Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s tým, že používame súbory cookie. Ďalšie informácie Dobre

Prezeráte si mobilnú verziu motoride.sk.
Prepnúť na PC verziu.

Menu

Články | Videá | Tipy | Fórum | Kalendár | Inzercia

Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce - Diskusné fórum - Diskusie k Článkom

Tu nájdete všetky reakcie návštevníkov Motoride.sk na jednotlivé články...

Pravidlá správania sa na diskusnom fóre motoride.sk

Pridaj novú diskusiuVeľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce - Diskusné fórum - Diskusie k Článkom

Hodnotenie: (21 hodnotení)

Diskusia k článku: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

OO Sleduj diskusiu Pridaj nový príspevok 

| 1 2 | Nasledujúce

21.10.2009 10:41

Re: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

Mne napríklad vôbec nevadí, že sa porovnáva neporovnateľné. Je málo takých, ktorí presedlávajú v tej istej triede. Ja by som dokonca porovnával naháče s endurami, čopre s jogurtami. A prečo? Lebo je tu veľa takých, ktorí vymenili práve naháč za enduro (aj keď je to pseudoenduro) alebo jogurt za čoper. Každý taký jedinec uvíta porovnanie, aby vedel, do čoho ide, čo bude iné, ako bolo na tej predchádzajúcej. Buďme my len radi, že to takto chlapci porovnajú za nás a my si môžeme potom už len vyberať s tým, že zhruba vieme, do čoho ideme.


21.10.2009 10:48

Re: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

raptor
Darca Krvi  Turista 

Ikona

richie no ak by sme na to isli ako pises tak pevne verim ze ak raz bude porovnavaci test motoriek vhodnych na jazdu po sotoline tak sa toho testu zucastnia okrem motoriek ktore tam patria napr aj

- VZR 1800
- GW 1800
- FZ1
- GSXR600
- GTR1400
- 1198

ved kazdy "uvíta porovnanie, aby vedel, do čoho ide, čo bude iné, ako bolo na tej predchádzajúcej"
:-))) :-D


21.10.2009 11:02

Re: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

Richie
Darca Krvi  Kávičkár 

Ikona

Heh, no verím, že na test motoriek vhodných na jazdu po šotoline si chlapci prinesú patričné náčinie, aj keď už som videl niekde tu chlapíka, ktorý dal blato na Hajabuzne... :-P


21.10.2009 11:10

Re: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

Predajcovia motoriek s tým majú väčšie skúsenosti ako ja, ale ja sa stretávam v 90% prípadoch s tým, že ľudia sa rozhodujú v rámci jednej kategórie: SS ktorého výrobcu a akého objemu? CE ktorého výrobcu a akého objemu? CC ktorého výrobcu a akého objemu?
V rámci zvyšných 10% sa stretávam s nerozhodnosťou maximálne medzi naháčom a polokapotou. Úplne výnimočne naháč (polokapota) vs. SS. S Awiovým príkladom - cruiser vs. maxi skúter som sa ešte nikdy nestretol. Možno sú na Slovensku 3-4 takýto občania, ale ja nesmelo navrhujem robiť testy, ktoré zaujímajú väčšinu obyvateľstva. Namiesto jej "prevýchovy".

Čo sa týka "spôsobu použitia": Väčšina voličov má síce predstavu, na čo bude motorku používať, ale veľmi často sa táto predstava praxou diametrálne zmení. To na margo adresátov testu: Motocykel budem používať na krátke výlety do Álp...


