Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty cestopis!

Vierovyznanie MOTORKAR... - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuVierovyznanie MOTORKAR... - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 | Nasledujúce

28.02.2011 14:26

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

egres2
 Bahniak 

Ikona

Neveriaci Tomáš.


07.03.2011 11:05

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

nazor odbornika

spravy.pravda.sk/cirkvam-vyhovuje-nacierat-hlbsie-do-st...

ta vatikanska zmluva je dobre vymyslena.. pre cirkev


07.03.2011 16:03

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

OLDSoHE
 Kávičkár 

Ikona

že vraj nevypovedateľná :-O , cha, :-(((((( všetko je vypovedateľné len treba chcieť


07.03.2011 17:47

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

woodoo15
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

...píše sa v nej len o právach svätej stolice a povinnostiach našej banánovej respublike... I-GRR


08.03.2011 17:10

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

templar
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

... myslim, ze kazdy z nas ked sedi na svojej motke sa citi ako Boh / ved nas stvoril na svoj obraz/... a par z vas je tu riadne sfanatizov...
... ja si pisem vierovyznanie MOTORKAR... ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil templar (08.03.2011 17:17)


09.04.2011 17:28

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

Zaujímavá diskusia. Neviem presne kto sem s čím prispel ale k niečomu sa vyjadriť musím. Tuším, že Raptor prirovnal cirkev k hitlerovi a komunistom a niekto sa ohriakol slovami, že teraz nie cirkev deti nenúti veriť. Na základnej škole boli predmety povinné a jeden voliteľný a to náboženstvo(greko vs. rimo) a niečo o spoločnosti (presný názov predmetu si nepamätám). K cirkvi ma u nás doma nikto nikdy neviedol tak som chcel chodiť na to druhé avšak kvôli piatim žiakom nemienili henten predmet otvoriť TAK SOM MUSEL CHODIŤ NA NÁBOŽENSTVO. Áno mohol som požiadať rodičov aby ma prepísali na inú školu ale vtedy som mal 6 rokov vlastný rozum sa ešte len vyvíjal a na náboženstvo chodili aj tam moji vtedy najlepší kamaráti tak mi to bolo jedno. Nebol som ani pokrstený no v škole boli stále reči o prvom svetom prijímaní. Ja som teda keksu namočenú do vína prijať nemohol a kamaráti sa mi smiali. Tak sa všetko vybavilo a som kresťan navonok z vlastnej vôle. Pekný ojeb že? A toto podporuje štát. Mojím rodičom to nevadilo oni ma stále nechávali a aj nechávajú rozhodovať sa na vlastnú päsť a podporujú ma vo všetkom. Ja si ale viem dať dokopy isté súvislosti na náboženstve bola zo mňa katechetka stále v riti keď nedokázala odpovedať na mnou položené otázky. Napr. ako nás môže byť na zemi 6 miliárd keď boh stvoril len Adama a Evu ktorí mali iba synov. Niektoré veci však cirkev hlásala podľa môjho názoru dobre. Keby tak žili ľudia bolo by možno lepšie. Nemám nič proti kresťanom, budhistom, islamistom...... len nech mi nikto z nich nehovorí čo mám robiť a v čo mám veriť. A do kostola chodí aj tak väčšina ľudí len preto že tam sedí aj sused. Jeden tam je aby si o ňom nemyslel ten druhý, že je "pohan" a naopak. Ale to je ľudská hlúposť. Horšie je to so sfanatizovanými koscelákmi, ktorí si vidia ďalej od nosa ale len po papier biblie. Kurnik ale prečo potom chodia do doktora keď BOH SA POSTARÁ?????? Vtedy im je dobré aj to čomu neveria.

Nevidím žiaden dôvod pre to aby mal štát podporovať cirkev. Nech ich dá radšej na futbal aj keď z toho nebudem mať tiež nič. Aspoň však nepodporí vymývanie mozgov na základných školách a vplyv cirkvi na ľudí. Aké percento detí by chodilo na náboženstvo keby to bola záujmová činnosť oddelená od školy napríklad ako modelársky krúžok? Myslím, že minimálne ale chodili by tam tie ktoré by chceli (a tie ktoré by tam nanútili rodičia).


09.04.2011 18:16

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Bielyorol
 Čoprák 

Ikona

ZEON, tak. [dobre]


09.04.2011 22:37

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

kankoXF
 Kávičkár 

Ikona

zeON za Tvoj prispevok v Tvojom veku [dobre] [dobre] [dobre]


09.04.2011 22:44

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

caesar221
 Jogurťák 

Ikona

zeON na hrad......a ak by nevydalo tak do aspoň do parlamentu....na skok od hradu.... :-)


09.04.2011 23:33

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

budik1
 Edvenčr 

Ikona

Precital som si prvu stranu a kedze sa pokladam za krestana katolika,tiez mi neda nereagovat na par veci.
Napr.Cirkev viedla v minulosti vojny (kriziacke vypravy)Treba si precitat co predchadzalo timto vypravam.Bolo to 400 rokov moslimskej expanzie.Cela severna Afrika,Blizky vychod boli krestanske civilizacie.Keby niet tychto vyprav Europa by bola dnes moslimska.Cirkev vtedy mala na vyber z dvoch moznosti zlej a este horsej.
Cirkev ma na svedomi miliony obeti.Pocas trvania inkvizicie,co bolo asi 300 rokov,bolo zavrazdenych asi od 100 000 do 500 000 ludi.Pravda je asi niekde uprostred.Inak neviem o tom,ze by cirkev vyhlasila I a II sv. vojnu.Kolko obeti maju na svedomi jakobini,nacizmus alebo komunizmus.Taky bolsevicky rezim v Rusku,Pol Pot v Kambodzi,Mao Ce Tung.....alebo napr.USA a NATO dnes v Afganistane,v Iraku,v Lybii...
Ste za odluku cirkvi od statu.Ano ja tiez,ale stat na to nema.Musel by vratit vsetko co komunisti po 48 ukradli.Inak boli to prave komunisti,ktory cirkev podriadili statu.Dovtedy si cirkev prispievala na seba samaTak neplacte na cudzom hrobe.
Vadi vam nabozenstvo na skolach.Pozrite kam to dotiahli v zapadnej Europe s volne sa vyvijajucou sa mladezou.
Potraty.Slovakov stale ubuda a mi zabijame deti ktore sa na tento svet nepitali.Kto bude robit na nase dochodky.Myslite si ze imigranti z Afriky.
Pedofilia.Medzi knazmi je take iste percento pedofilov ako medzi policajtmi,vychovavatelmi,ucitelmi,lekarmi...Len pribeh pedofilneho knaza sa velmi dobre predava a vonkoncom nezalezi ci sa zaklda na pravde.
Cirkev ma vela penazi.Ano,ale ze z toho financuje skoly,nemocnice,utulky pre chudobnych a rozne misie v krajinach tretieho sveta.Toto nikto nevidi,pretoze to nefunguje ako Modre z neba,kde Vilo Rozboril odozda pred kamerami sek na 10 000 E.Pre nejaku rodinu v nudzi.A vecer si to pozrie pol miliona slovakov v telke a markiza na tom zarobi 20 x viac.
Cirkev sa nema do nas starat.Mi sme aky,ked vidime ze je na niekom pachane zlo starame sa.Alebo sa otocime chrptom a tvarime sa ze sa nas to netika.


