Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Quo vadis, XL Rally - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuQuo vadis, XL Rally - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 5 |

04.02.2017 22:18

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: Landal: Rozdeľovať postoje na [zle] alebo [dobre]? . Zaujímavé.
Uvedomuješ si že tie postoje veľa ľudom pripadajú presne opačné?


04.02.2017 22:19

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: Landal: Ok. Zjavne nechapes alebo sa len robis, ze stale nechapandelo,lebo je to pohodlnejsie ? Poucovanie o emocnych výlevoch si nechaj pre svojich synov.

K veci. Asfalt tvrdi, ze jednoducho seriove motorky bez uprav nie su vhodne na amaterske XL preteky, co pochopil uz takmer kazdy.A ze si ju bude setrit. Tot vsjo. Na com ze to jazdis na pretekoch ty? Bol si na tej istej moto ako na XL pretekoch aj na Balkane ako Asfalt alebo Fonzy ? Ved len toto ti tu pisu.Myslis, ze to su chalani, co nevedia, co je to offroad jazdenie tisice km od domova ? Ale ze to uz davno toto tu nie je o XL pretekoch, je fakt. Nerozoberajme teoriu pravdepodobnosti,Asfalt jasne napisal, ze sa to stalo po pretekoch... co je k tomu este potrebne dodat?

ale na rozdiel od teba nenalozil po pretekoch motorku na vozik, ked siel domov ... furt nechapes? Bolo 1:0, aky mame teraz stav?


04.02.2017 22:50

Re: Quo vadis, XL Rally

Landal
 Edvenčr 

Ikona

Re: heller: uha, seriove motorky nie sú vhodné na amatérske XL preteky. Toto je názor odvodený z čoho? Lebo ja poznám medzinárodné viacdňové rally, poznám české rally, aj slovenské XL preteky.

A na všetkých týchto podujatiach sú jazdci, ktorí prídu a bez problémov jazdia na sériových XL motorkách (presne v tom zmysle ako ju mal sériovú Asfalt) a jazdia! Extrémom sú blázni na GS1200 s teleleverom a s ľadvinkou, čo sa na tom neskutočne bavia, lebo aj takí sú.

Prvú albániu som šiel na LC4 v sériovom stave. Motorka v pohode, ja na kašu... Druhú Croatiu som šiel na afrike, tá má podložky v prednej vidle (to tam má na afrike hádam každý) a v zadu hyperpro pružinu (to už sa považuje za skoropovinnú výbavu afriky) a motorka v pohode - naopak, môj technicky najmenej problémový pretek. A to sú preteky iného levelu, než naše amatérske XL.

Tvrdím jednu vec: podstatné je, ako ten jazdec s moto ide. T.j. či ju ničí ten jazdec. Slovenské XL preteky sa nedajú porovnať s českými, tie sú proti nám turbo hard. U nás je to naozaj len o tom, zvoliť si tempo, sám si nastaviť svoju mieru rizika a ísť podľa toho.

Neriešim nejaký stav skóre. Riešim možnosti zlepšenia smerovania XL. Snažím sa pochopiť v čom je to údajne zlé, a v čom sú príčiny toho že je to údajne zlé.

Re: bacaono: písal som, označím si to pre seba ako [zle] postoj z dôvodu, že tento postoj hodnotí súčasné smerovanie XL rally ako zlé (tomu som pokladal za vhodné priradiť znamienko mínus a teda značku [zle] lebo aj slovný prepis značky [zle] znie "zle"). Je možné, že sa Ti moja voľba značky nepozdáva, čo je na jednej strane plne OK, ale na druhej strane skutočne nechápem, ako to súvisí s problémom, o ktorý tu ide.

Mne sa skôr javí ako podstatné, že jediní, kto tu vo vlákne predložili nejaké konkrétne návrhy, boli Fonzy a Salli.

V tomto príspevku som porušil predchádzajúce vyhlásenie, že nebudem reagovať na rýpania, a to z toho dôvodu, že som bol priamo oslovený a je slušné odpovedať. Takže doplním: do budúcna nebudem reagovať ani na priame oslovenia, ak pôjde len o rýpanie. Naďalej tvrdím, že o vecných návrhoch sa budem rád baviť, lebo amatérsky šport je krásny, a je isto dobré, ak ho budú ľudia robiť v čo najširšom meradle.

A trochu z osobného súdka: stále viac mi vnútorne vadí, že to tu vyznieva ako "Ľud versus Laňďal". Isto mám na tom svoj podiel, lebo viem ľudí iritovať a to nie je dobré, ale možno by bolo dobré ak by aj ten ľud prijal trochu sebareflexie. Lebo niet na svete taká jaternica, čo by nemala dva konce ;-)


04.02.2017 22:50

Re: Quo vadis, XL Rally

Podla mna tu ide len o dve veci:
za A: organizator bud chce vypocut a zaviest par zmien aj od ludi, ktori su amateri s XL moto a chceli by sa ucastnit
za B: organizator ma svoje pravidla a potrebuje iba "zatapkat", ako dobre to robi od ludi, ktorym pravidla vyhovuju - pokial mu zaplnia startovu listinu, tak sa inou skupinou zaoberat nemusi

Kazdy ma svoju pravdu, ale tu uz su aj logicke argumenty brane ako urazka jesitnosti a ega.Ak niektory z organizatorov nechce robit ustupky, tak je uplne zbytocne cokolvek tu riesit.
Jedinym dobrym vysledkom bude, ak sa niekto aj na zaklade tejto diskusie rozhodne urobit srandaXL rally.


04.02.2017 23:02

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Ešte doplním že ak by bola ochota tieto návrhy uviest do praxe, tak z toho budú profitovať či už rejsáci, z účasti z a štartovného turistov, čo umožni zlepšovať samotnú organizáciu pretekov, tak aj turisti z účasti rejsákov v možnosti nasávania atmosféry pretekov a celkovej lepšej atmosfére v kempe.
Keď sa dá niečo v podobnej forme oveľa menej náročné a pre obyčajných motorkárov zrealizovať na Dakare, či Intercontinental, tak by to snáď mohlo ísť aj u nás.

Re: Landal: S problémom to súvisí tak že si si to označil pre seba, tak načo to musia vidieť všetci. Ale možno je to zámer.


04.02.2017 23:08

Re: Quo vadis, XL Rally

Meinl
 Edvenčr 

Ikona

Re: heller: prepac prosim, co si tym chcel povedat? Vobec nerozumiem tejto debate. Ma to byt o tom, ze: prosim prosim, aj my chceme jazdit, ale nechceme zavodit, chceme sa len kochat, chceme prist na moto tam a hlavne aj spat, chceme....., chceme.......? Alebo mame strach o seba a o moto a preto prosim namotaj Landal light trasy pre nas? V tom pripade, to beriem a ak Landal bude mat cas, zozenie viac penazi, zabezpeci viac ludi na vypomoc, osetri zodpovednost za vas a hlavne to nebude o 2 ludoch, kt nakoniec pridu, beriem. Aj ked sposob, akym sa vedie tato debata tomu nenasvedcuje.
Prosim, skus to trosku vysvetlit, ak ta mozem porosit.
Pretoze mi to skor pride, ako Landal robi nieco, o com viem hovno, ale urcite to je zle!!! A aj keby, je to jeho rally, jeho pravidla. Ak to bude robit zle, nikto mu tam nepride.
Ved ak niekde nechcem ist, tak tam nejdem. Vezmi sa s kamaratmi a urob si vylet do rumunska, albanska, srbska, na ukrajinu, kde budes s ludmi, s kt chces byt, na motorkach akych chces, s vybavou akou chces, alebo zajdi do enduropark hechlingen, ked nechces ist PRETEKAT a mat strach o svoju mototrku.
Len predtym ako tam pojdes, prosim, skus mi povedat, kde je problem s Landalovou rally?!
Zima je svina. Jeden by neveril, co dokaze. Zial, niektori maju zimu 12 mesiacov v roku a ta im nasepkava dokonca aj to, co radi pocuvaju Landalove deti na dobru noc.


04.02.2017 23:57

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: Meinl: [zle] nie, nepochopil si to. Lebo je zjavne, ze ked sa jedna o amatersku XL rally tak tam v prvom rade pridu kvazi pretekari po vlastnej osi. A nie vozickari. A uz tato prva podmienka by zamavala pretekmi, pretekármi a logicky poradim. Co myslis ? Dalej sa mi to nechce rozoberat a ironicky zo zasady nebudem, aj ked viem. Nikto netvrdi, ze Lando to robi nahovno, ani Fonzy ani Asfalt. Citaj poriadne. Alebo radsej citaj dalsi príspevok pre Landa, plati si myslim aj pre teba ...


05.02.2017 0:01

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: Landal: Lando, skusim to inak.

Seriove motorky nie sú vhodné na amatérske XL preteky - no naozaj nie su. Pretoze ich jazdia amateri a nie su ochotni a ani schopni investovat cas a peniaze na zdlhave opravy po kazdom preteku. Aj o tomto pisal Asfalt. Pre mnohych su to jedine motorky, chapes ?

A pritom by si chceli zajazdit. Ved preco nie ? Ale po par kolach, po par pretekoch dospeju, este raz zdoraznujem - dospeju sami k nazoru ako Asfalt - stacilo ! Co myslis, cim to je ?

Predpokladam, ze ako rally jazdec mas tlmic riadenia - ja nie. Co myslis, kto bude vo vyhode ? Ja pridem na pretek po vlastnej osi vystrojeny do beznej premavky s prislusnym obutim, Ty si privezies moto na drapakoch na voziku - co myslis, kto bude vo vyhode ?

Donekonecna by som mohol pokracovat. Upozornujem, ze stale sa bavime o formate amaterskej XL Rally - co, opakujem, uz len z prapodstaty nazvu nema s XL formatom nic spolocne a s amaterizmom uz vobec. Profesionalizujeme a komplikujeme si este aj vlastne myslienky ...

Nazyvajme veci pravymi menami a nezavadzajme novacikov a amaterov, ked je to amaterska rally - lebo stale si mi neodpovedal - radis tu svoju trojpismenkovu motorku do XL kategorie ? Lebo to snad ani nemozes mysliet vazne ...

Len toto nejako chcel Fonzy naznacit ...

Prave preto ti neponukam ziadne riesenia, lebo podla mna robis zasadnu chybu - na jednej strane chces pocut rozumne navrhy a ked sa ti davaju, tak sa bud z toho mozes zblaznit alebo to jednoducho nebude mozne implementovat. Lebo matematika nepusti. Cize cela debata ma ake ratio ?

Nechces emocie ?

Lando, nechcem byt impertinentny, ale asi si ani neuvedomujes s celou komunitou kvazi XL Rally jazdcov, ktori uz davno nejazdia XL format, o kolko by nas mohlo byt viac ... skoda. Večna skoda.

Potencial je, len ho treba vidiet a chce to niekedy vediet citat aj medzi riadkami ...

Fonzy dakujem. Asfalt dakujem.


05.02.2017 1:01

Re: Quo vadis, XL Rally

tryskac
 Kávičkár 

Ikona

Heller trošku zle si čítal info od Asfalta.
Písal, že prvé prepákovanie menil na jar - bolo vyťahané asi nie z pretekov.
Prepákovanie v Pilisceve odišlo, lebo sa mu odkrútila matka a vysunul sa čap. Na mater čapu prepákovania pôsobia stále rovnaké sily na ceste aj v teréne.


Napísať, že neponúkaš riešenie a že to chce niekedy čítat medzi riadkami :-O
prekladám si to takto : Ja som nespokojný, ale neviem čo s tým spraviť, tak to vymyslite a spravte za mňa.



05.02.2017 1:34

Re: Quo vadis, XL Rally

edott
 Edvenčr 

Ikona

na Piliscsev som prišiel nabaleny z TT po dialnici na uplne novej radikalnej blatovej cross gume s12 + c21
odjazdil som, mal som lc4 640,z pokazenu spojku... onedlho mala na sebe hlinikove kufre smer rumunsko, turistikujem na nej aj cesty.... tušim som nejaky pohar bral od tial
prve klačany som valil do lučenca na štuploch a po odstrojeni som nemal pocit hendikepu, že som po svojich a nebol som posledný
do malaciek som chodil vždy po svojich, aj ked som sa vracal z krivými ručkami aj egom,atd...
na 690ke som bol v septembri z tromi kuframi v rumunsku naloženy ako praví nemec
keby aj teraz "musíme" príst po svojich, ovplivní to čo? ked vela dobrých jazdcov býva cez pole, a ja z daleka tiež nepridem na hladkej turist gume, som sa tolko neudrel. chcem pretekat v terene tak musim obuť štupel
ak sa podarý tak už nechcem íst po svojej osi, chapem že je pohodlnejšie to zazemie, ako mikro stan z lidla. Ale neni to prekážka.
Bohužial ked som bol na vlastných, musel som ist z ohladom na návrat, nemožem chcet pretekat ako magor, treba sa na to prisposobit. Ked nemam odvoz, tak mam smolu, prisposobim ambicie. Ale kto ma možnost vleku, bol by sprostý keby bral do batohu dvoje trenky a stan, treba sa z tým zrovnat, ide sa na preteky, na povozenie si spravim čas inokedy
nemožeme chcet závodit z ohladom a nie moc rýchlo, lebo sme solidárny


05.02.2017 1:55

Re: Quo vadis, XL Rally

HoGo80
 Edvenčr 

Ikona

Re: heller: 1. to že sa drahá motorka ešte drahšie opravuje nemá nič spoločné s tým, či sú sériové vhodné alebo nie sú vhodné, pletieš si pojmy. Keď na svoju dám ešte nové TT tlmiče + tlmič riadenia za spolu 3tis eur, tak už sériové nebude. Bude vhodnejšia? Budú pády lacnejšie?
Bol si už aspoň raz a vieš o čom sa tu bavíme? Sériová JE tam vhodná. Že je škoda a kktina novú rozbíjať či potápať je už iná otázka.
2. uvedom si, že zajazdiť a pretekať nie sú tie isté veci. Turista si chce zajazdiť. To sedí. Ale čo tam riešiš potom nejaké zvýhodnenie, či tam bude mať tlmič riadenia alebo nebude mať? Turista sa môže na nejaké zvýhodnenie vykašlať, lebo tam nejde pretekať.

