Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Pridaj aj ty článok o svojej motorke!

Modely motoriek MAISTO? - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuModely motoriek MAISTO? - Diskusné fórum - Len Tak

OO Zruš sledovanie Pridaj nový príspevok 

| 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 |

03.10.2016 19:58

Re: Modely motoriek MAISTO?

janciii
 Stuntrajder 
Redaktor
Ikona

Pilgrim ten vrtulnik je fakt wow :-) Ako to robite chlapci tie detaili, nechapem no. :-)

Dnes ma krasne nas... hnevali na policii tak som dosiel domov a zacal dokoncovat Yamahu SR400S. Trocha sa hanbim ukazat Vam ten model, kedze nie je zdaleka taky wow ako tie vase. Potrebujem este natiahnut polepi a hadicky a na konci lak. Dufam ze sa to zlepsi :-) Inac puste sa domna cokolvek sa Vam nebude pacit tak piste( kludne aj to ze je to cele na ... :D ).

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok

Dôvod úpravy: Pisal som somariny...

Upravené 2 krát. Naposledy upravil janciii (03.10.2016 20:02)


04.10.2016 8:34

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Cistic, popozeral som kopu fotiek a tie Ka-29 take boli aj v skutočnosti. Ide o vrtulník námorníctva a na lodi sa stale leští a utiera, lebo námornici nemôžu mať voľný čas (vymýšľaju potom somariny). Tiež Kamov má prúdove motory, teda nemá výfuky ale výtokove trisky otočené tak, že spaliny odvádza mimo drak.
Ak by som ho chcel viac olietať, musel by som stavať vrak.
Najviac práce mi dali skrutky a nity, ktoré vyzerajú ako samozrejmosť. Sú ale vrtané 0,2mm vrtákom. Tri sa mi aj podarilo zlomiť (1,5€ za ku :-~ ), čo mi trocha predražilo stavbu.
S weatheringom som sa pohral na raketniciach, to si si ale nevšimol ;-)

Ja tento model nepovažujem za nijako mimoriadný a v šestici tohtoročnch prác by som ho asi nezaradil ani do prvej trojky. Ale som rád, že sa páči.


04.10.2016 8:49

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Janciii, teším sa z príspevku od nového člena [dobre]
Máš to na začiatok pekné a určite sa budeš modoel od modelu zlepšovať.
Ja na svojom progrese pracujem tak, že si postavený model alebo jeho fotky postavím pred seba a hľadám, podľa čoho sa dá spoznať, že to nie je skutočné lietadlo. A to sa na ďalšom snažim zlepšiť a priblížiť sa ku skutočnej predlohe.

Keď pozerám na tvoju motorku, tak je to kovový povrch (hlavne svetlo, riadidlá, výfuky), ale to poriešiš inou farbou (balik príde koncom týždňa) a lepšou prípravou povrchu (surf, leskla čierna).
Do oči mi bijú gumy. V realy nikdy nie sú úplne čierne. Kvapka šedej do pištole by im pomohla.
Lanka píšeš že ešte natiahneš, no a nádrž by ešte potrebovala lesklý lak. Ale ten tiež píšeš, že ešte dáš. [dobre]


04.10.2016 23:44

Re: Modely motoriek MAISTO?

janciii
 Stuntrajder 
Redaktor
Ikona

Pilgrim, diki za koment :-)Ano ako si povedal kovovy povrch nie je silnou strankou toho modelu. K tym gumam sa este rozpis, lebo trocha nechapem ako si to myslel, kedze mne sa zdaju gumy v poriadku. Inac musim sa zlepsit aj v riedeny farby, napriklad ked som riedil XF-16 na motor tak myslim ze som ju celkom pekne nariedil (od oka). Na druhej strane ked som striekal kolesa alebo vyfuk tak je to hrozne a pride mi to ako dost hruba vrstva. Nadrz sa este bude dokoncovat a hned ako pride vodicka na polepy z HK tak sa aplikuju uz aj polepy a potom to bude vyzerat lepsie(dufam). Inac co sa tyka laku tak odporucas striekat cely model alebo len niektore casti ? Vopred dik za dalsiu pomoc a posun v svete modelarstva :-)

Dôvod úpravy: Zas pisem somariny

Upravené 1 krát. Naposledy upravil janciii (04.10.2016 23:49)


05.10.2016 11:16

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

janci, ak sa pozrieš na prvú fotku a gumy sa ti zdaju OK, tak som nič nepovedal. Tu nie sme na súťaži a hlavné je, aby sa model páčil tebe. Ja som len povedal, že keď sa pozrieš na motorku či auto, gumy nie sú nikdy čierne a pololesklé (okrem úplne nových). Vždy sú o chlp svetlejšie (do šeda). Aj preto má Tamiya farbu Rubber Black FX-85. Ale nemusíš si ju hneď kupovať. Stačí do matnej čiernej pridať kvapku bielej. Aj pridanie červenohnedej pekne znázorni zvetranie čiernej. Ja na pneu u lietadial používam farbu Vallejo German Grey 70995.

Ja by som finálnym lesklým lakom lakoval len lakované (čierne) diely. Ale nezabudni, že dekaly musíš lepiť na lesklý lak! Inak ti budu striebriť. A prípadny finálny polomat či mat dosiahnuť vrchným lakom (alebo olejmi, ktoré na moto asi nebudeš používať).


05.10.2016 20:30

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Janciii

Aká je tá motorka vlastne ako model veľká. Dĺžka a výška.
Ja nebudem opakovať čo napísal Mr.Pilgrim.
Ja som si ako chybu všimol napríklad na poslednej fotke deliacu rovinu stredom nádťže. Tá určite na skutočnej motorke nebola.


