Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

Sturec - otacanie sa na ceste - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuSturec - otacanie sa na ceste - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

Predchádzajúce | 1 2 |

04.07.2012 1:51

Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

nazvem to asi "ZIADOST O ZAMYSLENIE"
Chodim na Sturec relativne casto. Viaceri sme sa zhodli, že najhorsie miesto je rovinka cca 2km pod vrcholom z bystrickej strany. Hlavne kvoli sposobu otacania sa niektorych logikov a pozerov, ktorym vystaci 1/3kopca. Mozno je pre nich najdolezitejsie co najcastejsie prejst popred fotografa. Ich vec, ich dovody.

Rovinka je teoreticky najprehladnejsia cast kopca, ale aj NAJRYCHLEJSIA!

Situacia. Pozer ide zhora, dorazi na rovinku, pribrzdi na okraji cesty (nulova krajnica). Z cesty na parkovisko nezide, ani nezastavi. Mrkne do spetaka. Hovno tusi ci ten koho v nom videl, je tiez pozer, ktory dobrzduje za neho, alebo je to niekto, kto na rovinke prave ZRYCHLUJE! Vlani som takto jedneho genia skoro zostrelil. Odspodu slo auto, ktore si on samozrejme sledoval. Mna uz tak nie. Nedokazal by som opisat ako som ho obisiel. Nesiel som na plne gule, uz som nieco tusil. Je to aj moja chyba, že som ja viac nemyslel aj za debila. Od vtedy, ked na rovinke vidim pozerov, ma uz zrychlovat nenapadne.
Otacanie je vsak len faza Jedna. Totiz polovica pozerov sa otoci, a zastane pri zvodidle (nulova krajnica), s potrebou cakat svojich spolupozerov. O co ide, vsak? Co sa komu moze stat?
Ja posmesky znesiem. Povedzme, že som posraty od vlani, ked by si ani mne, ani dotknutemu pozerovy nestrcil zastruhanu vlas do zadku. Aj tak sa vsak pytam: Je taka velka chuj6vina, zist Z CESTY na parkovisko, zastat KOLMO na cestu, pockat tam spolupozerov, a potom, ked je volno, vyrazit na cestu bez ZASTAVOVANIA sa pri zvodidle? To su taky kur5vsky problem kamienky na parkovisku? Vacsi ako niekoho sundat? Alebo o co ide?

PS: do dokonalosti to doviedli dvaja poliaci o ktorych sa tu 2tyzdne do zadu pisalo. Jeden to polozil. Tych som stihol ako sa otacaju v strede 180stupnovej zakruty pod rovinkou.


04.07.2012 8:07

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

asi sa v noci noc nudis chalan ked tu davas taketo riadne uvahy a vylev srdca jeden za druhym..
ked raz zahrejes gumy tak ze sa ti zacnu na ne lepit kamienky tak pochopis preco nechodia na strk ;-)
a ked vidis niekoho na krajnici tak automaticky by si mal spozorniet a davat si pozor ci uz je to na sturci alebo kdekolvek inde.. ked necakas ze sa otaca niekto kto stoji pri ceste tak srna alebo zajac ta uz asi vystrasi na smrt [zle]


04.07.2012 8:08

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

Na to koľko ľudí sa tam otáča za tam nikto s nikým nezrazil čiže to nebude také horuce :-}


04.07.2012 8:39

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

2zahri: Asi to tak nevizera, ale viem co znamena zohriata pneu. Kamienky vydrzia prilepene 1-10otacok kolesa. Zlomena chrbtica... povedzme.. navzdy? Celkovo sa zda, aj vzhladom na tvoje poucenie, ze rano citas menej pozorne ako ja v noci pisem.

2nerd: 100bodov. Do vtedy sa chodi z krcahom po vodu... Akoze nie je na ceste dost nevynutenych situacii, tak si treba vyrabat vlastne a vedome?


04.07.2012 9:04

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

heh....a je to aj v zákone ako výnimka ak sú zahriate pneumatiky ustanovenia o otáčaní neplatia....vodiči jazdiaci v priamom smere sú povinní dať prednosť otáčajúcim vodičom a iným pózerom a paličom.... :-)))


04.07.2012 9:53

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ja by som to nevidel tak čierne. Ten čo sa otáča si predsa čekne situáciu ,,pred aj za" a až potom sa pohne z krajnice. Väčšinou to tam tak frčí. Tá rovinka je prehľadná a otáča sa niekde v strede rovinky, čiže človek si stihne spraviť prehľad keď tam vybehne zo zákruty.

Treba ešte poznamenať, že nakladať je vhodné dohora, dole sa chodí piánko ;-)

mier


04.07.2012 10:04

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

ano, aj ten "moj" si to cekol... VACSINOU to tam tak frčí - to hovori za vsetko. Vacsinou Pozri obrázok

Dovolim si ta poopravit. Medzi majstrami sveta, nie je vhodne nakladat ziadnym smerom.