(Viem, že adresátom som nebol ja, ale je zima, dnes mi odišla baterka a zajtra si nemôžem zajazdiť :-( )


05.02.2017 2:28

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: tryskac: zle si to prekladas, skús si to prečítať, ako v škole, este raz a celú vetu - pomaly. Má úplne iný význam, ako tvoj extrakt z tvojho elaboratu.

Prvé a zásadné riešenie? Keďže to majú preteky v názve a sú definované ako amaterske XL Rally pre mastodontov, každý účastník preteku príde po vlastnej osi na motorke, na ktorej bude aj pretekať ...

Či toto sa už zle počúva ? Čo je na tom nezrealizovateľné ? Či to už nepasuje vozičkárom?

Tak potom si zmeňte názov rally ... lebo sa zmenil jej charakter. A o tom je tu debata ..

Quo vadis, XL Rally ?


05.02.2017 8:16

Re: Quo vadis, XL Rally

rmacko
 Skútrista 

Ikona

... pojdem to tento rok skúsiť, príjazd po vlastnej osi, štuple si dovezem a prezujem, snáď tu moju leštenku moc nerozjebem >:-) ...

P.S. : našiel som doma v kosni taký malý mechanický roudnúk od Čížka, čo som volakedy používal na Awiových pretekoch, bude mi to stačiť, či si mám kupovať večší ? Dá sa tlačť itík aj v tom menšom formáte ? Ď ... 8-)


05.02.2017 9:19

Re: Quo vadis, XL Rally

salli
 Turista 

mozno niekto chce len prist prejst trat podla svojho tempa zajazdit si do pohody a ist domov.je to moj pohlad a moje financne moznosti.pozrite sa na veteranistou oni zrobia dve kola a musia mat rovnaky cas a cim mensi rozdiel ten vyhrava:Doni nejdu na veteran rally rozbit tatosou.ja som bol len na tuhrinnej tréningu a musim povedat ze bez drapaku to bolo narocne sice ju presiel chlapik na novm gs na skoro hladkych cestnych gumach ale mal co robit a aj masina.moj obdiv mal za to.mokre useky bez pomoci skoro ani nedal.neviem kolky jazdci co jazdia cesty na turistickyh gumach prestali chodit na tie rally koli tomu ze nemaju doma troje gumy garaz z výbavou alebo nebodaj maju dve masiny.mozno by trebalo zistit kolky by prisli keby si fakt mohli prejst len trat podla svojich moznosti.na tréningu v tuhrinnej som bol s kamosom ja 750 tenere a on dominator.ususdili sme ze si motorky nerozbijeme ked pôjdeme takym tempom a nesli sme uz na pretek.na masiny sme setrili dlho proste chceme jazdit na tej motorke cely rok a nie len rally.ale rally mam rad .nie som kritik len diskuter


05.02.2017 9:46

Re: Quo vadis, XL Rally

Landal
 Edvenčr 

Ikona

Re: rmacko: ano neni problem.

Re: salli: už sa opakujes. Podme do toho! Definujme kategoriu male moto / marathon / kačer donald mne je to jedno ako... Robíme pre ľudí ;-) :-D
Skusime to a ostatok sa ukaze.

Len v tomto vlakne je toľko hodených rukavíc ktore nikto nedviha...

Z mobilu tak bieda style :-}


copo

Príspevok bol zmazaný Moderátorom, pretože porušoval pravidlá fóra, dôvod: Urážanie a osočovanie.

05.02.2017 9:58

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: salli:

preco zrobte ?????? nikto nikomu nebrani take nieco urobit, vlastny pretek taky aky mu vyhovuje a aj inym



05.02.2017 10:07

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono:

co vsetko by si zaviedol, pekne, prist po vlastne ose, kludne vyfuk hukotu pokkt.... bla bla bla


no sak kurva urob, mozes zaviset svoje pravidal, co ti v tom brani. Urob taky pretek, dojdem na gs drbnem si tam cestaky aby niekto nepizoval ze som vyjazdeny z akoze lahkej kozenky ktm.

Neprial by som nikomu tlacit tu motorku 100m po strku, to by potom som nechal aj open masinu na porovnanie potlacit a bolo by poznat co je xl


a zase vsetko konci pri tom urobte a nic sa neurobi ten kto by tale cosi chcel.

No ak ta nieco napadne, nemusis doplnat, proste urob pretek!!!


Dôvod úpravy: :-~ :-~ :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil copo (05.02.2017 10:09)


05.02.2017 10:17

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: heller:

asfalt napisal ze seriove nie su vhodne, on mal napisat ze jeho motorka neni vhodna na take jazdenie bez mensich uprav. Mal som moznost taku moto skusit v tuhrine a to je motorka na cesty a nie sa motat po terenoch trochu v tempe full gas. Tie motorky su strasne uhupane kozenky, mala svetla vyska, sedlo brutal hore, kazda mala jama motorka ide dole, hupe sa to jak na hupacke.


no inu moto neposznam ze by sa nedalo pretekat, taky Cacho jazdi na obycajnej LC4, bol s nu aj v chorvatsku a jak to dava secko na riadne frajera a to sa na tej LC4 mota len na xl preteky + croatia. Nemam tusenie ze by na nej jazdil niekde inde este.

tie nase preteky su len vozenie po lahkych terenoch, nic ine


05.02.2017 10:29

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

vsetko nad 600obsah hore je XL.


skuste si potlacit 100m open a napriklad 690urobenu na rally po terene a uvidite co je XL, alebo len obycajnu LC4 udajne co je lahka moto.

mne staci ze len v garazi tu moju akoze lahku lc4 co ma 28l nadrz, rally vybavu, zvyseny podvozok a geometria motorky je uplne v prdele, makke mousse, trakcia kolesa tragedia. Kusok to potlacit v garazi je uz dost, je to XL. KEd idem pusunut gas gas tak to je lahka moto


a cele vsetko je tu v tej diskusii o tom ze stale tu niekto pise je to zle, zmen to, urob to tak, no sak nikto nikomu stale nebrani urobit taky pretek ako chcete




cele XL MR preteky su len lahke vozenie sa po lesikoch, kde ked zaprsi je to trochu narocnejsie.

Kolko z vas sa vybralo do rumunska, bosny, srbska a ten Vas trip bol o xx percent narocnejsi ako len jediny pretek z XL cupu



05.02.2017 10:51

Re: Quo vadis, XL Rally

Keď už ani po Heller prispevkoch niekto nepochopil o čo ide, tak asi len preto že nechce.
A kde nieje vôľa, tam nieje cesta.
Zamyslel sa niekto z Vás Racerov prečo je účasť XL mašín na pretekoch čoraz slabšia? Tí, čo presedlali na ľahšie majú na to dôvody a bol by som rád, keby ich tu odprezentovali.
Nieje to práve obtiažnosť súťaže a šetrenie svojich miláčikov ktorých nechávajú doma? Nieje to tá výsledková listina, ktorá Vás ženie k neustálemu zlepšovaniu seba a techniky? Odpovedzte si sami.
A potom sa tu bude niekto vysmievať, že akí sme my offroad srandajazdci čo sa chcú vozkať...
Ja keď si kúpim ľahké enduro, tak s ním pôjdem na XL Rally?
Veď je na Slovensku každý víkend nejaký kantráč, gulášovka, kde sú také možnosti, zabezpečenie a parádne trate, že sa z toho môžem posrať. Je tam poriadna konkurencia a tým i priestor na napredovanie do bezvedomia. Týmto ale nechcem nikoho odpisovať aby nechodil na XL, len treba zvážiť výber mašiny.
Zamyslel sa niekto, prečo práve kategória Open drží XL nad vodou? Prečo sa na to za tie roky vysralo kvantum ľudí na mastodontoch? A deje sa to stále.
Chalani prídu na akciu na svojich motorkách a chceli by pričuchnúť k rally.
Prvé hups zažijú hneď po príchode, keď uvidia situáciu v depe... druhé hups pri skúšobnej jazde v ťažkom teréne (lebo práve napršalo a s tým nikto nerátal), ktorý bol prezentovaný ako ízy. Tak sa vyváľajú, pozbierajú veci, čo im odpadli z motoriek a postavia sa do pozície diváka.
Tretie hups zažijú pri samotnej rally a všetci pochopia, že toto nieje to čo čakali. Tu sa bojuje s maximálnym nasadením a tvrdo o každú sekundu, nehľadiac na techniku a možné následky.
Toto je Rally. Rally Slovakia?
Každý má právo na svoj názor. Sú tu dve skupiny ľudí s rozdielnym pohľadom na vec. Pokiaľ ale jedu z nich nezaujíma názor tej druhej, tak ukončime túto tému. Nemá zmysel. Pretekári nech si jazdia svoje a Adventuristi svoje. Svet sa nezrúti.
Lanďo však prejavil ochotu počúvať (a viem, že aj tí čo mlčia), tak to asi nejaký zmysel má. Pozor, nestojí to však len na ňom. Je to hlavne o Vás pretekároch, lebo dnešný stal XL Rally je Vašim obrazom.

Nechajte Vaše ľahké endurá doma a prídite na XL endurách na ktorých robíte turistiku! Táto výzva bola adresovaná práve Vám. Potom budú organizátori môcť zrušiť kategóriu Open a tak podporíte XL formát pretekov.

Prídite na závod po vlastnej osi! Rodiny, psi a pod, môžu za Vami prísť na autách (tak som to robil aj ja), a bude tak pretek viac fair play...

Neriešte prehnané bezpečnostné a enviromentálne opatrenia. To už lepšie spravíme, ak celá komunita začne jazdiť XC cyklomaratóny. Dva také organizujeme i tento rok tu v okolí Topoľčianok, takže Vás srdečne pozývam...

Trať to je kapitola sama o sebe, už to tu bolo. Ak sa ale dodržia prvé dva body, tak sa i jej náročnosť prirodzene zmení. Proste nebude musieť uspokojovať nároky ľahkých mašín...

Každý organizátor by mohol spraviť prieskum trhu, anketu a podľa nej sa rozhodnúť v akom duchu zrealizuje svoj pretek.
Aj keď niesom si istý, či tá skupina ľudí pre ktorých táto diskusia vznikla ešte o to stojí, pretože honba za víťazstvom už posunula túto súťaž úplne niekam inam...

Osobne si myslím, že to čo sa vyvíjalo niekoľko rokov sa nedá razom zmeniť. Bude to len cesta kompromisov v danej súťaži Rally Slovakia...





Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Fonzy (05.02.2017 10:54)


05.02.2017 12:17

Re: Quo vadis, XL Rally

salli
 Turista 

preto som pisal ze je otazne kolkych enduro turistov odradila tato uz povedzme narocna rally. to su u mna ty co jazdia na gs 800 stromoch tigroch transalpoch,tenerkach bigoch viac enej jazdiacich po cestách druhej tretej triedy sem tm lahky teren.mozno tito jazdci sa chcu zdokonalit .ja nemam na to prejst vsetky rally .ale do tuhrynnej mam50 km.tam som schopny prist a mozno aj vela turistov enduristov z vychodu.nie kazdy ma na to financie nie kazdy ma tolko volna nie kazdy ma doma milujucu laskyplnu manzelku co by mu to tolerovala.ja po lese jazdim rad ale bezpecne a vzdy daco poserem aj maly pad ma stoji dost penazi .ale nebojim sa padat ved sa ucim.


05.02.2017 13:32

Re: Quo vadis, XL Rally

alexa7
 Kávičkár 

Ikona

Re: salli: Akože celý rok nejazdí niekto terén a potom sa príde zdokonaliť na rally a má byť taká trať aby mu vyhovovala? Na táké čosi nie je enduroškola ? Nejaku uroven to predsa musí mať .





05.02.2017 13:43

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: Fonzy:

co je xl masina podla teba?

co sa tyka vymena masin som postrehol to, ze ten kto mal LC4 640 vymenil akurat za 690 a na tu 690 nalozil rally techniku, nadrze. No a jazdia mimo SK tak tam je to nutnost taka vybava. Len sa pridaol na vahe to su XL troje, vsetko od 600ccm hore

zmizlo zopar ktm 9kil litrov a nejake tie gs a preco? ved maju turisticke moto a mrdkat sa na tkc je len riziko poskodenia masiny To su uz XXL stroje

open? ved urobene pre tych co maju len taku moto to bolo a chodia vecsinu stale ty isty

Turist? ved stale sa robia obchadzky ak je nieco akoze narocnejsie co vobec neni.

Naprsi, je zle. Napriklad minuly rok u Landaka co bolo narocne, tazky teren ak si bol, alebo daj info o tom kde bol tazky teren.
Co som postrehol sa nadavalo na mensi rovny kopcek usmykany co nebol ziadny problem prejst, rovna cesta po blate, kolaje co je narocne na tom????