10.04.2011 0:22

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

DevilSister
 Kávičkár 

Ikona

Pekná debatka... veľmi zaujímavé čítanie... >:-)

Pilgrim - [dobre] [dobre] [dobre] [dobre]


10.04.2011 1:02

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

hustla888
 Kávičkár 

Ikona

cool tema :-O
@budik1: [dobre] za obsah, [zle] za formu ;-)


10.04.2011 1:13

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

DevilSister
 Kávičkár 

Ikona

Citujem Egreša:
"Zaujímavé je len to, že veriaci ju berú podstatne vážnejšie a citlivejšie a osobnejšie ako ateisti."

Nuž k tomu mám len toľko milý Egreš, že ak by si bol v úlohe obete, tiež by si to (možno) bral vážnejšie, citlivejšie a osobnejšie... keďže na ateistov tu nikto neútočí a dopodrobna nerozoberá.

Tiež som toho názoru: Nech si každý verí v čo chce ak ho to robí šťastným...


10.04.2011 8:58

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

caesar221
 Jogurťák 

Ikona

to budik1:...až mi je to smiešne....cirkev zabíjala - tvoja "obrana": zabíjala, ale 2 x WW, Mao, komunizmus a Pol Pot zabíjali tiež....zlodej kričí dolapte zlodeja....každý režim v mene ktorého sa vraždí je zlý, a v tomto prípade beriem cirkev ako režim....

....cirkev má veľa peňazí (najviac na slovensku ako "organizácia" - jedna z mála oslobodená od daní a to netuším kôli čomu) a financuje školy, nemocnice a útulky pre chudobných????.....školy jedine ak svoje....poznám 2 prípady kedy sa jedna materská a jedna základná škola musela vysťahovať z cirkevnej budovy lebo sa nedohodli na nájme a cirkev ju potom prenajala právnickej osobe na podnikateľské účely....ČO JE POTOM CIRKEV????? PREČO BY MAL ŠTÁT DÁVAŤ PENIAZE????? PREČO JE OSLOBODENÁ OD DANÍ??????


10.04.2011 9:26

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

budík: Aby si sa neocitol v stopách pátra Konyáša. Uprednostnil si cirkev pred vzdelaním a nevzdelaný fanatik je diablové semeno! :'(
diablova sestra: Kresťan je obeť? Veď je to kresťan, kto berie pohanovi peniaze! Pohan sa len bráni!

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (10.04.2011 9:26)


10.04.2011 9:47

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

SO545
 Kávičkár 

Ikona

Cirkev vie ze pri odluke od statu a jej samofinacovani by mala schodok ako hrom nehovoriac o tom ze aj par veriacich by sa nato vysr.lo.
Cirkev dnes VLASTNI aj to co mala niekedy len v prenajme tak reci o okradnuti cirkve za komanca su trocha scestne. Skor zaraza jej dohoda s vtedajsim rezimom ktora jej vyhovovala.
Inac sa to napisat neda. Je to prachsprosta firma nic viac akurat jej repertoar je tak trocha nadpozemsky.


10.04.2011 10:07

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

templar
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

... caesar221 - ...každý režim v mene ktorého sa vraždí je zlý,.. a v akom rezime teda zijeme my ?... vrazdime v mene demokracie ... vid agresorov USA, NATO a ich ritolezne satelity... :-~


10.04.2011 11:29

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Feri Zubal - zeON
 Turista 

Ikona

Nikto tu neospravedlňuje hitlera, komunistov..... za to že pozabíjali xyz ľudí len tak. Ale príde pro dospelák a v jednej vete odsúdi hitlera za zabíjanie ale cirkev za to isté vychváli. Moslimovia či žiadia vždy sú to len ľudia, jedných zabíjal hitler druhých kresťania, jedno je zle druhé ok, tak to akože kde sme? Minulosť bola treba sa z nej poučiť ale nemať z nej stále komplexy. To by som si teraz nemohol kúpiť BMW lebo som podporil národ ktorý zniesol zo sveta prakticky všetkých židov. Rovnaký postoj by som teda zaujal aj k cirkvi, veď kto chce nech chodí do kostola nech verí v neomylnosť biblie ale nech sa cirkev nestará do tých ktorí nechcú. Doba sa zmenila, potraty a podobné podľa cirkvi fuj veci sú bohužiaľ na dennom poriadku. A či bude na škole povinné náboženstvo alebo nie nič to na tom nezmení. Do školy chodia deti múdre, priemerné a hlúpe. Bohužial to tak je a nenarodí sa každý múdry, ako by kosceláci povedali, každému boh nadelí inak. A keď všetky deti sedia na náboźenstve a počúvajú vymyslené somariny niektoré tomu uveria a iné začnu krúti´t hlavami a pýta´t sa prećo mám toto poćúvať? Tak nečudo, že si radšej najdú cestu poza školu a tam sú úplne bez dozoru (viem o čom píšem zažil som). Oveľa lepšie by bolo ak by bola povinná náuka o spoločnosti alebo niečo podobné (a mal by to na starosti riadny učiteľ nie poverenec boha ktorý si nevie ani svoje veci ustráźiť aj keď dnes to už ani kopa ućiteľov nevie). Zo všetkého sa dá vybrať to zlé alebo to dobré. Nech sa tam kľudne ućí nezabiješ nepokradneš..... ale nebudú sa tam deťom vymývať hlavy o tom ako sa z dvoch ľudí namnožila celá planéta a na otázku čo spravil boh s dinosaurami ućiteĺ neodpovie že kosti dinosaurov nám sem uložil boh aby otestoval našu vieru (to som sa na základnej škole dozvedel). Veď takýmto veciam ani sám pápež veriť nemôže. Musím ale uznať, že sa nám na náboźenstve snažili vśtiepiť do hlavy dobro, ćo uznávam, ale akékoľvek dobro pretkané totálnou retardáciou vyjde nakoniec iba ako prázdny dríst. A znova som pri tom čo som napísal vyššie - nech náboženstvo je ale ako krúźok vo voľnom ćase pre tých ktorí chcú veriť.