21.10.2009 12:12

Re: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

Bruno75
 Kávičkár 

Ikona

KankoXF...nie neurazam sa inak by som tu uz nepisal :-)
Awia...ten palec hore som dal hlavne pre snahu [dobre] aj ked samotny test ma moc nenadchol to je fakt. Sam si ale napisal, ze v nasom malom Slovensku nema podobneho konkurenta a s tym suhlasim.
K tomu vyberu moto si este dovolim povedat, ze ja osobne vidim dve roviny co si z toho moze citatel zobrat.
1) vybera si moto a absolutne nevie co by sa mu hodilo alebo pacilo sa - takyto vyber robi zrejme len 0,1% z buducich motorkarov ktory maju bohatych rodicov
2) vie co chce alebo na co by mohol presedlat z terajsej moto - zrejme mu to moc nepomoze kedze takyto clovek bude hladat viacej konkretnych a objektivnych informacii
Takze suma sumarum oslovi len mizive percento citatelov. Ak budete v buducnosti robit nieco podobne tak do extremov typu maxi skuter a CC by som sa ani nepustal. Je viac cenene ak si potencionalny zaujemca o moto najde napriklad test cestnych endur, nahacov, SS, CC alebo maxi skutrov. Vacsina totiz uz vie co by chcela aj ked uznavam ze nejake odbocenia do vedlajsej kategorie predsa len existuju (napriklad: nahac - cestne enduro, SS - nahac a podobne) Mozno by stalo za zvazenie ak by sa vybrali napriklad na test cestne endura (TA, V-Strom, GS, Capanord, Varadero, Stelvio a pod.) a prihodil by sa k nim na porovnanie (nieco ako etalon) napriklad to KTM SMT pripadne do terenu nejake skutocne enduro trebars zase od KTM. Tento typ testu by mal uplne iny smrnc aj ked by bol popisany len a len subjektivne ale aspon by to nebolo porovnavanie jablk s hruskami.
Este raz...vsetko co tu pisem je len a len moj osobny nazor a nikoho sa nechcem tym dotknut len sa snazim dat navrhy na to aby to bolo nabuduce zase o kus lepsie. ;-)


21.10.2009 14:37

Re: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

kapor50
 Kávičkár 

Ikona
Hodnotenie: Dobré

kokso, vam sa nikto nezavdaci.. spolocna tema boli alpske, ci skor nizkoalpske serpentiny a "test" bol o tom , ktora motorka sa v konkretnom terena ako sprava.. v zahranici su taketo porovnavky uplne bezne, chalani si dali tu namahu dostat dojmy na papier a tu sa len frfle..
ok, tiez by som privital kompetny test vsetkych turistickych endur, alebo vsetkych nahacov na trhu ale staci mi aj to, ked sa v priebehu roka dozviem to podstatne o kazdej a nemusi to byt nutne naraz..
chalanom palec hore za suprove fotky a trocha toho zaujimaveho citania.. mame to zadarmo, nemyslim si vsak ze tomu zodpoveda kvalita clankov..
aj tak je najlepsie zobrat peniaze na zalohu a ist si tie masiny vyskusat osobne, ine je 100x citat a ine je raz sa previezt aj ked len 20 minut..


21.10.2009 23:48

Re: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

Kwasak
 Turista 

Ikona

Moj osobny nazor k 3.casti - zbytocne pisanie. Nazov clanku je porovnavaci test, vy porovnavate neporovnatelne motorky... Ale inak sa vase SUBJEKTIVNE dojmy dobre citaju.

A k niektorym prispevkom - furt to iste dokola, jak u debilov...


25.10.2009 23:58

Re: Veľký alpský porovnávací test - 3. časť - Elitné dvojvalce

chrene
Darca Krvi  Turista 

Ikona

predsa nic ine ako motard to nemoze vyhrat pri tych dennych kilometroch v alpskych zakrutach

jaaj a este k raptorovi:
SMT je anglicky plnokrvnik kym GS dobre drezurne pripraveny lipican na ktorom sa da jazdit ale mozno ho aj zapriahnut do voza
GS je ako furioso - parkur s nim mozes skocit a ked treba, aj polne delo vie potiahnut :-)


| 1 2 | Nasledujúce


Pridať príspevok môže len registrovaný používateľ, člen Motoride Klubu.

PC verzia motoride.sk

© Copyright 2001-2024 Motoride.sk | ISSN 1336-6491 | info@motoride.sk | Podmienky poskytovania služieb. | RSS:
Obsah stránok MotoRide.sk je chránený autorským zákonom. Kopírovanie v akejkoľvek podobe bez súhlasu je nezákonné.
Počet návštevníkov Dnes: 31864 | Včera: 248314