05.10.2016 20:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Inak asi u mňa nastane celkom aj modelársky útlm ... bolo mi v domácnosti naznačené že ak chcem modelársky stôl tak ... tak potom ona chce novú kuchyňu, vstavanú skriňu, podlahu, dlažbu, stierky ... no a čo by som ja pre ten stôl neurobil že :-D


05.10.2016 22:50

Re: Modely motoriek MAISTO?

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

:-D :-D :-D :-O :-~ :-P [shake]


05.10.2016 23:00

Re: Modely motoriek MAISTO?

FaDe
 Edvenčr 

Ikona

To je tak ked si niekto kupi prilis dokonalu motorku... Potom ma vela volneho casu v zime a namiesto servisovania, doladovania, upravovania a pisania o tom clankov potom vymysla pixoviny... :-P


06.10.2016 8:02

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Cistic ja všetky tieto mimozemské činnosti /čiže príkazy Náčelníka generálneho štábu - manželky / robím od konca zimy do začiatku novej a zimu si nechávam na modelovanie, veď aj tak je celu zimu iba blato a hmla a ani von sa nedá vyliezť, tak modelujem. 8-)

Ale túto zimu asi dostanem aj ja nejaký mimozemský príkaz :-~ :-((((((


06.10.2016 9:06

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Chlapci, to mi chcete takto v inotajoch naznačiť, že končíme? :'(


06.10.2016 10:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

Ale nikto nekonci isto /dokonca ani ja, len ja mam taky utlm ze sa uz do seriozneho modelu bojim zarezat/ daco nakupujem a oprasujem stare stavebnice.. naposledy oprasena je 1/48smer_albatrosD3 . ale to je desny matros :-D .. uvidim co z toho vyrobim, ak to nevzdam. nemozem najst nikde presne rozmiestnenie laniek vypletu

zatial je v tomto stave
Pozri obrázok
este je vela upravovania a brusenia a tmelenia a brusenia a vsetkemo mozneho, ale ked bola doma tolko rokov vyhodit ju nechcem. davno som ju od rodicov este dostal /20rokov nazad :-} /


06.10.2016 12:39

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Ale kdeže končíme " Tam kde iný končia my začíname" >:-)

Dnes som dokončil T-34/85. To nie žeby som bol až taký borec, ale mal som ich od jarného útlmu už nastriekané modulačnými farbami / KV-1S a T-34/85 / takže teraz som už urobil len nejaké opotrebenie, zablatenie na KV-1S, zaprášenie na T-34/85, takže to šlo pomerne rýchlo. ;-)

Nasleduje rozostavaná IS-2, už ju mám na stole, ale je tam roboty jak na kostole, lebo je to staršia stavebnica od Zvezdy, takže trochen viacej tmelenia. :-@

No a čo sa týka fotiek, tak troška strpenia poprosím. Záleží na Alliexprese kedy prídu veci na fotenie. Svetelný stan, žiarovky s denným svetlom a držiaky na žiarovky so závitom E-27. Potom budú aj fotky vhodné na pozeranie / aspoň si myslím / 8-)

Dôvod úpravy:

Upravené 2 krát. Naposledy upravil VANUCCI (06.10.2016 12:41)


06.10.2016 12:51

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

VANUCCI: neprehanaj to s fotenim... postup v pohode aj mobilom.
ja viacmenej stale fotim mobilom a fotostan sa sklada z toho ze uhnem flasu vina/piva a pohar a cvaknem co potrebujem ;-)
PS: stale to bude model


06.10.2016 13:50

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

stiki2 jasné, že sa to dá aj mobilom, ale pokiaľ sa ti niečo podarí, nejaký detail atď. a chceš to ukázať, tak mobilom je to ťažko dobre nafotiť. Pokiaľ ten fotoaparát nemá klasický objektív, kde si zaostruješ ako chceš a načo chceš zaostriť, pokiaľ sa tam nedá meniť clona, čiže hĺbka ostrosti, pokiaľ to nemáš osvetlené správne, tak je to fakt problém dobre nafotiť, buď je to potom neostré tam, kde chceš aby to bolo ostré, alebo je to zle osvetlené, utekajú farby, alebo je tam odraz svetla, lesk atď.
No a čo by som pre vás neurobil priatelia ;-)

/ priznám sa, že to využijem aj na fotenie iných vecí, tak preto som to objednal / 8-)

PS: s tou fľašou sa fotí najlepšie, dodáva inšpiráciu [dobre] :-D

Dôvod úpravy: zabudol som na tú fľašu :-@

Upravené 1 krát. Naposledy upravil VANUCCI (06.10.2016 13:53)


06.10.2016 19:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Tak sa teda pokúsim vložiť sem fotku ako "človek" /ako povedal Pilgrim / keď mi už dal ten návod pre blondínky :-D

Pozri obrázok

Dôvod úpravy: skúšam ale nedarí sa

Upravené 2 krát. Naposledy upravil VANUCCI (06.10.2016 19:46)


06.10.2016 19:49

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

To bych chtel vědet, kde udelali soudruzi z NDR chybu :-((((((


06.10.2016 19:51

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

All
Určite nekončím. Ale voľný čas ktorý mám už budem musieť viac smerovať k nemodelárskym činnostiam.
Ale určite nekončím. Však mám zákaziek na 3 roky a + musím potom ešte prejsť na civilnú techniku aby som dal zadosťučineniu aj môjmu morálnemu profilu a aure.

