Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

odkaz pre PD 463 AE - Diskusné fórum - Len Tak

Diskusia len tak o všetkom okolo motoriek...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuodkaz pre PD 463 AE - Diskusné fórum - Len Tak

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 3 4 |

03.09.2009 10:11

Re: odkaz pre PD 463 AE

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

egres2:ked ides v lavom, musis sa rychlejsiemu uhnut bez toho, aby si skumal dovod jeho rychlej jazdy. Co ak je prave v krajnej nudzi? Alebo vezie zenu do porodnice? Vtedy by som inak tetu chopracku tlacil naraznikom..

Plati to co napisal vyssie MarekZ:

"Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť; to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie."


03.09.2009 10:18

Re: odkaz pre PD 463 AE

Bald
 Čoprák 

Ikona

neviem co sa tu ohaniate s vozidlom s prednostnym pravom jazdy ze ho niekto nespozna atd. ked to vozidlo mozem mat rovnako na haku ako ktorekolvek ine pokial nema zapnute vystrazne svetelne alebo zvukove znamenie, ani sanitky ani poziarnici ani nikto si nemoze jazdit len tak ako ho napadne a mozes si byt isty ze polka ludi co jej bude svietit to tvoje xenonove Gcko este sliapne na brzdu pripadne zapne hmlovky sme proste na Svk


03.09.2009 10:18

Re: odkaz pre PD 463 AE

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

egres2: ods. 5 predmetneho paragrafu hovori jasne, vozidlo uhne a nema co riesit rychlost rychlejsie iduceho vozidla, takato podmienka nie je nikde spomenuta. Ak neuhne, porusi zakon, je to uplne jednoznacne.


03.09.2009 10:27

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

Onko: Vozidlá ktorých vodiči nie sú povinný dodržiavať pravidlá sú v zákone jasne uvedené aj s označením, ktoré musia používať pri plnení úloh.Tieto je vodič povinný rešpektovať a umožniť im plynulú jazdu.Iné vozidlá s právom prednostnej jazdy nepoznám.
Ak idem rýchlejšie ako vozidlá v pravom jazdnom pruhu tak nie som povinný uvolniť ľavý jazdný pruh.


03.09.2009 10:29

Re: odkaz pre PD 463 AE

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

egres2: na zaklade coho si myslis, ze ak ides rychlejsie ako pravy pruh, tak nie si povinny sa uhnut rychlejsiemu vozidlu za tebou?


03.09.2009 10:41

Re: odkaz pre PD 463 AE

Raz dávnejšie som viezol zranené krvácajúce decko do nemocnice,ak by mi vtedy ,alebo v budúcnosti nejaký taký neuhol, tak ho s kludom angličana potlačím...
v takom prípade mi sú u p... všetky zákony a pokrivené plechy a egá.
mlhos každý rodič spraví aj nemožné pre zdravie svojho dietata, a určite pomôže rád aj iným...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Slon (03.09.2009 10:43)


03.09.2009 10:44

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

MarekZ: Pretože ak sa chceme držať len doslovného znenia paragrafov tak je tam obmedzujúca podmienka : To neplatí ak vodič používa ľavý jazdný pruh na predchádzanie".Ale toto je zase v rozpore z par.10 odsek 9/ " v obci sa nepovažuje za predchádzanie ak vozidlá idú rýchlejšie v jednom jazdnom pruhu ako v inom jazdnom pruhu"./Teraz mudrujte právnici./
Aby bolo jasno.Môj výklad je postavený na tom, že ak idem v ľavom jazdnom pruhu pretože v pravom je súvislá rada vozidiel, tak neporušujem zákon aby som prekročením maximálnej rýchlosti alebo tlačením sa do pravého pruhu mu umožnil rýchlejšiu jazdu.Ak je v pravom pruhu voľno a ja idem v ľavom tak nemám dôvod ani povinnosť mu uhýbať pretože má na predchádzanie voľný pravý jazdný pruh.


03.09.2009 10:52

Re: odkaz pre PD 463 AE

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

egres:aaale si to uz pekne vysperkoval...doteraz si kde hovoril o tom, ze "v pravom je súvislá rada vozidiel"?


03.09.2009 11:03

Re: odkaz pre PD 463 AE

Onko
 Kávičkár 

Ikona

egres>joj, ze to Ty paragrafovy kral nevies... ;-) nie, teraz vazne..... myslel som, ze zrovna Ty nebudes hrat na "tuto" stranu...
§ 16
Rýchlosť jazdy
( 8) Najvyššie dovolené rýchlosti ustanovené v odsekoch 2 až 6 nie sú povinní dodržiavať vodiči vozidiel ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov, ozbrojených zborov, Vojenskej polície, Vojenského spravodajstva a Slovenskej informačnej služby, ak to vyžaduje plnenie osobitných úloh, ktorých okruh určí príslušný minister a riaditeľ Slovenskej informačnej služby.

a čo teraz???? spoznáš auto VOSky, VSSky, SISky? (nie kazde ich auto ma ZVZ) asi tažko....vieš prd kto je ten "ponahlajuci" sa za Tebou a preco sa ponahla...ako tu niekto pisal...zatial nemame samozvane milice, ani obcianske "dopravne" hliadky, takze vychovnu a represivnu cast nechajme na policiu...btw. aj keby to nebolo v zakone, je to aspon ohladuplne ko tu niekto pisal ;-)
Baldneviem ako casto chodis do BA a ako ju poznas a pomery v nej, ale ver, ze maskacovemu Gcku by si urcite nebrzdil a ani nesvietil hmlovkami..ak mas vsetkych 5 pohromade, alebo nie si "vyssie postaveny" v onych policajnych zoznamoch ;-) Tomu ver...


03.09.2009 11:04

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

superflanker:Citujem môj prvý príspevok: Pokiaľ idem v ľavom pruhu rýchlejšie ako vozidlá v pravom pruhu povolenou rýchlosťou tak mi každý za mnou môže.Ak v pravom pruhu nie je pomalšie vozidlo alebo je tam dostatočná medzera tak samozrejme DCH pustím tým, že sa zaradím do pravého pruhu
A hovorím o znení paragrafu: " súčasne vo všetkých jazdných pruhoch" a ešte hovorím o podstatnej veci a tou je " BRÁNILI V JAZDE".Čo je to bránenie v jazde?Je to úmyselné konanie a tým nie je to že dodržujem max.rýchlosť .


03.09.2009 11:04

Re: odkaz pre PD 463 AE

fokus
 Turista 

Ikona

kokos egres,nespoznavam,nemáš ti milhousovu chorobu,alebo čo?od kedy sa predchadza v pravo?neni lepšie pekne po starom predchádzať vlavo?a ak je suvisla rada vozidiel v pruhoch,tak sa nejedna o predchadzanie,ale subežnu jazdu,ale toto tu neriešime.riešime ti male ego,v lavom pruhu a za nim kolona,že?


