

Ikona

Od koho chceš pomôcť.
Veď tu častuješ všetkých len urážkami.


26.07.2021 15:58

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

RadoR6
 Kávičkár 

Ikona

Re: egres2: niekedy sa treba preniesť cez to co nás rozdeľuje a držať spolu v tom co as spája.


26.07.2021 16:15

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

cruelbody
 Turista 

Sledujem ze globalne temy ako:Migracia,vakcinacia,LGBT,tzv rasizmus a neviem co este..rozdeluju politicke strany,kamaratov,rodiny...jak šmahom meča rozseknu to co dlho zrastalo rozne subkultury ,motorkari a pod.... Klasicke rozdelenie politickych stran ..pravica lavica uz neplati...vsetci chcu byt centristi..zacalo sa to delit na slnieckarov a fasistov hehe...
Aaaale na druhej strane vznikaju spojenectva....LGBT spolu s promigrantskymi zoskupeniami :-D :-D :-D a ako vidim aj teleboombastik z Egresom jak bratia v zbrani bojuju spolu :-D :-D :-D proti antivakcináčom heh no pekne ,pekne :-)))


26.07.2021 16:30

Re: no.. tá vajcovitosť kotúčov a STK

Johnyd
 Kávičkár 

Ikona

Vážený členovia, tiež mám dočasnú spôsobilosť - kolísanie brzdnej sily okolo 25%. Má niekto reálnu skúsenosť s STK v Tn alebo ZA kraji kde by toto nemerali? (Niečo také že skúška sa nedá vykonať ako napr.na terennych pneu.) Kľudne do ss. Samozrejme už som pred časom prečistil strmene aj nity na kotúčoch (pocitovo sa motorka lahsie tlaci ale mozno len pocit), prečistím to zas a pôjdem skúsiť na opakovanú. Ak neprejdem rád by som ale vedel či existuje reálna aj keď ďalej stanica STK kde by to prešlo. Bolo by bolestivé vymenit kotúče potom koleso potom vidlicu... ako mi technik poradil. 35000km a nikdy žiadne trasenie alebo iné neduhy neboli.
Ďakujem za radu.


| 1 2 3 4 5 6 7 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 115604 | Včera: 210021