04.07.2012 10:07

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

places tu do vankusa a zbytocne.. kazdy normalny pozrie dolu potom hore a tak sa otaca.. zakaz otacania tam nie je kedze ak si dobre spominam je tam prerusovana ciara a teda nikto nic neporusi.. to ze sa otoci lebo nic nejde neznamena ze nic nepride.. ked vychadzas zo zakruty a niekto sa otaca je tvoja povinnost sa tomu prisposobit nie jeho vratit sa nazad.. to ze si natrafil na niekoho co si bud nedava pozor alebo nemal svoj den a myslel mozno na priatelku v spitali nedava dovod aby si tu riesil taketo somariny


04.07.2012 10:22

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Cez víkendy býva na šturci plno. Jazdí sa tam ako sa jazdí, motorkári tam nechodia obdivovať prírodu.
S tým ale asi nespravíš nič a plakať tiež nepomôže.


04.07.2012 10:31

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

a co dava dovod? Das mi prosim ta nejake regule? Regule kedy je uz opodstatnene apelovat na druhych v zaujme ochrany zdravia svojho a inych?

Ked vychadzam zo zakruty a niekto sa otaca chvalabohu este dost daleko, ja s tym mozem nieco urobit, tak s tym samozrejme nieco urobim. Ale ked sa debil otoci za momentom, ked uz je pozde, tak si pridem po radu k tebe.

Nie je tam zakaz otacania. Boha to mas pravdu! A nie je tam ani zakaz parkovania, ani onanovania. Ked mas problem s hrdostou, mas problem pripustit, ze je to ZBYTOCNE ohrozovanie, naco citas a prispievas do temy placuceho do vankusa?


04.07.2012 10:33

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

kalupko neplacem. Snazim sa o tom diskutovat.


04.07.2012 10:43

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

AlbHert: klídek chlape, veď si kôli tomu narobíš vredy :-D :-D


04.07.2012 10:45

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Chodim tam aj ja jazdit a otacam sa tam tiez. Nic v tom nie je. Ta rovina je dlha a prehladna, ak sa tam stane nehoda, tak fakt bude zahada, kto ako spravil chybu /jedine ak mu to pri otacani chcipne, ale to moze aj na semaforoch v meste/.
Neotacaju sa tam kvoli fotografom, ale premavke, je volna cesta a pekne si uzijes tych vrchnych 10 zatacok /ci kolko ich je/.

Horsie je, ked sa otacaju priamo v tych zatackach a ano to byva aj niekedy kvoli fotografom. Alebo obiehaju do protismeru, pritom vedia, ze taky co to pali ako oni, moze ist odspodu. Je to vacsinou o stasti, sem tam sa auta uhnu. Treba predvidat /ze ked jazdis ako prasak, taky isty moze ist oproti a aby ste sa nestretli/.


04.07.2012 10:45

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Ak jezdíte ilegal racing po kopcoch, tak rešpektujte pravidlá legal racerov :-D
ten kto je vzadu sa prispôsobuje tomu pred ním ;-) ak ho zostrelíš zo zadu je to tvoja SHAME ;-)


04.07.2012 10:46

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Inac, kto ide pojazdit 5.7.? >:-) >:-)


04.07.2012 10:47

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

pocuj :-) kto tam co porusuje? je tam zakazane otacat sa? je zakazane stat s motorkou na krajnici? apelujes v zaujme zdravia a ochrany? chod apelovat na chodcov, cyklistov... nech nebehaju po cestach je to v ich zaujme a aj v zaume nas vsetkych :-) bezpecne sa na ceste budem citit az v tedy ak tam budem sam ;-)
co sa tyka kamienkov nalepanych na gume, u mna nepripada v uvahu nieco take dobrovolne robit. neviek aky zhuleny talian navrhol predny blatnik na mojej moto ale vzdialenost gumy a blatniku je cca 3-4mm a kazdy kamen ktory je nalepeny na gume a dostane sa medzi gumu a blatnik mi zrovna dobre nerobi ;-)


04.07.2012 10:58

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert> ak sa nechces zapisat do analov motoride.sk tak dobrovolne daj premazat tuto temu lebo to s tebou nevyzera moc ruzovo.. ak ti vadi to otacanie tak asi jazdis iba po sturci a pod kopcom ta caka tatko s vozikom a autom.. keby hrozilo na cestach len to otacanie na sturci tak su cesty bezpecnejsie ako cesta lietadlom ;)

nevo> aj by som prisiel pozdravit ale migrujeme na vychod 8-)


04.07.2012 10:59

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

nerd isto si pochopil, ze ja neapelujem na cestnu vyhlasku


04.07.2012 11:07

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

"Ked vychadzam zo zakruty a niekto sa otaca chvalabohu este dost daleko, ja s tym mozem nieco urobit, tak s tym samozrejme nieco urobim. Ale ked sa debil otoci za momentom, ked uz je pozde, tak si pridem po radu k tebe."

Co pozde? Ako pozde? :-O [zle]
Na verejnej komunikacii mas chodit tak aby nebolo pozde. Co ak bude hned za zakrutou pokazene auto, spadnuty motorkar, alebo len strk ci olejova skvrna? Aj tieto dovody a rozne ine budes ziadat aby sa zamysleli? >:-)

Ak chces lietat bez rozmyslu a aspon ako tak bezpecne, tak chod na okruh. Alebo sa bojis ze tam by ti to ukazali aj osminky?


04.07.2012 11:09

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

zahri ale ty si tu stara paka : ) Nemam strach o svoj kredit, ktory by som ziskal za dojem toho jaky som frajer. Ja neriesim cestnu situaciu celeho sveta. To ti nesmie ujst, inak to cele straca pointu, o com svedcia tvoje prispevky. Riesim jedno konkretne miesto, konkretnu situaciu.