03.09.2009 11:10

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

a keby ste uz na to dotahovanie sa vysrali? v mojom 100 prispevku som napsial ako to bolo myslene ale furt to tuna prekrucate uz sa ukludnite


03.09.2009 11:11

Re: odkaz pre PD 463 AE

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

egres2: podla mna nejde o rozpor, najprv znenie:

(3) V obci na ceste s dvoma alebo s viacerými jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy smie vodič vozidla použiť na jazdu ktorýkoľvek jazdný pruh; to neplatí pre vodiča uvedeného v odseku 2, na ktorého sa vzťahujú pri jazde v obci odseky 1 a 2.

(4) Ak je na ceste s dvoma a alebo s viacerými jazdnými pruhmi v jednom smere jazdy taká hustá premávka, že sa utvoria súvislé prúdy vozidiel, v ktorých vodič motorového vozidla môže jazdiť len takou rýchlosťou, ktorá závisí od rýchlosti vozidiel idúcich pred ním, vozidlá môžu ísť súbežne vedľa seba (ďalej len "súbežná jazda"). Pri súbežnej jazde sa nepovažuje za predchádzanie, ak vozidlá idú v jednom z jazdných pruhov rýchlejšie ako vozidlá v inom jazdnom pruhu.

(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť; to neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.

(9) V obci sa nepovažuje za predchádzanie, keď vozidlá v jednom jazdnom pruhu idú rýchlejšie ako v inom jazdnom pruhu.

V ods. 9 sa hovori o vozidlach v jednom jazdnom pruhu, teda nejde o jedno vozidlo ale musi ich byt viac. Ak vozidla v pravom pruhu predbieha jedno vozidlo, jedna sa aj v obci o predchadzanie, aspon takto si to vykladam ja. Inak by tam bolo spomenute vozidlo, v jednotnom cisle, a platilo by to pre kazde jedno vozidlo aj keby isli za sebou. Mnozne cislo tam podla mna svoj vyznam. Ods. 5 hovori o tom, kedy je vodic povinny uvolnit lavy jazdny pruh, je to vtedy, ak by branil v jazde rychlejsie iducemu vozidlu, pricom situacia je popisana tak, ze sa to musi diat pri subeznej jazde, ods. 4. Ak ale vodic v lavom predchadza vozidlo alebo vozidla v pravom, jedna sa o predchadzanie, co ma vlastne pravodla, okrem ineho take, ze nesmie ani ohrozi a ani obmedzit vozidla iduce za nim.

Ak teda ide kolona aut alebo aj jedno auto v pravom a v lavom ide samotne jedno auto rovnakou rychlostou, nejedna sa o subeznu jazdu, pretoze pred nim nikto nie je. Jedna sa predchadzanie, preto je to spomenute aj v ods. 5, nejde o rozpor. Pri predchadzani plati pravidlo, ze nesmie ohrozit ani obmedzit, obmedzenim sa rozumie napr. spomalenie, alebo tak nejako podobne. Ak ide o subeznu jazdu, tzn. je pred vodicom v pravom pruhu vozidlo atd. v zmysle ods. 4, tak je povinny sa uhnut. Ak ide v lavom tak, ze nikto nie je v pravom, tak sa uhnut nemusi, lebo sa na neho vztahuje len ods. 3. Moj zaver z tohto je taky, ze musi uhnut alebo kvoli ods. 5 alebo ide o porusenie pravidla o predchadzani, napr. §15, ods. 5, pism. b).


03.09.2009 11:15

Re: odkaz pre PD 463 AE

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

egres: "Pokiaľ idem v ľavom pruhu rýchlejšie ako vozidlá v pravom pruhu povolenou rýchlosťou tak mi každý za mnou môže." - nie pokial je ten za tebou v rychlejsom pruhu, rychlejsi ako ty. Jednoducho nemas skumat dovod jeho jazdy,ale ak mas moznost tak mas uhnut.

Branenie chapem ako obmedzovanie a to je presne to - neuhnutie sa do praveho pruhu.

Ako som napisal vyssie, ak by som viezol zenu do porodnice a niekto si to prdi v lavom,pricom sa moze bezpecne zaradit do praveho, tak by dostal inu masaz.


03.09.2009 11:17

Re: odkaz pre PD 463 AE

borto
 Kávičkár 

Ikona

onoff [dobre]
Nechaj nech sa male deti pobiju, zatial co pointa je za 7 horami a 7 dolinami..


03.09.2009 11:22

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

focus:Ja viem že sa nepredchádza v pravo /mimo vozidla ktoré odbočuje v ľavo/.To " predchádzanie" som použil kvôli zneniu parag.10 odsek 5/ kde je uvedené pri jazde v obci " predchádzanie"./inak slovo predchádzať má iný význam ako je mu prisudzovaná vo vyhláške/
focus: To že niekto úmyselne bráni v jazde rýchlejšiemu vozidlu som nikde neobhajoval a takisto ho vyblikávam a nedávno aj vytrúbil na dialnici z ľavého pruhu.
Vyjadrujem tu len svoj názor s ktorým nikto nemusí súhlasiť .


03.09.2009 11:23

Re: odkaz pre PD 463 AE

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

teraz uz je nova pointa :-D


03.09.2009 11:36

Re: odkaz pre PD 463 AE

riesite tu to ze niekto ide predpisanou rychlostou a za nim leti niekto kto sa naramne ponahla lebo sa mu nechce vstat o 5 minut skor vsak on je niekto ved pre neho par desiatok eur nic neznamena a my ostatny sme na ceste iba na to aby sme mu panovi EGOOVI PODNIKATELSKO MAFIANSKEMU zavadzali lebo ON sa na svojom DRAHOM FARE neskutocne ponahlla riesite tu kokotizmus a bezohladnost hornych 10 000 a pritom na ceste na nich nadavate ako kazdy druhy vypisujete ako vas ohrozuju a su to prave ONI ktorych sa VY zastavate

onko vseky tie vozidla ktore si tam vymenoval vratane zachranneho a hasickeho zboru pouzivaju pri plneni uloh pevne alebo prenosne svetelne a vystrazne znamenie

SLON ked veziem niekoho vo vaznom stave do nemocnice tak zapnem svetla blikace a celu cestu trubim a aj ked ma zbadaju policajti tak ma predbehnu a zacnu mi uvolnovat cestu sirenou a dojebu ma az pri nemocnici zdravotny stav a stav ohrozenia zivota posudzuje iba lekar ty sa mozes iba domnievat a to je malo na obhajobu to ze je niekto zakrvacany pokial sa nejedna o tepenne krvacanie nie je zivot ohrozujuci stav zrejme vam niektorym chyba skolenie prvej pomoci


03.09.2009 11:52

Re: odkaz pre PD 463 AE

radšej nič....

