Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Budeme ich páliť aj my? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuBudeme ich páliť aj my? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

16.10.2011 20:58

Re: Budeme ich páliť aj my?

bacaono"Demokraciu chapem ako slobodu prejavu a slobodu rozhodovania, a zaroven povinnost niest zodpovednost za svoje vyroky a rozhodnutia. Bohuzial "demokracia" v podani bruselu je o nariadeniach a prikazoch."
súhlas [dobre]


16.10.2011 21:01

Re: Budeme ich páliť aj my?

barlac
 Jogurťák 

mne nebude ziaden ritopich z bruselu prikazovat ,ako a kde sa mam vozit a co mam mat na sebe...!
preto,ze jeho znasilnoval otec cele dectvo za to ja nemozem.(-:
ja chcem zit normaalne! bez dentnych prikazov a nariadeni.. chcem si behat po lesnych cestach na bicykli co je uplne normalne. nechcem uz ,ako kkt sledovat rucicku tachometra,lebo nevies,kedy vyskoci ten zeleny debil a zhukne pane vy ste terorista,lebo vasa rychlost bola 51km! ako sa vam to mohlo stat!


16.10.2011 21:09

Re: Budeme ich páliť aj my?

aspon par ludi chape, ze najlepsie chcem sam sebe ja a nie nejaky byrokrat alebo tuto diskuter. ja si o sebe chcem rozhodovat sam a ak to niekto nechape a bude rozhodovat za mna, stretne sa s tvrdym odporom. ja dakujem za vasu starostlivost, ale neotravujte ma ohladom mojej bezpecnosti. tu sa nevie zjednat ani poriadok v spolocnosti a jej rezortoch, ale za povinnu vestu sa tu niektori idete posrat. naozaj to neviem pochopit, ved vam nikto nezakazuje sa obalit do reflexnej folie. Asi je to tym, ze jazdim prevazne off na ostrej motorke bez posranej zivot chraniacej elektroniky, ktora by to aj tak neprezila a som v pohode. A tam su ine krizovky v lese medzi stromami ako na ceste. Z vaseho strachu o mna ma ide jebnut.


16.10.2011 21:15

Re: Budeme ich páliť aj my?

Sloboda, jazdenie bez obmedzovania, bez prilby, bez vesty, v kraťasoch, šlapkách, bez rukavíc to je super a každého osobná vec, no liečba zlomeniny, plastika kože, polročný pobyt v nemocnici už zrazu osobná vec nie je a je to problém celej spoločnosti.
Takže, treba sa s tým zmieriť, že kým nemáme na to, aby sme žili na pustom ostrove a všetko si riešili sami, budeme musieť aj svoju bezpečnosť a ochranu prispôsobiť podľa požiadavky spoločnosti.
Nič proti slobode a vetru vo vlasoch.


16.10.2011 21:23

Re: Budeme ich páliť aj my?

bedna Moja sloboda končí tam, kde začína sloboda iného. Ak ohrozuješ iných svojou nezodpovednosťou ohrozuješ ich slobodu. A s tým si asi spokojný.

krivoklat [dobre]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Dies (16.10.2011 21:24)


16.10.2011 21:27

Re: Budeme ich páliť aj my?

:-D Doporučená literatúra:

George Orwell: 1984

;-) krivoklat, nič v zlom, ale riešiš aj fajčiarov, teplých bez ochrany, alkoholikov, kurvy, feťákov, bezdomovcov, cigánov a ostatnú háveď?

Alebo vy s vestami doplácate len na nás? ;-)


16.10.2011 21:29

Re: Budeme ich páliť aj my?

ja by som vam nakazal prilbu do auta. viete kolki by prezili ? viete aky je pocet umrt a invalidizaciei pri autonehodach na zranenie hlavy ? a viete aky nasobok tvoria autonehody proti motonehodam ? aj poriadnu pevnu kombinezu do auta. ja vam to naozaj prajem. a auto len v reflexnej zelenej. povinne. Vy niektori blbcekovia tu nechapete, ze podporujete cestu k uplnemu zakazu motoriek. vy ste niektori tak sprosti az sa vam dymi z usi. To sa tu neda citat.

krivoklat a ty o com tocis ? ake bez prilby, ake v slapkach ? si sa vrati z guatemaly ci co ? zasa na druhej strane ak ja preveziem masinu cez camping v slapkach a bez prilby rychlostou 30 km hod, nemusel by sa pritomny cajt hned zblaznit.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil bedna (16.10.2011 21:32)


16.10.2011 21:35

Re: Budeme ich páliť aj my?

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Jozko aj to je o slobodnej volbe a zodpovednosti, len system financovania nasho "skveleho" zravotnictva tento pohlad dost deformuje. ...ale to uz sme niekde inde..
Uz to tu bolo niekde povedane...zakazme absolutne jazdit na moto, a tych pobytov v nemocnici, plastik, zlomenin a problemov celej spolocnosti ubudne este viacej ako zavedenim povinneho nosenia reflexnej vesty a ABS.
Aky prikaz alebo zakaz bude nasledovat po tom???? Zakazu jazdit autam? kamionom? lietat lietadlam?
.... alebo nam zakazu povedat si svoj nazor a vyjadrit nesuhlas, lebo dochadza k väcsiemu stresu a riziku kardiovaskularnych chorob?
.... alebo uz chcu len rozhodovat bez toho aby im do toho niekto pindal, tak nas pre nase dobro prestanu o tom aj informovat?
Ale to sa dostavame do feudalizmu a mozno az do otrokarstva...