Bola tu spomínaná aj činnosť cirkvi ako chodí do nemocníc pomáhať deťom. Opäť na tom nevidím nič zlé ale prečo štát nedá peniaze rovno týmto nemocniciam, centrám..... prečo to musí ísť cez cirkev?

Nech si verí kto chce v čo chce ale spomínať cirkev ako obeť je prinajmenšom smiešne. Tak ako rytmus priśiel na to čo chce poćuť hlúpa odnoš Slovenska tak cirkev priśla na to ćo chce počuť vymletý zbytok sveta a teraz sa toho drźia a nepustia. Paraziti vládnu svetu a to vo všetkých oblastiach. veď kto je kráľom zvierat lev alebo kliešte ktoré mu iba sajú krv a nemusia nič loviť?

PS: Píšem na požičanej klávesnici tak mi akosi uchádzajú niektoré písmená.


10.04.2011 11:43

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

hustla888
 Kávičkár 

Ikona

Som veriaci katolik, a preto mi neda triezvo nezareagovat:

1. som jednoznacne za odluku cirkvi od statu. cirkev nato, aby mohla byt slobodna, musi byt nezavisla, a to v prvom rade od statu. ako veriaci katolik si dovolim byt kriticky voci cirkvi, co je aj spravne, pretoze mi vadi, ze za poslednych cca20 rokov slobody mala najvacsia cirkev priam povinnost celospolocensky sa angazovat a postavit sa na stranu spravodlivost, a to za akukolvek cenu (meciarizmus, malinova a pod.) takyto zavisly vztah skodi predovetkym cirkvi samotnej. Cirkev, zvlast na SVK, sa musi viac aktivizovat, viac spolupracovat s mladezou a veriacimi. Tie Vase vyjadrenia na "fararkov" vo "vilach" su sice hanlive, no maju v sebe kus pravdy. Slovensky knaz sa musi zbavit tradicneho patosu a vyjst do "ulic".

2. Ci sa Vam to paci alebo nie, cirkev, ako institucia, ma na slovensku a vobec na celom svete svoje nezastupitelne miesto. Tie kriziacke vypravy a co viem co vsetko....och, velmi rad by som uz pocul nieco nove. Pride mi zcestne kritizovat sucasnu cirkev, ktora sa mimochodom uz nespocetne krat ospravedlnila, za veci spred 100, 500, ci 1000 rokov. Ale som rad, ze vsetci sa tu vo volnom case venujeme historii a nie motorkam [dobre]

3. pride mi trosku smiesny argument aka je cirkev bohata a aka je to profitujuca s.r.o (a to najma od starsich prispievatelov), no uplne ma udivuje ako Vam to neskutocne vadi :-D len by som dodal, ze ste akosi pozabudli kolko Vas na daniach obrali ine statne insticucie prostrednictvom korupcnych kauz a sebaobohacovania sa - k tomu este samostatna diskusia na tomto fore nebola... :-O

4. k definitivnej odluke cirkvi na SVK na sposob Rak. a Nem. na slovensku nedojde - chyba na to celospolocensky konsenzus - co je pochopitelne. Ak to prejde, tak formu asignacie, tesim sa, ako Vas vetkych budem sretavat v piatok podvecer v divadle :-D


10.04.2011 13:00

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Vadim (10.04.2011 13:01)


10.04.2011 13:57

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

MarkoLM
 Turista 

Ikona

Či je to tvoja holá riť alebo nie, už len to hovorí zato, aký si ty veriaci.
Cirkev je jedna obrovská ba priam najväčšia mafia vôbec, pliaga, kvôli ktorej sú od nepamäti vedené vojny o moc a majetok.
Sú to darmožráči odvolávajúci sa na boha vždy keď urobia niečo zlé a keď sa im to hodí
Fialový hnus.
A to že sú nielen medzio farármi úchyláci???? A to čo už je za pridrbaný argument??
Keď sa niekto podujme na kázanie slova božieho , ako potom môže znásilňovať a zneužívať deti a robiť iné úchylnosti?Čo to melieš? Tak ako úchyla medzi ateistami, tak úchyla v kostole by som verejne popravil na námestí s jeho gulami v hube.
Banda pretvarujúcich sa farizejov.Vynímajúc ľudí, čo sa skutočne v dobrej viere a úprimne obracajú k tomuto čudnému fenoménu za vidinou lepšieho a spokojnejšieho života.


10.04.2011 14:08

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

slobo
 Bahniak 

Ikona



..ved, preco si Veriaci - je Vas, schopnych, na MRide pozehnane - neotvoria temu ?..
a moderuju si, ju (spravca by mozno, suhlasil)




alebo,
off topic
je len pre ..
Tazko veriacich ?! Pozri obrázok



10.04.2011 20:43

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

DevilSister
 Kávičkár 

Ikona

Nemá zmysel to tu rozoberať...

Slobo - načo vlastnú tému? Ja osobne nemám potrebu nikoho o ničom presviedčať... Rešpektujem ateistov a aj iné náboženstvá a vy by ste to mohli rešpektovať tiež. Taktiež som za to aby sa cirkev oddelila od štátu.

Nie som zarytá katolíčka, tiež mám na niektoré veci svoj vlastný názor (lebo vidím čo sa vôkol nás deje).

Viac už k tomu nemám čo povedať.

Ostávam s pozdravom :-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil DevilSister (10.04.2011 20:45)


11.04.2011 0:12

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

marek750
 Kávičkár 

Ikona

Podstata náboženstva u nás zaniká ; žiadne miluj bližného svojho ...ani cti otca a matku svoju...nepokradneš ...atď. nebudeme učiť naše deti byť dobrými ľuďmi, lebo jediné náboženstvo sú peniaze.
Z vianoc je len komercia a sláviť budeme aj americký halloween ,veď hlavný je zisk kašlať na slovenské tradície a históriu.
Budeme tu plakať nad cirkvou a tisíc kňazmi ktorí sú platení štátom , ale že pol milióna neprispôsobivých zhltne mesačne státisíce eur nás nesere. Ešte natom zarobíme veď peniaze z EU sú tiež dobrý biznis :-P


11.04.2011 4:07

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

marek750: "že pol milióna neprispôsobivých zhltne mesačne státisíce eur nás nesere."
Fakt? Prečo myslíš? :-O


11.04.2011 7:35

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

templar
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

... ale sere a riadne... :-((((((


11.04.2011 8:36

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

meloking
 Kávičkár 

Ikona

cerven.blog.sme.sk/c/260388/Zanadavajme-si-na-knazov.ht...