04.07.2012 11:21

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

AlbHert: neuraz sa.... chceš diskusiu... ale keď niekto vyjadrí svoj názor ktorý je odlišný od tvojho, tak sa doňho obuješ. :-O


04.07.2012 11:22

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

2bacaono: ked sa ja zdrbem kvoli mojej vlastnej chybe, tak mozes riesit ty mna. Opakujem aj tebe: Ja neriesim cestnu situaciu celeho sveta. Riesim jedno konkretne miesto, konkretnu situaciu.

Mozno ma daju aj osminky. Ja nejazdim od 8mich rokov. Mam 35, jazdim presne rok na svojej prvej motorke v zivote. Sturec dam za 4:38 spod zeleznicnej stanice Harmanec-Jaskyna. Viem ze to staci na aspon 80% zucastnenych.
Robil som pred tym zjazd na horakoch, leziem, nieco mam odlietane na padaku. Vsade existuje nejaka miera vzajomneho respektu, respektu k zdraviu a zdraviu druhych. Avsak disciplina moto, ma velke stastie na neznicitelnych machrov. Proste frajeri co zazili vsetko. Skoda moralizovat. Nesluboval som si od toho, že tu niekto prekona svoju hrdost, ale urobil som to najmenej co som mohol. Napisal som o tom. Prajem vsetkym vela stastnych km a HLAVNE co najmenej prilepenych skaliek na pneu.


04.07.2012 11:24

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

kalupko, prepac, ale "vacsinou je to v pohode" alebo "ved neporusuju ziadne zakazy" nie su prave koser protiargumenty


04.07.2012 11:24

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

Albhert tak dajme chalenge 8-)

budeme rezat hore tak aby to bol cas lepsi ako ma drviva vacsina ale nebudeme sa nebezpecne otacat dohoda? :-D


04.07.2012 11:30

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

AlbHert: a aké košér protiargumenty by si chcel? Chváliš sa tu za koľko dáš šturec, ale možno práve tou jazdou 4:38 sa stávaš nebezpečným a netolerantným.


04.07.2012 11:33

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

AlbHert: To sa nedoriesi /aspon to otacanie na tej 200m rovinke/. Keby si riesil otacanie v nejakej zatacke, kde sa foti, ta by bola nebezpecna, ale na tej rovinke asi malokto vidi nejaku chybu.
Je to taka otazka, ako niekto riesil, preco nemas stale prsty na spojke /a vychadzal z fotiek zo Sturca/? Ale praxou sa nauci odpovede kazdy a na vsetko.

Kalupko: Tie posledne slova asi budu pravda. Ja idem po Sturci 60-70 a nevidim, ze by som niekoho ohrozoval ci on mna. Neviem si predstavit tie 4 minuty na kopec, aka tam je priemerna rychlost /to povie majitel/, ale ak to je okolo stovky, tak chapem, ze niekomu vadi, ze niekto stoji pri krajnici, ci sa otaca, ked to po tej rovinke pali mozno i vyse 100. A to sa zastavam tych slusnych, nie tych co si myslia ze su na okruhu [zle] a vsetci im tam vlastne zavadzaju. Nakoniec sa AlbHert prizna. :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil nevo (04.07.2012 11:37)


04.07.2012 11:34

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

albhert podla mna nie je košer jazdit sturec na cas :-~ jazdil som tam davno pred tym ako vacsina ludi co tam jazdia teraz vedela o tom ze sturec vobec je. jazdil som tam tak ze som si motorku vozil v dodavke pod kopec a do zblbnutia hore a dole.... (az po bistro)
a svoj cas neviem a ani ho nepotrebujem vediet :-~


04.07.2012 11:40

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

Btw ta rovinka ma presne 300m a otaca sa v polovici co je viditelnost 150m. Vyjazd z poslednej zakruty je max 100 km/h, takze viditelnost vyborna a aj casu dost na obozretne zbrzdenie detto vyhlad v spatakoch idealny :-)

ano otacam sa tam aj ja :-P ale vzdy pekne cumim hore aj dole kym si dovolim vyjst na cestu a pokial nie je cela rovinka cista nejdem


04.07.2012 11:44

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

kalupko: takze za ziadnu cenu nepripustime, ze otacanie za uvedenych podmienok, na tom mieste nie je uplne v pohode, ale budeme riesit ci ja predbieham s dostatotocnou rezervou a opatrne, a ci som pokrytecky frajer. Pretoze to je pravda. Ak som ja curak, tak kazdy si moze s kludom poskrabkat brucho, a na celu temu sa z vysoka vysrat. Tak do toho.

2TomTee: ja sa z nikym obiehat nebudem. Zmeraj si svoj cas a porovnaj. Snad sa ti nik neotoci do cesty : )


04.07.2012 11:47

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

albert kto je na sturci nebezpecnejsi? pozer co chce vyzerat dobre na fotke alebo pretekar co nahana cas?


04.07.2012 11:48

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

vsak ked to je podla teba nebezpecny usek, tak tam nejazdi....


04.07.2012 11:48

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

AlbHert: vyser sa už na to, dávaj si na tej rovine bacha (teda vlastne všade) a nerieš

Alebo zmeňme tému na niečo produktívne: prečo zaniklo dole to bistro? Polievky boli dobré a kofola tiež, posedenie výborné [dobre] :-D :-)))


04.07.2012 11:56

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

nevo 5km za 4:38 je priemerka 64km/h.. Nie 100. Nie som Rossi a ani nikdy nebudem.