Ved mas cosi aj odcestovane a chces tvrdit, ze sa tu u nas jazdi tazky teren na XL? Na balkane co chodis po sutroch je to narocnejsie ako to nase prdkanie po lesoch na XL cupe.



05.02.2017 14:04

Re: Quo vadis, XL Rally

Skalaaa
Darca Krvi  Bahniak 

Ikona

Re: alexa7: celý rok nejazdím a Kľačany, Tuhrina pohoda obtiažnosť [dobre] mal som 69kg a hmotnosť mašiny 212,5 kg


05.02.2017 14:18

Re: Quo vadis, XL Rally

edott
 Edvenčr 

Ikona

""Tí, čo presedlali na ľahšie majú na to dôvody a bol by som rád, keby ich tu odprezentovali.""
No dobre teda. V "našich" začiatkoch som prešiel dominatorom,vysnívana mašina, rally som mal asi v krvi, potom som chcel trochu motodospeť a chcel som skusit dvojvalec,Africa 750, rally style, nechcel som nič na vozenie po kopčekoch, lákal ma rally šport, zučastnoval som sa vtedy malaciek, buchal som to aj o zem a to som velmi ťažko šetril.... ale ked chce človek športovat tak hlada cestu ako to trochu odlahčit, upravit aby sa z tým stale dobre dalo cestovat. Nechcel som afriku moc zničit, citil som že chcem pritvrdiť, vymenil som ju za staršu supertenere, rovnaký stroj ale "lacnejší", z upravami som sa dostal na viac jak bola hodna africa, nevadí... furt som to bral ako lacnejšie a vhodnejšie do terenu, daval som jej zabrat, a bol som aj v bosne a albansku ale v terene sa nevedela dalej posunuť, má to hmotu a velku zotrvačnost, jak pri zrýchleni tak hlavne brzdení a zatáčaní. ani upravou podvozku si to nebudeš prehadzovat pod vajcami, možeš do toho naložit aj milion, geometria, šírka, dlžka typ sedla a posed nepustia k lepšim výkonom. ale stále chceš cestovať, aby si si aj v lete užil jazdu na "východ", cestovania sa nevzdám a baví ma voziť sa dlhe dialky z batožinu, stanovať pri rieke atd. preto som skončil pri lc4 640 a teraz lc4 690. lahku nechcem, ked som sa vozil na original 690, ten vietor nedovolil ano medzimesto, preto som si vyvynul rally kokpit, aj preto. Stále možem cestovať a ked to zhodim, som na "lahkej".
V neposlednom rade je to aj svetový vývoj. Pozrite sa na nejaky fun cup na okruhu. Prečo, ked su to amateri ako mi tak nejazdia nejake FZR600 ZZRneviem čo, a dalšie stare stroje. proste je to stare a ked chcu poriadne pojazdiť tak maju najnovšie stroje a v aute nahradne asi všetko, tiež by ste chceli aby sa tam došli vyvalať po vlastnej osi? šak su to amatery ako my. Maju motorky na ktorých niekto turistikuje po alpách....
To je presne to iste. Už su novšie stroje a su menej vhodne na offroad, aj ked si to nechceme priznať, nepojde nikto na liatinových kolesách, aj ked na "cestnom endure" do terenu, lebo sa to dalo na tých volakedy, dnes už nie.
A nech nikto nečaká, že budeme jazdiť na 20+ ročných afrikách, nikam by sme sa neposunuli.


Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil edott (05.02.2017 14:19)


05.02.2017 16:12

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Uvedomuje si tu niekto z odporcov tejto témy a vehementných obhajcov súčasného smerovania, že námietky a požiadavky o ktorých sa tu bavíme nijako nemusia ovplyvniť "race" kategóriu, a nikto im ich pretekanie nechce zobrať? A že práve naopak, ju to môže posunúť niekam ďalej vďaka početnejšej účasti?
Alebo iba dávajú najavo svoj negatívny postoj a prezentujú pohŕdanie a výsmech tým ktorí chápu význam spojenia skratky XL.
Mám pocit že absolútne nie, a pokaľ sa to nezmení tak pokračovanie v tejto téme stráca význam.


05.02.2017 16:28

Re: Quo vadis, XL Rally

edott
 Edvenčr 

Ikona

Bača, teraz súhlasím. Ale nie z tým pohrdanim a výsmechom. Začali "turisti",že im je moc. Moc podmienok A investované "energie"


05.02.2017 17:47

Re: Quo vadis, XL Rally

Menton
 Skútrista 

Ikona

Bola by hlupost menit nieco, co zjavne uz par rokov funguje. Ak Lando "vypreda" kapacitu do dvoch dni, tak to znamena len to, ze presne o takyto typ rally je velky zaujem. Na druhu stranu, ak niekto aspon trochu sleduje Landa a jeho jazdenie na rally v zahranici, tak uplne chape, ze robi takuto rally a stale ju zdokonaluje. On to taha na "europsku" uroven, preto pripomienky, aby zliezol na uroven turistickej kochacky po jednoduchej sotoline nemaju absolutne sancu na uspech.

Re: Fonzy: preco to neskusis zorganizovat podla seba? Frflanim nic nedosiahnes, tvoje myslienky nie su zle, mozno oslovuju viacerych, len o tom nemaju potrebu vypisovat. Aby si si to zjednodusil, skus oslovit Landa, sadnite si na kavu/pivo. Poradi ti, ako namotat trat, zorganizovat marsalov, kontroly, pomoc na trati. Aby to bolo este efektivnejsie, spravte to v jeden den, bude veselsie pri ohnikoch, aj bufet moze byt vacsi a lepsi, staci prihodit navyse dalsi zachod a podobne. Urcite to bude jednoduchsie, ako robit dve samostatne akcie. A na konci dna to bude najlepsia odpoved na otazku Quo vadis XL Rally? Osobne sa nebojim o to, ze Lando to zas rychlo vypreda, ale ci aj ty? Lebo vypisovat poziadavky a davat si vzajomne palce hore je jedna vec, prekonat pohodlie za klavesnicou, nieco zorganizovat, dat do toho okrem casu aj kopec vlastnych penazi, ukecat kamosov, aby ti prisli pomoct, to uz je iny level. A potom si este uzit frflanie na webe po akcii. Lebo nikdy nevyhovies kazdemu. Tak ako, ides do toho?

Re: Landal: pouzitie tvojho mena je ako priklad, neber to osobne. Fonzy si kludne moze vybrat aj Awiu, ci Hara, to je uz na nom...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Menton (05.02.2017 17:51)


05.02.2017 19:09

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono:

kedy zrobis sranda akciu podla poziadaviek ake mate priaznivcov zalozenej diskusie myslim.

a definuj prosim ta co je open, XL

lahka, tazka motorka


stale sa tu len omiela malo by sa urobit, treba to tak robit, taku vybavu, take podmienky, tak to urob.... to nam vadi, hento je napikacu....

a nikto nic neorganizuje okrem landaka, hara, awiu, kolasa


tu im treba len velka vdaka a nie pizovacky pretoze robia akcie, pozera sa na bezpecnost uz konecne.

Ved aj Haro chcel aby bolo vsetko jak ma byt, poriadna vystroj, prilba, korytnacka, topane, pneu, vyfuk. JA som isiel prvy krat na tieto XL, precital som si podmienky, kupil vystroj, zhodil hukotupokkt vyfuk co mal 6kg dal seriovy 22,5kg a nepizoval som. No nakoniec to ani netrebalo, nikto nekontroloval. Podpisal papier a jazdil.

Pre ostatnych: uz nekvakajte, nepiste ze malo by sa, treba, urob, zmen ale UROBTE VY AKCIU taku aku chcete


05.02.2017 20:24

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

"stačí to najjednoduchšie meranie času." ... a podho 130 cez dedinu :-)


05.02.2017 20:48

Re: Quo vadis, XL Rally

Burizon
 Edvenčr 

Ikona

Ahojte
Nechcem na nikoho priamo reagovat, ale ak mojom prispevku najde nejake odpovede na svoje poznamky tak budem rad.
V 2012 som kupil svoju prvu a jedinu motorku. Dva roky som sa prakticky ucil jazdit na ceste maximalne nejaka polna spojovacka.

V 2014 Organizoval Haro prvy PILISCSEV, tak som sa nahlasil samozrejme ako turista.
Kupil som Stople E10 + E9 , dal som si prezut gumy v servise a hajde po osi na Madare.
Spoznal som Bacu, BranaBA,Tryskaca Hara atd.
V uvadzacom kole som sa v 0 km vysypal a na starte som skoro vosiel medzi divakov.
Nikto sa mi nesmial, vsetci poradili, pomohli.
Endurooblecko s penovymi vypchavkami, vyklapacka, kozene cizmy - vypotil som sa ako kon :-)

V 2015 druhy Piliscsev, avsak po radach som si zohnal za 15E jazdenu prednu E-15, a hajde po osi na Madare.
Myslel som ze to prezujem na mieste. Samozrejme ze som sa zacal trapit avsak hned bolo okolo mna kopec kamosov a pomohli radami, pajsrami, mazanim.
Jazdenie bolo lepsie a navyse som viac pozeral sa ako jazdia lepsi a nieco sa od nich poducil.

Potom prisli Klacany kde som skusil Race - ziadnu extra zvysenu narocnost som nezaznamenal.
Po ose + prezuvam.

Na Bakere som skoncil s natiahnutimi väzmi - hlupa chyba na malickom blate dole kopcom som zabrzdil zadnou a zadok ma predbehol. Aj tak som preteky dokoncil a po osi dosiel domov.
Po ose + prezuvam.

Do Tuhrinej som sa nedostal - porucha motorky.

Na piliscsev 2016 som dosiel v piatok - o 10hod som vyzdvihol motorku zo servisu, pobalil a hajde po tretikrat na Madare.
Prisiel som vecer prezuvam + pomaham prezuvat inym.
Na druhy den jazdim v kategorii race(pol roka som nesedel na motorke),a v klude odjazdim 13 kol, znova prezujem, pockam na vysledky(zase som nevyhral :-O ) a mastim cez Bezinsku Babu (prvy krat v zivote) do Sekul.
Na druhy den zase domov.

Klacany a Bakar som musel vynechat - (prirastok v rodine :-D :-D :-D ) avsak za usetrene startovne (plus nieco) som si dokupil konecne off-prilbu a okuliare, korytnacku a dres ( dovod bol hlavne ten ze vo vyklapacke a enduroobleku bolo priserne horuco) + kolenacky.

Do Tuhrinej 2016 som isiel prvykrat na voziku - dovod nebol pohodlnost ani namyslenost ze som nahlaseny ako RACER, ale ze som si nemohol koli problemom v praci vybavit volno.





05.02.2017 20:50

Re: Quo vadis, XL Rally

Burizon
 Edvenčr 

Ikona

Za cely ten cas som sa nestretol s na pretekoch a ani v depe s nevrlostou alebo opovrhovanim.

Ja sa citim turista - s motorkou jazdim do prace , na preteky, na pretekoch ale :

nevidim ziaden dovod preco by sa preteky mali nejako vymedzovat systemom --- len po osi (mnohi z nas to proste takto musime niekedy alebo stale urobit)

nikdy som sa necitil nijako hendikepovany preto ze som musel prezuvat a niekto nie.

riesit to ci sa nieco vola XL Rally sa mi vidi smiesne (minimalne ma to rovnako daleko od Relly ako od XL)

Nemyslim ze trate su tazke, akurat ze my musime prisposobit jazdu stavu a povahe motorky : )


05.02.2017 22:50

Re: Quo vadis, XL Rally

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Preco som vymenil lc8 za lc4 - dobra otazka. S lc8 sa idu vyjazdy lahsie, kokpit s roadbookom je viac vpredu, motor menej vibruje, motorka sa nohami lepsie drzi, je viac odolna pri padoch.

Lenze uz mam o 10 rokov viac, a kancelarske križe napriek celkom dobrej kondicke (makam na sebe) uz nie su nic moc. Proste uz tu motorku nechcem dvihat a bez padov to neviem. Lc4 mozem dvihat. To je cele.


06.02.2017 10:01

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: Fonzy: Zamyslel sa niekto z Vás Racerov prečo je účasť XL mašín na pretekoch čoraz slabšia? Tí, čo presedlali na ľahšie majú na to dôvody a bol by som rád, keby ich tu odprezentovali.

Mna by skor zaujimali nazory tych, ktori jazdili XL na mastodontoch a uz nejazdia. Dovody, preco presli do kat Open, su viac nez jasne. A citat, preco jazdim barsaku lahku kat je predsa tiez jasne. Lebo ma to bavi.

ale co s tou odvratenou stranou mince?

Re: Burizon: riesit to ci sa nieco vola XL Rally sa mi vidi smiesne (minimalne ma to rovnako daleko od Relly ako od XL) - vôbec to nie je smiesne. Je to zasadne. Je to zavadzajuce a to teda fest.

Ci mas pocit, ze Pariz - Dakar sa vola Pariz - Dakar len tak zo srandy ? Pritom kolko mame vsetci vyhrad, ze uz to davno nie je Dakar ako ho pozname. Vratane Hara.

Viem, na Dakar budeme vsetci svorne kydat, ale ak sa niekto slusne pyta a zamysla, ma mozno aj napady, je to zle, vazeni raceri ? Ci uz naozaj ani len necitite v tych svojich MX cizmach ten otlak ?