11.04.2011 10:41

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Cervo
 Edvenčr 

Ikona

ani som to radsej cele necital ale viem toto:

- akakolvek cirkev je cisty biznis
- veriaci su len zmanipulovane figurky
- ziadny boh nie je nebol ani nebude :-D ani Slepy Io ani Offler >:-)

p.s. proti veriacim nemam nic, aj moji rodicia su veriaci (viac-menej) len mi je ich trochu "luto" len do kelu nech si to praktikuju sukromne a nemiesaju sa do spolocenskeho zivota, uz nie je stredovek a vieme preco vznikaju blesky. Peniaze ktore stat dava cirkvi by sa lepsie uplatnili vo vede.


Upravené 1 krát. Naposledy upravil Cervo (11.04.2011 10:48)


11.04.2011 11:14

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

meloking
 Kávičkár 

Ikona

to cervo:

viera:
nie je to o tom, ze polovica ludi je blba a preto veri v jeziska a ta mudrejsia polovica sa tomu moze smiat. ak by to tak bolo, tak medzi veriacimi nie je mnoho profesorov, vedcov, lekarov... skor mne je smiesne, ked sa vyskytne clovek ako ty.

cirkev:
cirkev su predovsetkym ludia. a z toho prameni mnoho zaporov, ale aj kladov. ale urcite to nie je nejaka mimovladna organizacia, alebo prosta ekonomicka zaujmova skupina. uz len dlzka trvania jej existencie tomu dost odporuje.


11.04.2011 11:42

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Cervo
 Edvenčr 

Ikona

ci je ti to smiesne alebo nie, mne je uplne jedno ;-) poznam kopec univerzitne vzdelanych ludi ktori su veriaci lebo je to fajn poza alebo im niekto od malicka dostatocne vymyl mozog. A su aj taki, ktori az na vyske pochopili, ze vlastne strasne fanaticky veria, lebo dovtedy sa nevedeli "zaradit" do nejakeho davu, ale dobra dobra matka cirkev ich prijala a dokonca aj dievcina, ktora si neholi podpazusie a nohy a sedi v kostole v tretej lavici od zadu mu podala ruku ako znak zmierenia. A poobede si pojdeme na faru zahrat s mladym betarom fararkom na gitaru a mozno aj nieco viac.

du ven blejt


11.04.2011 11:55

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Ja by som rád vedel, či je pápež veriaci...


11.04.2011 11:58

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Cervo
 Edvenčr 

Ikona

vadim, papez to neriesi, ten je za vodou :-)


11.04.2011 13:01

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

meloking
 Kávičkár 

Ikona

snazte sa zit podla svojho svedomia. zbytok doriesime neskor. aj ked o takych 50-80 rokov uz nebude mat vyznam sa o tom vobec bavit, alebo sa nebude mat kto o tom bavit :-)


11.04.2011 13:16

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Cervo
 Edvenčr 

Ikona

meloking tak! Staci byt dobrym clovekom [dobre] svedomie radsej nie, to niekomu moze chybat...