16.10.2011 21:37

Re: Budeme ich páliť aj my?

side
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

"Ak ohrozuješ iných svojou nezodpovednosťou ohrozuješ ich slobodu." Dies, ak je nenosenie vesty nezodpovednosť, tak mi vysvetli ako ja, tým, že ju nenosím ohrozujem tvoju slobodu? :-O . To je riadna pi...ina.


16.10.2011 21:45

Re: Budeme ich páliť aj my?

sideĽudské práva delíme podľa Ústavy na:
1. základné ľudské práva a slobody (právo na život, osobnú slobodu) "To je riadna pi...ina." [zle]


16.10.2011 21:49

Re: Budeme ich páliť aj my?

papi, ja neriešim nič a na všetkých čo si uviedol väčšinová spoločnosť nejaké riešenie má alebo hľadá...
určite aj Teba napadne veľa protifajčiarskych, protialkoholických, protidrogových opatrení......

bedna, točím o tom, že teraz je téma o vestách a pamätám si tu témy aj o oblečení, prilbách,
kedy tiež istá skupina motorkárov tvrdila, že to je každého osobná vec, ako sa na motorku oblečie

nie som svätý, jazdím bez pásov, jazdím nad povolenú rýchlosť, na benzinke a parkovisku si nedávam prilbu, no nerozčulujem sa

čo takto dať si pred jazdou pivko, dve, ved to je tiež sloboda, či? ;-)


16.10.2011 21:49

Re: Budeme ich páliť aj my?

fazer600
 Turista 

Ikona

Vesta pra nas motorkarov je dobra vec, sam ju nosim...nemusi mi to nikto ani prikazovat.Myslim ze kazdy rozumny clovek chape, ze vratit sa vecer zdravý domov je najdolezitejsie,
Cez den jazdim s dialkovými nikoho tym neohrozujem.Ked ma zvesi nejaka sliepka a bude sa mi ospravedlnovat,, Boze prepacte, ja som vas nevidela´´ my bude platne jak mrtvemu kabat
Takze ked sa to nejakemu 20 rocnemu trtkovi nepaci , tak nech ju jednoducho nenosi...ved jazdiz v ciernej kombineze , znamena byt,,IN´´ a mat štýl ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil fazer600 (16.10.2011 21:51)


16.10.2011 21:52

Re: Budeme ich páliť aj my?

si uvedomme co mame za system. niekto kto nieco pocul, ze by to bolo dobre, ak na to ma kompetencie to navrhne, pritom tomu vobec nemusi rozumiet. Ani ti co o tom hlasuju Stado to zapocuje a niektori su pre a niektori proti. Schvali sa to aj tak, sak co, sak ste si na nete pokecali, podaktori aj nejake veci popalili. Ak to nebudete dodrziavat, pokuta, pokuta, basa, exekutor, de facto existencna likvidacia. Ja prajem kazdemu, kto je zastancom tejto byrokraticko likvidacnej masinerie, aby ho system zozral, Kedysi boli cechy a tie same si urcovali ako budu fungovat ich clenovia, aby bol poriadok. cim vyssie sa bude rozhodovat, tym viac budu rozhodnutia mimo a tym vacsia bude nespokojnost ludi. co to je bobec za chora myslienka, ze uplne roznorodym krajinam a ludom sa diktuje vsetko centralne z bruselu ? to je horsie ako komanci.


16.10.2011 21:54

Re: Budeme ich páliť aj my?

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Dies ty vies co chces a kde je vobec sever? :-O ...lebo nejako sa v tych tvojich protichodnych odpovediach prestavam orientovat. :-~ ...alebo to len pismenka skresluju? >:-)

No nic...idem si obliect vestu aby som sam seba v posteli neohrozil a manzelke neobmedzoval slobodu. Som zvedavy co mi na to povie.

PS: Ak budete v okoli mojo bydliska vidiet o chvilku sanitku a zajtra sa sem neprihlasim, zak ma dala zena zavriet do Velkeho Zalužia. Pridite mi tam niekto aspon zavrcat. :-D

fazer600 "Cez den jazdim s dialkovými nikoho tym neohrozujem." Myslis? :-O A ked ma oslnis a ja ta sundam, alebo niekoho ineho?

Upravené 1 krát. Naposledy upravil bacaono (16.10.2011 21:57)


16.10.2011 21:58

Re: Budeme ich páliť aj my?

ohľadom Čiech, choval sa ako Brusel [
Video: www.youtube.com/watch?v=UmIQ8MqcMo8&NR=1... ]


16.10.2011 22:01

Re: Budeme ich páliť aj my?

fazer600
 Turista 

Ikona

baca ono: neboj nic neoslnim, moj bawor ma dost slabe svetla aj ked svietim s dialkovymi mam to overene ani oproti iduce auta neblikaju mozno 1 zo 100 ale to berem ze mi fandia ze som motorkar ;-)


16.10.2011 22:05

Re: Budeme ich páliť aj my?