TomTee: skus vychadzat s toho, ze som si vlanajsiu prihodu nevymyslel, a ze sa mi typek fakt otocil do cesty, tesne predomnou.


04.07.2012 11:56

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

Vzdy po Sturci ideme ku Kristofovi na drzkovu a vystarano :-) o bistre ani neviem


04.07.2012 11:59

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

Denno denne zazivam zabavu na moto... Od SUV s pipkou ktora si to rezla cez 4 pruhy a dve plne.... Chuji bez smeroviek od bmw po avie... Proste rovinka kde sa to ocakava a je zname za sa tam otacaju je menej nebezpecna ako bezna premavka :-) mne vysla priemerka tesne pod sto :-)


04.07.2012 11:59

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

brazel
 Kávičkár 

Ikona

Pred pár rokmi (možno aj 15-imi) dosiahol víťaz pretekov automobilov do vrchu na Šturci priemernú rýchlosť cez 130km/hodinu , ešte je čo doháňať :-)))


04.07.2012 12:03

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

nerd: nenahanam cas, ale sledujem si ho. To so mna nerobi pretekara. Akurat viem ci za zlepsujem alebo stagnujem. Mozes ma sledovat a povedat ci niekoho ohrozujem. Dajme sa prekvapit, ci si dam povedat, ked ma niekto upozorni, ze nieco robim zle.


04.07.2012 12:03

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

MMartin000
 Turista 

Ikona

janoval: spravne, komu sa nepaci, nech nejazdi!
mne sa nepaci a nejazdim ked tam je plnka

AlbHert: si z BB, na sturec to mas na skok, tak ako ja, chod si zajazdit cez tyzden podvecer a zistis ze je to neporovnatelne vacsi a bezpecnejsi zazitok ako ked tam je 500 motoriek a kazdy sa predvadza

na sturec chodim obcas aj v nedelu, ale nejazdim, len obzeram motorky a jazdcov


04.07.2012 12:11

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

kopol som sa len 82 :-) ale odvtedy zlepsenie takze nejakych 90 by to mohlo byt...


04.07.2012 12:11

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

albhert ak stiehnes 3 sekundy tak si sa zlepsil? ak nie tak stagnujes? podla mna je presne toto pretekanie ;-)


04.07.2012 12:13

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

chyba mi tam vikendova uzavierka a zopar tratovych kmisarov :-))) uplne prazdnu cestu nechytis nikdy takze to meranie casu je fest nanic


04.07.2012 12:14

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

inac minule to tam otacali na ceste inym sposobom >:-)


04.07.2012 12:32

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

egres2
 Bahniak 

Ikona

A ešte sú najhoršie slimáky , ktoré prechádzajú jednotlivo cez cestu. Gumy sa na nich strašne šmýkajú.


04.07.2012 12:37

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

ja som sa neprisiel obhajovat. Ani som nikde netvrdil, ze som svaty. Doslova som na zaciatku napisal "ZIADOST O ZAMYSLENIE". Kazdy, kto ma trocha sudnosti by mohol pripustit, ze nechcem nikomu zle. Neprisiel som riesit vsetky problemi sveta. Ked mas s temou problem, jednoducho prehod list. Ale ked mozes, tak to prehodnot. Netreba aby sa niekto ospravedlnoval, obhajoval, alebo navazal do druheho.

Este raz: vela stastnych km.


04.07.2012 13:25

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert> bral som tuto temu riadne s rezervou kym si nenapisal svoj vek.. hadal som ti tak max 25 aj to sa mi zdalo ze prehanam.. prekvapil si ;-)


04.07.2012 13:30

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

No dobre tak to ukoncime.
Ten kto sa otaca na 300m rovinke kde je prerusovana ciara a nieje tam ziadny zakaz vlastne nic neporusuje.
Ale ty ked ises 100+ a niesi na to schopny zareagovat, alebo iba s problemami.......tak to je naozaj na zamyslenie. I-GRR


04.07.2012 13:35

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

zahri nerozumiem. Keby som bol mladsi, tak by som mal byt vacsi vajcak, a o to menej by ma to malo srat, nie? Ci ako? : ) Takto som stary hnup, co ma slaby rok motorku a mudruje. To je logickejsie, nie? :-}


04.07.2012 13:41

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbeHert> nie, zivotne skusenosti v 35-ke by mali byt uz take ze ta somariny ako tato netrapia lebo vies ze to je vec oproti ostatnym uplne nepodstatna..


04.07.2012 13:42

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

bacaono: PROSIM TA este raz si POZORNE precitaj moj prvy prispevok. Dakujem. Ja som siel v tom okamihu uz mozno 40. Ani v 40 vsak nie je sranda, ked mas 15m pred sebou kolmo na cestu moto. Bez si to vyskusat.


04.07.2012 13:48

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

2FAST
 Jogurťák 

..zaráža ma ako ľudí ktorých nepoznáš nazývaš pozermi :-O ...a pritom jazdíš rok I-GRR a vieš o jazdení k0koT....zakomplexovaný homo


04.07.2012 13:56

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

pekne pekne

krasny flame a ako nevinne to vyzeralo na zaciatku :-)))


04.07.2012 13:59

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

datadive
 Kávičkár 

:-D este ...