12.04.2011 0:34

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

MarkoLM
 Turista 

Ikona











Proč nevěříš v Boha? Lidi se mě na to pořád ptají. Vždy se snažím o citlivou a rozumnou odpověď. Což je většinou trapné, zbytečně dlouhé a zbytečné. Lidé, kteří věří v Boha, nepotřebují důkaz o jeho existenci a rozhodně nechtějí důkaz o tom, že neexistuje. Jsou spokojeni se svojí vírou. Dokonce říkají věci jako „pro mě existuje“ či „proto se tomu říká víra.“ I tak jim odpovídám logicky, protože mi přijde, že kdybych nebyl upřímný, tak bych se choval povýšeně a nezdvořile. Proto je ironií, že „Nevěřím v Boha, protože neexistuje naprosto žádný vědecký důkaz o jeho existenci, a co jsem slyšel, tak jen definice jeho podstaty je v našem vesmíru logicky nemožná,“ nakonec vyzní povýšeně i nezdvořile. Obviňují mě z arogance. To mi přijde obzvlášť nefér. Věda hledá pravdu. Nediskriminuje. V dobrém i ve zlém zjišťuje věci. Věda je pokorná. Ví, co ví, a ví, co neví. Zakládá své závěry a názory na důkazech, které jsou neustále obnovovány a upravovány. Neurazí se, když se objeví nová fakta. Přijímá znalosti. Nedrží se středověkých praktik, protože se jedná o tradici. Kdyby držela, tak byste nedostali injekcí penicilin, ale padli na kolena a modlili se. Ať už „věříte“ v cokoliv, medicína je efektivnější. Opět můžete říct „u mě to funguje“, ale to funguje i placebo. Chci říct, že já říkám, že Bůh neexistuje. Neříkám, že víra neexistuje. Tu vidím neustále. Ale jen proto, že v něco věříte, se to nestane pravdou. Pravda nevznikne tak, že v ní budete doufat. Existence Boha není subjektivní. Buď existuje, nebo ne. Není to věc názoru. Můžete mít vlastní názory, ale nemůžete mít vlastní fakta. Proč nevěřím v Boha? Ne, ne, ne, proč VY věříte v Boha? Závazek něco dokazovat mají ti, co věří. To vy jste s tím začali. Kdybych k vám přišel a řekl, „Proč nevěříš, že umím létat?“ Tak řeknete, „Proč bych měl?“ Já bych odpověděl, „Protože je to věc víry.“ Kdybych potom řekl, „Dokaž, že neumím létat. Dokaž, že neumím létat. Vidíš? Nezvládneš to, co?“ Tak byste prostě odešli, zavolali ochranku nebo mě vyhodili z okna a řvali na mě. „Tak si leť, ku*a, ty cvoku!“ Tohle je samozřejmě otázkou duchovna, náboženství je něco jiného. Jako ateista nevidím nic „špatného“ na tom věřit v boha. Myslím, že žádný bůh není, ale jen to, že v něj někdo věří, neškodí. Pokud vám to nějak pomáhá, vůbec mi to nevadí. Obavy začínám mít, když začne víra zasahovat do práv jiných lidí. Nikdy bych vám nevzal právo věřit v boha. Jen bych byl radši, kdybyste nezabíjeli lidi, kteří věří v jiného boha. Nebo neukamenovávali někoho k smrti, protože se ve vaší příručce píše, že jejich sexualita je nemorální. Je zvláštní, když někdo, kdo věří ve všemocnou a vševědoucí sílu, která je zodpovědná za všechno, co se stane, má potřebu soudit a trestat lidi za to, čím jsou. Z toho, co slyším, tím nejhorším, kým můžete být, je být ateistou. První čtyři přikázání to omílají dokola. Je bůh, jsem to já a nikdo jinej, nejsi dobrej jako já a na to nezapomínej. (Nikoho nezavraždi se zmíní až u šestého bodu.) Když se setkám s někým, kdo považuje můj nedostatek víry za něco opovrženíhodného, tak řeknu, „Tak mě prostě Bůh stvořil.“ Ale z čeho se opravdu ateisti viní? Slovníková definice Boha je „nadpřirozený tvůrce a dohlížitel vesmíru.“ V této definici jsou zahrnuti všichni polobohové, bohyně a nadpřirození tvorové. Od prvních doložených záznamů, které vznikly v době vynalezení písma Sumery před přibližně 6000 lety, historikové dohromady napočítali přes 3700 nadpřirozených bytostí, z čehož 2870 může být považováno za polobohy. Takže až mi příště někdo řekne, že věří v Boha, tak řeknu „A v jakého? V Dia? Hádese? Jupitera? Marse? Odina? Thora? Krišnu? Višnu? Rá?“ A když řeknou „Prostě v Boha. Věřím pouze v jednoho Boha,“ tak poukážu na fakt, že jsou skoro stejně tak velcí ateisti jako já. Já nevěřím v 2870 bohů a oni nevěří v 2869 bohů. Kdysi jsem věřil v Boha. V křesťanského. Miloval jsem Ježíše. Byl to můj hrdina. Víc než popové hvězdy. Víc než fotbalisti. Víc než Bůh. Bůh byl samozřejmě vševědoucí a dokonalý. Ježíš byl jenom člověk. Musel na sobě hodně pracovat. Pokoušeli ho, ale překonal hřích. Byl čestný a odvážný. Ale mým hrdinou byl proto, že byl hodný. Hodný ke všem. Nikdy se nesnížil k utlačování, tyranii nebo krutostem. Bylo mu jedno, kým jste. Miloval vás. To byl frajer. Chtěl jsem být jako on. Jednoho dne, když mně bylo asi 8 let, jsem si na hodinu náboženství kreslil ukřižování. Miloval jsem i umění. A přírodu. Líbilo se mi, jak Bůh stvořil všechna zvířata. I ta byla dokonalá. Bezpodmínečně nádherná. Byl to úžasný svět. Žil jsem ve velmi chudé dělnické čtvrti v „sídelní kaši“ jménem Reading, asi 60 kilometrů na západ od Londýna. Můj otec byl dělník a matka byla v domácnosti. Nikdy jsem se nestyděl za svou chudobu. Bylo to něco téměř vznosného. Taky všichni, co jsem znal, na tom byli stejně, a měl jsem všechno, co jsem potřeboval. Škola byla zadarmo. Moje oblečení bylo laciné, ale vždy čisté a vyžehlené. A mamka pořád něco vařila. Vařila i v den, kdy jsem kreslil Ježíšův kříž. Seděl jsem u kuchyňského stolu, když se vrátil domů můj bratr. Je o 11 let starší, takže mu bylo asi 19. Byl chytrý, ale taky příliš odrzlý. Odmlouval a míval problémy. Já byl hodný chlapec. Chodil jsem do kostela a věřil v Boha – jaká to úleva pro matku z dělnické třídy. Víte, tam, kde jsem vyrůstal, mamky neměly tak velké naděje, že z jejich dětí budou doktoři; ony jen doufaly, že neskončí ve vězení. Takže je vychovávaly, aby věřily v Boha, a tak budou hodné a dodržovat zákony. Dokonalý to systém. No, ne tak docela. 75% Američanů jsou bohabojní křesťané; 75% vězňů jsou bohabojní křesťané. 10% Američanů jsou ateisti; 0,2% vězňů jsou ateisti. Každopádně si takhle spokojeně kreslím svého hrdinu, když se mě můj starší brácha Bob zeptal, „Proč věříš v Boha?“ Jednoduchá otázka. Ale máma začala panikařit. „Bobe,“ řekla tónem, který jsem věděl, že znamená, „Buď ticho.“ Co na té otázce bylo tak špatného? Pokud Bůh existuje a má víra je silná, tak je jedno, co kdo říká. Tak moment... Žádný Bůh není. On to ví a hluboko uvnitř to ví i ona. Je to jasný jak facka. Začal jsem o tom přemýšlet, ptát se na další otázky a do hodiny ze mě byl ateista. Fíha. Žádný Bůh. Pokud mi máma lhala o Bohu, lhala mi i o Santovi? Samozřejmě, ale koho to zajímá? Dárky dostávám tak jako tak. A stejně tak i dary mého nově nalezeného ateismu. Dary pravdy, vědy, přírody. Opravdové krásy tohoto světa. Naučil jsem se o evoluci – teorii tak jednoduché, že s ní mohl přijít jedině největší anglický génius. Evoluce rostlin, zvířat a nás – s představivostí, svobodnou vůlí, láskou, humorem. Už jsem nepotřeboval důvod pro svou existenci, pouze důvod proč žít. A představivost, svobodná vůle, láska, humor, zábava, hudba, sport, pivo a pizza jsou všechno dost dobré důvody pro žití. Ale abyste žili upřímný život – k tomu potřebujete pravdu. To je další věc, kterou jsem se toho dne naučil. Pravda, jakmile může být šokující nebo nepříjemná, nakonec vede k osvobození a důstojnosti. Takže co doopravdy znamená otázka „Proč nevěříš v Boha?“ Myslím, že když se vás někdo zeptá, tak tím ve skutečnosti zpochybňuje svou vlastní víru. Svým způsobem se ptají „Co je na tobě tak výjimečnýho?“ “Jak to, že nejsi zmanipulovaný jako my?“ „Jak se opovažuješ říct, že já jsem hlupák a nepůjdu do nebe? Jdi do pr****!“ Přiznejme si to, kdyby v Boha věřil jen jeden člověk, všichni by ho považovali za podivína. Ale protože je to tak populární, je to přijímáno. A proč je to tak populární? Ze zřejmých důvodů. Je to lákavá nabídka. Věřte ve mně a budete žít navždy. Opakuji, kdyby šlo jen o duchovno, nebylo by na tom nic špatného. „Chovej se k ostatním tak, jak chceš, aby se oni chovali k tobě“ je dobré pravidlo. Řídím se tím heslem. Umění odpouštět je asi tou největší ctností. Ale přesně tím to je – ctnost. Ne pouze křesťanská ctnost. Nikdo nevlastní právo být hodným. Já jsem hodný. Jen nevěřím, že mě za to odmění v nebi. Má odměna je tady a teď. Je to vědomí, že se snažím dělat správnou věc. A zde se duchovno vytrácí. Ve chvíli, kdy se stane palicí, se kterou můžeme mlátit lidi. „Dělej tohle, nebo shoříš v pekle.“ Neshoříte v pekle. Ale stejně se chovejte hezky. Ricky Gervais
superboh



Čítajte viac: dolezite.sk/Ricky_Gervais_Proc_jsem_ateista_238.html#ix...