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Slon (03.09.2009 11:52)


03.09.2009 11:54

Re: odkaz pre PD 463 AE

Tomcat
 Kávičkár 

Ikona

KURVA

CO TU MLHOS A EGRES STALE RIESITE NEJAKE PRUHY A MAFIANOV A KRVAVE DETI V AUTACH

onko

VAM DAL JASNY ZAKON ,PRECITAJTE SI TO A HASTALA VISTA Z LAVEHO PRUHU

Upravené 1 krát. Naposledy upravil Tomcat (03.09.2009 11:54)


03.09.2009 11:54

Re: odkaz pre PD 463 AE

to je kokoooooooooooooooot :-O


03.09.2009 12:15

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

:-D vite co porkacujte dobre sa tu na vas zabava :-D

mlhos daj si sem prosim ta fotku chcem ta vidiet :-)))


03.09.2009 12:17

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

MarekZ:V obci sa "prechádza " z jedného jazdného pruhu do druhého" ale "nepredchádza" pretože môžem jazdiť v ktorom chcem .Pri tomto sa " nezaraďujem" pred vozidlo idúce predo mnou.Takisto " nevybočujem" zo smeru svojej jazdy takže nemôžem ohroziť vodičov idúcich za mnou.Zmena množného čísla na jednotné je aj "Ak by vozidláidúce v obci súčasne
/rozmýšľam nad významom slova/ je vodič povinný".Tu rozmýšľam ktorý vodič?Ten ktorý sa zúčastňuje " súbežnej jazdy"?Ten ide len tak ako vozidlá pred ním takže nebráni rýchlejšiemu vozidlu idúcemu za ním a nemá mu kam uhnúť pretože v každom jazdnom pruhu je súvislá rada vozidiel.Uvolniť ľavý jazdný pruh môžem len tak že "dávam prednosť" vozidlu idúcemu v pravom jazdnom pruhu.Dávať prednosť znamená, že ten "nemusí meniť smer alebo rýchlosť jazdy" a ako potom uvolním ľavý jazdný pruh ak je v pravom súvislá rada?Nedám im prednosť aby milosťpánko mohol valiť cez obec 100 km?
onko: Všetky vozidlá ktoré si uvádzal sú povinne vybavené " výstražným modrým alebo červeným, pričom len Polícia môže byť vybavená súčasne oboma.Alebo modrým na prenosnom zariadení, ktoré sú povinný používať pri plnení úloh/nie keď ide do roboty,/ alebo oranžovým svetlom.Všetci ostatní sú povinný dodržiavať pravidlá cestnej premávky.
Rozprávate tu o odvoze rodičiek a zranených.Presne takýto o ktorých "právach " na neobmedzenú jazdu sa tu dohadujeme neuvolňujú cestu sanitkám a často tých zranených , ktorých chcete voziť do nemocnice , aj vyrábajú.


03.09.2009 12:23

Re: odkaz pre PD 463 AE

Tomcat
 Kávičkár 

Ikona

ako sa vravi 5 pravnikov 10 nazorov :-D

Egres osobne si myslim ,ze ten zakon je na to aby si sa nestaral preco ono vozidlo ide rychlejsie a uhol sa mu .

Mozno sa neusli kazdemu SISkarovi majaky nee :-)))


03.09.2009 12:30

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

"Súčasne " znamená podľa mňa činnosť dvoch aktérov v jednom časovom úseku.Takže ja si to vysvetľujem takto: Súčasná jazda vo všetkých jazdných pruhoch je jazda dvoch a viacerých vozidiel na jednej úrovni pred ktorými sa nenachádza žiadne vozidlo a ich rýchlosť je rovnaká.Takáto jazda sa dá kvalifikovať ako " bránenie" rýchlejšiemu vozidlu v jazde a potom je VODIČ idúci v ľavom jazdnom pruhu povinný uvolniť čo najskôr ľavý pruh.
Všetko ostatné je proti princípu zákona.


03.09.2009 12:39

Re: odkaz pre PD 463 AE

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

egres2: teraz vobec nerozumiem tomu, co si napisal (reakcia na predposledny prispevok).

V ods. 5 nejde o zmenu mnozneho na jednotne cislo, pretoze tam musia byt vozidla, jedno vozidlo asi nepojde naraz v dvoch pruhoch, dalej je presne stanovene, ktory vodic je povinny sa uhnut, je to ten v lavom pruhu, podla mna na tom nie je nic nejasne. Fakt neviem, ci to naozaj chapes inak alebo nie a robis si z toho prdel. Podla mna je formulacia jasna, nevidim tam ziadny rozpor. Nazor na to rovnaky mat nemusime... ;-)
A ano, chapem to tak, ze milostpankovi, ktory ide v obci 100, teda asi rychlejsie ako ostatni, maju vodici v lavom pruhu povinnost co najskor sa uhnut, ako je to popisane v ods. 5. Moralne v poriadku to rozhodnie nie, ale pravidla cestnej premavky su ucebnicovym prikladom zakona, ktory nema s moralnym spravanim sa nic spolocne. Ja by som sa takemu cloveku bez problemov uhol, minimalne by som sa snazil, nema to na moje ego ziadny vplyv.
Konanie v krajnej nudzi je uplne ina kapitola.


Upravené 1 krát. Naposledy upravil MarekZ (03.09.2009 12:39)


03.09.2009 12:42

Re: odkaz pre PD 463 AE

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

egres2: podla mna "sucasne" znamena, ze v kazdom pruhu je aspon jedno vozidlo, pricom su na zhruba rovnakej urovni. Ci sa pred nimi nachadza alebo nenachadza nejake vozidlo podla mna nie je podstatne, v tomto sa asi nezhodneme. Ostatne odseky uvolnenie pruhu rychlejsiemu vozidlu neriesia, preto si myslim, ze je to napisane generalne a treba to vykladat extenzivne.


03.09.2009 12:51

Re: odkaz pre PD 463 AE

este raz kam ma uhnut vodic iduci v lavom pruhu pri subeznej jazde v obci iduci maimalnou povoenou rychlostou? do proti smeru na celovku s protiiducim kedze subezna jazda nie je pedchadzanie nemozes sa zaradit vpravo nakolko si povinny dat prednost vozidlam iducim v tom jazdnom pruhu do ktore sa chces vopchat vyhaska sa berie komplexne ako celok nie vypichovanim jednotlivych ustanoveni

[
Video: www.youtube.com/watch?v=JIqO2IBR8aY&eurl=http%3A%2F%2Fw... ]

PONAHLAJUCICH SA ROZNYCH DEBILOU JE VSADE DOST

Upravené 1 krát. Naposledy upravil mlhos (03.09.2009 12:52)


03.09.2009 12:52

Re: odkaz pre PD 463 AE

Onko
 Kávičkár 

Ikona

Mlhos>a predstav si, ze nie su....preto tam nie je prave spomenuty zachranny ani hasicsky zbor, pretoze tym to pri zapnutych ZVZ vyplyva automaticky ;-) To iste plati pre egresa..aj vozidla Uradu na ochranu ustavnych cinitelov maju v prednej maske modry a cerveny blikac.. ;-)
Je to tak ako napisal Tomcat...proste my nemame co riesit preco ten ci onen, ide rychlejsie. To je ako na dialnici v zapche...seru ma debilkovci, co idu po krajnici, ale ja nemozem vediet preco tak robia a nebudem ich preto blokovat.
A ako napisal Borto...pointa je inde...avsak, ked si tu ludia nejak pokrutene vykladaju zakony (napr. o nevybocovani zo smeru jazdy pri jazde v obci vo viacerych pruhoch :-~ a pod. ), ako od nich este mozem chciet, aby boli ohladuplni a tolerantni, ked ani tu "povinnost" zo zakona nie su schopni dodrzat. Zacina sa od elementarneho... ;-)


03.09.2009 12:53

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

MarekZ: Nerobím si prdel.Zákon nemôže obmedzovať alebo diskriminovať rovnocenného účastníka cestnej premávky.Nemám rád citácie paragrafov, som zástupca výkladu zákonov.
Trvám na výklade z 3.09.2009 12:30.