04.07.2012 14:11

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Je to pekne citanie. :-D
Staci zabrdnut do Sturca, P. Baby ci predajni na Slovensku, ci MC a mas tu najlepsiu diskusiu /cochvila tu budu 2-4 stranky/. :-)))

Ako pisu viaceri, jazdis malo AlbHert /1 rok je nic, kolko mas km?/. Casom zistis co je dolezite na ceste, co nie, na co si dat pozor a ked nevies ako jazdit, zajdi si do Talianska, tam Ta to motorkari naucia. Praxou clovek zisti na co ma moto a ked este mas dodatok turista, prestan si merat cas na Sturci, je to uplne nepodstatne, Ked skrtnes stupacku, mozno to bude ukazovatel, idem radsej na okruh, lebo na to mam.

Inac co sa tu spominalo, mohli by robit /ci zas zacat robit/ auto ci moto zavody do vrchu na Sturci - ved to je pekny usek Slovenska /pravdaze pri uzavretej ceste/.


04.07.2012 14:25

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

skoda ze si toto zrejme neprecita, a tym padom ani nezreaguje typek, co mal tuto nedelu, presne na tom mieste zastipcovanu moto pod zvodidlom, a ja "zakomplexovaný homo" som zastal aby som mu pomohol, aj ked uz pozde, lebo mu ju vytiahli ostatny.


04.07.2012 14:25

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

egres2
 Bahniak 

Ikona

A čo s tými slimákmi?


04.07.2012 14:31

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

egres2> na slimaky pride cas az o nejakych 8 hodin aby sme dodrzali iste pravidla >:-) dovtedy len sukromne riesit tieto problemy


04.07.2012 14:31

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

nevo
Darca Krvi  Turista 

Ikona

Egres2: To bude blbost. Stycna plocha pneu je vacsia ako jeden slimak /i keby isla rodinka/, cize nepodstatne na ceste. :-D :-)))


04.07.2012 14:37

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

egres2
 Bahniak 

Ikona

nevo:
Priemerný slimák je cca 30mm x 20mm x 15mm.
Pri prejazde pneumatikou na priemernú výšku cca 2mm sa z neho stane slimák o ploche 0,45dm štvorcového , čo je určite väčšia plocha ako styčná plocha pneumatiky.
Tak by som úlohu slimákov ako možnej príčiny dopravnej nehody nepodceňoval.


04.07.2012 14:37

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

2FAST
 Jogurťák 

...bude treba zasoliť krajnicu, cez to určite neprejdu ;-) :-D


04.07.2012 14:38

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

slobodu zvierat na teba... to je drsne :-D


04.07.2012 14:41

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

zamyslel som sa: raceovanie ci nebodaj meranie si casu na sturci, babe je to totalna kravina [zle]

ked si chce niekto merat cas za ucelom zlepsovania sa v jazde, treba ist na okruh


04.07.2012 14:46

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

Pito ty tomu nerozumies on za za časom nenahana, on len chce zistiť ci nestagnuje [dobre]


04.07.2012 14:48

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

moje meranie bolo asi take ze som natacal jednu jazdu hore... nahodne ziaden race... z toho vysla vzdialenost... zavody v premavke su blbost suhlas


04.07.2012 15:03

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

2FAST
 Jogurťák 

pitaz máš 100%nú pravdu, len je rozdiel ísť na okruh 30km a 230km :-(
nerd: :-D


04.07.2012 15:24

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Ked mas 15m pred sebou kolmo na cestu moto a ty mas na tachometri este stale 40km/h, tak sa nevenujes riadenu a nedavas pozor na cestu, alebo ides priliz rychlo a nestacis reagovat na vzniknutu situaciu. Zvlast ak predtym vidis ze niekto pred tebou brzdi a ide ku krajnici.
Takze sme zasa len dospeli k zaveru ze sa mas nad sebou zamsliet.

Mladenci uz si konecne uvedomte ze ak jazdite v beznej premavke, nieste na ceste sami. Takze stipka sebareflexie v kombinacii so stipkou tolerancie bude k spokojnemu vozeniu a hlavne stastnemu navratu domov uplne postacovat. ;-)


04.07.2012 15:33

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

No a kde sa to mozem bezpecno otocit na sturci? :-*


04.07.2012 15:34

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

raceovanie ci nebodaj meranie si casu na sturci je kravina. Netyka sa to sice temy, ale dobre.
Otacanie sa na ceste je v pohode. Dobre.

Dakujem vsetkym zucastnenym za prispevky do diskusie, hodnotenia, odporucania, pripadne urazky.


04.07.2012 15:40

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

pitaz
 Kávičkár 

Ikona

kolko je na sturci max. povolena rychlost ? 90 km/h ? na dlhej rovinke, ked ides 90 km/h nevies pribrzdit, ked sa niekto otaca? :-O

otacanie pri raceovani nie je v pohode


04.07.2012 15:40

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

MMartin000
 Turista 

Ikona

a mas co si chcel :-)))


04.07.2012 15:50

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko> ty by si sa nemal otacat.. s tvojou lokomotivou by si mal zacat cestovat >:-)


04.07.2012 15:58

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

pitaz> presne. Mas ty pravdu!! Budem to robit tak, ze sa postavim za kazdeho, kazdeho jedneho, kto bude stat na kraji. Vtedy budem mat istotu, ze sa mi neotoci do cesty. Pretoze ak sa mi niekto otoci do cesty, pretoze mrkol do spacatka "ze dobre", tak nestaci ist 90, ani 40 ale poviem ti ani 20. Lebo predsa nebudem za chuja co si nevsimol, ze sa niekto predomnou uracil otacat a nadrbem do neho v 20tke. Vy to robte ako chcete. Vy ste machri, zvladnete aj WWIII. Ja jazdim len rok, takze co ja mozem vediet o zivote.