fazer600: no tie dialkove ja hodne zvazujem, kedy ano a kedy nie. davam ich len ked mam slnko v chrbte a niekedy aj ked je oproti ale je husta premavka a vela vedlajsich ciest. Nedavam ich po zapade slnka, alebo pausalne. Mas pravdu, nech si ju nenosi. A nemusi to byt ani 20 rocny trtko v ciernej, ale aj 40 rocny foter v bielej svietiacej komboske. Ateraz si zober, ze niekto zapocuje, ze motorky nech jazdia len s dialkovymi a schvali sa to uplne pausalne. Problem je ze tu sa rozhoduje vsetko pausalne, nad nicim sa do detailu nerozmysla. Problem je to, ze mnohi ludia si mylsia, ze vsetky zivotne situacie sa daju vtesnat do zakonov a ze ak je problem, v tych zakonoch najde ako ho vyriesit. sami vidite, ze spolocnost napriek kopeniu zakonov funguje kamdalej horsie. Aj to je jeden z dovodov, preco mne osobne uz toto lezie na nervy ako aj kazdy kto toto podporuje. Tupu pausalizaciu. Nikto nenapise, ok vesty by sa mali nosit za znizenej viditelnosti, alebo proste nejako to rozdiferencovat. Nie tupo: vesty a hotovo, povinne...a tuto mnohi, ano, vesty povinne ., vsetci, lebo ved ja som turisticke jojo a nosim ju stale.


16.10.2011 22:16

Re: Budeme ich páliť aj my?

fazer600
 Turista 

Ikona

ano ja som turisticke jojo a vestu nosit budem, podvecer dialkovim nesvietim, hovorim o mojom bawore co ma dost slabe svetla, vstrom alebo varadero je na tom a riadny kus lepsie takze preto...

jasne u nas sa to berie pausalne, to je ten problem...

pripad z celkom ineho sudka: po novom ma byt plynomer ku rodinemu domu pristupny z ulice, kvoli odpisovaniu stavu plynomeru a pripadnej lahkej demomntazi keby si prestal platit....

Lenze dom mi stoji v krizovatke v tvare T, za par okov tam bolo celkom dost krizoviek s plotom a odtsavenymi autami a pod...
Lenze pani z plynarni od stola s velkymi pupkami a platmi o tom ani pocut, ze plynomer na mojom pozemku kde bude chranený pred pripadnym narazom auta a skodami ,ktore ani popisovat netreba

ano bere sa to vsetko vseobecne , len ten zdravy sedliacky rozum ostava niekde v zadku


16.10.2011 22:34

Re: Budeme ich páliť aj my?

fazer600: ty si normalny clovek. Ziadny pausalista. No neni nas moc.
Sa mi paci ta cast, kde zvazujes aj silu svetla, to malokto. [dobre] /ani ja :-)/
..a vestu si kludne nos, je to tvoja vec. Ja mam zasa rad moju svetlu perforovanu kozenu kombosku najvyssej rady od psi. Vesta by mi trepala, zapchala perforacie a dokazila aj moju peknu kombosku. Oci mam ja na stopkach, lebo na ceste je plno nepozornych ludi a ja chodim ostrejsie. Ak by som aj vestu mal, tak jediny rozdiel by bol ze ta zelena skvrna/ja/ by sa mu priblizila dvakrat taky rychlo ako tvoja zelena skvrna/ty/. Problem nie je ze nas nevidia, ale nevedia odhadnut rychlost akou valime. A kedze ja viem, ze oni to nevedia, tak si to viem pekne ocheckovat a nemam s tym problem.


16.10.2011 22:39

Re: Budeme ich páliť aj my?

KillerX
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

Tiez mam problem s takymito prikazmi. Viac by mali dbat na osvetu, agitovat a nie dat zakon a hotovo. Nasi fizli si to vysvetlia po svojom a hned sa lepsie plnia normi z hora.
S ABS problem nemam, myslim, ze je to dobra vec, len nech sa to da vypnut.


16.10.2011 22:44

Re: Budeme ich páliť aj my?

bacaonopodľa teba sú veci buď čierne alebo biele.
Niesu protichodné práva? Právo na život. a Právo ženy podstúpiť potrat.

Tu sa len povie že budeme musieť niečo robiť, lebo to niekto vymyslel a hneď je z toho odboj (ale len v diskusnom fóre, ďalej sa už nestaráte), vôbec nik nerieši ako to upraviť aby to bolo dobré. Ale hneď to treba zhodiť dole, lebo len ja som pán a len ja viem čo je dobré a mne nikto nič nemôže.
Napadlo niekoho dať návrh na zmenu z reflexnej vesty na reflexné prvky na odeve.

Pripadá mi to choré hneď všetko zhadzovať.

Dobrú noc a menej nervov.