FaDe
Joooj motorkár môj najbližší máš pravdu, ale ja sa vôbec nehanbím za to, že na motorke jazdím namiesto čistenia, mazania, nastvovania retááázky :-D Úplne mi stačí tá retázka na krku a ten prívesok v domácnosti :-D :-D :-*


07.10.2016 10:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Clapci, ja som to nemyslel že končíte s modelárčinou. Ale že sem nebudete nič dávať a tým podom môžme zavrieť. Ale dúfam, že keď si už Vanucci zriaduje to fotoštúdio, tak tému zachráni. Len či sa naučí vkladať fotky :-D

VANUCCI, problém bude asi v tom, že si nepoužil hosťovský server, ale si sa sem pokúsil vložiť fotky cez fotoalbum. Skús link čo som dal minule, alebo www.upnito.sk.


07.10.2016 17:41

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Pilgrim áno skúsil som to dať z "rajčaťa" lebo tam fotka mala tiež koncovku .jpg. 8-) ale nempodarilos :-~
Ten link čo si mi dal minule, tak tam ma nepustí antivirák, zrejme nejaké reklamy atď. čo tam majú a obchádzať to nechcem, nestojí to za to aby som nejako odfajčil PC ;-)

Tak skúsim ten, čo si dal teraz a fotoštúdio bude, aj keď chleba nebude, budú rožky :-D


07.10.2016 17:47

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Šak nie som žiadne Béčko, ta ne bratm ?

Pozri obrázok

Dôvod úpravy: No konečne še podarilom tak jak ľudze dávajú :-@ :-D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil VANUCCI (07.10.2016 17:49)


12.10.2016 16:22

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona



Dôvod úpravy: Toto snáď ani nie je možné. Už ma to nebaví. :'( Asi sem budem dávať fotky ako nečlovek, alebo vôbec. :-~

Upravené 2 krát. Naposledy upravil VANUCCI (12.10.2016 16:29)


13.10.2016 17:55

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

M3 Grant

Prvá stečená špina.
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


14.10.2016 19:00

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

M3 Grant

Vyskúšal som špeciálnu farbu od Ammo, ktorá sa volá že Washable Sand. Tak super to dopadlo že mi fotoaparát ani zaostriť nechce ako krásne sa to celé zaprášilo ;-)

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


14.10.2016 20:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Tak mám pocit, že som to zakliatie konečne prekonal. Takže už asi fotky pôjdu v pohode. ;-)


Pozri obrázok

Dôvod úpravy: Asi som prišiel na to, kde som robil chybu. :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil VANUCCI (14.10.2016 20:40)


16.10.2016 16:51

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Teraz to pôsobí, ako keby som si z vás robil srandu, ale včera tu ten obrázok fakt bol :-~ :-( :-((( :-((((((


17.10.2016 19:03

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Takže aby som fakt neostal za vola, tak po dlhom vyšetrovaní, zisťovaní, pátraní a pýtaní sa, som zistil, že "upnito.sk" má výpadok, dúfam, že nie kvôli mne 8-)


Pre spestrenie:
To bouchlo až v elektrárně / z filmu Dovolená s Andělem / ;-)


18.10.2016 9:28

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Ja už Upnito.sk nepoužívam. Doména bola na predaj a odvtedy je s ňou problém.
Ja už nosím fotky na kľúči druhý týždeň, no doma sa k PC neviem dostať a v práci máme hosťovské domény blokované. Takže žiadna muzika :-~
Ale nakoľko tu nikto nič nedáva, tak ani nemám výčitky.
MiG-15bis je už v základe kovu a popri ňom som na vyplnenie času začal Spity PR.XIX.


18.10.2016 23:23

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

[img]i67.tinypic.com/35n9a4z.jpg/img]
Tak ti vcil nevim Karle-"Pilgrim" do ceho vot sami radosti zabrousit.Konecne sa mi uvolnila dielna a konecne mam cas ;-) dame konecne tu magicku 21?


Lako

Príspevok bol zmazaný Moderátorom, pretože porušoval pravidlá fóra, dôvod: duplicita.

18.10.2016 23:27

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pozri obrázok

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Moderator (18.10.2016 23:39)


19.10.2016 6:29

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Neviem ako to poriešim, lebo upnito blbne a na tinypic ma nepustí Norton. Dokonca keď som otvoril aj tú fotku, ktorú sem dal Lako o 23.13 hod mi otvorí, ale okamžite mi tam bliká výstraha. Mňa vôbec ani nepustí nahrať fotku, na tinypic, obísť sa to nedá, jedine, žeby som vypol Norton a to nechcem.
Takže musím hľadať ešte niečo iné. Ak niekto ešte pozná nejaký hosťovský server, dajte prosím vedieť ;-) Dík


19.10.2016 7:48

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Lako, to čo ťa zmazali? Si sem dal foto z manželskej spálne? :-D
Ja by som navrhoval dokončiť už konečne toho môjho MiG-a. Ale Hinda máš už tesne pred dokončením, tak kým ho urobíš ja dokončím 15-ku a potom dáme 21-ku.
Alebo iný návrh?


19.10.2016 10:18

Re: Modely motoriek MAISTO?

stiki2
 Kávičkár 

Ikona

VANUCCI: Norton ta drzi pod papucou? [dobre] :-D


19.10.2016 10:48

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Inak sa mi podarilo kúpiť:
www.eduard.com/store/aircraft-and-helicopters...

Takže v priebehu budúceho roku by som aspoň jedného Hinda chcel dať.
Jedného mám od Italeri, ale z neho sa vážny model da postaviť len ťažko. Takže pôjde na pokusy:
ricklawler-propaganda.com/propaganda/modeling-projects...