04.07.2012 16:03

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert> o zivote je cosi ine.. nemyl si to.. toto je o predvidani a ked raz viem ze sa tam jazdi tak ako sa jazdi a clovek stoji pri krajnici tak sa potiahnem viac k stredu a spozorniem.. ked si v mrtvom uhle tak ta clovek neuvidi aj keby si ku nemu kracal pesi..


04.07.2012 16:17

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

zahri> dobre to je to co mozem urobit ja. Mas pravdu. Aj ked v spominanom pripade slo oproti auto, za ktore sa otacajuci snazil zaradit.
Ked uz mas tolko trpezlivosti, tak mi prosim odpovedz o kolko viac vidi jazdec postaveny kolmo na cestu, za jej okrajom? Lebo podla mna, tak bezpecne vidi aj leziaceho. Okrem toho otacanie ako manever, je prehladnejsie, staci sa uz otocit na celej sirke cesty len o 90stp, nie o 180, a nemusi skoncit ako spominany typek v nedelu pod zvodidlami. Mylim sa tak velmo?


04.07.2012 16:26

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Tak jasne ze je bezpecnejsie vchadzat na cestu kolmo a pozriet sa doprava-dolava. Ale to parkovisko na tej rovinke je strkove a este dole kopcom, cize sa tam brzdi a otaca uplne nakokot. Preto sa tam vsetci otacaju a urcite aj nadalej budu este na asfalte.


04.07.2012 16:32

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

TomTee
 Turista 

Ikona

Zahri nerob si srandu z trombonistu. >:-)


04.07.2012 16:37

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

kalupko> vies, napisal by som ustipacne: "tak nech sa naucia jazdit, ked nevedia zastat na strku. V zaujme bezpecnosti ostatnych" tak ako napisal kazdy mne. Pricom ja tam zastanem bez problemov. Ale namiesto toho ti chcem naozaj uprimne podakovat, ze jediny, si pripustil, ze by to bolo bezpecnejsie.


04.07.2012 16:46

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

kalupko
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

No vidis.. tak mozes ist na sturec cez vikend a robit osvetu okolo spravnej jazdy a bezpecnho otacania :-D


04.07.2012 17:43

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

Kalupko stojí na rovinke s transparentom "neotacajte sa tu prosím" :-)


04.07.2012 17:45

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

no to je psina


04.07.2012 17:58

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

hans28
 Jogurťák 

Ikona

AlbHert a teraz otazka: co myslis ze si zalozenim tejto temy a tvojou ziadostou o zamyslenie dosiahol?


04.07.2012 18:18

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

siron
 Kávičkár 

Ikona

AlbHert: : bud si sa zalozenim tejto temy chcel predviest, ze vies zalozit temu (prepac, ale xujovu jak svina) alebo su ti Pravidla CP absolutne nezname!
Pises:
- "Hovno tusi ci ten koho v nom videl, je tiez pozer, ktory dobrzduje za neho, alebo je to niekto, kto na rovinke prave ZRYCHLUJE! Vlani som takto jedneho genia skoro zostrelil." - tebe nic nehovori ohladuplnost a uz vobec nie dodrziavanie bezpecnej vzdialenosti podla PCP.
- Mekces tu nieco o otacani - nastuduj si, kde sa otacat moze a kde sa otacat nemoze. Podla mna ten chlapik, co si ho skoro zostrelil (a este sa tym chvalis), ziadne pravidlo CP neporusil.
Ja si myslim ze tieto bludy co pises, su z toho tepla. Zalez niekde do chladku a dodrziavaj pitny rezim. mozno sa to casom upravi, ked nie, tak nejazdi viac na moto. 8-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil siron (04.07.2012 18:20)


04.07.2012 18:55

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

Greenguy
 Kávičkár 

Ikona

No, ono to tak byva, ta cesta je pre kazdeho, to ano, ale ked uz viem ze komunita motorkarov, do ktorej si sa pridal kupou motocykla, ma nieco zauzivane, tak sa tomu prisposobim :-@ ..naco ich tu provokujes, nevies zaspat?..cisty flame war... [zle]


04.07.2012 19:18

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

albhert ma pravdu ak apeluje na zdravy rozum a respekt voci sebe. ja mam dve zasady, ktore cim dalej tym viac dodrzujem. nezapajam sa do diskusii a nekukam ta3. a tretiu. ak sa zvysuje koncentracia ludi/a hlavne na masinach/, treba si dat odpich. cim viac ludi, tym viac kokotov medzi nimi a tym vacsie riziko. presviedcat cely svet o svojej pravde je unavne a nema to zmysel.