Re: Landal: Ked odchadzam z miestnosti, zvyknem zhasnut ...


06.02.2017 10:37

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Janko, 130 v dedine? .....podľa seba súdim teba? ....tak sa to hovorí. Myslím že u turistov toto hrozí minimálne ak vôbec.

Už som si tu prečítal x príspevkov ako niekto presedlal, alebo chce presedlať, na XL pretekoch na ľahšiu. ale ani jeden príspevok o tom, že sú to predsa XL preteky, trate sú na ľahkú moto pomerne jednoduché tak pôjdem radšej na veľkej nech mám nejakú výzvu a mám čo rozbijať. Alebo to už športové výkony neposúva ďalej?

Najviac príspevkov o tom aké je to XL pretekanie v poriadku majú "rejsáci" na 160kg a ľahších motorkách. Viem nájdu sa aj spokojní na 200+, ale koľko ich je, a prečo skôr ubúdajú ako pribúdajú?

Na druhej strane vidím aj to že nás tu tento názor už obhajuje iba zopár. Takže buď nie je naozaj záujem, alebo forma a smerovanie tejto diskusie ostatných odradila.
Pokiaľ nedajú svoj názor jasne a početnejšie najavo, tak téma a návrhy spadnú do zabudnutia.




06.02.2017 11:00

Re: Quo vadis, XL Rally

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

asfalt - palec hore

Masochista - 04.02.2017 18:12 píšeš akoby si mal namiesto mozgu v hlave piesok.. :-~ ale ak si si len potreboval kopnut do vsetkych co maju BMW a k tej motorke sa chovaju tak ze ju nedostali od nikoho zadarmo tak lepsie si zareagovat nemohol I-GRR

bača - tolko mudrych myslienok si napisal a ako hrach na stenu... za vsetkym si dovolim vypichnut len

"Uvedomuje si tu niekto z odporcov tejto témy a vehementných obhajcov súčasného smerovania, že námietky a požiadavky o ktorých sa tu bavíme nijako nemusia ovplyvniť "race" kategóriu, a nikto im ich pretekanie nechce zobrať? "



kategoria XL by podla mna mala byt o tom ze okrem motorky co mam na normalnu adventure turistiku nemusim kupovat a upravovat dalsiu motorku na ktorej musim riesit krossove gumy, menit 19 za 21, riesit ake mousse atd atd (co viem tak tento scenar je cim dalej tym castejsi - ale opat zdoraznujem nesudim tych ludi, neberiem im ich rozhodnutie)

ved z toho ako je to nastavene nechce nikto zo srandajazdcov kafrat do kapusty pretekarom... ja mám dosť v piči či prídem do ciela prvý druhý alebo posledný ide o to aby som prišiel celý a podľa možností aj motorka cela

cely tento humbug vznikol pre XL cestovne endura ktore sa casom a logickym vyvojom dostali na okraj... mozno by stalo za zvazenie keby sa ortodoxní drsní enduráci typu masochista postavili na svojich rallye motorkach na start nejakeho štavnateho countrycrossu ... pre priblizenie pocitov druhej strany ;-)


06.02.2017 11:07

Re: Quo vadis, XL Rally

Burizon
 Edvenčr 

Ikona

Nechcem diskutovat o veciach ktore povazujem za nepodstatne.

Saro vazim si tvoj nazor, ako aj vsetkych ostatnych.

Off topic 1:Pariz - Dakar sa medzi 1979 a 2007 uskutocnil 29 krat, a z Pariza do Dakaru sa islo z toho 10 krat( ak pocitam aj Versailles ako Pariz tak +5)
Off topic 2: Nenavam na terajsi Dakar, myslim si ze do buducna je to prinos a tiez vymyslia nejaky XL Cup Serial Amerika+Afrika :-D


06.02.2017 11:14

Re: Quo vadis, XL Rally

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

plný súhlas s bačom, raptorom a ostatnými vyznávačmi naozaj XL motoriek v ľahkom teréne..

aj ja sám som preto prestal jazdiť tieto akcie, lebo si nemienim zničiť motorku..jedinú a pre mňa kurva drahú..previezť sa po luxusnej šotolinke by som kludne išiel..ale náročnosť trate bola pre mňa už na prvých pieskoch v MA na hranici toho, čo som schopný s motorkou prejsť..a aj tak sa mi podarilo utrhnúť predný blatník a viackrát sa vyváľať..

asi je teda ťažko nazývať nejakou rally to, čo by som ja chcel jazdiť..asi by to malo byť skôr nazvaté XL povozeníčko...lebo to s rally nemá takmer nič spoločné...nemení to však nič na tom, že rejserom nemám nič za zlé v tom, čo robia..

porovnávať napr. LC4 s naozaj XL motorkou, to je snáď zbytočné..stačí si otvoriť štartovnú listinu z prvých XL akcii a hneď je jasné, že tam bola LC4 jednou z najmenších/najlahších moto..teraz je to skoro naopak..


06.02.2017 11:18

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono: netusim kolko mas rally odjazdenych. Ak ma radis medzi tych, co palia cez dedinu 130, tak ma to uraza. Ja som vela rally neodjazdil, ale jedna z nich bola tazka amatercina, kde bolo meranie tak amaterske ako spominas ty od startu po ciel a znacna cast sa sla po asfalte. Predo mnou z autobusu v dedine vystupuju decka s aktovkami a nejaky palic ma predbieha na plny kotol. Dakujem, ale takeho preteku sa ja uz nezucastnim. Nechcem byt takym niecim nijako spajany a nechcem byt toho sucastou.


06.02.2017 11:29

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono B je spravne...ked som to pisala ja, ostala som viac menej sama...teraz sa par ludi pridalo...
Lenze ti,co ti daju za pravdu medzi 4ma ocami, alebo mimo tychto diskusii, uz zistili, ze tu ich argumenty a nazory nemaju ziadnu vahu. Ze je to zbytocne. Nakoniec ta vysmeju, urazia a budu mat zo seba dobry pocit jedinej pravdy.

Poznam XL odidencov ozaj vela. Vedia preco, co sa deje a kam to smeruje. Proste sa rozhodli to nechat. A robia si vlastne akcie, jazdia terenmi Slovenska, Ukrajiny, Rumunska a pod. Nemusia sa porovnavat a snazit sa mat dobru foto vo vyskoku, blate a brutal akcii, kvoli svojmu egu. Jazdia neskutocne na seriovych tazkych masinach. Pre seba.

Nazov je zavadzajuci. Moto pod 150 kg suchej hmotnosti je bicykel s motorom a nie XL moto.
(zenska s Ackami si nekupuje Dckovu podprsenku a naopak :-)

Ak sa naplni startova listina, je to naozaj vec organizatorov, mozme max. frflat, ze blby nazov.
To je tak vsetko. Vobec nechapem Landa, naco tu este nieco riesi. Taky Awia ani tuk a ma vystarane.

Ostava len verit, ze mozno opat raz bude akcia, ktora naplni predstavu o amaterskej XL rally a uvidime, kolki sa tam stretneme ;-)



06.02.2017 11:34

Re: Quo vadis, XL Rally

raptor [dobre] myslim, ze obaja pozname odpoved na otazku, preco ti tvrdi raceri nejazdia napr.CC... :-) Jednooky medzi slepymi je kral ;-)


06.02.2017 11:36

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: janoval: Iných z toho už dopredu a bezdôvodne podozrievaš, ale ak si to myslí niekto o tebe tak ťa to uráža? ...alebo ako sa dá potom pochopiť tvoj príspevok z 20:24?


06.02.2017 11:38

Re: Quo vadis, XL Rally

edott
 Edvenčr 

Ikona

To z tou 130kou som spominal aj pred rokom, je to hlavny dovod, preco som od landala chcel nejake instrukcie,vysvetlivky casov, co je rychlostna skuska a co je presun, tiez som mynule hovoril, ze vlastne ked sa pocita celkovy cas tak mozem nahanat milisekundy palbou pomedzi mamicky z kocikmi a v rychlostke mozem aj zavahat, dobehnem na ceste...
Ale obavam sa ze sa to inak neda a je to cele v podstate na cas. Prejazdy asfaltom su nutne v nasich obyvanych podmienkach. Bude to len o ludoch
Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil edott (06.02.2017 11:42)


06.02.2017 11:40

Re: Quo vadis, XL Rally

demmoo
 Edvenčr 

Ikona

keduska:

zas to zbytocne netlač do sarkasticko-uštipačných táranín o fotke vo vyskoku, porovnavani si pipikov a neviem coho este..
Je to pekné, keď má niekto takú fotku..aj ked vie tak jazdit...aj ked vie byt rychly v blate...je to vsetko fajn..len je to odchýlené od pôvodnej idei XL..ale to este neznamená, ze to tiez nie sú motorkári a ze tiez nerobia, co ich baví...bola tu nastolená otázka, kam smeruje XL a to sa rieši..nevidím dôvod takto medzi riadkami napádať napr. skupinu rejserov...

Lanďovi sa nedivím, že ho to tu hecuje, lebo je pre vec zapálený a chcel by vyhoveť možno všetkým..

OK, aby to tu nebolo len o prázdnych rečiach...viete niekto o mieste, kde by sa dali zajazdiť parádne šotolinky na 200+kg motorkách, bez výrazného rizika vážneho pádu a poškodenia seba/motorky? Viete o mieste, kde to bude legal? Ak ano, som za..namotajme pre začiatok 30-50km čistej, krásnej šotoliny, kde nikto z nás, XL jazdcov nebude mať potrebu ísť 150km/h, ale krásne sa povozíme..poznáte také miesto?
Ak ano, sem s ním..


06.02.2017 11:49

Re: Quo vadis, XL Rally

demmoo ano, zamerne som to prehnala, lebo presne to robi ta druha skupina. ( reci typu, nechcu si poskriabat svoje lestenky a podobne)... tak trochu viac medzi riadkami.

Ja si myslim, ze Landa to hecuje z inych dovodov...

Porovnavanie kto je viac ci menej motorkar je uplne zcestne. Kazdy jazdi ako vie, kolko casu a penazi na to ma, kazdy vie svoje. Ale je tu skupina ludi, ktori velmi radi hodnotia a sudia inych, aj ked o nich prt vedia - a toto ma mrzi...ze uz aj ta dobra partia zo srandapretekov sa rozpada, lebo sa to nejako velmi vazne vsetko berie.



06.02.2017 11:52

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono: ja pisem o realnych skusenostiach z Bosny. Inak to by bola rally podla tvojich predstav. Bol to taky vylet podla roadbooku. Krasne vyhlady, perfetkna priroda, amaterska organizacia...

To ze ty nepojdes v dedine 130 viem, zazil som vas ako ste sa velka grupa presuvali spolu na prvej landovej rally. Ale vies sa zarucit za vsetkych?

Re: keduska: ako vies, ze nejazdia?


06.02.2017 11:57

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval sledujem obcas aj CC :-) Obcas aj nazivo.


06.02.2017 11:58

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: janoval: Re: edott: Stále sa na to pozeráte iba z pohľadu rejsáka.
Ste presvedčený o tom že turista bude potrebovať naháňať milisekundy? Ten bude rád, keď bude môcť zastaviť ak budete mať niekde problém, poruchu a pomôct vám. ;-)


06.02.2017 12:08

Re: Quo vadis, XL Rally

Skalaaa
Darca Krvi  Bahniak 

Ikona

Re: edott: Na presuny máš čas, že sa aj naješ ak nepobludiš teda ako ja vlani...


06.02.2017 12:26

Re: Quo vadis, XL Rally



[
Video: www.youtube.com/watch?v=tkTKyzJAYHo ]

pre ilustraciu - kategoria Turist ... [dobre] (s povolenim od [rabdzi] zverejnit to na MR) [dobre]


06.02.2017 12:46

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: keduska: A naozaj si tam nikoho nenasla? Kedze sa stazujes za neznejsie pohlavie, tak ako prva ma napadla baba, Stanka. V Tuhrinej sla ukazkovo. Za opacne pohlavie jej priatel. Obaja jazdili kategoriu open na "XL Enduro Rally 2016, Tuhrina, Slanské vrchy".

A urcite by sa naslo aj viac prikladov, najdite si sami... A prosim vas prestante trepat do vetra, este vam niekto nahodou uveri.


06.02.2017 12:46

Re: Quo vadis, XL Rally

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Keďže som celý víkend v tatrách makal na svojej kondičke tak som toto nesledoval... Ufff a prečítať mi to dalo zabrať... Je tu povedaného veľa... Reagovať sa pokúsim ale určite sa nepodarí na každého a každý podnet... Budem reagovať hlavne z pohľadu akcií ktoré som ja organizoval a nebolo ich veru málo a prvá bola už viac ako pred 10-timi rokmi. Okrem toho sa považujem za vyslovene a jedine XL jazdca a nikdy som z XL motorky nezosadol a kto má pozná a vie moje názory vie aj to že často nie som spokojný so smerovaním XL.

Najdôležitejšia pravda je že v prírode sa všetko snaží ísť smerom najmenšieho odporu
Raceri - ľudia ktorým záleží na výsledku tunujú alebo vymieňajú mašiny za ľahšie a snažia sa získať výhodu technikou. Iba málo z nich aj zlepšením kondičky alebo zlepšením jazdeckých schopností.
Ľudia - ktorým ako tu hovoria že im nejde o výsledok - frflú že tieto preteky nie sú pre nich a chceli by zmenou pravidiel či formátu si nejako zľahčiť podmienky.