29.04.2011 5:31

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

peman
 Kávičkár 

Ikona

Pilgrim,milosi,2slow,marekZ,yoffo,marek750,templar,budik1 [dobre] [dobre] [dobre] ,marko353ze,meloking,palinoik,ing [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre] [dobre]

zeon,caesar221,misho a kol: čo vas trapi-kúše-hrize, o čo vam ide...

- ak by sa dodržovalo 10oro nebolo by treba inych zakonov a pravnikov ktorí stoja viac ako cirkev(podla Vas)...a ked obvinujete cirkev za problemi, nezabudajte že ju tvoria ludia, aj takí ako vy...a každa rana sa čistí-a to je dobre...ak budete mať dake otazky rad Vam zodpoviem čo budem mocť...zatial si prečitajte toto ak sa Vam bude chcieť:

www.kristus.sk/

pozri si 4té m.k.Baxter video, by si vedel do čoho ideš(je to len 25min, ostatne maju cez hodinu):

www.kristus.sk/video/

v prvom videu hovorí McCormack pribeh v ktorom ho bodlo 5 jedovatych meduz a nasledky ktore nastali...

k BIBLIi: napisal-zozbieral ju Sv.Hieronym. Nezbuchla sa za 100 rokov. Vsetko sa deje na akomsi podklade-principe-vnuknuti Ducha Sväteho...
maš slobodnu vôlu, rob a vyber si čo chceš.....

Upravené 1 krát. Naposledy upravil peman (29.04.2011 5:40)


19.05.2011 13:48

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Sonja
 Turista 

Ikona

Nechápem ako sa z témy " Vierovyznanie MOTORKÁR " stala diskusia o cirkvách ..........

Som síce pohan , napriek tomu tolerujem ľudí ktorí veria a taktiež by som bola rada keby veriaci tolerovali môj názor. Je zbytočné niekoho presviadčať o opaku. Kto verí , toho aj tak nikto nepresvedčí a napíše si svoju vieru a my ostatní sa môžme slobodne rozhodnúť či si tam napíšeme MOTORKÁR alebo nie .............
Mne osobne sa ten nápad páči , som motorkárka z presvedčenia a aspoň budú štatistici vedieť , že aj taký druh človeka žije v tejto republike. :-*

No a aspoň tam nebude môcť niekto dopísať nejakú RKC alebo nie čo iné .......... :-D


19.05.2011 19:41

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

kamoth015
 Turista 

Uz som to tam napisala, ze M O T O R K A R... [dobre] :-D


19.05.2011 20:11

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Grillo
 Geriatrik 

Ikona

Sonja, kamoth015: [dobre] [dobre] [dobre] taky tak


19.05.2011 20:58

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

hans
 Turista 

Ikona

ja som scitanie zdvorilo odmietol a mam pokoj!


19.05.2011 21:10

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

andel
 Kávičkár 

Ikona

aj ja si davam motorkar! A snáď nás bude viac.Pokiaľ mám dobré info tak ak nás bude cez 20 000 tak si môžme dať žiadosť a uznajú nás ako náboženstvo. V čechách tak majú náboženstvo Rytiera Jediho z hviezdnych vojen! ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil andel (19.05.2011 21:10)


19.05.2011 22:32

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

miror
 Jogurťák 

Hahaha, ale sa tato tema vymkla kontrole :-D

Snad sa tam nazbiera vela motorkarov ;-)
Urcite som za, no isto tu odozneju este ine nazory.


19.05.2011 23:00

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Pedro1moto
 Kávičkár 

Ikona

Bohous: "Doktorko, a verite, verite v boha?"
Ona: "Proc bych mela? Nejsou dukazy, nikdo ho nikdy nevidel"
Bohous: "Vzdyt ja Vasi picu taky nikdy nevidel a verim, ze ju mate" :-D :-D :-D
Ta asi tak nejak mily krestania 8-)
Ja mam vierovyznanie "motorkar", motorku kazdy z Vas uz videl :-O vsak?
Len skoda, ze sa nemam komu z hriechov vyspovedat :'( , tak sa radsej snazim zit tak, aby som spoved nepotreboval. Vsak este to by chybalo, aby sa nejaky pripadny uchyl ukajal v budke pri mojej "spovedi" :-((((((
Kto povedal, ze stat podporuje financne sport? Prednedavnom sa vratili nasi juniorsky reprezentanti, cyklisti z pretekov tusim v chorvatsku, na odtahovke, lebo to auto, ktore maju k dispozicii od statu je niekolko rokov po zivotnosti, ak sa niektoremu cyklistovy nieco na jeho bicykli posere, kupuje si to za vlastne, bicykle maju vlastne a to nestoja 5 korun, tak na co ten stat prispieva? Zato farar v nedalekom kostole sa vozi na zanovnej AUDINE. Tol en tak na okraj, na priblizenie reality :-O


20.05.2011 9:18

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

kamoth015
 Turista 

Hans:A nehrozi za to nejaka pokuta, ze si to odmietol???


20.05.2011 11:50

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

vacsia picovina ako vieroviznanie motorkar je uz len vierovyznanie JEDI... proste je to somarina... :D
a kazdy kto tam pisal picoviny u mna tažko klesá... inteligencia tesne na rozmedzi svojpravnosti... ked nevie normalne vyplnit jedno tlacivo...


20.05.2011 11:57

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

je rozdiel 'nevie' a 'nechce'.


20.05.2011 12:12

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

kilix: tak inak: ked si nevie uvedomiť ze tie picoviny co tam pise , niesu vyznanie... ak je bez nech da bez vyznania... ale nie "motorkar,jedi,mcdonald, viera v strýčka KFC,viera v mordor atd..."

:-)


20.05.2011 16:01

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

hans
 Turista 

Ikona

kamoth015 radsej som sa informoval aj ked uvadzaju zak.263/2008zb.(si povinny odpovedat pravdivo atd..) ale v Ustave SR je zakotvene ze je to tvoje pravo a nie povinnost sa takejto "akcie" zucastnit!!!
p.s. no a v dnesnej dobe pocitacov a masmedialnej komunikacie nieje problem zistit ci mas mobil, dom z tehal, auto, plazmu....alebo spageti v kuch. linke-tak nech si zistuju. Podstata zcitania sa niekde vytratila ale ako nastroj na zahmlievanie skutocnosti to dobre funguje.