03.09.2009 12:56

Re: odkaz pre PD 463 AE

Tomcat
 Kávičkár 

Ikona

egres

a teraz druhy pohlad

idem rychlejsie a ty mi neuhnes ,podla zakona si ma prave TY obmedzil

,,Zákon nemôže obmedzovať alebo diskriminovať rovnocenného účastníka cestnej premávky,,


03.09.2009 12:56

Re: odkaz pre PD 463 AE

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

egres2: ok, beriem, mame na to rozdielne nazory.


03.09.2009 12:59

Re: odkaz pre PD 463 AE

Heno
 Edvenčr 

Ikona

Tí starí chreni to nemajú v hlave v poriadku!

Heňo


03.09.2009 13:02

Re: odkaz pre PD 463 AE

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

egres:my vykladat zakony nemozme.. :-D


03.09.2009 13:08

Re: odkaz pre PD 463 AE

Prcadlo
 Štvorkolkár 

Ikona

mlhos čo má spoločné táto téma a telefonovanie? :-O


03.09.2009 13:08

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

Onko: Nevykladám si pokrútene zákony.Chceš tvrdiť že počas jazdy v obci ak prechádzam z jedného jazdného pruhu do druhého že " mením smer jazdy"?
Dodržiavam povinnosti dané mi zákonom ale nenechám si zobrať svoje občianske práva.Ak ťa to zaujíma tak VO mám od roku 1972 a doteraz nemám ani jednu dopravnú nehodu ani z cudzej viny a to mám najazdené vyše 3 mil km. takže asi budem tolerantný a ohľaduplný.
Nikdy nepochopím, prečo vždy skĺznete do osobných invektív.Ja som tu ešte nikdy nikoho neurážal len pre to že má iný názor.
Vozidlá ktoré vozia ústavných činiteľov sú "policajné vozidlá" a tým som povinný uvolniť prejazd dokonca zastavením vozidla.
TOMCAT: Trvám na svojom.
MarekZ: Súčasná jazda vo všetkých jazdných pruhoch je jazda dvoch a viacerých vozidiel na jednej úrovni pred ktorými sa nenachádza žiadne vozidlo a ich rýchlosť je rovnaká
Napísal som to jasne.Ak by pred nimi boli iné vozidlá tak by sa jednalo o " súbežnú jazdu" a tam mi žiaden zákon nemôže prikázať aby som ja a aj všetci vodiči idúci predo mnou v ľavom pruhu zaradili do pravého čo vlastne pri súbežnej jazde ani nie je možné.


03.09.2009 13:20

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

egres : porsim ta odpovedz mi cital si celu diskusiu ? precital si si aj moje prispevky? pretoze bol jasne dana tema ale ludia ako ty to musia prekrucat motat sem nejake svoje koplexi a predsudky voci niekomu rychlejsiemu a nakoniec kazdy cituje zakony ktore s stym az tak vela spolocne nemaju preco ty a ostatny starsi pani stale dookola riesit kokotiny ? odpovedz mi a nemiesaj mi do toho zakony jednoducho mi odpovedz kurva ked idem v pravo a 20m predo mnou ide dalsie auto vlavo a obaja ideme 70 a zacnu sa v lavom pruhu zbiehat auta lebo ten vpredu ich spomaluje kedze ostatny za nim idu viac ako 70 daj mi jedej dvovod preco by sa nemohol uhnut ? ma miesto a ostatnych iba zdrzuje a obmedzuje a je dost riskantne aby zacali robit medz nami ostatny mysicky jeho nema co zaujmat preco niekdo ide rychlejsie tak mi odpovedz preco by sa nemohol uhnut? staci odpovedat par slovami naprikald ano moze sa uhnut alebo nie nemusi nic viac mi neni treba vdaka za pochopenie


03.09.2009 13:22

Re: odkaz pre PD 463 AE

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

egres:to by si nedaval ani znamenie o zmene smeru jazdy ked ides do ineho pruhu. Davas ho? Ak ano tak preco?

Diskutujem, bez invektiv ;-)

Upravené 1 krát. Naposledy upravil superflanker (03.09.2009 13:24)


03.09.2009 13:23

Re: odkaz pre PD 463 AE

tolko zakonov a paragrafov som tu este nevidel :-D kokos ja vas obdivujem ze sa vam to take dlhe chce pisat [dobre] ja sa idem povozit ahojte :-D


03.09.2009 13:25

Re: odkaz pre PD 463 AE

ONOFF ja sa uhnem nech idu a nerozmyslam ci to mam alebo nemam urobit vsak nech upaluje aj 250 co mna potom :-D uhnem sa aj ked nieje dvojprudovka ak je niekto rychlejsi nech si ide pa pa ;-)


03.09.2009 13:37

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

tigrik asi tak nejako ked mozem uhnem sa iba ze by som chcel naschval urobit zle a to je vsetko nerozumiem co tu rozoberaju


03.09.2009 13:40

Re: odkaz pre PD 463 AE

Onko
 Kávičkár 

Ikona

tigrik> [dobre] prave o tom to je...ze aj ked nie "zakon" tak zdravy rozum a ohladuplnost "kaze"
egres>ospravedlnujem sa Ti...nechcel som sklznut do invektiv, ani Ta urazit, viem ze diskutujes ferovo, no stojim si za tym, ze ten Tvoj vyklad je pokruteny. Hej, menis smer jazdy, pretoze vybocujes z pruhu, tocis volantom a v neposlednej rade davas znamenie o zmene smeru jazdy, tak ako pisal superflanker Prepac egres, ale neda mi o5 a zasa citovat, aby si to pochopil a "nevykladal" si to po svojom..ostatnym sa za rozsiahlost ospravedlnujem
§ 10
Jazda v jazdných pruhoch
(6) Vodič pri prechádzaní z jedného jazdného pruhu do druhého jazdného pruhu je povinný dať prednosť v jazde vodičovi jazdiacemu v jazdnom pruhu, do ktorého prechádza; pritom je povinný dávať znamenie o zmene smeru jazdy.