Teda istým spôsobom som sa dotkol ako oboch typov. Neberte to prosím ani osobne ani ako útok len som sa snažil pomenovať veci pravým menom.

Za seba môžem povedať, že za tie roky som vždy postavil XL akciu a terény, nijako dramaticky som nepridával na náročnosti a ani na štartovnom. Zásadne to najazdievam na GS-e a na pneu ala TKC/E09. Robím enduro školu, prevediem ľudí po tratiach, dám im možnosť tréningu za smiešny symbolický poplatok 5EUR nech sa sami rozhodnú či to skúsia.

Na jeseň v Tuhrinej bola na enduroškole Zuzka na KLE500, ktorá rok predtým ani nevedela čo je to motorka do terénu, skúsenosti takmer nulové - prešla pár poľňačiek. Po enduroškole dala v pohode celé kolečko Easy a navyše sama chcela viac a skúsiť i Hard výjazd. Vyšla aj ten i keď v ňom naráfala do stromu a dobila poriadne motorku, jej sa nestalo nič. Mohla by tu frfľať ale nerobí to...

Fonzy: Ty si tému otvoril tak sa ťa opýtam na koľkých mojich akciách si bol (nechcem riešiť podniky iných organizátorov) a kde bol náročný terén tak aby si to neprešiel. Vlastne otázku môžem nasmerovať aj všetkým.

Zmyslom XL enduro akcií je sa zlepšiť v jazdení v teréne a to sa deje hlavne tým že do terénu prídem, že tam nájdem terén ktorý je pre mňa výzvou a následne vidím že to lepší jazdci v pohode dávajú aj na väčších a "ťažších" motorkách. Ja vidím X cestopisov kde ležia motorky na miestach kde na to nevidím jediný dôvod - ok jasne také niečo si každý odfotí a tiež fotka môže skresľovať, ale už X krát som sa presvedčil že problém nie je v motorke ale v "schopnostiach" jazdca.

Ak niekto che jazdiť v teréne mal by mať podľa mňa jasno v dvoch veciach:
1. škrabance k tomu patria - stovky malých pádov, často a veľa... Iná cesta nie je pretože v lekárni ešte tabletky "s jazdeckým umením" nemajú
2. treba tomu čosi obetovať - čas a odhodlanie a ochotu sa učiť - mnohí ste / sme samoukovia a to znamená veľa veľa zlých návykov, hlúpych chýb a pádov (sám by som mohol napísať kilometre zo svojich začiatkov až dodnes)

A to stále nehovorím ani o pretetekaní ani na "sranda" pretekoch pretože tam by som pridal bod tretí:
3. pretekať sa nedá bez rizika - pretekať znamená poraziť sám seba a keď sa podarí tak aj súperov. Ak to nechceš na preteky nechoď, choď na tréning.

K racerom poviem len jedno a to trochu expresívnejšie (a preto že sa všetci poznáme a vieme sa trochu aj pohecovať a rypnúť bez toho aby sa niekto urazil že): Pohľadajte doma pod stolom niekde zapotrošené gule a kúpte si konečne XL motorky ;-) >:-)

K XL Cupu len toľko že od prvého ročníka (pozri tu) do neho nebol Open zahrnutý a potom sme sa rozhodli ho vyhlásiť. Nebol to dobrý nápad a organizátori sme hlasovaní ešte v novembri 2016 toto zrušili. V podstate XL Cup má meno XL tak je správne aby sa vyhlasoval iba v XL kategóriách. Tak ako na začiatku bolo navrhnuté. Samozrejme Open sa bude na jednotlivých pretekoch stále jazdiť, aj vyhodnocovať - to je plne v rukách a slobode organizátora preteku.

Na záver k turistom ako ste sa aj sami nazvali (mimochodom ja sa považujem tiež aj za turistu)... Za tie roky som spravil mnoho preto aby som vám vyhovel ale žiaľ mám pocit že nie je záujem.

Enduroškoly boli tri (skôr endurokurz 3hod žiadny zázrak) ale nebol jediný nespokojný účastník. A to je čosi navyše kde investujem svoj čas (resp 1x Zeon bol spoluinštruktorom) Po každej enduroškole sa aspoň jeden dvaja prihlásili na pretek.
Ponúkam voľný tréning už od piatku celý víkend na legálnej trati s Easy obchádzkami - na trénigu je rádovo 3-6 jazdov. Kde ste? Hádam vás neodradilo 5 EUR.
XL enduro stretko / tréning - snažil som sa rozbehnúť niečo práve pre vás - Zadarmo - dokonca ani za trať sme nemuseli platiť (vybavil to Vlado). V závere som navrhol rozbehnúť celoplošne takéto nenáročné stretká a tréningy. Aj paliči by si zajazdili a aj začiatočníci by si poskúšali a naučili sa. V závere som navrhol A čo ďalej?: Akcia ukázala že záujem je. Ak sa dáme dokopy, dohodneme vo fóre môžeme sa stretnúť znovu. Kľudne i na inom mieste. Ideálne ak sa nájde z nás niekto ako organizátor a dohodne trať, navrhne miesto. Čo vy nato? Tratí máme v KE/PO kraji neúrekom, každú akciu môže pripraviť niekto iný - domáci. Stačí dohodnúť náš pobyt na trati s jej majiteľom. Nie je to nič náročné...... Kľudne by mohlo byť stretiek viac a nie len KE/PO čo mám ja po ruke... Neuskutočnila sa ani jedna taká akcia a neozval sa nik s nápadom...
Týždeň pred pretekom som spravil stretnutie - žiadne poplatky, v pohode pojazdenie po plánovanej trati. Proste deň v teréne, žiadal som obratom trochu pomôcť so značením trate. Pár vás prišlo, ďakujem zato. Kde ste boli ostatní?
Navrhol som že spravím Touring roadbook, nemeraný, na kochačku prejazdný i s ľadvinkou. Pri ohni na TT evente bolo toľko záujemcov že konec a reálne sa prihlásili dvaja. Podmienku som si dal 10 ľudí. Štartovné bolo symbolické, mal som v pláne i upomienkové ceny pre nich. Nakoniec si asi 5-10 ľudí prešlo roadbook, identický s pretekármi a všetci si večer pochvaľovali.
Hľadám na preteky organizátorov, ktorý by pomohli, platiť nemusíte nič, môžete jazdiť po trati, pomáhať, robiť maršála, fotiť napríklad a ešte by ste dostali nejakú odmenu - offroad jazdenia celý víkend neúrekom.

Dal som teda zoznam možností ale žiaľ chýba tu len jediné a to vaša akcia. Ak nechcete pretekať tak sa na preteky nehláste. Ak si nie ste istý či chcete pretekať tak si to prídite vyskúšať formou trénigu a sami uvidíte. Ak nechcete investovať do roadbooku a tripu tak sa nehláste na roadbookovú rally - na ostatné preteky vám to netreba. Ak sa vám trať a akcia páči a nemáte pretekárske ambície tak prídťe pomôcť organizátorovi a aj si zajazdíte aj získate nehynúcu vďaku racerov. Chcete pohodovú akciu v teréne kde sa môžete v kľude a bez pretekárskeho nasadenia zlepšiť v jazdení? Tak ju pomôžte zorganizovať, stačí vo vašom okolí nájsť vhodné miesto - trať a dohodnúť s majiteľom kedy a za koľko.
Ale to najhlavnejšie musíte tomu čosi obetovať - čas, benzín, investovať do oblečenia pre bezpečnosť, možno do gúm, ale hlavne prísť.

Awia

Dôvod úpravy: preklep

Upravené 2 krát. Naposledy upravil Moderator (06.02.2017 13:07)


06.02.2017 12:55

Re: Quo vadis, XL Rally

extreem
 Edvenčr 

Ikona

Neviem celkom o čom sa tu hovorí / prečítal som celé/ Mam 660 natankovaná 200 kg, základná otázka je to XL alebo to považujete za lahkú ? Začal som minulý rok, predtým som nikdy motocross ani enduro nejazdil. Ani na jediných pretekoch nebolo nič čo by som nedal. Mňa do kategorie Racer snád nechcete radiť, či áno ??? Najťažší na terén bol podla mňa Piliscsév. Do ktorého tu paradoxne nikdo nerýpe,/ ja osobne s tým problém nemám/. Klačany bolo vozenie sa po lúkach a polnačkách. Náročné jedine na kondičku, nie na moto ani extra jazdecké zručnosti. Bakar - áno pršalo tri dni, čo s tým mal Kolaso robiť ??? tancovať tanec slnka ??? Dal som to aj ja, prvý krát som jazdil v blate !!! Co vypovedá o tom že to treba najprv skúsiť až potom povedať či sa dá alebo nie. Niektorý tam mali pripomienky že je to cez atd .. keby nepršalo dalo sa to dať na čomkoľvek ale pršalo prežili sme s úsmevom ja som naučil zas veľa nového ešte raz vdaka Filip >:-) . Tý čo tu majú mnoho pripomienok a návrhov ako je to celé zle urobte akciu rád prídem aj tam. U Landa sa robí NAVIGACNA RALLY za ktorú by sme mu mali bozkávať aj to čo ma vačšinou pred verejnosťou zakryté, platí pre všetkých organizátorov !!! To že niečo napreduje a vyvíja sa je len dobre. Stagnácia nikam nevedie, ak tak do záhuby. Nevidím ani najmenší dôvod prečo by niekto bez skúseností hociktorú akciu nemohol vyskúšať, nestretol som sa s tým, že by mi hocikto neporadil nepomohol alebo by bol povýšenecký a podobne. Tiež som sa snažil pomôcť kde som vedel a kupodivu s minimálnymi skúsenosťami som viac krát pomohol. Nestretol som sa ani na trati s akýmkoľvek porušením fair play. Takže kde vlastne je ten neprekonateľný problém ???????


06.02.2017 13:00

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval z navigacnej nikto CC nejazdil...za babu [dobre]
Aj Mato Benko jazdi CC, ale to uz je ina liga.

Ja sa nestazujem za baby...ja sa vlastne nestazujem vobec, lebo tieto preteky nejazdim. Z vyssie uvedenych a inych dovodov.

Toto ale len potvrdzuje, ze Xl jazdia skor ti lahsi a OPEN.


06.02.2017 13:07

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono: ale v tom pripade, ked sa chcete povozit a neporovnavat vykony, tak na co ten cas merat? Staci, ze sa najde jeden palic a pojde cez tie obce ako kkt, tak spravi hanbu a zle meno celemu preteku.

A to vlastne pisal aj v clanku Lando, ze vam za 25E vyvesi nejake prejazdove body, pripadne nachysta pre turistov nejaku GPS trasu. Nepotrebujes ani roadbook. GPS uz maju aj male deti v mobiloch.

Tomas v tuhrinej mal orientacnu cast nemeranu. Luxusne na povozenie aj pre XXXL stroje. Bol si pojazdit?

Lando to robi dobre, ze dava velke rezervy dostatocne na prejazdy check-pointov. Lebo bez drahych GPS trackerov by to nemal sancu ustrazit. A to nehovorim, ze tie trackere treba rano porozdavat, vecer pozbierat, vycucat z nich data a spracovat... Rataju sa rychlostky. Ale samozrejme treba ist plynule, nie fajcit pod kazdym krickom, alebo si dat veceru... Lebo inak tie limity samozrejme nestihnes, ale ked ti nejde o vysledok, tak ti to je aj tak jedno, ked dostanes nejaku penalizaciu za neskore prichody.


06.02.2017 13:30

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: extreem: Maťko máš natankovanú 200kg motorku, len si zabudol dodať že máš koľko? 40-45-50l benzínu? Ty by si mohol, v etapách zarábať na predávaní pohonných hmôt. >:-) Ale máš aj moto ktorá je už stavaná nato aby bola pádu odolná, na rozdiel od bežných civilných cestovných endúr. ;-) Na druhej strane si cieľavedomý, húževnatý, venuješ tomu kopu času, úsilia a asi aj financií a je to vidieť. [dobre] V Piliscséve si si prešiel aj turistickú, alebo porovnávaš rejsovú?
Neprekonateľný problém nie je skoro žiadny. Len musí byť vôľa prekonávať. A to na obidvoch stranách.

Re: Awia: S tým sa nedá nesúhlasiť. [dobre] ...a mrzí ma že v 2016 mi okonosti nedovolili účasť.

Re: janoval: Kde je väčšia pravdepodobnosť že bude niekto porušovať rýchlostné limity? U resjáka čo poblúdil alebo mal poruchu a potrebuje stihnúť časovku, alebo u turistu čo nemá ani stanovený limit na dojazd.


06.02.2017 13:45

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono: Ja sa za rejsaka nepovazujem. Minuly rok som si doprial uprostred druhej rychlostky bahenny kupel. Stratil som tam hodinu a este stale som dosiel do bivaku s 19 minutovou rezervou.

Trochu teraz prekrucas povodnu otazku. Kde si sa dozadoval merania start-ciel. Ja tvrdim, ze bez trackera je to blbost aj pre palica, aj pre turistu. Lebo som to zazil na vlastnej kozi. Tak isto ako som zazil aj pravy opak v Chorvatsku, kde aj nasi jazdci pozbierali penalizacie za male prekrocenie rychlosti v zonach s obmedzenou rychlostou.