19.10.2016 16:44

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Takže som sa konečne dostal k fotkám.
MiG-15bis, Eduard, 1/72

Vyleštená vrstva surfu Gunze 1000:

Pozri obrázok

Základ pod kovovú farbu - Gunze Primer Metal a predtieňovanie lesklou čiernou Tamiya X-1:

Pozri obrázok

Pozri obrázok


19.10.2016 16:48

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Nastrek kovovej Gunze Mr. Color C008:

Pozri obrázok

Pri tom, ako sa mi nechce do vážnej práce na MiG-u, šolícham starého Spita od Aitfixu:

Pozri obrázok


19.10.2016 17:50

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

stiki2 áno, je to taký hajzlík, je na mňa tvrdý, dokonca aj teraz som pozeral linky, čo sem dal Pilgrim a pri druhej linke na mňa začal blikať, že stránka je nebezpečná. :-@

Je na mňa prísny :-((((((


19.10.2016 23:05

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pilgrim- znie to ako good plan [dobre]
Tak skusim "dosolichat" :-D /Jake FASA slovo si vytiahol/ toho mojho Honda,aj ked som potratil nejake detaili ale je to stejne strasidelna stavebnica tak si ju idem len tak uvolneme preradost ;-)
A potom si dame miga spolu.
A po migu uz mam jasno do coho zarezem - tu 190-ku od teba ako padnuty vrak 70 rocny :-}
Slubil som foto z miga s ktorym si mi pomahal ale stale nemam PC :-(


19.10.2016 23:08

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Btw dnes hlasim prvu nocnu. Nalakoval som Hinda [dobre]
A zmazali mi duplicitny prispevok. Secko riesim cez tablet tak mi to dost blblo


25.10.2016 19:46

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

tak to ešte vyskúšam cez "upnito"

Na JS-2 skúšam ďalšie opotrebenia a poškodenia, fotoštúdio ešte nedorazilo komplet, tak zatiaľ iba jedna na skúšku

Pozri obrázok


29.10.2016 12:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

V týždni som sa dozvedel, že modelárska súťaž čo som sa na nej zúčastnil tu v Žiline sa koná prvý marcový víkend 2017. Sú to síce 4 mesiace, ale pri prerábaní bytu je to vlastne o mesiac. Nič sa nedá robiť M3 Grand musel na teraz zo stola a rozbehol som T-55. Stavebnica Tamiya. Krásne znázornený povrch odlievanej veže. Žiadne otrepy a posuny deliacej roviny. Len tie hrozné gumené pásy sa chystám nahradiť kovovými.

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


29.10.2016 13:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

janciii
 Stuntrajder 
Redaktor
Ikona

Re: Cistic: Ahoj ja som si akurat vcera zaobstaral :-)

Pozri obrázok


30.10.2016 15:03

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

T-55

Keď že sa tá stavebnica stavia sama od seba tak som si to trochu skomplikoval. Doplnil som rozvody elektriky, paliva a obnovil a doplnil niektoré zvary.

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


30.10.2016 19:36

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Janci

Som zvedavý čo na tu T-34 ku povieš, lebo ja ju mám tiež ale zatiaľ len čaká v rade ;-)


31.10.2016 11:51

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Nebol som si istý, či sa z tej starej škaredej stavebnice bude dať niečo urobiť, ale snáď do tematickej zbierky verzii Spitou sa ta PR XIX bude dať použiť.

Pozri obrázok

Pozri obrázok


31.10.2016 19:22

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Tak som to cez víkend trochen zašpinil ;-) a ideme ďalej 8-)



Pozri obrázok


31.10.2016 19:54

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

No aby tu Pilgrim sam netraposil s letetctvom tak som aj ja pritlacil. Vcera nalepky a oleje,dnes dalsia vrstva laku.Kua ale omrzam v tej dielnicke bez whiskey


31.10.2016 20:07

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pozri obrázok


01.11.2016 7:56

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Pilgrim
Zase to máš vyleštené ako psie gule :-D

Vanucci
Presne takto to mám rád ... nebuď prekvapený ak ti bude niekto hovoriť že to preháňaš ... mne to hovoria stále ;-)

Lako
Jo jo niet nad tekutý sveter :-D


01.11.2016 8:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

T-55

Veža je hotová. Stavba šla ako po masle. Zlatá Tamiya. Opäť som doplnil zopár detailov ako dráty a zvary.

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


01.11.2016 8:14

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Cistic dík za komentár. Ešte čakám na žiarovky a potom to poriadne nafotím, aby ste to mohli skontrolovať a dať pripomienky, čo mám zmeniť, zlepšiť atď. 8-)


vľmi ma pobavil ten názov " tekutý sveter " [dobre] :-D


01.11.2016 14:48

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Nebudem si všímať pindy na fotoprieskumne lietadlo, ktoré malo zatmelené nity, nastriekane bolo lesklou farbou a lietalo vyleštené, lebo rýchlosť bola jeho jedinou zbranou ;-) a položím pánom technikárom rovno otázku:
To aká muníca dokázala do panciera vypáliť taký krátar a pritom ho nepreraziť?
V ktorej bitke dostal nepriateľ toľko opakovaných šancí vypáliť na tank z boku?

Vanucci, inak pekná stavba a realistické opotrebenie [dobre]
Cistic, teším sa, že sa púšťaš do pridávania detailov [dobre] Skús namiesto mede olovený drát
Lako, už tu trapošim len zo zotrvačnosti :-( a tá sa tiež vyčerpáva


01.11.2016 15:00

Re: Modely motoriek MAISTO?

tombar
 Skútrista 

Ikona

tuto to stale zije [ciel]


01.11.2016 15:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

tombar
 Skútrista 

Ikona

som fotil nejake modely tiez ;-)

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Dôvod úpravy: co ta potom :D

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tombar (01.11.2016 15:39)


01.11.2016 16:34

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Tombar-Hendon 1:1 :-D
Tak aj tam sme s Pilgrimom boli,nas neojebes 8-)

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Lako (01.11.2016 16:41)