Dalsia vec....nikde sa nepise o "policajnych vozidlach" ako ich nazyvas...ale su to vozidla ozbrojenych zborov, prip. ozbrojenych bezpeč. zborov, ktore su na urovni vozidiel inych, vyssie mnou spomenutych a kedze im by si az dokonca zastavil, tak nechapem, preco by si tie druhe "blokoval" alebo teda ich obmedzoval... ;-)


03.09.2009 13:47

Re: odkaz pre PD 463 AE

Onoff ja som ta pochopil na zaciatku o co ti ide nie o zakon a jeho znenia [dobre] ale o to aby sa uhla nech si auta prefrcia. Ved aj mne ked auto uhne mimo mesta tak to dobre padne lebo nechodim 90 ano porusujem zakon >:-) ale uhne sa mi auto ukazem mu palec hore a idem tolerancia je o co tu kraca [dobre]


03.09.2009 14:12

Re: odkaz pre PD 463 AE

riderr6
 Jogurťák 

Ikona

Vysvetlujte si paragrafy ako chcete, v prvom rade je to o ohladuplnosti a nie o tom ako môžem druhému srtpčiť život,ja ti ukážem a bla bla. Mňa takéto situácie tiež vedia velmi vytočit :-(((((( a ak by som mohol tak s T815-kou s odhrňačom na sneh by som ich je.al do jarku, či už je to motorKÁR alebo plechovKÁR. Väčšina týchto šoférov skolabuje ak príde na križovatku čo riadi policajt alebo kde len bliká oranžová. Poslal by som ich na 2týždenný kurz do Sýrie, bol by som zvedavý čo by tam povyvádzali. Asi väčšina by ani nenasadla do auta.
Ja šoférujem tak aby som nikoho neobmedzoval a to bez ohľadu na to aká je povolená rýchlosť.Ak má(mám) na pokutu tak prosím nech si ide(m) ale ani jeden z Vás nepozná dôvod prečo dotyčný za vami má na ponáhlo.

Video: www.youtube.com/watch?v=cgzbsrd1uqg

Upravené 1 krát. Naposledy upravil riderr6 (03.09.2009 14:13)


03.09.2009 14:14

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

Onko: To že si povinný dávať znamenie o zmene smeru neznamená že smer jazdy meníš.Pri jazde na ceste s dvomi a viacerými jazdnými pruhmi nemeníš smer jazdy ale vybočuješ.Smer jazdy meníš na ceste z jedným jazdným pruhom ak pri obchádzaní alebo predchádzaní meníš smer jazdy do protismeru.Preto v obci na ceste z viacerými pruhmi nepredchádzaš iné vozidlá.
Ak nejdem sám v ľavom jazdnom pruhu a nie je vo vedľajšom medzera do ktorej by som sa bezpečne zaradil tak aby som neohrozil vodiča idúceho v pravo, ak nejde za mnou vozidlo označené podľa zákona tak nemám dôvod nikomu uhýbať.
Onoff:Ak nemá vodič idúci v ľavom jazdnom pruhu pred sebou žiadne vozidlo a má dostatok miesta a času na zaradenie sa do pravého jazdného pruhu tak je to povinný urobiť zo slušnosti a aj podľa mňa je to blb a dávam ti plne za pravdu.
Ja som len reagoval na príspevky kde sa dáva vodičovi idúcemu v ľavom jazdnom pruhu pri súbežnej jazde povinnosť zo zákona púšťať rýchlejšie vozidlá.A tvrdím že nie som povinný v tomto prípade nikomu uhýbať./mimo označených vozidieľ/


03.09.2009 14:38

Re: odkaz pre PD 463 AE

Onko
 Kávičkár 

Ikona

Egres>no vidis, pomalicky si "uberal" a zmiernoval, az sme konecne dospeli k tomu istemu ;-) To co pises o zmene smeru a podobne...k tomu sa uz nebudem vyjadrovat, to je ciste slovickarenie a prekrucanie, pretoze v "povodnom" prispevku 12:17 tvrdis ze, citujem "takisto NEVYBOCUJEM zo smeru jazdy a preto...." Cize si tvrdil,ze nevybocujes, co nie je pravda. Vybocujes. A pri vybocovani v isty okamih musis zmenit smer jazdy. Ale to je nakoniec fuk, pretoze pred policiou Ti to neobstoji a ja by som sa zariadil tak, aby si/(ste) uhol/(li). Peace. ;-)


03.09.2009 14:52

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

Onko:Nevybočujem zo smeru svojej jazdy som písal.Vybočujem z jazdného pruhu a nemením smer svojej jazdy.Jednosmerná cesta, obojsmerná premávka, státie v protismere atď.


03.09.2009 16:50

Re: odkaz pre PD 463 AE

Granatka
 Kávičkár 

Ikona

:-O :-O :-O už se perou, už se perou :-D a to ešte nevedia, že kričala: "Ale ja som ženská!"
mlhos- bud si robíš veľku prdel a ak nie, tak tebe by ani čelovka nepomohla :-~


03.09.2009 17:01

Re: odkaz pre PD 463 AE

kralik
 Jogurťák 

Ikona

tez sem uz nad tym davno rozmyslal, ze mi to proste nejde do hlavy, mlhos si tu musi fakt robit len prdel tyma svojima kecama, inac to nevim pochopit...teda vim, ale to uz je fakt na tu celkovku :-D


03.09.2009 17:10

Re: odkaz pre PD 463 AE

wiese
 Turista 

Ikona

neviem co tu stale rozoberate,jednoducho sa uhnem rychlejsiemu vozidlu do praveho pruhu aj keby isiel 200 ,to uz je jeho problem.Ked sa niekto evidentne nema chut upratat do pomalsieho pruhu tak jednoznacne chce byt asi priecni


03.09.2009 17:12

Re: odkaz pre PD 463 AE

kralik
 Jogurťák 

Ikona

v meste moze byt pomalsi aj ten levy pruh! ked jezdim po velkem mjeste tak predbiham aj v pravem aj v levem, totiz v mjeste moze mjet ten kdo jede v levem pruhu nejaky duvod, proc jede zrovna v levem pruhu!


03.09.2009 17:28

Re: odkaz pre PD 463 AE

wiese
 Turista 

Ikona

vo viacerych pruhoch subezne sa moze jazdit ked je husta premavka ,za normalnych podmienok je povinny pomalsi vodic sa uhnut rychlejsiemu


03.09.2009 17:55

Re: odkaz pre PD 463 AE

kralik
 Jogurťák 

Ikona

tak o tem nevim....

a pokat ide o mjesto to ani neresim, prejdu do praveho ked je rychlejsi a objehnu tama

Upravené 1 krát. Naposledy upravil kralik (03.09.2009 17:56)


03.09.2009 18:12

Re: odkaz pre PD 463 AE

dzefe
 Edvenčr 

Ikona

PAR MUDRLANTOV BY SI ASI MALO ZOPAKOVAT VYHLASKU A TO, AKO SA JAZDI V PRUHOCH AJ CEZ MESTO....

[zle] [zle] [zle]


03.09.2009 21:16

Re: odkaz pre PD 463 AE

Albion
 Turista 

Ikona

Kokoooos...
Chvíľku som tu neni, a čo to tu vzniklo... :-O
Vozidlo idúce v ľavom jazdnom pruhu má uvolniť pruh rýchlejšie idúcim vozidlám...Je jedno, či v meste, alebo mimo.
Neplatí, ak predbieha, alebo odbočuje.
Trtkovi, čo blokuje rýchly jazdný pruh hneď po predbehnutí skáčem na brzdy, a obmedzujem ho, kým sa nezaradí, kam patrí...
Teda nie vždy mám na to čas, ale nech cíti, ako sa cítia tí za ním.
Dokonca sa mi stalo, že som musel úplne zastaviť...
Neuveritelné...
Viem, že všetkých nik nedokáže usmerniť, ale občas to človeku nedá....
X krát si opakujem, že proti blbosti sa nedá bojovať, ale niekedy mi to nedá...
:-}
Budte na seba milí, tolerantní, snažte sa jazdiť slobodne, a neberte slobodu jazdenia iným.
...kvak...