Ked turistom nejde o vysledok, ako tvrdis, tak nemerat cas vobec, das 25E, dostanes GPS trasu a ides sa vozit. Vecer si vsetci spolu pokecame pri pive.


06.02.2017 14:01

Re: Quo vadis, XL Rally

Tak ja napisem uz len posledne...mozno to, co chceli ti turisti povedat, ze chcu a co moze byt inspiraciou pre tych, ktori maju snahu ozaj XL rally podporovat, aspon ja to takto chapem, ak nie, opravte ma:

A to - akciu typu MECH, ze mozes, ale nemusis mat roadbook, prejdes aj "na vecernicka", s ucastou ozaj velkych moto, kategoria OPEN iba ako doplnkova - mozno aj bez cien a vyhodnotenia, so stredne narocnym terenom (prejde aj Varadero v nezmenenom stave), cca 150 km +- autobus, jeden den v sobotu, cena do 50 eciek, prejde aj zaciatocnik, co siel max. nejake sotolinky a polnacky. Pripadne rozdelenie na race a tourist. Ziadne specialne pravidla typu" moto musis mat tam a tam o tolkej a tolko casu mas na toto a bla bla.

Poznam aj dovody, preco uz nechodia ludia co chodili, alebo sa nepridava vela novych XL relistov, ale kedze su tu brane, ako frflanie a stazovanie sa, je zbytocne ich rozoberat - preto sem vacsina nepise.

PS: toto nie je znasilnovanie organizatorov, nech to robia inak, nefrflem, nestazujem sa a v zasade je mi jedno, ako to bude. Kazdy sa zucastni toho, co je mu srdcu mile.

awia ono niekedy treba trosku dlhsie dopredu dat vediet, co a ako, a kedy bude, no a pamatam ako si mi v Bosne na otazku, ci by sa v Tuhrinej dala urobit navigacka odpovedal - "dala"...

Je vlastne jazdenie okruhov povazovane za rally?


06.02.2017 14:03

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: janoval: Janko na nič neprekrúcam. Ja predpokladám že každý normálny človek stanovené pravidlá dodržuje. S porušovaním limitov si začal ty.
Keď sa za rejsáka nepovažuješ, povedz prečo v open pretekáš na ľahkej, a nezoberieš na XL pretek LC8? Bolo by to asi drahšie a ťažšie. Ale nesúdim za to nikoho. Je to každého osobná voľba keď to dovoľujú pravidlá. Len potom nechápem pripomienky k "turistom".

Pri poslednej vete som za. [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil bacaono (06.02.2017 14:12)


06.02.2017 14:07

Re: Quo vadis, XL Rally

extreem
 Edvenčr 

Ikona

Všade porovnávam rejsovú turistickú som nešiel. Jasne som napísal že natankovaná, mám 48 litrov paliva. Myslím že padáky by výrazne pomohli aj bežným cestovným endurám. Ano na obidvoch stranách Awia jasne uviedol svoju snahu a apel na ostatných /turistov/ aby sa niečo rozhýbalo no nestalo sa NIC. Na enduro škole v tuhrinej som Awiovi trocha pomáhal, všetci boli spokojný a po skončení enduroškoly som si išiel pozrieť Hard výjazd aký je a či je všetko značenie jasné. Z enduroškoly išiel so mnou chalan na XL a dal to v pohode, opakujem Hard.


06.02.2017 14:27

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono: Uz som to kdesi pisal. Nemam problem si to priznat:

Na velkej motorke v terene jazdit neviem, no a ked to neviem, tak snad nepojdem pretekat.

Na velkej motorke ma v terene jazdit nebavi. Cestne enduro mam preto, ze ked chcem ist niekam na dovolenku tak nie som limitovany len asfaltom.

Nemam na to dostatok financii, aby som mohol rozbijat neterennu motorku v terennych pretekoch. Rally urcite terenny pretek je.

Motorky som si nikdy nekupoval kvoli nejakym pretekom, ale kupoval som si ich pre seba, len tak, lebo som ich chcel.

Aj preto som LC8 nekupil R-kovu, ale obycajnu.
Po trandovi s 21" prednym kolesom, som chcel nieco zabavnejsie na cestu. Co v pripade potreby prejde v pohode aj Rumunske sotoliny. Ano uvazoval som aj o R-ku, ale musel by som na neho asi 2 mesiace cakat. Dnes viem, ze som spravil dobre, ze som nesiel do R-ka.

Na druhej strane po trandovi a DR-ke som chcel aj nieco zabavnejsie do terenu. Ale nieco, na com po osi prejdem na ukrajinu, alebo do rumunska. Na huske ma v terene jazda bavi. Je to 450, tak to staci aj na presuny aj na rally, nie len slovensku.

Uprimne, vedel by som si predstavit na jazdenie po MX a CC aj 250tku, mozno aj 125 2T. Ale nemozem mat vsetko. Nemam cas jazdit ani na tych motorkach, co mam. Tak aj preto si nebudem kupovat ani XR650, alebo KTM 690, len aby som zapadol do kategorie XL.

Keby to bolo podla mna. Mna bavi nahanat sa s ostatnymi pretekarmi. Vzdy sa rad pozriem do vysledkov, ci nie som posledny. Ale keby sa aj nevyhlasovali vysledky open, nevadilo by mi to. Ale nebudem bojovat proti vyhlasovaniu, lebo mna sa bedna netyka.


06.02.2017 14:48

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: extreem: Pýtal som sa len pre upresnenie, lebo porovnávaš rejsové trate v téme kde sa riešia pripomieky turistov. Potom porovnávaš plnokrvnú rally moto natankovanú 200kg, žiže bez benzínu cca -35kg s cestovným endurom so suchou +200kg a inou ochranou, a dávaš za príklad jeden výjazd vs.pretek.

Dám tiež príklad. Trebárs v Piliscséve prejdem celú race trasu na ľahkej. (ľahkej ktorá podľa pravidiel spadá do XL, ale ja ju za XL vôbec nepovažujem) Samozrejme nie takým tempom ako vy. Na ťažkej bez mála celú okrem tých dlhých zjazdov a výjazdov. Možno by som ich aj dal, ale nestojí mi to za riziko poškodenia motorky prípadne úrazu, lebo to poškodenie bude drahšie ako na ľahkej a prípadný úraz tiež.

Re: janoval: Takže pretekáš na XL rally lebo na ťažkej ťa terén nebaví. Nechceš ťažkú rozbíjať lebo by to bolo drahšie. Myslíš že je menej terénna ak GS V strom či Varadero? Sú to teda motorky nevhodné na XL rally?


06.02.2017 14:57

Re: Quo vadis, XL Rally

extreem
 Edvenčr 

Ikona

Hned prvú otázku som dal či 660 považuješ za xl teraz mi je jasné že nie. Podla mna je v terén všetko nad 600 ccm XL. Porovnával som rejsové ktoré som jazdil ako totálny začiatočník bez akýchkoľvek skúseností. Ten výjazd som uviedol preto lebo to bolo najťažšie miesto trate. Awiov príklad som uviedol kôli tomu že to vyzerá ako totálny nezáujem zo strany turist niečo zorganizovať aj ked snaha je, ale ľudi ktorý by sa niečoho takého reálne chytili niet. Alebo sa mýlim a uskutočnilo sa niečo len o tom neviem ??


06.02.2017 15:06

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: bacaono: [dobre] A sme doma. Ešte furt tu nikto ničnechápe ?


06.02.2017 15:32

Re: Quo vadis, XL Rally

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Re: keduska: Akcia ktorú si opísala je presne Tuhrina až nato že štartovné bolo 40 nie 50. Ak treba upravím ;-)

Doplním že po enduroškole min rok si všetci prešli aj Hard výjazd ako píše rohlík a to vrátane 1200 GS Adventure na hladkých gumách. Asi dvoch troch som musel tlačiť.

A ak povieš A, povedz aj B. Či sa dá v Tuhrine spraviť navigačka? Dá, ale ja ju robiť nebudem a to som ti tiež povedal a neraz. Dôvodov je veľa:
* Hlavným je snaha zachovania XL a aj amatérskeho charakteru preteku
* Aktuálny okruh aj keď je svojou dĺžkou bez konkurencie sa točí cca +-5km od obce i tak bolo treba povolenie od 4 vlastníkov lesov.
* Na každé miesto trate sa relatívne rýchlo dostane záchranár horská služba štvorkolkou - čo je moja priorita a tiež dôvod prečo nechem okruh ťahať 40km spreč a späť.
* Tuhrina je malá naťahať navigačku legálne v dĺžke 150+-km je nereálne (aj povolenia i štartovné 40E)
* Aj preto som si vymyslel vlastný alebo teda rally/endurom inšpirovaný formát preteku s dvoma meranými testami a RB presunom - ktorý simuluje takú rally etapu.
RB je krátky a jednoduchý - zvládne každý i bez roadbooku a tripmastra a je nemeraný. Teda v roadbooku nik nemusí páliť 130 cez dedinu aby si zlepšil čas.
* Toto teda znamená že máš vyznačenú trať kde môžeš ukázať ako vieš jazdiť a to vytrvalostne cca 1 a pol hod.
* hneď potom ideš do presunu kde musíš aj navigovať. Celý čas musíš šetriť motorku, lebo i defekt môže znamenať veľký problém.
* druhý meraný test je jednoduchší ale na neznámej trati - zato divácky atraktívnej.
* Toto celé sa dá s odranou riťou s fotografmi, kameramanmi, záchrankou, vlastnou časomierou a ochotným org tímom spraviť za 40E za predpokladu 60 jazdcov...
* Ja som presvedčený že to je možné právom nazvať amatérskou XL Rally.

A ako dlhšie dať dopredu? Termín Tuhrinej (spolu s ostatnými) je známy vždy na začiatku sezóny, je to málo? To stretko tréning bolo narýchlo ale to mala byť len prvá lastovička že sa niekto práve z "tourist" komunity chytí a navrhne, spraví... RB z Tuhrinej si po oba roky prešiel Šišo so ženou na sedle spolujazdca a boli happy.

Kto chce pretekať nech sa k tomu postaví ako chlap a preteká zo všetkým čo k tomu patrí... Teda aj riziko zranenia a poškodenia motorky, obetovanie času a financií a ďalšie. I baby ktoré idú do preteku to robia.

Pripomenie anketu čo sme robili pred rokom a jej výsledky tu: Motoshop Žubor XL Enduro Cup 2016 - Šampionát XL enduro pretekov s novinkami - Z ankety sme si ako organizátori veľa zobrali a zapracovali do pretekov.

Kto pretekať nechce, alebo zatiaľ nevie či chce má dosť možností ako prísť do našej komunity, veľa sa naučiť od lepších jazdcov, možno pridať ruku k dielu, potrénovať a pod viď čo som písal vyššie. Možno sa potom rozhodnúť pre pretek. Alebo aj nie. Taký Fero - starosta z Tuhrinej a spoluorganizátor, jazdí lepšie ako polovica poľa ale pretekať nechce, nenašiel v tom záľubu... Plne to chápem a tak ako u neho aj u mnohých ostatných to chápem... Ja tiež nepretekám naplno = cez závit. Najlepší pretek pre mňa je ten ktorý dojazdím celý, živý a v celku v cieli.

Tiež som sa jedného dňa nezobudil, neobul si tenisky a nešiel na Košický maratón. Dopracoval som sa k tomu po pár rokoch. A nesťažoval som sa organizátorovi že je to to dlhé, že na 35km mi bolo na umretie :-) A ani po triatlone som sa nesťažoval že plávanie bolo dlhé (neviem moc dobre plávať) a som z vody šiel skoro posledný a potom som obiehal ľudí na biku a behom... Ak by som nechcel pretekať mohol som si to odplávať, odjazdiť, odbehnúť sám niekedy v nedeľu...
Ale kto raz bol na nejakých pretekoch vie že to je niečo úplne iné. Úplne iná atmosféra, zážitok a potom aj výkony a prekonanie seba samého.