16.10.2011 22:57

Re: Budeme ich páliť aj my?

side
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Obdivujem výdrž niektorých tliapať hlúposti od veci. Alebo to bude nedeľnou návštevou nejakého pohostinstva? ;-)


16.10.2011 23:14

Re: Budeme ich páliť aj my?

piestik
 Turista 

Ikona

Brusel by mala prestat byt natolko direktivna a obzriet sa trosku po svete. napr. taka amerika, emisna kontrola je striktna a kazdy rok, technicku vsak nepoznaju. Nesvietia Ti svetla? Nevadi, nejazdi za znizenej viditelnosti. Nejdu smerovky? Nevadi, neodbacaj. Nejdu brzdove svetla? Nevadi, len jazdi tak, aby si na brzdu nemusel stupit... Ak vsak kvoli tymto "nedostatkom" sposobis dopr. nehodu, tak Ti to spocitaju. Vesty - ak ich Brusel chce mat, nech to da len vo forme odporucania s klauzulou: Ak ju nechces nosit, fajn, ak Ta vsak v noci leziaceho po pade na asfaltke v ciernej komboske prejde auto a znalec usudi, ze vodic si Ta mohol vsimnut, keby si mal na sebe vestu a k nehode by tak nemuselo dojst, tak si vsetky svoje liecebne naklady hradis sam, pretoze k nehode nemuselo dojst. Asi trochu pritiahnute za vlasy, ale kazdy by si mohol slobodne zvazit pre a proti. Jogurtaci by boli vysmiati z jojo turistov, jojo turisti z jogurtakov ( ked im dojde ucet od lekara). Vsetci by boli vysmiati...a o to by malo Bruselu ist, ci nie? :-)))


17.10.2011 0:55

Re: Budeme ich páliť aj my?

nikyita
 Čoprák 

Ikona

bocaono prídem ti zavrčat a semtam ti prehodim cez plot pivo a cigarety :-D
Nejak vám uniklo že politici z bruselu chcú,,,riadit,,,nie radit >:-) ,,,tie slová sú velmi odlišné,,, citia sa páni europy a blýzkeho okolia a preto si počínajú tak,,direktývne,,oni vlastne nie sú proti ludom len majú pocit že musia vydávat príkazy a ludia ich majú akceptovat a bez rozmýšlania poslúchat
je to jednoducho tým že oni žijú vo svojej bubline,,inkubátore ,,a nie v normálnom živote,,povedal by som že až na to že im asi ani jednemu nestoji fták čo jediné ich spája z realitov vonku mimo bezpečia ich inkubátorov,,, v podstate sa dostanú von medzi normálnych ludí a ich starosti až vtedy ked ich ,,,boh oslobodí,,teda po smrti cestou do jamy,, :-D
podla mna politikom nie len z Bruselu ale asi všetkým a v neposlednej miere ani tým našim to možno ani nemožme zazlievat,,,,sú proste iný :-(((((( a aj žijú kdesi inde než ich voliči,,teda spodina ktorá si dala tolkú námahu a sadla im na ich volebné keci a pohla ritou aby im vo volbách dala svoj hlas,,,to oni a nie bocaono by sa mali motat v županoch po parku v kaštiely vo V Záluží a z ostatnými dementnými tam hladat špaky v tráve :-D


17.10.2011 1:16

Re: Budeme ich páliť aj my?

havran
 Čoprák 

Aky je v noseni prilby problem?Staci sa podriadit,nosit ju a drzat hubu.Som presvedceny ze motorkar ma mat pravo volby.Ked sa rozhodnem vziat si vlastny zivot,preco by mal mat stat pravo sa do toho miesat...z knihy SLOBODA...kazdy si z toho zoberte co chcete,ja si aj tak myslim ze nevieme co je to sloboda...sme len ovce


17.10.2011 9:03

Re: Budeme ich páliť aj my?

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

nikyita dakujem. ;-) :-))) a par dalsich tiez [dobre]

Dies, myslel som si ze netusis o com rozpravas uz par prispevkov dozadu. Len si ma v tom utvrdil.
side niekto nemusi ani navstivit pohostinstvo a tliacha hluposti aj tak. Vsak? 8-)


17.10.2011 10:43

Re: Budeme ich páliť aj my?

TheBear
 Čoprák 

Ikona

v takej Kolumbii su vesty povinne uz davno a na chrbte je aj SPZ to znamena ze kazda motorka ma svoju vestu. takze keby ti niekto ukradol motorku tak daleko nedojde lebo nesedi jeho vesta s SPZ a policia ho hned zastavy. som vsak proti reflexnym vestam aj proti prilbam aj proti pasom v aute. nech si kazdy chrani svoje zdravie a zivot sam, nepotrebujeme na to uradnikov a podobnych idiotov ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil TheBear81 (17.10.2011 10:43)


17.10.2011 13:18

Re: Budeme ich páliť aj my?

siron
 Kávičkár 

Ikona

preco si niektori "borci" myslia, ze ked bude uzakonene povinne nosenie vesty na moto a oni si ju nedaju, ze budu este vacsi "borci", priam kanouri a zeny budu pred nimi utekat na stromy?
Ja si myslim, ze ked to bude uzakonene, zrazia opatky a budu tiez nosit vestu, to len teraz maju reci jak kozy bobkov. :-D :-D :-D :-D :-D


17.10.2011 14:41

Re: Budeme ich páliť aj my?

suttyfz6
 Kávičkár 

Ikona

Ja osobne tiež nosím reflexnú vestu, ale len vtedy, keď to chcem ja. Niekedy si ju oblečiem a niekedy nie. Vždy by to malo byť o slobodnej voľbe každého človeka. Direktívne nariadenia úradníkov, len každého naserú. Dnes je to vesta a ABS, zajtra to môže byť nariadenie, že každá motorka musí mať oranžovú, resp. krikľavo zelenú farbu a pozajtra to môže byť obmedzovač rýchlosti do 130 km/h.