03.09.2009 21:23

Re: odkaz pre PD 463 AE

riderr6
 Jogurťák 

Ikona

Albion si jeden z mála čo to pochopili [dobre] [dobre] [dobre] [dobre]


03.09.2009 21:39

Re: odkaz pre PD 463 AE

albion: vo vacsine s tebou suhlasim, ale s tym naslednym brzdenim a vychovavanim teda nie [zle] [zle] [zle] vidim, ze si jeden s tych samozvanych pedagogov, ktory ak by takto zastavil mna nepochybne by jeho kroky nasledne smerovali priamo na zubnu chirurgiu...nikto nie je idealny, niekedy ten co ta podla teba brzdi, sa mozno len zabudol a nie je to az taky priestupok ohrozujuci zivot...co potom robis napriklad s motorkarmi co jazdia 200 po meste??? alebo tam si uz neni taky frajer?
vacsina takychto ucitelov naroda s tym skonci ked niekedy sam urobi ovela vaznejsi kix a potom je uz k druhym tolerantnejsi...
toto samozrejme neplati, ak ma dakto vyslovene blokuje ukazuje mi kde co, ide mi o zivot a podobne...tam ukazem nono!!!
ale ak ma niekto niekto chtiac ci nechtiac trosku spomali, ked sa da, obehnem ho, pomyslim si, dupnem na to a o 10 sekund na to zabudnem a myslim na daco pekne...ved ide o hovno...ked sa rozculis, podkopavas si svoje zdravie koli dakomu, koho ani nepoznas...
inak vsetko dobre...nemyslim to zle... :-*


03.09.2009 21:45

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

prdlafka : to to co albion robim aj ja ale to uz musi byt vazna situacia napriklad ked sa niekdo na 70 vlovom trepe ledva 50 a uplne ma u riti ostatnych okolo ak nemozem sprava bliknem zatrubim a ked nie tam potom idem na to a nehovor ze stale je pozabudnuty aj ked ho na to upozornis ale odboci sme problem sa uz viriesil tak na to kaslite zamer bol len upozornit aby sme boli aj mi na moto tolerantnejsi


03.09.2009 21:45

Re: odkaz pre PD 463 AE

chooki
 Edvenčr 

Ikona

Som si to tu prebehol, a vobec sa necudujem, ze na ceste je tolko arogantnych kokotov...ked uz niekto nevie pochopit jasne pisany text vyhlasky (uvolnit lavy pruh rychlejsim vozidlam) tak by mal aspon pochopit druheho z jeho pohladu. A je kurva jedno, aky dovod na to ma. Nie ste policajti...Nepochopim, ako niekto moze jazdit tak, ze si jazdi v pruhu akom si ide, rychlostou ako chce, a ostatni su mu ukradnuti...idealny stav na vznik koliznych alebo stresovych situacii...
mlhos a spol. ste blbci...zamyslite sa nad sebou


03.09.2009 21:54

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff: ty nemas koho co vychovavat a upozornovat, nie je to tvoje poslanie pokym nie si instruktor autoskoly alebo policajt, lebo tym vznikaju sparavidla velmi nebezpecne situacie ohrozujuce kopu inych a na take ty nie si skoleny aby si ich zvladol tak ako treba a bezpecne...opakujem pokial neide o zivot ak je to vazne, kludne pusti adrenalin......ale jasne blikat, trubit, ukazat fuckera alebo znadat do kokotov je v pohode, ale zastavovat a blokovat a brzdit...to nie...
co ked tvoja suseda usudi, ze nespravne vychovavas tvoje deti a podho do teba...


03.09.2009 22:04

Re: odkaz pre PD 463 AE

abion tak toto mi spravil jeden typek v petrzke tak som ho obehol a zablokoval a ked videl ze som vystupil s pistolou v ruke tak sa asi aj dosral neviem lebo hned vycuval a zmizol

ked budes byvat v blave ak uvidis ze nie vsetky vozidla maju majaky zabudovane ale pouzivaju aj prenosne cervene za prednym oknom preto som sa smial ked natacali kalinaka ze ide v obci 100 ved preco nie ma majak vpredu ktory novinar vzadu nevidi

dufam ze uz ste pochopili co je to subezna jazda a ze pri nej sa neda nikam uhnut [dobre]

mate pravdu neriesim preco ide niekto v obci rychlo a kedze to neriesim tak mu ani neuhnem a tym sa nedopustim ziadneho priestupku ako tu trepete ja totiz nikoho neobmedzujem bezdôvodnou pomalou jazdou ja idem max predpisanou nikto ma za to nemoze postihnut chcem vidiet policajta ktory by mi takuto picovinu predniesol

„Čas je všetko, čo máte. A možno jedného dňa zistíte, že ho máte menej, ako ste si mysleli

Karty, ktoré sme dostali,
nezmeníme, no je na nás,
ako s nimi budeme hrať.


03.09.2009 22:04

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff: inak opat nic v zlom...v martine mate super letisko, pred nedavnom som tam bol lietat, fukala vlna, no nenormalne nieco nad tymi martinkami...perfektny relax a hned som zabudol na vsetkych volov v premavke... [dobre] ODPORUCAM VSETKYM [dobre]


03.09.2009 22:06

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

upresin ti to nikoho robim to fakt len minimalne nevyhladavam teketo veci a to ze niekoho zbrzdim na to musim mat fakt vazny dvovod a a naladu jasne ze nikoho nezastaviujem v levom za plenej premavky proste len dam najavo kym idem pred nim ze zavazia a ide ako chuj neber to tak tragicky nikoho nehorzujem ani nic tak klidek


03.09.2009 22:07

Re: odkaz pre PD 463 AE

superflanker
Darca Krvi  Edvenčr 

Ikona

mlhos:odkedy davaju zbrojak aj nesvojpravnym? :-O


03.09.2009 22:07

Re: odkaz pre PD 463 AE

mlhy: cisto hypoteticky...ked si nanho vytasil to kvero a on by nevycuval ale normalne by vystupil, zastrelil by si ho mamlasa jedneho?????????????? :-D
kurnik musim davat pozor...pistol uz ma dnes kazdy mlhos... :-D


03.09.2009 22:08

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff: fuj...to mi odlahlo...uz som kludny... :-D :-D :-D


03.09.2009 22:10

Re: odkaz pre PD 463 AE

superflenker: [dobre]
ale boze kriste, jak mozes tie prilby tak smarit na zem na ten spinavy asfalt???juuuuuj :-D


03.09.2009 22:16

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

prdlafka : letisko myslis v kostanoch ? jo tam je to pekne len ja nemam moznost lietat asi by som ani nemal odvahu :-D ale da sa tam vyblbnut ani inak :-)))