04.07.2012 19:20

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AlbHert
 Turista 

Ikona

hans28> ak si aspon jeden jediny jazdec, v podobnej situacii spomenie na tuto temu v pozitivnom zmysle, tak som spokojny. Ak by tema dokonca predisla nejakemu incidentu, viac si nemozem priat. Samozrejme to nikto nikdy nezisti, ci moj impulz mal na nieco vlyv. To vsak neznamena, zo som sa o to nemal pokusat. Este nieco ti strasne vadi?

siron> ked mas potrebu zareagovat, nauc sa citat. Dodrziavat vzdialenost mozes sa iducim vozidlom, nie za stojacim. Za tvoju starost o moj pitny rezim ti dakujem, ale je v poriadku. Inak plytvas svojim a mojim casom.

Greenguy> prepac ale na to ani nema vyznam reagovat. NIKOHO NEOBMEDZUJEM, NIKOMU NEBEREM JEHO HRACKY, tak neviem kde aj ty beres potrebu do mna j3b6t!? Boha jeho, nikomu nechcem zle. Vies napocitat do troch? Co je s vami do p? U som to raz napisal vyssie:"ja som sa neprisiel obhajovat. Ani som nikde netvrdil, ze som svaty. Doslova som na zaciatku napisal "ZIADOST O ZAMYSLENIE". Kazdy, kto ma trocha sudnosti by mohol pripustit, ze nechcem nikomu zle. Neprisiel som riesit vsetky problemi sveta. Ked mas s temou problem, jednoducho prehod list. Ale ked mozes, tak to prehodnot. Netreba aby sa niekto ospravedlnoval, obhajoval, alebo navazal do druheho"
Je to take zlozite pochopit aj pre 23rocneho fagana? Alebo ma len kazdy potrebu si zabrdnut? Co Vam na tom vadi ja nechapem...

Kapitulujem. Pre koho som chuj, sam taky je.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil AlbHert (04.07.2012 19:21)


04.07.2012 19:45

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

barlac
 Jogurťák 

to co tu vypisujes za pickoviny? (-: tam sa robia deleko ine kktiny a nie toto ,co povazujem za bezpecne az moc.
keby si napisal,ze maminkin hlupacik vybehol do protismeru,tak to berem.
este tam je zvykom na poslednu chvilku odbocovat na zakruty na tie odpocivadla a to velmi "bezpecnym " sposobom..


04.07.2012 22:49

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

AMIS
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Boh nás ochraňuj pred kokotkarmi čo jazdia horské prechody so zapnutymi stopkami I-GRR tuto uchylku som nikdy nepochopil a nepochopim :-~ vďaka za tie semafory na Babe


05.07.2012 0:54

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

vlcik
 Kávičkár 

Ikona

AlbHert: protirecis si - sam hovoris, ze nechces riesit problemy sveta, len na nieco upozornit - upozornil si hned prvym prispevkom, tak nechapem preco tu este mas potrebu sa v dalsich 30 prispevkoch obhajovat a dookola mliet to iste... preco nejdes radsej pokecat von s kamaratmi?

Keby kazdy mal potrebu upozornit na nebezpecny usek a spravanie na nom na zaklade jednej negativnej skusenosti, tak sa nebude vo fore riesit nic ine, a ako ti uz bolo povedane, vies ze sa to tam deje, tak si tam daj laskavo pozor...

A straz si svoj cas... NA STRAZ!!! Kazdy mesiac vytvor novu temu a hlas ci nahodou nestagnujes.


05.07.2012 7:14

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

hans28
 Jogurťák 

Ikona

AlbHert mne nevadi nic :-D ale ked vies ze sa tam zviknu otacat tak prisposobim tomu jazdu a ne lamentovat ze ty tade letis a ze si skoro nekoho zostrelil [zle]


05.07.2012 9:17

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

rohan
 Bahniak 

Ikona

že sa s tym zaoberate veď priznal že je mulo a chodi tadiaľ rychlo.... on sa chcel vlastne ospravedlniť ;-)


05.07.2012 14:21

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

....tak sem dam dve spravy ktore mi tento "najmudrejsi sturecky srelec" poslal. Myslim ze tie svedcia same o sebe tak ako tato stupidna tema o jeho inteligencii.


Sprava c.1.
Predmet: 12345
Odosielateľ: AlbHert
Odoslané: 04.07.2012 15:47

Adresát: bacaono

--------------------------------------------------------------------------------
akoze za kazdych okolnosti, ked mne nieco vbehne do cesty je to moja vina? Ked sa predomnou otoci typek, ked padne na cestu strom alebo aj meteorit? Dufam ze ty nie si nejaky sudny znalec, lebo to ma strasne vela ludi hroznu smolu.
Naco prispievas takymi kravinami? Co si potrebujes dokazat? Ublizuje ti to tak velmo, ked som zainterasovanych poziadal aby sa zamysleli je je nutne otacat sa PRIAMO NA CESTE, na na Sturci kde je plnka jazdcov?? Tak o co ti sakra ide? Ak potrebujes riesit \"Vie AlbHert jazdit bezpecne a nie je hrozba pre moto verejnost?\", tak si otvor temu a kludne ma ries, ale boha netrieskaj co ta napadne!



Sprava c.2.
Predmet: 12345
Odosielateľ: AlbHert
Odoslané: 04.07.2012 16:30

Adresát: bacaono

--------------------------------------------------------------------------------
a hlavne ti ty genius uslo ze JA SOM TU SITUACIU ZVLADOL a to som mal moto MESIAC!