17.10.2011 15:05

Re: Budeme ich páliť aj my?

bedna [dobre] [dobre] [dobre] [dobre]
Sranda jak niektorý obraňuju tu vestu a to ABS.. ale to je nekonečná debata zase,motorka je o slobode a obaľovať do kktin ma nebudu.. keď to niekto chce nosiť nech to nosi.. keď ma niekto neuvidi ani so zapnutými svetlami tak by ma nevidel ani s majakom,keď bol ešte otec dopravak a mi hovoril zážitky typu že mali pustené majáky aj sirénu a niektori nie a nie uhnúť a keď toho dotyčného zastavili a povedal že nič nevidel ani nepočul tak chyba asi nebude v majákoch ani v siréne.. ale u výrobcu tej danej osoby >:-) ....takže keď je raz niekto k*k*t tak mi vesta život nezachráni :-) jeden tu z motorajdu napísal jednu krásnu vetu :-D skúsim ho citovať i keď neviem či sa mi to podarí....ku*va keď sa tak v EU starajú aby ma všetci na motorke videli a aby som si nezodrel riť tak nech sa starajú aj o to aby som mal čo do huby


17.10.2011 17:02

Re: Budeme ich páliť aj my?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Co bude, bude! Treba sa tesit z toho co je. Mozno by sme mali vyhlasit verejnu zbierku a kupit nejaky velky dar nasim politikom napriklad za taku Kontrolu Originality. Ktora ta sice ojebe o peniaze, ale ked sa seknu, tak oni za nic nerucia.

Alebo to mozme navrhnut demovi a raptorovi, ze nech z ich zbierky kupia nieco pekne pre nasich zakonodarcov, ktori sa o nas tak vzorne staraju.

20% z kazdej predanej vesty. 10% do vrecka a 10% do rozpoctu, lebo uz ukradli viac, tak trochu tam chyba.
20% z kazdej ABS. Rozdelenie uz je jasne.
20% z kazdej original suciastky.
20% z kazdej normohodiny v servise.

No mozno budu mat aj vsetky motorky povinnu elektornicku (nie lacnu samozrejme) servisnu knizku. Aj Corrvettkyn Dominatorik taku dostane a az vtedy snad pochopia, ked s tym starym Dominatorom a CBFkou zacnu chodit len do autorizovaneho servisu s kazdou pitchovinou.

Ja som jednoznacne za [dobre] ............................................ za protest :-*


17.10.2011 17:16

Re: Budeme ich páliť aj my?

janoval teraz si utal :-D aky dominatorik.....ked uz pijes tak to aspon uhraj tak ze ini na to neprídu :-)))


17.10.2011 17:27

Re: Budeme ich páliť aj my?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

tak ja neviem na akej motorke sa to vozite, tak som si to zapamatal ja... Ja si ta nejakym dominatorom. Mozno to bol freewind, alebo afrika, alebo nieco podobne... To je uplne jedno, podstatu si hadam pochopila....


17.10.2011 17:31

Re: Budeme ich páliť aj my?

nemozes si predsa pomylit freewinda, dominatora s legendou menom africa twin :-O ale to uz je zasa ina téma :-)))

co tak keby ste si niektori radsej spalili internetovy kablik na pocitaci? ;-)


17.10.2011 17:41

Re: Budeme ich páliť aj my?

janoval
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

...wifi
ale aspon som si zapamatal, ze to bola honda... :-) Tak sa skus spytat priatela, ze kolko ho stoji len taka vymena oleja v motororke teraz a potom sa spytaj v honde, kolko stoji tam a prihod tak este zo 25%, kedze na dane sluzby budu mat oligopol...


18.10.2011 10:06

Re: Budeme ich páliť aj my?

wawa
 Edvenčr 

Ikona

8-) k celej dikusii (vesty, ABS...) len toľko (môže to ísť celé aj na nástenku):
Pytagorova veta: _____________________ 24 slov
Otčenáš: ___________________________ 66 slov
Archimedov zákon: ___________________ 67 slov
Desať prikázaní: ____________________ 179 slov
Americká deklarácia nezávislosti: ___ 1 300 slov
Ústava USA so všetkými 27 dodatkami _7 818 slov
Vyhláška EU o predaji kapusty: ______ 26 911 slov
;-) >:-)







19.10.2011 11:12

Re: Budeme ich páliť aj my?

side
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Nebudem zakladať novú tému, no myslím, že sa to hodí práve sem.
www.mojevideo.sk/video/10d5b/europska_unia_vs_zssr.html


19.10.2011 11:29

Re: Budeme ich páliť aj my?

wiese
 Turista 

Ikona

side dobry prispevok [dobre] ,a toto plati aj o nasej zlodejskej vlade.nikto ich nesosadi,je jedno ci vlada padne alebo nie,vzdy tam budu ty isty,a ked nie oni tak ich rodiny a znami.nasej vlade je to jedno ci padly alebo nie,tak ci tak maju teple miestecko a pred kamerou sa tvaria ze ich to strasne mrzi ze padla vlada ale za kamerou su vysmiaty ak leco a je im to uplne jedno,len akurat teraz mozu robit viac zlodejiny ktora sa nedaju kontrolovat.


19.10.2011 11:40

Re: Budeme ich páliť aj my?

a to este budu v marci volby a na tie ich super kampane pojdu peniaze z našich daní..