Dôvod úpravy: preklep

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Awia (06.02.2017 15:33)


06.02.2017 15:33

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: HoGo80: pojmy s dojmami si pleties ty. mozne heller nebol, neviem, nepoznam ho,ale co to meni vo vysledku?bol som na vsetkych troch medvedoch,bol som 2x v brezne, bo lsom v tento rok v tuhrinej... veim, ocm to je a jazdim trochu inu ligu ako ty , chlapce.A je nad slnko jasne,ze ked sa zrusi kat Open, cele XL vymre po meci. lebo z terajsicj 70 jazdcov tam pridu 10ti. A to som mozno aj prehnal.A sme doma. Klameme si a seieme do vlastného hniezda. Nesmrdi vam tu nieco?
Co preto robite,abyvas tam bolo 100 na naozaj XL masinach? zvysujete narocnost,aby ste sa niekam posunuli? fakt super riesenie na prilakanie dalsich srandajazdcov.heller to spravne formuloval, len je potrebne to chciet pochopit,fonzy [dobre]
Videl som ta Hogo Fogo jazdit na Medvedoch minulého roku,dal si vôbec to jedno mini kolo?sak si sa nevedel ani postavit,ked si jebol.videl som ako ta Copo tahal z jarku, bo si sa jak blbecek utopil v tom jarku po clenky. ja viem, co hovorim.Sak prid ku nam za dedinu pojazdit s tou tvojou kravou,rad ti so svojimi chlapcami predvediem co je rally. Nepotrebujem ziadne pravidla,ani Landala,tak mi neradte,zesi mam urobit vlastny pretek. sak aj ho mam a nezhadzujem ludi,ktori sa chcu ucit a byt dajme tomu aj v komunite s vami
tak co,kedy dojdes? zajtra? dame dajake hard enduro kolecko aby si pochopil,ze seriove moto na teke trate nepatria? alebo si naozaj taky blb? tak potom dovi-dopo hogo fogo
Re: copo: ty si taky hromotlk,ze to nestoji ani za rec. baca to povedal jasne. jeden priklad za vsetky drobne: toho roku si bol ako na medvedoch? ked poviem, ze s motorkou na voziku,asi budem mat pravdu,ne? len tak,je to zimne stretnutie na motorkach-nie s motorkami na vozikoch.tak vlastne ako aj XL XXL rally davno neni o mastodontoch.ani teraz si stale nic nepochopil,copo? unika ti podstata,-vlastne,akosi ako stale :-D
Awia napíše,že je XL sám.no není sú to tie vaše preteky jak medzi chlapcami na piesočku?
obraz o celom tom tu ubohom diani a akciach na serveri MR nech si urobi kazdy sam.je to na smiech


06.02.2017 15:36

Re: Quo vadis, XL Rally

Filip Kalka - Masochista
 Kávičkár 

Ikona

mozno by stalo za zvazenie keby sa ortodoxní drsní enduráci typu masochista postavili na svojich rallye motorkach na start nejakeho štavnateho countrycrossu ... pre priblizenie pocitov druhej strany ;-)

Raptor a Keduska
1. Nie som ziadny ortodoxny endurak. Svoju prvu terennu motorku som si kupil prave kvoli XL enduru ani nie pred dvomi rokmi. Velmi sa mi pacila ta myslienka a to ako o tom Landal stale pisal.
2. Asi vas sklamem, ale bol som so svojou XL motorkou aj na riadne stavnatom CC v Borskom Mikulasi. Bol som tam jediny vyvrhel na velkom endure a vobec sa nehanbim za vysledok. Dokonca som s tym istym XL Endurom odjazdil dva MX preteky zo serialu Motocorse Cup, kde ked som diktoval objem, 4x sa uistovali, ze sa bavime o spravnom udaji. Samozrejme som tam dostal vyprask. Este som dostal vyprask aj na offroadmaratone Sikluv mlyn. Tam boli vyjazdy v ktorych som myslel ze s tou tazkou motorkou bez startera zdochnem. Ja viem, ake je to "byt na druhej strane". To co sa tu jazdi XL enduro je stale hobby vozenie a vsetko sme amateri a este aj hobby jazdci. Kazdemu tu ide len o zabavu a aj superenie je viac o podpichovani pri vecernej grilovacke ako suboje na trati. Uz len kategoria zaciatocnik na mx, alebo hobby na CC su galaxiu vzdialene od XL serialu.
Raptor vobec som si nepotreboval kopnut do majitelov BMW. Mne sa GS paci, hlavne 800ka a kazdemu ju zavidim. V podstate som tym iba rypal do teba.


06.02.2017 15:41

Re: Quo vadis, XL Rally

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Re: saroo: Požiadam ťa aby si sa zdržal osobných urážok tu na diskutujúcich lebo to je naozaj pod úroveň. To naozaj nikam nepovedie.

Osobne mám ten pocit že sa tu snažíme nájsť niečo čo nás spája a nie naopak... Ak to tak nebude a zvrhne sa to na nejaké osobné invektívy zmiznem z tejto diskusie ako gáfor...


06.02.2017 15:42

Re: Quo vadis, XL Rally

matus
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Awia [dobre]


06.02.2017 15:47

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: extreem: Nikde som nenapísal že tvoju moto nepovažujem za XL. Svoju natankovanú 144kg ale už nie.
Niekde som už písal že najspokojnejší so súčasným stavom sú majitelia 160kg XL motoriek a open sa s nimi vezú lebo majú tú možnosť, a XL rally sa im prispôsobuje na rozdiel od naozaj ťažkých cestovných endúr od ktorých sa odkláňa. Ale uznáš sám že porovnávať účinkovanie na 160kg moto určenej na rally a +200kg cestovného endura je rozdiel.


Re: Masochista: zabudol si dodať že si bol na jednej z najľahších XL motoriek, nie na cestovnom endure. Ale aj ta to klobúk dolu. [dobre] Na naozajstnej by si už asi ťukali na čelo a ten pocit "byť na druhej strane" by bol ešte intenzívnejší.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil bacaono (06.02.2017 15:56)


06.02.2017 16:00

Re: Quo vadis, XL Rally

extreem
 Edvenčr 

Ikona

Samozrejme že je to rozdiel o tom žádná. Ale stále tvrdím že sa to dá na +200 kg moto zvládnuť a turist určite. Hogo sorry ale budeš za príklad. Hogo to dal na 1190 ak sa nemýlim a tiež ho asi nedáme medzi rejserov. A k tým najspokojnejším, no ono vždy bude niekto najspokojnejší a kedže tvoria gro celého seriálu je asi na mieste že sú najspokojnejší. Vôbec si však nemyslím že by niekto mal byť nespokojný a už vobec nie turist kde ako sám vravíš nejde o čas ani výsledok ale povoziť sa a to sa myslím dá na všetkých podujatiach. Re: saroo: Asi sme sa stretli ked si bol na medvedoch ale takéto jednanie [zle]


06.02.2017 16:07

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: extreem: Som rád že si zvolil za príklad práve Laciho.
Myslíš že každý aj keď len turista bude ochotný vymeniť za pár rokov 3 motorky a vrážať do údržby a poškodených vecí toľko čo on? Takých zanietených sa asi veľa nenájde.


06.02.2017 16:10

Re: Quo vadis, XL Rally

extreem
 Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono: Cím dalej tým vačšiu chujovinu jazdí >:-) ale šak kludne mohol ostať pri 950 len je blázen, čo už s ním ;-)


06.02.2017 16:36

Re: Quo vadis, XL Rally

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Masochista a prečo do mňa rýpeš?

to že na mojej motorke nechcem škrabance ja vobec nepopieram... ale načo ten bratislavský kaviarenský povalač?

som ti niekedy nejak ublížil / ukrivdil?


06.02.2017 16:55

Re: Quo vadis, XL Rally

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono: pisal sa tak rok 2014 a na motoride.sk sa objavil clanok o nejakom XL preteku v Kechneci. Spytal som sa Tomasa, ci mozem prist aj na lahkej motorke. Odpoved bola, ze ano, ze je aj kategoria MIMO.... Do poslednej chvile som nevedel, ci aj nastupim do preteku, no na treningu sa mi to zapacilo, tak som sa postavil na start.

No a kym bude kategoria open dostupna, tak sa budem zucastnovat a je mi jedno, ci teren bude hard enduro, alebo polne a lesne cesty, ako je tomu teraz. Ked raz kvoli velkemu zaujmu tazkych strojov pre open uz v preteku nebude miesto, tak pridem si s vami dat aspon pivo na velkej, ako som to spravil v 2015 na B-akare.

Baca: ja nie som pretekar, skor dobrodruh. Nepotrebujem vyhravat. Nepojdem sa na preteky rozbit kvoli bandaske oleja a flasi sampusu. Ale pojdem tam kvoli tym ludom, zajazdit si s nimi, kvoli tej atmosfere.

Napriklad na MX a CC pretekoch mi vadia hromadne starty, tlacenice na trati... Ale ked mam cas, tak idem si zajazdit s kamaratmi aj na MX trat, aj na CC pre vlastne potesenie.

Ked som dosiel do toho Kechneca a videl som, ze si mozem zajazdit s podobnymi blaznami - dobrodruhmi, ktory ked ma vidia za sebou, tak mi bez problemov uhnu a pustia pred seba, rovnako to robim ja...

Na jednej strane sa tu ohanate tym, ze aka amaterska akcia by to mala byt, na druhej strane sa posmievate amaterskym jazdcom, ze preco nejdu jazdit kantrac... asi sa len nechcu skantrit.

Odjazdil som aj chorvatsku rally. Myslis, ze som tam siel vyhrat? Je to jedno velke dobrodruzstvo.

A ci je KTM terennejsia ako GS? Ked sa spytas mna, tak je to pre mna ta najviac edvencr terenna drsnacka motorka, ked sa spytas raptora, tak pre neho bude GS najviac najterennejsia edvencr motorka. Na zvysnych dvoch menovanych som tusim ani nesedel.

Ked ti poviem, ze som sa rozhodoval medzi Benelli TreK, Kawasaki Versys, SuperTenerkou a 1190, tak ti asi bude jasne, ze na jazdu po terene som velku motorku nezhanal ;-)


06.02.2017 16:59

Re: Quo vadis, XL Rally

Filip Kalka - Masochista
 Kávičkár 

Ikona

raptor Keby si chodil viac na xl preteky, vedel by si ze sa tam kamaratsky podpichujeme a rypeme do seba stale. Kedze nevies ako to chodi, zobral si to osobne. To je cele.


06.02.2017 17:25

Re: Quo vadis, XL Rally

awia ty zase citas a pocujes len to, co chces... a hlavne vnimas svet diametralne odlisne od vacsiny povedzme normalnych ludi :-)

Moj pohlad je, ze novu ani lahsiu moto si kupovat nechceme, rozpocet pre dvoch na serial zodpoveda velmi slusnej dovolenke a celoletnemu jazdeniu po lesoch, nemame cas vkuse jazdit na tratiach (ani ich nemame k dispozicii), behat, vylepsovat moto a obaja makame a nikto nam nic nezaplati. Motorka je fajn hobby, ale nemienime do nej investovat vsetok svoj cas a energiu len kvoli ukrutnemu zavodeniu spolu s lahkymi strojmi.

Vitam moznost neist sutazne, iba dostat trasu/roadbook a za par eur sa ist previezt v terene.

masochista - tak preco nejazdis CC dalej? Vidis, skusil si a nebolo to pre teba...lebo tam ziaden vysledok neurobis.
Tak isto sme na tom aj my. Akurat, ze my turisti to vieme a sme stotozneni s tym, ze nejdeme na vysledok, ze sa snazime prekonat sami seba. Hlavne nesud inych, ty vidis veci iba z tvojho pohladu o ktorom si myslis, ze je naj...
Ale tu uz to ide do vysokych penaznych a casovych nakladov, trapenia sa na trati a to uz nie je zabava, ked ti dost dobry jazdec ako Marek povie, ze takmer skolaboval, pretoze sa nevedel dostat z blata na casovke...A frajer awia, ked dosiel, ledva stal, krce ako svina, co skonstatoval vtedy, uz interpretuje celkom inak...chapem, jeho akcia, nepojde proti sebe...Prve Klacany boli Ok. Ale rok co rok je to tazsie a normalny clovek nema take tempo napredovania v jazdeni ako je rychlost s akou sa stazuju trate, predlzuju a ake poziadavky sa celkovo kladu.

Dookola sa mozem vozit tu hocikde po okoli zdarma. Akcie si robime par sialencov a to nam vyhovuje.
Nevylucujem, ze sa niekedy este navigacnych pretekov zucastnim, ale je mi jasne, ze to uz nebudem moct byt zaciatocnik so seriovou KLE s par susnami vo vrecku, tak ako aj posledne dva mastodonty zhadzuju a sa upravuju...

Ja som si tiez kupila cestovne enduro s tym, ze chcem cestovat a mozno aj nejaku navigacku prejst. Bavila ma ta atmosfera. Marek vylepsil Varana. Potom kupil KLE, lebo uz ani to nestacilo. Kupil roadbooky, ovladanie. Kupili sme Transportera...ale toto moze ist donekonecna, ak by sme nemali zdravy rozum a aj ine na praci.

A este raz - ja sa nestazujem, len vysvetlujem, preco to uz nie je ani amaterske, ani XL...uz asi rok...minimalne Ak niekto chce investovat kvoli pretekaniu, nech sa paci. Vam organizatorom je aj tak nasa diskusia sum a fuk - pekne to tu vidiet, hlavne, nech sa naplni startovka.


06.02.2017 17:42

Re: Quo vadis, XL Rally

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Re: janoval: [dobre] Janko Myslím že od začiatku diskusie je z mojich príspevkov zrejmé že sa nikomu nesnažím posmievať, aj keď niektorí tu z toho estrádu chceli mať lebo to bolo asi pohodlnejšie ako sa zamyslieť. Snažím sa, aby som diskutoval korektne a s rozumom.
Pokiaľ bude "open" v XL povolené je všetko úplnom v poriadku, a osobne som za nich rád, lebo naozaj sa to vďaka nim prebralo k životu. Len som chcel ozrejmiť pohľad ľudí na veľkých moto, čo sa pýtajú Quo vadis XL Rally.
Veď aj tí turisti na veľkých cestovných endurách tam chcú chodiť kvôli kamarátom, atmosfére, a chcú si zajazdiť. Takisto ako ty na kantráči, ani oni nechcú skántriť ani seba ani moto. A máloktorý tiež pôjde vyhrávať.


06.02.2017 17:47

Re: Quo vadis, XL Rally

Filip Kalka - Masochista
 Kávičkár 

Ikona

Keduska "masochista - tak preco nejazdis CC dalej? Vidis, skusil si a nebolo to pre teba...lebo tam ziaden vysledok neurobis.

Skor preto, ze je zimna prestavka [dobre]


06.02.2017 18:07

Re: Quo vadis, XL Rally

Masochista - pozri, ked v tom vidis zmysel...uz si len kupit ozajstnu XL na XL rally :-)


06.02.2017 18:09

Re: Quo vadis, XL Rally

Ale uz to tu fakt ide dookola o nicom. Odchadzam do sveta realnych problemov, starosti a radosti.