01.11.2016 16:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Pilgrim-sak preto som zacal sucholit ten Hind :D ja som taky tvoj fuel a furt sa tu rychlo objavim,ked sa ti vycerpavaju posledne zasoby zotrvacnosti ;-)


01.11.2016 18:26

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Pilgrim " To aká muníca dokázala do panciera vypáliť taký krátar a pritom ho nepreraziť?
V ktorej bitke dostal nepriateľ toľko opakovaných šancí vypáliť na tank z boku? "

Tak Peťo tank nie je lietadlo a vydrží toho viac, veď je z iného matroša a má aj inú váhu ;-)
Teraz vážne. Z netu som si posťahoval kopec fotiek, kde sú nafotené skutočné tanky so skutočnými zásahmi. Niektoré "krátery" sú tam fakt ešte hlbšie. To že sú na boku veže, neznamená, že ich dostal priamo zboku. Až to budem mať kvalitne nafotené a detailne, tak bude vidieť, že tie zásahy sú väčšinou zpredu, pod určitým uhlom a treba rátať aj s tým, že ten tank vežu aj otáčal / nie je to samohybné delo /, takže v pohode mohol dostať ranu aj zboku do veže, pričom vlastne voči telu tanku priletela spredu. Ďalšia vec je tá, že nie každý tank po prvej rané skočil a v prípade IS-2 to bolo duplom, nakoľko mal silný pancier, ktorý hocijaký nemecký sráč nedokázal preraziť. :-~

Záver môjho elaborátu : Ďakujem za pripomienku. Nabudúce budem opatrnejší. Teraz som vlastne skúšal vyrobiť stopy po zásahu a bral som to tak, ako som sa dočítal o sile panciera na IS-2. Stále sa učím, takže uvítam aj ďalšie pripomienky 8-) [dobre]


01.11.2016 20:26

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Tombar, nás naozaj neo****š. Lako ma tam vodil ako malého synčeka [dobre]
A ja som sa ho držal ako malý synek, aby som sa nestratil :-D
Ale aj mňa teší, že žiješ [ciel]

Vanucci, v pohode. Ak to tak bolo na fotke, tak OK. My sme na vojne brali protipancierovuú muníciu a jej účinky. Preto sa mi to nezdalo a preto som sa pýtal. Ale poznám len modernu. Dnes ti pancier prepáli aj 30mm strela s usmerňovačom. Vo WWII to ale asi bolo ešte inak. Ako som už napísal, opotrebenie sa mi veľmi páči [dobre]

Lako, presne ako píšeš. Vďaka. [dobre]


01.11.2016 23:45

Re: Modely motoriek MAISTO?

tombar
 Skútrista 

Ikona

Ahoj Pilgrim,
Hej velmi pekne to tam je , boli sme tam pozret hlavne tu bf109 , lebo znameho otec na jednej lietal v slovenskych farbach. Strasne vela sme to fotili ako japonci nejaky.

Som rad ze si rad ze zijem :D



Dôvod úpravy:

PS: Lako moc palenku nepije, iba ked mu ju podavaju >:-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tombar (01.11.2016 23:46)


02.11.2016 8:54

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

...v malych davkach v jakemkolik mnozstvy :-D


02.11.2016 16:08

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Dnes došli žiarovka, samozrejme z troch jedna rozbitá :-((((((

Tak som skúšal ako to svieti, celkom slušne, len sa s tým bude treba troška pohrať a poskúšať rôzne expozície a spôsoby fotenia, čo bude lepšie 8-)

No a tuná vidím, že na tej KV-1S ešte musím vymeniť anténu, táto je škaredá. ;-)


Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok

Pozri obrázok


02.11.2016 16:31

Re: Modely motoriek MAISTO?

Lako
Darca Krvi  Skútrista 

Ikona

Vanucci- parada,mas to nedherne [dobre]
Vidiet ze weathering mas zmaknuty. Ale jeden jednoduchy detail by tomu modelu velmi pomohol-ked weather-ujes kolesa skus nerobit vsetky stejne.staci jedno-dve zafarbit/zahrdzaviet inac a strasne to ozivy model. [dobre]


02.11.2016 16:45

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

To ma fakt teší, nakoľko je to môj prvý tank s patinou. :-)

Dík za radu, ono tie kolesá nie sú úplne rovnaké, to bude vidieť, až to všetko nafotím detailne a ešte kvalitnejšie, ale skúsim sa polepšiť a ešte viacej ich rozlíšiť. Dík ;-)

PS: Anténa je už vymenená 8-)


02.11.2016 18:45

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Vanucci, tombar nás neo****l, ani tebe sa to nepodarí. Nedávaj tu fatky z časáku a ukáž vlastný tank :-)))
Nie, máš to perfektné [dobre]
Nie som odborník na techniku a tak môžem hodnotiť len v kategórii páči/nepáči a toto sa mi naozaj páči. V mojich očiach je to naozaj reálne a ako skutočné. Cistic je majster nad majstrov, ale mne sa jeho patina zdá dosť. Ale toto je presne podľa môjho gusta. A ak je to po prvý krát, tak ani nedomýšľam, aké to bude po čase.
To sa budem musieť znova začať snažiť, alebo sa v tichosti vytratiť :-(
A ak by sa mi niekedy podarilo postaviť poriadne lietadlo, tak si ho nechám u teba vyfotiť [dobre]

Lako a ty si daj zo dva - tri svetríky a hajde do dielničky :-D
Ja som akurát vyšiel z pivnice.