25.10.2011 20:03

Re: Budeme ich páliť aj my?

motoman95
 Bahniak 

Ikona

[
Video: www.youtube.com/watch?v=BNsrK6P9QvI ]


25.10.2011 20:41

Re: Budeme ich páliť aj my?

Marvis
 Jogurťák 

Ikona

Pozri obrázok


25.10.2011 21:16

Re: Budeme ich páliť aj my?

Bopsik
 Geriatrik 

Ikona

1. Teraz ste hrdinovia, ale keď to bude zákon (dúfam že nie), tak rad-radom budeme obliekať vesty a zapínať ABS - chceme sa predsa voziť ďalej, či nie?

2. Všetko sa dá vypnúť, aj nevypínateľné ABS. Ja na mazde len poistku vyberiem, ale načo?

3. Ešte si pamätám, keď čopráci nenosili prilby - bolo to pre nich potupné. Dnes veselo nosia, i keď necertifikované...

Nikdy nehovor nikdy... ;-)

P.S. Ja, keby som nemusel, tiež by som prilbu nenosil. Ale zákon ma núti, a je to dobre.

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Bopsik (25.10.2011 21:19)


25.10.2011 21:21

Re: Budeme ich páliť aj my?

Bopsik
 Geriatrik 

Ikona

Pred dvoma rokmi aj cyklista v prilbe a vo veste vyzeral komicky, dnes je to normálka... Rýchle sme si zvykli...


25.10.2011 22:58

Re: Budeme ich páliť aj my?

wiese
 Turista 

Ikona

bobsik a zvykneme si aj na sibenicu,slovak sa nikdy nezaprie,vzdy natrci chrbat.


26.10.2011 11:34

Re: Budeme ich páliť aj my?

wawa
 Edvenčr 

Ikona

8-) ... na šibenicu už hádam nie :-(


26.10.2011 11:44

Re: Budeme ich páliť aj my?

RogueX
 Jogurťák 

Ikona

To co je za kravinu? ABS, vesta... to neprejde a keby aj mozu zabudnut ze by som to nosil na jogurte vesta :-D I-GRR naco mame na moto svetla ? Kym dakto zaregistruje vestu cez den uz je neskoro tak nech idu do p.... >:-)


26.10.2011 13:05

Re: Budeme ich páliť aj my?

fokus
 Turista 

Ikona

kedysik nebola povinna helma,ani svetla.bolo povolene pre spolujazdca bočne sedenie.
no fakt sme si nezvykli? :-D
existovala značka zakaz vjazdu všetkých motorových vozidiel,okrem motocykla bez postranneho vozíka.
kde je?jedna je v dedine v levočských vrchoch ešte z čias socializmu a ostatne?nechýbaju vám?zvykli ste si.mimochodom značka stale je v zakone.a jedna je vraj aj v komárne :-D
www.sates.sk/index.php?str=katalog_detail...


26.10.2011 14:28

Re: Budeme ich páliť aj my?

GO rouguex GO !!! do nich....teba ziveho nedostanu... vivat tvoj (a aj ostatnych) spravodlivy vzdor!!!....len prosim upresni ako si to myslel s tym, ze kym dakto zaregistruje vestu, je aj tak neskoro...to jedine som nepochopil... :-~ inak ta vo vsetkom uznavam...ja napriklad drbem na kokotsky zakon a zasadne cez den nesvietim, co som pojazdny kolotoc? kto bude furt kupovat ziarovky? a kym dakto zaregistruje svetlo, je aj tak neskoro...(to som odkukal od teba) :-D :-D :-D :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil prdlafka (26.10.2011 14:29)


26.10.2011 15:19

Re: Budeme ich páliť aj my?

fokus
 Turista 

Ikona

zasadne jazdim autom cez dve čiary,šak nepuknu nie? :-D


26.10.2011 18:41

Re: Budeme ich páliť aj my?

jogcar
 Edvenčr 

hyba sa stala

Upravené 1 krát. Naposledy upravil jogcar (26.10.2011 18:41)


26.10.2011 22:13

Re: Budeme ich páliť aj my?

Bopsik
 Geriatrik 

Ikona

Čím mladší prispievateľ, tým ostrejší vzdor.
Čím starší prispievateľ, tým ohnutejší chrbát.

Alias:
Proti vetru sa šťať nedá.


26.10.2011 22:17

Re: Budeme ich páliť aj my?

fokus
 Turista 

Ikona

tak tak,stary ale ešte žije :-D


26.10.2011 22:36

Re: Budeme ich páliť aj my?

RogueX
 Jogurťák 

Ikona

Prdlafka: vzdy sa najde nejaky dylino co musi rypat ako inak to na SK forach ani nejde :-D a stou vestou ti to mile rad vysvetlim... myslel som konkretne denne jazdenie, ked prehliadnu svetlo ako ti pomoze reflexna vesta? navise na jogurte si zalahnuty cize ani vidiet nieje.... ked UZ tak robit kombinezy s relfexnymi prvkami keby schvalia ten zakon ale vesta na moto otras....


26.10.2011 22:43

Re: Budeme ich páliť aj my?