XL rally is dead. For now. >:-)


06.02.2017 18:34

Re: Quo vadis, XL Rally

Filip Kalka - Masochista
 Kávičkár 

Ikona

Keduska tebe je asi tazke sa zavdacit.
Najprv sa mi ides vysmievat ze nejdem jazdit CC, lebo tam nespravim vysledky. Ked ti napisem ze pojdem ajtak, zase mi ironicky naznacujes ze to nema zmysel ked nespravim vysledky. Vies ty vobec co chces?

Keby si tolko najazdila co si o tom popisala, uz si mohla byt uplne inde. Niekto jazdi aj preto, ze ho to bavi a chce sa zlepsovat. Niekto sa zlepsovat nechce a radsej bojuje za to, aby boli preteky nenarocne.

PRETEK NIE JE ENDUROSKOLA!
A moze sa volat aj XXXXXL


06.02.2017 18:35

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: rastik05:

sak som to tu x krat pisal ze kolky co maju problem s tym, ze to tu mame dake drsne je len malina proti tomu co zaziju na dovolenkach mimo SK


06.02.2017 18:35

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: keduska: [dobre] [dobre] [dobre] keduska, nepoznam Ta, ale velmi pekne si to napisala. Vazim si Tvoj postoj, ako mnoho inych, co to tu citaju, len sa boja zareagovat ...Niekde vyssie som cosi podobne pisal aj ja Landovi.

Mimochodom, to musi prist baba medzi "chlapov", aby Vam povedala, kde je sever ? Ze uz to naozaj nie je akcia, za aku sa vydava ? Ze Vy sa tam citite fajn, Vam predsa nikto neberie a ani nechce brat. Ale ked uz aj sam Awia prizna, ze je v XL kategorii pri nazve XL Rally sam, asi nie je vsetko v poriadku, ze ?

Re: Awia: zachovam slusnost, ako to radis Saroovi - pritom prave on to tu cele pomenoval mozno najvystiznejsie a hlavne pravdivo ! Lebo tam bol. Lebo takto to na akciach typu XL Rally je - aj vratane Medvedov !!!

Hovorite a zdoraznujete najma to, co Vam ako organizatorom pasuje a vyhovuje ! Zatial som stale slusny ... chces, aby som zacal klast naozaj cool otazky ?

Priklad: ked mam rad rohliky a slusne napisem svoj nazor, ako Fonzy, ze by som radsej jedol rohliky z tmavej muky ako zo svetlej, to predsa este neznamena, ze musim tie rohliky vediet napiect sam !

Takze poprosim Ta, Awia, Landal - neradte srandajazdcom, nech si urobia vlastne preteky, lebo je to z Vasej strany naozaj ubohe, prilis lacne a podla mna prave tento Vas ton v diskusii je pod uroven ! Ci naozaj si myslite, ked chudatko Zuzka v Tuhrinej jebla do rokliny a rozbila moto, na ktorej nebude moct jazdit mozno dalsi mesiac, dva - ze je to naozaj ten pravy druh zabavy ?


06.02.2017 18:37

Re: Quo vadis, XL Rally

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Re: keduska: Súhlasím s tým čo píšeš o tom že ste prikúpili motorku, transportera že to stojí prachy... a čas... Tak to je...
Dá sa to i bez toho, dá sa to na Varane po ose, bez auta ale je to menej pohodlné - a ako som písal na začiatku: v prírode sa všetko snaží ísť smerom najmenšieho odporu.
Postupne sa nakúpili vozíky, dodávky, stany, prístrešky... lebo je to pohodlnejšie... Nikto do toho nikoho nenútil... Prirodzený vývoj...
A chápem že sa nesťažuješ ;-) [dobre]

Inak áno v Kľačanoch som mal kŕče... Poučil som sa a v Bosne si zabezpečil dosť magnézia, snažil sa neponocovať a dostatocňe hydratovať. V Bosne kŕče už neboli... Kŕče som mal už aj na bike maratóne a aj v cieli maratónu... Nie som robokop ;-)

Všeobecne:

Open nik nejde rušiť ani nič podobné...
Ja za seba budem robiť furt XL akciu, verím tomu že ša dá spraviť trať kde si dobre zajazdia Opeňáci aj veľké XL. Budem sa snažiť udržať na uzde náklady finančné aj časové... Aby to bol jeden deň nenáročného ale zábavného jazdenia. Ak bude záujem spravím aj sprievodný program pre turistov aby sa počas dňa šli povoziť a prišli niekam fandiť napríklad a večer sa môžeme baviť pri pive.

Awia


06.02.2017 18:53

Re: Quo vadis, XL Rally

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Re: heller: sorry človeče ale si trochu mimo, ja som nikomu neradil aby si preteky zorganizoval, asi viac ako ktokoľvek iný som tu dal mnoho príkladov kedy som sa snažil pre turistov/začiatočníkov spraviť čosi naviac, program pre nich, venoval svoj čas enduroškole, tréningu, robil pre nich easy obchádzky na trati a spravil trať ktorá je naozaj XL friendly... teda po tvojom rohliky z tmavej múky som ponúkol... ale akosi ich moc veľa ľudí nechcelo...

Čo sa Zuzky týka tak sa jej spýtaj... robí v motomixe kontakt si ľahko dohľadáš, ja jej názor na tú vec poznám... Ty sa len domnievaš že ho poznáš ;-) . Inak "nejebla do rokliny", narazila medzi dva stromy... a moto bola pojazdná aj hneď potom jazdila aj druhý deň, rozbila plasty... Nevravím že to je malá škoda...

Awia


06.02.2017 19:22

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: bacaono:

kadekoho som sa pytal co je to ten tazky teren, hadam aj teba a nikto nic.

Napis prosim ta kde bol behom napriklad dvoch rokov na xl preteku tazky teren?


06.02.2017 19:24

Re: Quo vadis, XL Rally

Masochista: s tebou sa bavim, tak ako si zasluzis, a tak ako sa ty bavis so mnou. Inak ma absolutne nezaujimas a neviem z coho plynie tvoj zaujem o mna a moj zivot.
Keby som mala cas, jazdim, ako vy. Ja tolko casu a moznosti ale nemam, a tak sa chytam kazdej slamky.
A inak zase robis to co stale - vies, kolko jazdim a ako jazdim a preco a davas mi rady, o ktore sa ti neprosim a su pre mna nerelevantne.

Pretek nie je enduroskola :-) Fakt? :-D

Ja som na seba hrda, ze aj ked jazdim kratko a malo, na 200 kg motorke, so zdravotnymi issues, zvladnem prejst 100-150 km vcelku narocnym terenom a aj ma to bavi. Len ma furt ktosi nahovaral na preteky a tvrdil, ze to je lahke aj pre novacika a ja sprosta som sa dala parkrat presvedcit. Teraz uz viem, ze su chvile, kedy je lepsie sa otocit a nechat veci tak, nebojovat. Intuicia je svina. Dokazovat nieco inym, z toho som uz vyrastla, zijem pre seba a svoje mety a ciele.


07.02.2017 7:41

Re: Quo vadis, XL Rally

Skalaaa
Darca Krvi  Bahniak 

Ikona

Kua tak nebuďte baby a spravte kategórie podľa hmotnosti mašiny a hotovo, keď XL tak XL 160 a 210 je rozdiel 50 kg a to je viac ako má moja žena :-D lebo už poškuľujem po prídavných nádržiach na TE 610 (objem mi snáď uznajú) a budem ako vy :-P


07.02.2017 9:31

Re: Quo vadis, XL Rally

Filip Kalka - Masochista
 Kávičkár 

Ikona

Skalaaa prid na com chces, kazdemu je to jedno. Hlavne zober flasku niecoho dobreho. Alebo aj dve


07.02.2017 10:54

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: Masochista: ja viem na com skala dojde, so mnou na voziku, sme pohodlny openisti :-D :-D :-D :-D


07.02.2017 12:25

Re: Quo vadis, XL Rally


XL Rally, dobojované?
Nestaviam sa do pozície veľkého Guru, ani niesom chronický sťažovateľ. No ako zakladateľ diskusie mám potrebu urobiť bodku na konci vety.
Na začiatku som vyjadril svoj názor ako jeden z Vás. Motorkár, ktorému nieje ľahostajné dianie okolo seba. Samozrejme nečakal som, že sa s týmto mojim názorom všetci stotožnia. Nechcel som ním znevažovať úsilie druhých, ktorí tvoria a budujú svoj sen. A to myslím nebolo zámerom nikto z tých čo sa pridali na moju stranu. Malo to byť len pootvorenie dverí k problému, ktorý tu je. To či sa mi to podarilo, alebo nie a či tie dvere má význam ďalej otvárať posúďte sami.
Táto diskusia sa po počiatočnom spontánnom vzplanutí, postupne preniesla do polohy pootvorenia už spomínaných dverí, čo je dobrým znamením. Má to ale jeden háčik a ten visí na tých dverách spojený reťazou. Napriek tomu sa ľudia spoza dverí tvária, že dvere sú otvorené a kedykoľvek môžeme vstúpiť. Padlo tu pozvanie na dialóg i pomocná ruka, ale Bohužiaľ všetko len cez tie pootvorené zaistené dvere. Ďakujem, neprosím. Som automechanik, nie pekár. Nebudem si piecť rožky sám, lebo to neviem a som toho názoru, že každý by mal robiť to čo vie a čo mu ide najlepšie. Chcel som len poprosiť o rožky z tmavej múky. To je všetko. Ďakujem.

Prestrime si čistý stôl.
Zmeťme z neho “starú“ XL Rally a postavme novú súťaž, ktorá je už vlastne tu. Nazvime veci pravými slovami a nebojme sa priznať pravdu takú aká v skutočnosti je. Nehrajme sa na Samaritánov a vyznávačov XL endura. Nemiešajme hrušky s jablkami a netvárme sa ako veľmi nám záleží na účasti mastodontov na Rally. Nakoniec sú len príťažou či už organizačne, alebo technicky.

Možno teda niektorým z Vás krivdím, ale takto to v globále vnímam ja.

Ďakujem všetkým účinkujúcim a čitateľom tejto diskusie za ich drahocenný čas ktorý jej venovali a verím, že i napriek odlišnosti názorov budeme naďalej jedna veľká partia, ktorá sa na cestách pozdraví a kedykoľvek podá pomocnú ruku.

Jazde zdar!!!


Plazivec

Príspevok bol zmazaný Moderátorom, pretože porušoval pravidlá fóra, dôvod: Odbočovanie od témy.

mucow

Príspevok bol zmazaný Moderátorom, pretože porušoval pravidlá fóra, dôvod: Odbočovanie od témy.

rastik05

Príspevok bol zmazaný Moderátorom, pretože porušoval pravidlá fóra, dôvod: Odbočovanie od témy.

07.02.2017 13:59

Re: Quo vadis, XL Rally

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

mna akurat tak napadol este jeden moment.... riesi sa tu XL rallye najma v rovine motoriek (LC4, vs, XR600 vs. GS12 atd)

túto rovinu možme dať teraz celú bokom.... uvedomil som si zaujimavy posun ktorý nastal u landáka - termín akcie je cez týždeň čo znamená pre bežne pracujúceho človeka 3 dni dovolenky čo je pre chlapov čo nielen svoje peniaze ale aj dovolenku delia medzi rodinu ďalšia komplikácia

posun tohto druhu akcií je jasný, evidentný a nespochybniteľný... :-~

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil raptor (07.02.2017 14:10)


07.02.2017 14:23

Re: Quo vadis, XL Rally

copo
 Edvenčr 

Ikona

Re: Fonzy:

je enduro a xl enduro a mastodont xxl

enduro su masiny vaha do 110kg natankovane a xl je vsetko uz nad hore, tu neni o com debatovat co je xl a co nie


07.02.2017 14:28

Re: Quo vadis, XL Rally

Tomáš Hajduch - Awia
Darca Krvi  Edvenčr 
Správca
Ikona

Re: Fonzy: Pekne si to uzavrel...
Len nechápem kde vidíš pootvorené dvere s reťazou...

Ak chceš pretekať vyber si pretek ktorý sa ti pozdáva a príď.
Nechceš kupovať RB a tripmaster - nechoď na Rally kde to potrebuješ - na ostatných pretekoch ti netreba
Zdá sa ti 100E alebo 200E veľa príď na iný pretek ktorý je lacnejší
Nechceš pretekať len sa povoziť, príď tam kde sa to dá...
Možnosti sú nekonečné, dvere dokorán len treba prísť...
Nemôžeš hodnotiť celý seriál podľa jedného preteku, náročnosť je rôzna, mení ju aj počasie a iné faktory...

Awia


07.02.2017 14:33

Re: Quo vadis, XL Rally

Re: Fonzy: [dobre]

A uplne na zaver - len tak zo srandy, statisticky, s pouzitim racia, pozrite si, kolko prispevkov ma Fonzyho Quo vadis a kolko Landalov Contec ... kua, cim to asi bude ?

Finito: motoride.sk/?P=phorum&clID=7806&inwin=t - Vasa "odborna" diskusia a reakcie na Harov clanok - Quo Vadis, Dakar ... ziadna paralela ?

Posledny potom pri odchode nech zhasne svetlo, prosim ...


| 1 2 3 4 5 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 88742 | Včera: 210481