02.11.2016 19:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Pilgrim ďakujem, len ma už toľko nechváľte chlapci, lebo si budem myslieť, že to už netreba zlepšovať :-D

Fotky budú ešte lepšie, sľubujem 8-)


02.11.2016 19:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Kua ste sa tu rozpísali. Však ja nemám čas modelovať nie to sem prispievať :-P :-*

Vanucci Stačilo lepšie odfotiť a zrazu je to úplne o niečom inom. Ozaj veľmi veľmi pekné na prvý model priam výborné. Ja som takýto nemal ani na tretí či štvrtý pokus. Lepšie sa to dá ohodnotiť už len na vlastné oči lebo fotka vie nie len pokaziť ale aj vylepšiť ;-) p.s.: som ti vravel že niekto si otvorí tú svoju modelársku hubu a naznačí ti že si to s tými (ne)priestrelmi prehnal :-D :-D :-D ale nám to tu nevadí my tu predsa nevytvárame skutočnosť ale umelecký výtvor :-D :-D :-D [dobre]

Pilgrim Niektoré detaily sú aj z oloveného drôtu, ale zistil som že ten olovený keď robím zvetrávanie dokážem aj ohnúť prípadne zničiť (roztrhnúť). Olovený som používal najmä na výrobu kopita podľa ktorého som potom ohol medený.


02.11.2016 19:10

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

T-55

Kontrólny nástrek Surfom.
p.s.: ozaj sa to vždy oplatí. A pritom ani nie je potrebné aby na 100% prekryl základ.
Pozri obrázok


02.11.2016 19:55

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Ďalšia pochvala :-}

Zajtra bude celý deň pršať, lebo ja budem chodiť s nosom až v oblakoch :-D

Potešili ste ma a dali chuť do práce dík 8-)


02.11.2016 20:00

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

OK Cistic, ja len že s oloveným sa oveľa jednoduchšie pracuje. Ale je pravda, že naň potom treba dávať pozor. Tak ak ti meď viac vyhovuje [dobre] Umelče umelecká :-D


05.11.2016 10:42

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Pozri obrázok

Pozri obrázok


05.11.2016 14:40

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Pilgrim aj keby som nechcel tak musím [dobre] takto, lebo Spit je nádherná mašina no a Tvoj model tiež 8-)

Aj ja sa snažím, aby som nesklamal obecenstvo ;-) no teraz mám trochen časový sklz, lebo si vyrábam svetelnú rampu nad pracovnú dosku. Keď nemám dosť svetla, tak som slepý jak patrón :-(((((( :-D


05.11.2016 19:11

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Pilgrim

Spit s 5-listou vrtuľou, Griffon motorom ale s kvapkovitou kabínou bol jediný Spitfire čo sa mi ako tak páčil.
Tento tvoj Pigrim ako model je zase čistá stavba ale je taký smutný vďaka tej monotónnej kamufláži. Ale ty si si ním určite vyplnil medzeru v zbierke a to je hlavné.
Ja osobne teda také všeobecne známe lietadlá ako Spitfire, Mustang Bf-109 vôbec nemusím. Pre mňa boli najkrajšie P-47, Corsair, Focke-Wulf :-*


05.11.2016 19:22

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

T-55

Ako základnú farbu som použil Ammo zelenú riedenú Gunze Leveling. Všetko v pohode. By ste neverili aká je ta farba po nástreku tvrdo matná. Priam ako šmirgel.

Sere sa mi fotoaparát. Tak že fotky sú podľa toho :-~
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


07.11.2016 8:25

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Cistic, všetko čo píšeš je pravda. Ten Spit bol omyl. Kúpil som ho spolu s Mk.I, Mk.II a Mk.IIa v domnení, že ide p nový model. Chyba. :-~ A tak mi ležal doma na poličke a boli dve možnosti: buď ho vyhodím, alebo z neho niečo urobím. Tak som ho v rámci upratovania postavil. Stavba nie je podľa môjho gusta, ale nechcel som venovať väčšinu času oprave stavebnice. Tak vzniklo čo vzniklo.
Ako píšwš, sólo ten model nie je ani dobrý ani pekný. Ale zasa tá modrá a šedá sú príjemná zmena medzi jednotvárnou a jednotnou RAF kamuflážou. Medzi ostatnými Spitmi vyzerá z diaľky dobre. Z diaľky.

Tvoj T-55 vyzerá dobre. Stavebnica má veľa povrchových detailov. Bude to po dokončení určite "živý" model.


07.11.2016 18:18

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

MiG-15Bis, Eduard, 1/72 - Modulácia kovu a doplnky. Neviem ako model odfotiť, aby tých 5-6 jemných odtieňov kovu bolo vidieť :'(

Pozri obrázok

Pozri obrázok


07.11.2016 19:31

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Pilgrim
Ja vidím 4 tak že buď v klídku a pokojne pokračuj 8-)


07.11.2016 20:09

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Tak som to nafotil troška lepšie 8-) , teraz dúfam, že ma už ani Cistic za tieto fotky nezbabre ako na začiatku, keď utekali farby, ostrosť a všetko možné :-D

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


07.11.2016 21:35

Re: Modely motoriek MAISTO?

Campo
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

Re: VANUCCI: ahoj... ja len že nekrižuje hlavni v ceste ta anténa či čo za dzindzík to je??? to tak má byť??? ja sa len pýtam nevyznám sa...
ak to je anténa príde mi dosť hrubá a strašne rovná...
inak sa mi to veľmi páči....


08.11.2016 8:25

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Campo no troška zahnutá do oblúka smerom dopredu by asi mohla /mala/ byť, len som zatiaľ nenašiel nič, kde by to bolo dobre vidieť, hrúbka je v pohode v kierke antény 1:35. Vychádzal som z
krátkeho videa, ktoré má Adam Wilder stále na začiatku svojich dielov o patine tankov.
Je to krátke a dosť slabo to vidieť, ale vidieť aká je dlhá a ako sa tam kyve :
[
Video: www.youtube.com/watch?v=7IkBFWzwJ-s ]




08.11.2016 19:57

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Vanucci

Tak a teraz aby som zase nebol ja na konci musím aj ja niečo s tým svojim fotením niečo urobiť. No že odfoť aj tú tvoju aparatúru na fotenie ;-)


08.11.2016 20:02

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

T-55

Že vraj modulácia veže je hotová ... že vraj.