:-D Bopsik, tak ja som výnimka >:-)

Nemám nič proti noseniu, ale povinne - tak to som veľmi proti. To vie už asi každý, takže nezovšeobecňuj. :-D

Vesty, nevesty, toto sa dosiahne - a takto už plechovka nikoho netrafí, stopro:

Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil papiboy (26.10.2011 22:47)


26.10.2011 22:47

Re: Budeme ich páliť aj my?

rouge: tak to beriem, s tym zalahnutim...naozaj...aj ked pochybujem, ze napriklad cez obec patdesiatkou sa dakto bude rutit zalahnuty... :-~ a v useku, kde zalahnuty budes zas vesta nehra rolu...to je pravda... [dobre]
dilina si odpusti, rovanko ako si ja odpustim mnozstvo privlastkov, ktore do konstruktivnej diskusie nepatria... ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil prdlafka (26.10.2011 22:49)


26.10.2011 22:56

Re: Budeme ich páliť aj my?

Bopsik
 Geriatrik 

Ikona

Papiboy: chceš povedať, že nebudeš jazdiť vo veste keď bude povinná zo zákona? Párkrát zaplatíš a potom buď prestaneš jazdiť (ty neprestaneš ani v truhle), alebo oblečieš vestu.

Mne sa to tiež nepáči, ale vzdor len pokiaľ je to zdravé, a má nejaký účinok.
To by si mohol na námestie s transparentom za večný mier, určite by to pomohlo.
Sú veci ideové, sú veci pragmatické a veci zásadné. Každý sa do nich nejako vtrepe.

A k ABS: dodatočne sa montovať isto nebude, len nové modely ho budú musieť mať - ak ten panflet prejde.

... a výnimka potvrdzuje pravidlo. Starci majú menej testosterónu, adrenalínu, a bohužiaľ aj endorfínu. Ale sú spôsoby ako ich získať. Ale aj otupený zmysel pre spravodlivosť a chuť naprávať svet. Svet my dvaja nenapravíme, lebo mňa už to nebaví. Ty skúšaj ďalej...


26.10.2011 23:06

Re: Budeme ich páliť aj my?

Prestanem jazdiť v krajinách, kde to bude povinné. Toto som sem niekde napísal už pred troma rokmi. Mne stačí v najhoršom aj bahno, tam na mňa nemajú - hlavne, keď som v maskovacom... :-D

Ak bude treba protestovať, buď si istý, že tam budem ;-)

P.S. Jaj, a proti ABS nič nemám, na CBF mám aj ja. Nech je všade, hoci aj na bicikli, mne to je fuk - aj keď v teréne je to obr-volovina.
Samozrejme to bude platiť len pre motorky vyrobené po určitom dátume, keby to začali dodatočne montovať na staré mašiny, bolo by viac tisíc mŕtvych... ;-)
No a len debo nevie vyriešiť tajný vypínač, keď to ozaj vyriešiť chce... ;-) :-D

Upravené 2 krát. Naposledy upravil papiboy (26.10.2011 23:16)


26.10.2011 23:10

Re: Budeme ich páliť aj my?

Bopsik
 Geriatrik 

Ikona

A prečo Ťa tá vesta tak sere? Máš na to alergiu, alebo je to Tvoja zásadná podmienka - bez vesty?
Ja sa prispôsobím, jak sliský had. sssssssssss


26.10.2011 23:23

Re: Budeme ich páliť aj my?

bobsik: [dobre] [dobre] [dobre] [dobre]


26.10.2011 23:26

Re: Budeme ich páliť aj my?

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

Bopsik: [dobre]

Vies oni to len tak zo zasady. Na slovensku je IN pixovat do vsetkeho, na vsetko a na vsetkych. Ale ked to uzakonia tak sklopia usi a navlecu to na seba...

Vykriky do tmy chlapci. Aj tak hovno urobite a len mlatite prazdnu slamu..


26.10.2011 23:26

Re: Budeme ich páliť aj my?

Keď jeden zrazil policajta vo veste, vypovedal, že ho nevidel. Druhý, čo zrazil policajta (vo veste), bol opitý... Každý povie, že ťa nevidel, aj keď ťa videl. Presne, ako doteraz. Nie som proti, kto chce, nech nosí, je to užitočná vec. Ja nechcem.

Keď to bude hemžiť vestami, fakt nebudú nehody?

Ak hocikto, chodec, stopár, babka, čojaviem - práve nebude mať vestu, máme právo ich zraziť?

Veď už sto rokov polícia nevie zabezpečiť, aby bicykle v noci svietili... 8-)


26.10.2011 23:45

Re: Budeme ich páliť aj my?

Flanker, presne. Zo zásady, lebo nie sme ovce...

Toto je iná komunita, ako si nejaký úradníček myslí. Nie je problém pár tisíc mašín z nejakého zrazu presmerovať niekam určitým cieľom. Ja som už videl vyše 20 tisíc mašín v kope, verte, že nebude treba na dôvažok ani rozbíjať nejaké výklady... >:-)


27.10.2011 0:18

Re: Budeme ich páliť aj my?

Bopsik
 Geriatrik 

Ikona

papiboy: v podstate s Tebou súhlasím, všetko čo tu píšeš, je zhruba aj môj názor.
Ja len že som už vyrástol z toho vzdoru a zmyslu pre spravodlivosť. Už ma to nebaví, hádať sa, vysvetľovať, argumentovať. Beriem svet aký je, snažím sa urvať si zo života ešte trochu radosti pre seba - trebárs aj na motorke s vestou, ak sa nebude dať ináč. I keď ma kadečo sere... >:-) >:-) >:-) >:-) >:-) >:-) >:-) >:-) >:-) >:-) >:-) >:-)


27.10.2011 0:38

Re: Budeme ich páliť aj my?