03.09.2009 22:20

Re: odkaz pre PD 463 AE

vies na zbrojak musis mat aj psychotesty a ja ich robim kazde 2 roky zvycajne ju zo sebou nenosim vobec ale ten buzerant ma fakt vytocil idem si z hungarie pekne predpisovo 50 v lavom pruhu ved som v obci v pravom neslo nic ale kolaje z mhd nemam rad na motorke ani na auteked ten buzik ma pred mostom dobehne a zacne vyblikavat a trubit a pritom ma vedla volny pruh no a sak co by som ja uhybal si mysli ze ked ma sportak a ja iba chevrolet ze co na husteho sa moze hrat doma na piesku tak nakonec musel panko otocit volantom a obist ma vpravo ani som si ho nevsimal len ked sa zaradil predo mna a zacal brzdit no a mne nebolo treba viac ake pozicaj som podradil obehol a zastavil na kokot a uz bo dosraty asi by som nestreli ae urcite by som mu s nou dobre jebol


03.09.2009 22:21

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff: ja myslim, to sportove co je prakticky v meste tam mate iba travu, tak by si sa pri sprinte zdrbal, ale ty myslis to asfaltove ktore je pre praskovacie eroplany, tam je veru asfalt a tam sa da, jasne...ale vtedy tam nikto nebol videl som ho zhora a bol tam klud...skoda urobil by som video...


03.09.2009 22:23

Re: odkaz pre PD 463 AE

mlhy: jebol...no to by ti ju ale potom zobrali...vacsina drzitelov zbrojneho preukazu on pride po prvej takejto udalosti...


03.09.2009 22:33

Re: odkaz pre PD 463 AE

neboj nezobrali ale to je vedlajsie ja sa celu dobu na tomto serveri snazim iba o jedno jedine

ABY TOTO NEBOLA VASA POSLEDNA FOTKA


Pozri obrázok


03.09.2009 22:40

Re: odkaz pre PD 463 AE

[
Video: www.youtube.com/watch?v=rXd6zPzF1v0 ]

Upravené 1 krát. Naposledy upravil mlhos (03.09.2009 22:42)


03.09.2009 22:42

Re: odkaz pre PD 463 AE

mlhosko: no, ked niekoho zblokujes po beznej kolizii kde nedojde ani ku kontaktu aut, vystupis rozbijes mu hlavu devinou a on da na teba trestne oznamenie, ver, ze ti pistol zoberu a nikdy nevratia...a keby si vtedy zblokoval mna a vylezes na mna so zbranou, tak ver, ze uz ju nemas...neznasam takychto curakov, co robia taketo chujoviny...dnes ma kazdy kameru na mobile, tak aby si sa niekedy pri takomto geste pekne neosral...to ma podrz...vytahovat pistol na niekeho kto ma obehne a pribrdi...podla toho co tu pises by si ty uz musel byt deravy ako reseto od tych co ich brzdis ty...inak kovbojka paradna... [dobre]


03.09.2009 22:48

Re: odkaz pre PD 463 AE

hentam v inej teme ste zase hovorili ze video z mobilu nie je dokaz tak ako ze to chcete potom dokazovat ked ma chces natocit musis sa ma opytat ci ti to dovolim nemozete predsa tuna tvrdit ine a v inej teme zase ine inak ziadnu pistol nemam iba som si to vymysel cele [dobre] :-D


03.09.2009 22:51

Re: odkaz pre PD 463 AE

mlhy: jaaaaaaj sak ale co si to pokazil???????...do riti z tohoto mohla byt dobra debata...uz viac som nahodit nemohol...no nic skoda, tak sa snad podari v inej teme :-D


03.09.2009 23:17

Re: odkaz pre PD 463 AE

tv.sme.sk/v/9578/ako-vodici-dodrzuju-rychlost.html


03.09.2009 23:30

Re: odkaz pre PD 463 AE

onoff
 Ľadvinka 

Ikona

co si tym chcel povedat?


03.09.2009 23:34

Re: odkaz pre PD 463 AE

chcel som poukazat na to koho tu obhajujete celu diskusiu( dufam ze to zase moderator opravi :-D () KOKOTOU


04.09.2009 0:14

Re: odkaz pre PD 463 AE

Onko
 Kávičkár 

Ikona

No boha :-O ...uz som sa nalakal..i ked mi potom bolo jasne, ze ziadny zbrojak nemas a jedine, co si mohol vytiahnut je tak plynovka, co je maximalna hlupost. Ked niekto pise, ze ide z HUN a ma pri sebe zbran....hmmm, tak asi legislativu tykajucu sa zbrani nema v maliku (pochybujem, ze by sa mu chcelo vybavovat povolenie). :-))) A takto ist s pistolou na niekoho v aute je samovrazda...mat ju dotycny a vidiet, ze ides s pistolou, tak keby strelil, tak je v plnom prave! Ach boze, ale to tu ludom jebe!! :'(


04.09.2009 1:17

Re: odkaz pre PD 463 AE

tak uz si tu poniektory aj story vymyslaju [zle] nemas normal zazitky musis picoviny vymyslat mas kolko 8rokov ci co? ako som uz pisal ak si toto precita ta zenska tak radsej na moto uz nesadne :-}


04.09.2009 7:49

Re: odkaz pre PD 463 AE

MarekZ
 Stuntrajder 

Ikona

mlhos, keby si ma zablokoval autom a vystupil by si z neho s pistolou v ruke, tak ta bez vahania zastrelim. Si uvedom co robis pred tym, ako niekomu zneprijemnis zivot, kokoti s plynovkami maju vzdy zarobene na nahrobny kamen. Fakt si chuj.


04.09.2009 7:57

Re: odkaz pre PD 463 AE

Bruno75
 Kávičkár 

Ikona

Mat zbran a vytiahnut zbran je velky rozdiel a moze znamenat aj koniec to najhorsie. Ono nikdy nevies na koho tu zbran vytiahnes a ak stretnes niekoho kto ju ma tiez pri sebe tak mi ver, ze ju z velkej pravdepodobnosti vytiahne a aj pouzije bez mihnutia oka kedze si na neho jasne zautocil.


04.09.2009 8:22

Re: odkaz pre PD 463 AE

reeko
Darca Krvi  Čoprák 

Ikona

.. kto ma najvacsi?? I-GRR [zle]


04.09.2009 8:48

Re: odkaz pre PD 463 AE

egres2
 Bahniak 

Ikona

chooki: Zákon hovorí jednozačne:Povinnosť dodržiavať maximálne povolené rýchlosti pre každého vodiča mimo vozidiel par.16 odsek 8.
Par.4 odsek 2. písm. j/ mi neprikazuje uhýbať každému ak idem maximálne povolenou rýchlosťou.Nikoho neobmedzujem ani nikomu nebránim.To či mu uhnem z ľavého pruhu ak dodržujem max.rýchlosť je len moja dobrá vôľa ak mi v tom nebráni premávka a situácia na ceste.
Váš výklad zákona by v podstate znamenal, že ak sú iní účastníci povinný zo zákona uvoľňovať cestu vozidlám ktoré prekračujú maximálne rýchlosti tak tieto vozidlá by sa nedopúšťali páchania priestupku.Blbosť ako vyprážaný ľad.