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


08.11.2016 20:49

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Cistic to nemyslíš vážne ??? :-O Ty, čo si ma zjebabral, že čím to fotím a ako to fotím ???? chceš teraz vedieť, že čím to fotím a ako to fotím ???? :-@
Ale nie, teraz úplne vážne, jasné, že si ma na začiatku zbabral, lebo som to fotil iba na rýchlovku, kompaktom /čo ja volám mlynček na kávu/, no kvôli nejakej jednej fotke sa mi nechcelo robiť caviky.
A Tebe rád poradím, lebo aj Ty si mne vo veľa veciach poradil, keď bola technika pre mňa ešte úplná neznáma.
No vidím, že tu je kvalitné partnerstvo, tak som si zadovážil nejaké veci k foteniu, aby to bolo lepšie, no zistil som, že mi dosluhuje môj staručký veterán Fujifilm Finepix S9500, takže už si vyberám niečo vhodné, čo by mi postačovalo a asi to bude Nikon D5500. 8-)
Je to poloprofi mašinka, ktorá bude zrejme postačovať na moje fotenie, nakoľko už profi fotiť nebudem :-}
No a aparatúra k foteniu modelov je jdnoduchá za necelých 50 Evrejov od bratov Chiňanov. Až ju budem mať rozloženú tak Ti ju nafotím, alebo ak chceš konkrétne, tak Ti pošlem linky na kokrétne veci. Ide o svetelený stan, objímky a žiarovky. ;-)


08.11.2016 21:45

Re: Modely motoriek MAISTO?

Campo
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

Re: VANUCCI: Ďakujem za vysvetlenie... teda ak sa veža otáča tak hlaveň proste ide ze tu anténu... sorry že som neprofesionálne rýpal...


08.11.2016 21:49

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Tak kluci a kľučky je tu v poradí môj druhý tank t-34/85, už pracujem na treťom IS-2 a ten sa mi už naozaj začína páčiť, takže ma asi ten Cistic a Pilgrim čosi na diaľku naučili ;-) [dobre]


Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


08.11.2016 21:51

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Campo vôbec som to nebral ako rýpanie, som rád za každú pripomienku, ona mi totiž pomôže pri odstránení chýb, ja Tebe ďakujem a nie že rýpeš ;-)


08.11.2016 22:27

Re: Modely motoriek MAISTO?

Campo
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

Re: VANUCCI: ok tak pokračujem... rúčky na rýľoch svietia novotou ako keby ich práve kúpili v hornbachu... a podľa výzoru už asi dačo zažil... a hlaveň na konci málo očmudená... akoby sa použila asi dva krát... toť môj pohľad... môžem sa mýliť popri oku skúsených modelárov.


09.11.2016 7:04

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

OK dík, vykonáme nápravu ;-) , aj som si všimol, že pri fotení pravý pás v hornej časti som zohol :-((((((


09.11.2016 10:15

Re: Modely motoriek MAISTO?

Campo
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

Re: VANUCCI: inak tie fotky sú naozaj špičkové.... okrem modelov aj toto... no naparádu... fakt krásne... dá sa povedať že ťažko profesionálne! [dobre] [dobre] [dobre]


09.11.2016 10:53

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

eNeM od kalkulačky k profištúdiu. :-D

(Škoda, že staré fotky zo začiatkov témy sú už preč. Pochopia len pamätníci. ;-) )

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Pilgrim (09.11.2016 10:55)


09.11.2016 19:17

Re: Modely motoriek MAISTO?

Cistic
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

Vanucci
Dosť bolo vodenia ťa za ručičku a poďme do ďalšej úrovne.
Tak že prečo na tej T-34 sú gumenné obruče na kolesách také nádherne čisté ? >:-)
Prečo tie fotky sú vždy na celý tank a nie na nejaký bližší detail ? >:-) >:-)
Prečo ten tank nie je odfotený aj zo zadu ? >:-) >:-) >:-)
Prečo mám pocit že ten tank je žltý ? >:-) >:-) >:-) >:-)
To ja len aby si nám tu nespichol :-P ;-)

p.s.: zelené tanky si si už natrénoval a teraz poď ho na nejakú inú kamufláž ... 8-)


09.11.2016 19:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Cistic
1. Lebo tá T-34 bola akurát na autoumyvárke 8-)
2. Aby si neodkukal ako sa to robí 8-) 8-)
3. Máš na neho chuť odzadu? 8-) 8-) 8-)
4. Nemáš žltačku? 8-) 8-) 8-) 8-)

p.s.: staršie ruské tanky boli väčšinou zelené, ale môžem Ti urobiť aj ružovučký >:-)


No a teraz vážne:
1. Tie kolesá nie sú úplne čistučké, ale robil som tam pásy so suchou zeminou, takže nemôžu byť zablatené až po vežu a ako Ty vravíš, fotka niekedy pridá, niekedy uberie ;-)
2. Na celý tank sú preto, že mi umiera môj fotoaparát /ktorý mi slúžil niekoľko rokov/ tak som to iba na rýchlo cvakol synovcovým, ale až dokočím IS-2 tak budú aj detaily, požičiam si ho na celý večer ;-)
3. Zozadu tam nie je preto, lebo upnito mi pustí iba 5 fotiek, ale do budúcna to budem riešiť tak, že vám dám návnadu 5 fotiek a potom na kompletku dám link na rajčati ;-)
4. To že je žltý, to máš asi fakt zlý monitor ;-) ;-)

p.s.: Nemboj po IS-2 je na ťahu 2K 12 KUB, tam bude aj kamufláž /tieto 4 kusky som polepil dokiaľ som zháňal info ako striekať, ako na patinu atď. preto to má teraz taký rýchly sled, potom to už pôjde pomalšie/

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil VANUCCI (09.11.2016 19:39)


09.11.2016 21:41

Re: Modely motoriek MAISTO?

janciii
 Stuntrajder 
Redaktor
Ikona

Ahojte, tak po dlhom case by som Vam chcel rad ukazat dalsi model ktory som sa rozhodol postavit. Je to Jeep Willys MB od tamiye. Mierka je 1/35.