V únii (resp. v niektorých jeho členských štátoch) sa už dlhšie uvažuje v teoretickej rovine aj o takom extréme, ako je zákaz motoriek.

Zatiaľ teda v teoretickej rovine - ale už padli prvé konkrétne návrhy napr. zakázať predaj motoriek nad 100 koní - a vlna protestov, čo prišla, ukázala, čo to je za bandu, tí motorkári. Kua, aj skútristi tam boli, a nie málo... [dobre] Návrh sa odložil... [dobre]

V tomto prípade napr. vôbec neide o moju osobu, ja už predsa nechcem moto, čo má nad 100 koní. Ale zato sa ešte nepostavím kotkodákať na stranu tých, čo tiež nechcú nič nad 100 k - a nemám za pixujúcich blbcov, ktorí si chcú kúpiť napr. R1...


27.10.2011 1:15

Re: Budeme ich páliť aj my?

kovonak
 Kávičkár 

Ikona

Vsetko tu uz bolo napisane pre aj proti,cize skoda slov ale ak sa budu palit vesty tak sa mile rad pridam a o tom je nazov tejto diskusie. IDEME PALIT VESTY? Prdlavka a spol.nemusia,nie je to povinne a ani to neprislo nariadenim z Bruselu


27.10.2011 6:40

Re: Budeme ich páliť aj my?

side
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Zúčastniť sa na niečom takom ako je spoločný protestný výjazd na učené miesto, prípadne spáliť zopár viest za svoje presvedčenie, aj keď len tak zo zásady, je to najmenej čo môžem urobiť a rád to aj urobím.


27.10.2011 10:23

Re: Budeme ich páliť aj my?

requiem
 Čoprák 

Ikona

ja navrhujem ten protest asi takto:
stretneme sa, kazdy sa vyzlecie dohola, len vesty si oblecieme, prideme pred parlament, spalime vesty a so zmrznutymi bradavkami pojdeme skrabat lak na vladnych limuzinach... :-D
tiez som proti... preco skor nevyrabaju viac oblecenia aj pre chopprakov s reflexnymi prvkami? dnes sa da bunda rozsvietit jak vianocny stromcek a cez den je oblecko cierne... ta to co to toto???


27.10.2011 11:36

Re: Budeme ich páliť aj my?

Porozmýšľal som, vstúpil som do seba.

Vesta-nevesta, fakt treba zakázať motorky úplne a basta. Čo som ja, nejaký kekoc, aby som platil liečenie nejakých rozmaznancov, čo len tak z pasie sa vozia hore-dole po Európe?!

Aj tak to bude ďalší krok po vestách...

Má niekto na predaj rogalo? (Chudobný štát, chudobný terorista :-D )


27.10.2011 11:42

Re: Budeme ich páliť aj my?

bacaono
Darca Krvi  Veteránista 

Ikona

papi [dobre]


28.10.2011 11:14

Re: Budeme ich páliť aj my?

wawa
 Edvenčr 

Ikona

8-) treba vyhláškou predsa upravi aj to, či máme nosiť "vercajg" na ľavo alebo na pravo ! :-~ kam totiž vedie taká anarchia, že si to každý rieši sám ?... okrem toho súhlasím s papim, treba zakázať všetko...fšecko...aj jazdu na motorke ako takú... ale nezabudnúť pritom na vždy a všade prítomné výnimky... :-( to rozhodne posilňuje ducha demokracie, a robí niektorých "rovnými a iných ešte rovnejším" I-GRR
no vážne : mne neprekáža myšlienka reflexnej vesty a úsilie zvyšovať bezpečnosť... čo je niekedy dosť imaginárna idea... i rovina ..hlavne mi však prekáža štýl a spôsob presadzovania podobných novôt... robia to totiž väčšinou ľudia (skupiny), ktorí s moto nemajú nič spoločné, no a správnym "marketingom" na seba nabaľujú svojich podporovateľov, ktorí v drvivej väčšine-ako v tomto prípade - tiež nemajú s moto nič spoločné... tých, ktorí jazdia sa nik na ich názory/ skúsenosti nepýta, a čo je ešte horšie, ak svoje názory prejavíme, tak nastane čas stavania nezmieriteľných barikád a jednoduchého nálepkovania, pričom sa všetko sústredí na BOJ a podstata veci sa úplne stratí vo vrave zbraní. :'(

Upravené 1 krát. Naposledy upravil wawa (28.10.2011 11:16)


28.10.2011 22:36

Re: Budeme ich páliť aj my?

Bopsik
 Geriatrik 

Ikona

wawa: Jeden typický príklad môžem ilustrovať zo svojej oblasti. Na projektovanie elektro vždy musel byť človek s elektrotechnickým vzdelaním a s osvedčením u atorizovanej osoby §23. Novelou zákona o vyhradených technických zariadeniach bolo toto zrušené. Dnes môže projektovať elektro lekár, mäsiar, stolár, ekonóm, hrobár, motorkár, a aj človek bez ukončeného základného vzdelania. Lebo zákony robia politici a pripomienky opozície sú automaticky zamietnuté. Viac niet čo dodať, howgh.


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 189172 | Včera: 217873