20.05.2011 20:15

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Pedro1moto
 Kávičkár 

Ikona

Masaker, Čo Ta to trápi, Čo píšu iný? Každý nech si napíše Čo chce. Ty mi pripadas, ako nejaký strážca poriadku (PS VB). Niesi náhodou červený? :-D


21.05.2011 0:38

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

josi
 Kávičkár 

Ikona

Uz sme aj my dostali harky. Niekto si dal zalezat, aby boli peniaze spravne rozdelene. V kolonke "Nabozenske vyznanie" su uvedene cirkvi a nie vyznania. Vyznanie je predsa "krestan" a nie "Rimskokatolicka cirkev". A co je to "bez vyznania"? Nieco ako "bez rozumu"? Ved predsa ateizmus je svetonazor, cize tiez vyznanie a v urcitom zmysle dokonca nabozenske. Co teraz, mam si to napisat ako "ine"? :'(


21.05.2011 15:44

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

nectario
 Kávičkár 

Ikona

no tak co co tam napiseme??
ste sa zhodli na niecom ...


21.05.2011 23:19

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

Pedro1moto: ja som prave presny opak ako cerveny :-))) krajna pravica... som za normalne rozmyslanie :-)))
nemám rád nasilu výstredné a trápne pičoviny :-))) to je cele.. ked nieco tak s rozumom a ne byt nasilu kreativny resp. trápny :-)))


21.05.2011 23:25

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Kawasti
 Kávičkár 

Ikona

ja si dam motorkar..... zas to neberte tak vazne scitaju nas aj s motorkarom aj bez
:-)))


22.05.2011 0:03

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

skoro som zabudol ..


Nabozenstvo : iné - Motorkár

Jazyk na verejnosti : Iránsky
Jazyk v sukromi (ci take nieco..) : Japonsky 8-)

Je to scitanie obyvatelstva ? je .. tak co ich po inych veciach ? NIC .. mozem ich .. ;-)


22.05.2011 0:08

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Pedro1moto
 Kávičkár 

Ikona

Masaker, pre mna su ale trápne tvoje recicky o inteligencii atd. Presne tak sa za sociku správali ozajstny zvazaci. Všetko, Čo nebolo podľa predpisov bolo nesprávne a ti Čo ich porusovali, boli podľa nich vyvrheli,... 8-) Sa spamataj, nieje to nic hrozne, ked niekto namiesto bez vierovyznania, napíše motorkar 8-) Čo sa stane? Bude koniec sveta, či Čo? Čo sa ti na tom zda trápne? Ak sa ti to nepáči, nechaj si to radšej pre seba, možno sa nabudúce sám nestrapnis. :-O

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pedro1moto (22.05.2011 0:10)


22.05.2011 1:44

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

kralik
 Jogurťák 

Ikona

verim v Boha a nehambim sa za to...

ludia, len vas chcem poprosit, nikto vam vieru nevnucuje, skuste sa teda neurazat a zaroven neurazat ludi, ktorich nepoznate.

viete, tieto reci mi pridu ako to iste, ako ked na nas ludia ukazuju prstom a vravia, ze sme len darci organov. Nie je to velakrat z dovodu, ze by o motorkach toho tolko vedeli, ale vdaka mediam a pod. ktore nas sudia a odsudzuju ako daku havet.
Na druhej strane, mozno sa i tu najdu taki, su ludia, ktori mali podobny nazor, ale po blizsom zoznameni s touto nasou vasnou zmenili nazor o 180°.
Tak nejak to bolo i so mnou a s mojou vierou v Boha....hej verim a nehambim sa za to, resp. ani nemam za co sa hambit.
Nepaci sa vam, ze rodicia vedu deti k viere v Boha.... a vy, ktori ste tu otcovia a mamy nechcete pre vase deti len to najlepsie? Podla vasho osobneho uvazenia? Ci ich nevediete a neusmernujete tym smerom, ktori si myslite ze je pre nich najlepsi?
Ved od toho su rodicia, su skusenejsi, rozumnejsi, starsi.... Co by ste robili vy, rodicia neveriaci, keby vase 6,7,8.. rocne dieta prislo za vami a povedalo, ze veri v Boha a chce chodit do kostola a na nabozenstvo, co by ste robili? uprimne...
Je prirodzene, ze ak mam dieta, vediem ho a vychovavam ho podla mojich nazorov, ze mu sam ukazujem hranice medzi dobrom a zlom a to, kde tie hranice stoja...

Nepaci sa vam, ze stat podporuje cirkev, mne sa nepaci, ze stat podporuje bojove vylety nasich vojakov do cudzich zemi, ze dostavaju vysoky plat, aj ked chodia len par krat do tyzdna do prace a v podstate to tam len odkrutit (samozrejme nie vzdy) a zamestnanec aby dostal premie u ineho zamestnavatela musi robit hodiny navyse, aby mal par korun...
nepaci sa mi, ze politici aj z mojich dani 3/4 pracovneho casu travia hadkami a spormi o nicom, velakrat o tom, co nikomu nic nepomoze, miesto toho aby riesili napr. zdravotne poistovne, ktore vykazuju obrovske zisky (chvalia sa s nimi v novinach) a zdravotaci kricia, ze im poistovne nechcu preplacat aj to co by mali...
a dalo by sa pokracovat
Hej, toto je moj nazor, tak ako vy mate iny, na motoride je neveriacich asi prevaha, takze tu je to jasne, ze je tu taky nazor aky je, ale tak ako vy mate takyto nazor, vela ludi ma opacny nazor.
Ak hovorime o fanatizme, ten koncieva v extremnom pripade dacim zlym. Ako napr. fanatizmus niektorich fanusikov futbalovych klubov, ktori nas stoja tiez nemale peniaze, ked kvoli par z nich treba zaplatit vyjazd asi 600 policajtov na jeden zapas...
Tak isto ale fanatizmus nema nic spolocne s vierou...

ludia, my respektujeme vas nazor, vasu slobodnu volu, respektujte prosim aj vy tu nasu...
majte sa ;-)


22.05.2011 2:06

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

peman
 Kávičkár 

Ikona

:-) [dobre] kralik [dobre] :-) ...ciao

Upravené 1 krát. Naposledy upravil peman (22.05.2011 2:08)


22.05.2011 2:59

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

Pedro:tak mi len tak btw povedz neaky racionalny dovod preco tam pisat nieco ine ako tam od nás žiadajú? ...
co mas z toho? a ked chces byt rebel, kludne bud , ale stylom ktory naozaj nieco povie a ked budes stary tak to zhodnotis tak ze to zmysel v tvojom zivote malo. v tomto svete kde sa riesia same nezmysli.... ale to je mozno povahou... A neprirovnavaj ma so socialistami a svazakmi ... berem to ako urazku;)


22.05.2011 7:30

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

SO545
 Kávičkár 

Ikona

nevypisem ani ciarku. preco ? vedia kto som , kde pracujem , kolko cvakam do deraveho rozpoctu atd

v 89 pri neznej sa riesilo aj podobne komancske scitanie s ich otazkami , vraj zasahovanie do sukromia a pod vraj uz stacilo a bla bla bla...

toto co mam vypisat dnes je tiez ine kafe mam v p.ci.
dostanu prazdny harok v podstate uz spocitany ze som ale ser.m na nich.