Tento model ma naucil jednu zakladnu vec a to ze surfacer je fakt super vec. Dakujem inac Pilgrimovy za to ze mi ukazal ze surf trea dat 1000 cku od gunze :-) Teraz ma este cakaju decaly a bude to hotove si myslim. Na dioramu sa necitim este. Inac poradte mi vo farbeni prosim. Nastriekal som to surfom, potom som tam dal 2x vrstvu olive drab xf-62 a ten som potrel washom. Mozem na to este strieknut lak x-22 ? alebo som to mal pred washom ? Diki vopred

Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok
Pozri obrázok


09.11.2016 22:34

Re: Modely motoriek MAISTO?

Campo
Darca Krvi  Geriatrik 

Ikona

Re: janciii: ahoj... za mňa: od motorky k jeepu tie iste veci sa ti zopakovali... všetko sa tam leskne... ešte aj gate vojakovi aj jeho ruky akoby si ich práve natrel niveou... kolesá no proste všetko ma taky divný lesk... žiadne opotrebenie žiadny prach... také nereálne... ale ber to tak že ja som nikdy nič nepostavil a nad tým čo tu všetci robíte len híkam úžasom čo dokážete... [dobre] [dobre] [dobre]


09.11.2016 23:52

Re: Modely motoriek MAISTO?

janciii
 Stuntrajder 
Redaktor
Ikona

Re: Campo: ten lesk spravil prave ten wash od migu :-(

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil janciii (09.11.2016 23:52)


10.11.2016 7:56

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Janci, keď som pozrel na fotky, tak som si povedal: "...á, Janíčko používa filtre a ani nič nepovedal." Po prečíteni textu mi je všetko jasné.
Ja to robím takto:

-Surf (oprava nedostatkov/surf - stále dokola)
-Farba
-Lesklý lak /akryl/ (ako podklad pod dekaly a ochrana farby pred ďalšími prípravkami)
-Dekaly (Lepia sa pred washom a zvetrávaním, lrbo aj dekaly musia byť nakoniec "zvetralé)
-Lesklý lak cez dekaly (na ich ochranu)
-Wash (dáva sa na lesklý povrch, aby zostal len v spárach a z povrchu sa dal úplne zotrieť. Na polomatnom a matnom povrchu sa vpije do farby a zmení jej odtieň. Ako sa stalo tebe.)
-Polomatný lak (na ochranu washu a ako podklad pre ďalšie prípravky, ktoré by na lesklom laku nedržali)

Je to jednoduhšie, ako to pri čítaní vyzerá. Ale máš to pekné a hlavne sa lepšíš model od modelu [dobre]

VANUCCI, ja by som tiež poprosil menej bieleho pozadia a viac tanku. A 5 fotiek je obmedzenie pre jedno načítanie (inde sa dá načítať naraz len jedna fotka), ale načítať môžeš dať aj 100x. Takže žiadne výhovorky. Len to potom rozlož do viacerých príspevkov.


10.11.2016 8:47

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

No tak sa zasa potvrdilo, že "keď vtáčka lapajú pekne mu spievajú " :
na začiatku samé chválospevy a teraz mi to dávajú naplno :-D

Ale som rád, že je to tak, lebo ma tým usmerňujete ;-) vďaka.

Pilgrim pozadie Ti môžem zmeniť, mám tam ešte červené, modré a čierne >:-) vyber si.

janciii tu vidíš, čo Ťa čaká ;-)

Dôvod úpravy:

Upravené 1 krát. Naposledy upravil VANUCCI (10.11.2016 8:59)


10.11.2016 9:36

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

A čo také ho čaká?


10.11.2016 9:43

Re: Modely motoriek MAISTO?

VANUCCI
 Turista 

Ikona

Že ho budete obracať jak teraz mňa :-))) ale vážne som rád, lebo mi pomáhate, za čo Vám ďakujem, [dobre]

Inak na IS-2 dnes nahodím kolesá a pásy a finito, už potom len prekontrolujem, prípadne drobné chybičky krásy odstránim, od synovca ukradnem foťák a dám Vám sem ďalšiu obeť priatelia ;-)


10.11.2016 10:38

Re: Modely motoriek MAISTO?

Pilgrim
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Ja nemám pocit, že by tu niekto niekoho obracal. A ak vycítim, že niekomu vadí konštruktívny názor, tak viac neregujem.
Ale veď sú lepšie dni aj horšie. Niekedy to berieme ako srandu, inokedy sa nás ten istý názor môže dotknúť.
Mne osobne naposledy zle padlo, keď som tu dal fotku stavebného postupu - z fázy lepenia dekalov - teda nutne všetko v lesklom laku a komentár bol: "Zasa to máš leskle ako psie gule".
Vtedy mam chuť to zabaliť a max. tu dávať raz za kvartal fotku hotového modelu zo vzdialenosti, ktorá ukáže rozdiel v mierke 1/72 a 1/35.

Ale keď sa tu objaví Lako, tak ma ta depresia vždy prejde ;-) :-))) [dobre]


| 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 243129 | Včera: 178369