04.09.2009 8:54

Re: odkaz pre PD 463 AE

mlhos: beriem spat...aj tak sa strhol pekny frmol co povies? :-D


04.09.2009 8:55

Re: odkaz pre PD 463 AE

marek: ta fotka v profile [dobre] [dobre] [dobre] :-D :-D :-D


04.09.2009 8:57

Re: odkaz pre PD 463 AE

wiese
 Turista 

Ikona

mlhos ty si asi myslis zekazdy kto ma velku silnu moto musi chodit ako debil,onoff chcel proste len normalne obehnut pomalsie vozidlo a urcite nesiel svetelnou rychlostou,ked niekoho obieham a idem o 10 km rychlejsie tak to asi este nie je na zabytie ,poznam takych vikendovych vodicov je tam 70 ale on sa musi trtkat 60 a nepusti ta a ty pritom chces
len normalne ist .a to ze niekto prekroci rychlost o 10 km tak to nieje az take hrozne ,tak tu nerob zo seba svetuskara,takyto ludia ako si ty maju najviac nehod ked presedlaju zo slabej moto na silnu ,potom nevedia co zo sebou robit a idu ako ko..ti


04.09.2009 9:10

Re: odkaz pre PD 463 AE

pepepe11
 Čoprák 

WIESE nevie, ako vyzerá značka koniec obce, a keď ho potom ešte v obci namerajú a dajú mu pokutu za prekročenú rýchlosť o 30km/h, tak príde domov a ešte sa rozčuľuje....však, wiese? :-D
Keď predbieham pomalšie vozidlo, tak to vozidlo musí ísť rýchlosťou menšou, ako je maximálna povolená...o tom to je....


04.09.2009 9:17

Re: odkaz pre PD 463 AE

wiese
 Turista 

Ikona

pepepe11-to bolo o 45km :-D ,nechces aby som prisiel na kavu a tam ti vysvetlim pravidla premavky


04.09.2009 9:18

Re: odkaz pre PD 463 AE

pepepe11: presne na tomto som zahucal ja...predbiehal som liazku co isla sice 80 momo obce, ale pri predbiehani mi to vyskocilo na 105...a uz bol ohen na streche...40 evri bistu bohu...


04.09.2009 9:19

Re: odkaz pre PD 463 AE

pepepe11
 Čoprák 

buď rád, že máš ešte papiere...dojdi
8-)
prdlafka....ked predbiehaš, tiež musíš dodržať maximálku? Neviem isto, ale zdá sa mi že nie, ak sa mýlim tak ma opravte... :-~ Keď predbieham, nekukám na tacho....uff, tak aby som si dával pozor... :-~

Upravené 1 krát. Naposledy upravil pepepe11 (04.09.2009 9:21)


04.09.2009 9:28

Re: odkaz pre PD 463 AE

pepe: sak vidis...nedebatovali...pokuta a hotovo...mozno som uz bol zaradeny a pomalicky som spomaloval ale furt som isiel 105...neviem ci ma cvakli prave ked som bol vedla toho nakladaku...no nic smola...


04.09.2009 9:35

Re: odkaz pre PD 463 AE

Onko
 Kávičkár 

Ikona

myslim, ze to je asi na dobrej voli policajta, cize ked pri predchadzani pridas a nasledne sa po zaradeni do pruhu vratis na predpisovy rychlost, v tom problem nevidim. Snad by sa to dalo tolerovat. Ked ovsem nemas "naslapnute" uz 400m za autom a prefrcis ho rozdielom 50km/h. :-D :-D


04.09.2009 9:44

Re: odkaz pre PD 463 AE

onko: sak jasne je to pripad od pripadu...ale som na tom s tymi 40 eckami dobre lebo pred tym ma raz namerali na aute 120 na 90ke a pustili ma s dohovorom a potom ma namerali na motorke isiel som ... v meste kde bola 50ka...a cuduj sa svete opat bez pokuty a pohovorom....preto ja nerazim nazor, ze policajti vzdy ked mozu tak zoberu pokutu...z vlastnej skusenosti...mozno vacsinou, ale nie vzdy...


04.09.2009 15:09

Re: odkaz pre PD 463 AE

Albion
 Turista 

Ikona

prdlafka - niesom samozvaný pedagóg, len občas prdne nerv... :-)
Samozrejme, že nebrzdím drasticky....Zaradím sa pred neho, pribrzďujem mu, a sem-tam bliknem pravou smerovkou, aby sa tam zaradil.
Ak je za volantom senior, alebo žena, tak nerobím nič...nemá význam.
A nerobím to samozrejme často.....veď by som len stál.
Už dlho som nikomu neukázal, kam patrí....hmmm stárnem...alebo si už viac uvedomujem, že to nemá zmysel.
Stretávam sa s tým dennodenne, tak už to asi automaticky ignorujem...
Stárnem.

mlhos - v BA žijem už x-rokov, a dennodenne tu najazdím +-100km.
Aj devinu už som mal pri hlave a neposral som sa.
Len raz by si to skúsil, tak by som okamžite volal na teba políciu, za ozbrojené vyhrážanie....
Myslím, že by ti narobili viac problémov, ako ja fyzickým útokom.
Súbežná jazda vozidiel je jedná vec, a druhá je, keď blokuješ rýchlejšie idúce vozidlá napr. jazdou v ľavo prvý v kolóne.....
;-)
...kvak...

Upravené 3 krát. Naposledy upravil Albion (04.09.2009 15:22)


04.09.2009 15:20

Re: odkaz pre PD 463 AE

tombar
 Skútrista 

Ikona

ja sa tiez zaradim pred pomaleho a zbrzdim celu dialnica hoc aj na 50... raz som zastavil premavku na dialnicnom moste, ked ma skoro jeden sepali ... ospravedlnoval sa velmi, ked som mu otvoril dvere na aute :-D

Albion, ty musis poznat ine hmaty a chvaty sebaobrany :-)))

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tombar (04.09.2009 15:22)


04.09.2009 15:24

Re: odkaz pre PD 463 AE

Albion
 Turista 

Ikona

tombar - to nie...
Upravil som to...
Nerád píšem o takých skúsenostiach....a aj tak to potom vyznie, ako od kecálka.
...kvak...


04.09.2009 15:39

Re: odkaz pre PD 463 AE

edit...cele zle....

Upravené 1 krát. Naposledy upravil prdlafka (04.09.2009 15:45)


04.09.2009 15:52

Re: odkaz pre PD 463 AE

tombar
 Skútrista 

Ikona

ked ti niekto minie zadne koleso na masine predkom auta o centimetre tak mu krestansky odpustis... ze prdlafka? Ja celkom rad davam ludom najavo ze su kokoti, mozno ty nie, ale vsetci sme nejaky... Ked je niekto namna kokot tak som nanho 3x vacssi kokot a ked je niekto slusny kumne tak som 3x slusnejsi nanho spat...yo ;-)

PS: neurazil som sa... v pohode, berem tvoj nazor ...

Upravené 1 krát. Naposledy upravil tombar (04.09.2009 15:54)


| 1 2 3 4 |


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 109014 | Včera: 165995