22.05.2011 8:56

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Pedro1moto
 Kávičkár 

Ikona

Masaker, ty robíš stále to, Čo niekto od teba chce? Ty si vlastne ideal slovenského obcana :-P SO545 [dobre]


22.05.2011 9:45

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

choperm
 Čoprák 

Ikona

Kralik bohuzial co je pravda je pravda jogurtaci jazdia rychlo a papez sluzil Hitlerovi [zle] [zle] [zle] [zle] [zle] ;-) ale nikto s tym nic nespravi >:-)


22.05.2011 10:30

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

hans
 Turista 

Ikona

no ja uz nemam slov. cely system je uplna hniloba a my sa tu zereme jak o zivot a o com no predsa o nicom-idem radsej na pivo aj tam musim zaplatit holt sa s tym musim zmierit.......... :-((((((


22.05.2011 10:52

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

peman
 Kávičkár 

Ikona

choperm - nie som kralik, ale chcem sa ťa čos opýtať: čo by si robil ty ak by si bol na jeho mieste? a po 2: Adolfo spočiatku nevyvraždoval, ale podmanoval, začalo to všetko až po 42 roku...a koli tomu sa proti nemu postavil aj jeho vlastní...aj ked to bolo z ineho dovodu: videli že to ide do sračiek a je to proti BOHu...
A.Hovi bol vzor Rimsky štat a mal rešpekt pred cirkvou(vierou-krestanstvom)
-ako bolo už napísane:cirkev robia ludia...dokonalý je len BOH...cirkevní hodnostary by sa mali držať toho čo si vyvolili, nasledovať Krista, byť striedmi, uvážliví atd...tí ktorí to porušia o tych sa dozvieme a ked sa to čistí este mudry ukazuju prstom-ved je to dobre ked sa to čistí,nie?vdaka JPII...

k teme: som rim.katolik,motorkar pod zaštitou BOHa :-)

neviem aky je zamer ´´sčitania´´ ked sme všetci od narodenia evidovaní...na ostatne(privatne) ak by som bol doma by som neodpovedal...čo koho po tom...
ciao


jedneho dna sa jeden panko prechadza a romysla nad sebov - stažuje sa sam sebe: vsetko čoho sa chytim, čo urobim vyjde na zmar...čo mam robiť. ako sa tak lutuje pride ku kolajniciam na ktorych sa hra malý chlapec a v dialke už počuť vlak. Panko rozmysla a si povie, aspom urobím dobry skutok zachranim ludi,vlak a tohto chlapca...ked sa stalo, pýta sa: chlapče a ako sa volaš? Adolfko...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil peman (22.05.2011 11:05)


22.05.2011 10:57

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

ShrekDaniels
 Čoprák 

Ikona

neviem o čom sa tu bavíte na troch stranách .... k téme: mám rád recesiu! [dobre]


22.05.2011 22:00

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

Pedro: vytrhávaš z kontextu... uplne si taras picoviny... nemam s tebou uz o com ;)


23.05.2011 9:27

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

roman24
 Turista 

Ikona

Chalani, veriť v Boha, Vlasť a Slobodu. Inak sa rozvaríte v tom európskom multikultúrnom guláši a zachvíľu nás zjedia hentí s uterákmi na hlavách. Kto bol na západe a chodil s otvorenými očami tak vie o čom kecám...


23.05.2011 10:11

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

slobo
 Bahniak 

Ikona

(na transparente)

SLOBODA CHOD K CERTU



"Nasrat, nasrat, nikam nepudu a nasrat, nasrat, ja valcit nebudu!!"
____________________________________________________

Čítajte viac:

dolezite.sk/Ako_dalej_Europa_Treba_nam_rasistov_194.htm... z diskusie: 333 | ip:85.216.14 | 2011-05-17 (21:54)

" a za rohom stal clovek povereny sorosovou nadaciou a vyplacal ich po akci, za nosenie stupidnych plagatov. " :'(


23.05.2011 13:05

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

MASAKER
 Geriatrik 

Ikona

Slobo: tej s tou osuškou na hlave by som dal REAL holocaust


23.05.2011 16:59

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

kralik
 Jogurťák 

Ikona

choperm - je to ako v kazdom sporte, alebo "po bitke je kazdy general" :-)

....alebo aj takto, kto je bez hriechu (po vasom, kto nerobi chyby) nech prvy hodi kamenom...

to, ze niekto spravi chybu, neznamena, ze ju nechce napravit, ze nemoze byt lepsi, dobry, velmi dobry....

a plati to aj pre choprakov ;-)

peman... roman 24 - pekne ste to napisali


23.05.2011 21:38

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Pedro1moto
 Kávičkár 

Ikona

Masaker [zle] Odpust si tie "picoviny" chudacik 8-)
Mozno raz, tie nase adresne harky budu citat prave tito, s uterakmi na hlavach, tak len smelo do pravdy a lepenia ciarovych kodov 8-)


23.05.2011 23:24

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

roman24
 Turista 

Ikona

Pedro, nechcel som, ale musím. Tie tvoje komentáre nestoja za fajku dymu. Nemajú hlavu ani pätu a už vôbec nejakú myšlienku. Také typické slovenské jojčenie a sťažovanie sa na všetko. Ak si liberál, tak ok, veď všetci sme nejaký (hlavne že máme radi motorky >:-) ), ale podlož si to aspoň trocha argumentami a ideou, nie tliachaním na všetky strany piate cez deviate. Nech je to aspoň trocha konštruktívne. Šak máš už 42 rokov...


24.05.2011 6:59

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

Pedro1moto
 Kávičkár 

Ikona

Romanko prepac s čím máš problém? Čo potrebuješ podlozit? Nás štátny aparát je plny prezlecenych stbakov a to nemusím dokazovať, to je fakt. Ak máš rozumne vysvetlenie na to, prečo to nieje anonymne, aj ked to podľa ústavy anonymnym ma byt, sem s tým, druhý fakt. Zrejme nemáš ani predstavu koľko by stat usetril, keby namiesto otravovania ľudí, prepojili databázy, vid príspevok niekde vyššie, kde sa Pise, koľko tým ušetrili Rakúšania tretí fakt. Mám za to, že to sčítanie, je len rozhadzovanie našich peňazí a nepomôže v skutočnosti nikomu, lebo minimálne 50% ľudí sa mu bud vyhne, alebo napíše nepravdy. Kolko faktou este chces? Stojí to za tie peniaze? :-*


19.06.2011 11:03

Re: Vierovyznanie MOTORKAR...

ShrekDaniels
 Čoprák 

Ikona

tak koľko % sme v tom sčítaní vlastne získali? :-D :-~


| 1 2 3 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 31913 | Včera: 176214