Takze mily "genius" AlbHert: Panboh ma ochranuj od stretnutia s tebou na ceste. Teda aspon dovtedy, dokedy si neuvedomis ze niesi na nej jediny sam a najmudrejsi.
Ziadnu temu zakladat nemusim. Zalozil si si ju sam a ked si jeden obycajny aspon trosku sudny clovek zrata kolko prispevkov je v nej pre, a kolko proti, tak by uz pochopil. Pozno by to uz pochopila aj trocha cvicena opica zo ZOO, ale u teba este neskrtla ani len iskierka nadeje.

Ja uz v tejto teme koncim, pretoze si myslim ze to aj tak nema ani po 90 prispevkoch zmysel. A teba prosim: Nezahlcuj mi schranku sukromnych sprav tvojimi dristami. Dakujem! ;-)


05.07.2012 14:44

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

brazel
 Kávičkár 

Ikona

bedna , súhlas - [dobre]


05.07.2012 14:58

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

fokus
 Turista 

Ikona

ach jaj,davajte si pozor na cestach


05.07.2012 15:09

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

siron
 Kávičkár 

Ikona

to bacaono: presne tak ako pises na adresu AlbHertha: "Panboh ma ochranuj od stretnutia s tebou na ceste. Teda aspon dovtedy, dokedy si neuvedomis ze niesi na nej jediny sam a najmudrejsi" [dobre] .

AlbHerth asi patri ku "motorkarom", ktori si na motorke snazia liecit komplexy. Boh nas opatruj pred stretnutim s nim na ceste I-GRR


05.07.2012 15:52

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

hans28
 Jogurťák 

Ikona

skoda ze sa kweni sa nezapojil do diskusie :D


05.07.2012 16:35

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

bolko
 Čoprák 

Ikona

AlbHerth - Choď na okruh. [zle] Nejaký chudák chalanisko sa chce otočiť na ceste a zostrelí ho kaskadér - pózer. :'(


05.07.2012 17:08

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

motoride reality
chlap so zapnutymi stopkami ide poucovat o bezpecnosti jazdenia. [dobre]
kedze mas moto kratko, tak casom snad zistis ze s takymto pristupom daleko nedojdes a dufam ze sa dovtedy nic nestane


05.07.2012 20:11

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

dade121
 Kávičkár 

Ikona

Ja len toľko,že sa tam tiež otáčam,no čo je to kurvadrát " pózer" ??????????


05.07.2012 20:16

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

Maudit
 Kávičkár 

Ikona

vidno z jazdis len rok,takychto situacii ak teda ostanes pri moto zazijes x-krat za sezonu chlape,ja jazdim od 17 a som starsi o dost od teba,proste bezna situacia... ;-) v macedonsku mi osol vybehol zo zakruty,v Albansku zas za zakrtou nebola cesta bo ju podmylo,atd..neplac uvidis ze este budu aj pre teba horsie situacie,nie ze by som ti ich zelal ale proste nie si na ceste sam..vela stastnych km prajem [dobre]


05.07.2012 21:29

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

dudko1905
 Jogurťák 

Ikona

Ja len tolko ze prve jazdy na sturci som mal aj strach ked ma kazdy daval dole aviac som zavadzal ako jazdil ale teraz je to v pohode a radsej sa tam vyblaznim ako niekde na okreske kde je trosku viac plechovic a nastrah. Ak dobre viem tak sturec je znamy ze tam chodia motorkari a nie pomaly vedia to soferi aj motorkari takze je to vryte do hlavy ze sturec = pozor!!! logicky kazdy dava vacsi pozor a viac sa aj soferi pozeraju do zadu a stahuju sa ku krajnici vlastna skusenost logicky mi z toho vychadza ze je to bezpecnejsie ako hocikde na otvorenej ceste alebo v meste. K tomu otacaniu ja si zajdem do kamienkov lebo sa este neviem poriadne otacat na takom malom priemere ale aj to pride a budem dalsi debil co sa otaca na ceste nech.
K tomu casu 4:38 mi nic nehovori lebo nikdy som to nesiel na cas ale na tolko kolko uznam za vhodne sam tak aby som sa vecer vratil k synovi a radsej budem tocit len vrch a odsledujem si premavku vo svojom pruhu ako sa pustit dole a nahanat nejakych 4:38 ked urcite stretnes viac aut, kolonu ,kamion a nejakeho nesmeleho sofera co ide 30 km/h potom uz len kde ho (ich) rychlo predbehnut a zacat nahanat cas lebo kua 4:38 nepusti a potom co mam z kamery natocenych par zaberov a chalan v kazdej druhej zakrute vyneseny v protismere lebo sa boji naklopit motorku ale kua 4:38 nepusti a ze co je bezpecnejsie

no asi tolko a teraz smelo do mna :o))))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil dudko1905 (05.07.2012 21:33)


05.07.2012 21:39

Re: Sturec - otacanie sa na ceste

siron
 Kávičkár 

Ikona

to dade: pózer, správne pozér - strojený, neúprimný, pretvarujúci sa človek. To som vygúglil v slovníku cudzích slov. ale aj tak nerozumiem, ako súvisí pózer s motorkárom vytešujúcim sa z jazdy na mašine (či už je to strelec alebo rozumný človek)


Predchádzajúce | 1 2 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 246283 | Včera: 183999